Vieläkö kannattaa sat laitteet ?

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV - kanavat' , aloittajana sateki, 16.06.2019.

 1. sateki

  sateki Member

  Liittynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sain käsiini 90cm offset peilin , tupla LNB:llä ja vastaanottimen.
  Myös peilin kiinnikkeet tuli mukaan, kaikki ilmaiseksi.
  Siksipä mietin, kannattaako alkaa leikkimään enää tuolla ?
  Vai onko kaikki kanavat suojattuja ja maksullisia nykyään ?
  Mikä satelliitti, jos ilmaisia enää on, tarjoaa eniten ?
  Esim olisi kiva taas katsella F1:siä... näkyykö niitä enää mistään euroopan kanavilta ilmaiseksi ?
  Toin laitteet tänne mökille, Porvoon rannikolle. Täällä kun on lääniä lautasen ripusteluun ja suuntaamiseen ja ehkä aikaa rauhassa touhuta.
  Vai heitänkö suoraan kaatopaikalle ?
   
 2. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 082
  Saadut tykkäykset:
  92
  https://www.satbeams.com/
  FTA taitaa olla suojaamaton kanava, muuten ei ole hajuakaan.
  Pelkällä peilillä ja vermeillä ei sitten saa mitään näkösälle ilman viritintä.
  https://www.satshop.fi/
  Hyvä kauppa...

  T: Vesku
   
 3. sateki

  sateki Member

  Liittynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  2
  Toki sain myös satelliittivirittimenkin. Eli koko hela setin. Kahdella LNB:llä.
  OOn sen verran utelias että taidan alkaa kikkailemaan....
  lähinnä DIY hengessä, opiskelen ja asennan ja kääntelen peiliä, nähdäkseni mitä sieltä oikein löytyy, ja miten...
  Nimenomaan koska tuolla mökillä saan peilin kunnolla kiinni, vaikka kallioon, ja voin rauhassa sitä käännellä ja väännellä jalat maassa.
  Ei tartte tikkailla eikä katon lipalla keikkua. Kerrankin !
   
 4. 2x4x

  2x4x Member

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  3
  Toivottavasti sait digitaalisen eikä analogisen virittimen. Jos digitaalinen niin toivottavasti osaa dvb-s2 (hd-kanavat) eikä pelkästään dvb-s.

  19,2E löytyy saksalainen rtl sd-versiona ja sieltä formulat, hd-versio kanavasta on maksullinen. Samasta satelliitista löytyy eurosport, tosin vain saku äänillä, hd-versio samalla tavalla maksullinen. Samasta satelliitista löytyy englanninkielisiä uutiskanavia (bbc, cnn, cnbc, blomberg, sky news, jne.), paljon saksalaisia ilmaisia kanavia, jokunen ranskalainen, venäläinen ja espanjalainen. Samoista joutuisi kaapelissa maksamaan.

  28,2E englantilaisten satelliitti, pieni osa näkyy suomessa, eli hihhuli- ja ostoskanavat, jonkin verran poppia. Vanhoja elokuvia näyttävä kanava, Smithsonian kanava. CNN ja Blomberg hd-versiot.

  13E satoja ilmaisia kanavia. Jos osaat arabiaa tai farsia niin hyvä tarjonta. Jos tykkäät ränkätä kanavia, niin oikea paikkka. Täällä saksalais-ranskalaisesta arte-kanavasta ranskalainen versio, jossa elokuvissa alkuperäisäänet (19,2E versiossa vain saksalaiset ja ransalaiset dubbaukset). Muutama italialainen b-luokan urheilukanava, automoto, mediasport, supertennis, rai sport. Muutama arabimaiden urheilukanava, jossa sikäläistä jalkapalloa, joskus kameleitten juoksukilpailuja. Mammalle fashion kanavia, puolaisia ja italialaisia poppi-kanavia.

  9E muutaman ranskalaiskanavan sveitsi versiot, englanninkielinen amc-elokuvakanava ollut vuoden pari salaamaton. Puolen tusinaa unkarilaista kanavaa, mm. urheilu ja kulttuurikanava.

  Flysatista näkee ilmaiset kanavat värikoodattuina esim. https://www.flysat.com/hotbird.php, sivun lopussa värikoodien selitykset.
   
 5. sateki

  sateki Member

  Liittynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  2
 6. sateki

  sateki Member

  Liittynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  2
  Nyt alkoi loma ja vakaa aikomus on ainakin hiukan leikkiä tuon peilin, asennuksen, suuntaamisen jne kanssa. Todennäköisesti opin ainakin jotain.
  Vielä pari visaista kysymystä, ennenkuin alan räpeltämään...
  LNB:eet näyttää vanhoilta, päätellen ulkonäöstä. Onko niissä valtavia eroja ? Tarkoitan että alanko leikkimään noilla , no probs , vai onko heti fiksumpaa hankkia uudet, just in case ? Onko noissa tapahtunut esim vuosien kuluessa (viittaan noiden epäilemääni ikään) merkittäviä muutoksia ja parannuksia ? Ja upouudet ovat aina parempia kuin vanhat ? Noitten kuntoa siis en vielä tiedä. Ja juu u, niitä on 2 kpl.
  Ja kun niitä on se 2 kpl, kahden vierekkäisen satelliitin katseluun, en tosin tiedä mitä sillä on aiemmin katseltu , enkä tiedä paljonko niillä on asteissa väliä keskenään.
  Anyways, suuntaanko nyt yhdellä LNB:llä suoraan siihen mitä aion katsoa ? Vai pikkaisen syrjäänkö ? Vai miten tuon kahden LNBeen kanssa teen ? Otanko vain yhden syötön vastaanottimeeni ja säädän peilini sitä kohti, pyrkein saamaan ulos mahdollisimman hyvän signaalin siitä yhdestä LNBstä. Jos nyt esim niitä F1:siä haluan katsoa.