Videotykki "arkikäyttöön"?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Ruis-Antero, 15.08.2011.

 1. Ruis-Antero

  Ruis-Antero New Member

  Liittynyt:
  08.01.2006
  Viestejä:
  119
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä tulee taas esiin WAF-arvo. Tasainen siisti seinä on jotain, minkä vaimo voi hyväksyä. Seinällä roikkuva valkokangas ei välttämättä enää sovikkaan. Kiinteä taulu voisi ehkä mennä, se kun on puoli piirua perinteistä valkokangasta tyylikkäämpi.
   
 2. aarno2815

  aarno2815 Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 089
  Saadut tykkäykset:
  25
  Joo, luin kyllä tuon. Moottorikangas on hyvä ratkaisu. Minäkin olen hyväksi sellaisen todennut. Nykyään niitä saa aika halvalla jopa!
  No, päätöshän on toki sinun...
   
 3. Ruis-Antero

  Ruis-Antero New Member

  Liittynyt:
  08.01.2006
  Viestejä:
  119
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ongelma noissa on se, että se "rulla" on näkyvissä, eikä s eole mikään sisustuskukkanen. No, ehkä voisi rakennuttaa jonkinlaisen lipan, jonka takana se olisi piilossa....
   
 4. aarno2815

  aarno2815 Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 089
  Saadut tykkäykset:
  25
  Sellaisen peitelevynhän voi laittaa seinästä seinään, niin ei kiinnitä huomiota, ettö kotelo on takana. Ehkä tuotä peitelevyä voi hyödyntää muutenkin esim. johtojen piilotuksessa yms.
   
 5. Yen

  Yen Active Member

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  1 421
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eh... mikä on sellainen W(af) jonka n. 10cm*10cm*220cm valkoinen kotelo seinässä/katossa/katon rajassa olisi kovin paha, jos kiinteän kankaan hyväksyy? Onhan noi koteloidut rullakaankaat katossa tai siinä seinällä nyt ihan siisti vai missaanko jotain oleellista tässä?
   
 6. Ruis-Antero

  Ruis-Antero New Member

  Liittynyt:
  08.01.2006
  Viestejä:
  119
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiinteä kangas on kuitenkin symmetrinen ja siisti:

  http://kotisivu.dnainternet.net/jorimak/photogallery/jmcinen-olohuone-screeni-10-2006-D.JPG
  http://www.vaasanykkosradio.fi/store/images/flatseries.jpg

  Joissain piireissä se voisi mennä jopa koristeesta. Projektorin kotelo taasen näyttää mekaaniselta härpäkkeeltä. Naiset katsoo näitä asioita hieman eri näkökulmasta...
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2011
 7. Ari

  Ari Active Member

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ei kyllä mene mulla jakeluun miten aina möllöttävä taulu olisi huomaamattomampi ja "siistimpi" kuin siisti kotelo ja kangas on näkyvissä vain silloin kun siitä katsotaan ohjelmaa eikä ole siinä koko huonetta hallitsemassa pois päältä ollessakin. Sen moottorikankaan takana seinässähän voi olla vaikka taulu/tauluja tai mitä tahansa oikeita sisustuselementtejä, kun se kiinteä kangas on vain aina näkyvissä.

  No, minä nyt en tosiaankaan ymmärrä aina etenkään naisten ajatuksenkulkua. Itselläni on rullakangas ripustettu suoraan kattoon ja kun kankaan vetää ylös, niin huoneessa ei näy siitä kuin se valkoisessa katossa oleva valkoinen "putki" roikkumassa jota ei juuri huomaa.

  Näin siis nimenomaan jos kyseessä olisi myös "normaalina" olohuoneena oleva tila. Mutta joku juttu siinä vissiin sitten on, että valtava aina möllöttävä valkokangas tai jopa mustalla kuvapinnalla kiinni ollessa oleva littu-tv on jonkun mielestä huomaamattomampi ja siistimpi kuin tarvittaessa koteloon piiloon menevä ja se pieni kotelo häiritsee enemmän kuin toisenlainen aina auki oleva kangas tai tv? Mutta minä olenkin sinkkumies...
   
 8. Ruis-Antero

  Ruis-Antero New Member

  Liittynyt:
  08.01.2006
  Viestejä:
  119
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei se olekkaan huomaamattomampi, mutta se on siistimmän näköinen kuin katonrajassa roikkuva peltilaatikko.

  Tuo on hyvä pointti, mutta ei naisista ota selvää. Paras ratkaisu olisi moottoroitu kangas katonrajassa olevan lipan takana.

  Pointti ei olekkaan se, että se olisi huomaamattomampi, vaan että se on silmälle helpompi sulattaa. Varsinkin tässä kyseisessä huoneessa, jossa vaaleaa seinää vasten olisi vaalea valkokangas. Se mikä siitä ehkä kunnolla näkyisi, olisi ne mahdolliset tummat kehykset kankaan ympärillä. Olen oikeasti joskus nähnyt tuon tapaisia tauluja ihan vain koristeina. Tietämättömälle sen voi myydä vaikka sisustustauluna.
   
 9. kkuula

  kkuula Member

  Liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  225
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse kun arvuuttelin tuota sopivan maalin sävyä niin täältäkin keskusteluista löytyi jonkinverran kokeiluja ja niiden perusteella päädyin tuohon harmonyn sävyyn F499 juurikin tuon paremman värien toiston perusteella ja hyvin toimii. Nyky tykeissä on kyllä kontrastia varsin riittvästi. Ittellä ei ole ollenkaan lisänä noita mustia kehyksiä joten on hyvin hyvin huomaaton.
  Aloita sillä että maalaat vaan koko seinän tuolla valkoisella ja sillä hyvä. Miksei myös kiinteä kangas ilman mustia reunoja hyvin ohuella rungolla ajaisi saman asian?
   
 10. anon4340

  anon4340 Member

  Liittynyt:
  17.04.2002
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitenkäs äänentoisto? Tykki kun tarvitsee melkein pakosta erillisen äänentoistojärjestelmän.
   
 11. hatih

  hatih New Member

  Liittynyt:
  01.01.2007
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noita kankaita alettiin maalailemaan harmaaksi koska alkupään lcd-tykeissä oli niin heikko mustan taso että sitä piti jotenkin parantaa, minun mielestä nykypäivän tykeillä voi huoletta käyttää matta-valkoista.

  Ja minun mielipide on että pelkkä tykki ei riitä, jos katsominen pitää sisällään muutakin kuin leffat ja olympialaiset niin se tarvitsee telkkarin viereensä.
   
 12. v11e

  v11e Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2010
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itselläni on nyt vuoden päivät ollut pelkkä tykki taloudessa ja olen eri mieltä. Välillä tulee telkkaria ikävä lähinnä niiden lyhyiden (l. turhien) katsomisten vuoksi, kun ei raaskisi käyttää projua päällä. Muita ongelmia en näe. Makuasioita. :thumbsup:
   
 13. ExC

  ExC New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.01.2002
  Viestejä:
  1 206
  Saadut tykkäykset:
  3
  Pian luopumisen jälkeen ei ehkä ole ongelmaa tuosta ettei raaskisi. Itselleni ainakin tuli tuon jälkeen vaihe ettei kehdannut kovinkaan usein käyttää projua. Ts. laiskuusfaktori verrattuna televisioon, jonka jaksaa aina avata ja antaa meluta taustalla. Projektorin kanssa pitää aina asettautua oikein katsomaan, härvätä kankaan kanssa, pimentää valot....
  Toisaalta saattaa käydä niinkin että huomaa tv:n ohjelmiston olevan turhaa vrt. syntyvä vaiva ja luopuu koko televisioluvasta. Näin tein itse kun olin ollut teeveettömänä (pelkällä projulla) muutaman kuukauden.
  Kummasti vapautui aikaa kun ei televisiota katso - tosin se kaikki menee toisen ruudun edessä ;)
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2011
 14. feelgood

  feelgood Member

  Liittynyt:
  15.05.2001
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tossa ketjussa ajatuksia maalinsävyistä ja mm. linkki mun tekemiin sävykokeiluihin
  https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=74759&page=3

  mun valinta oli Harmony G499
   
 15. Whitewolf

  Whitewolf New Member

  Liittynyt:
  26.10.2002
  Viestejä:
  463
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä olisi vähän sama tilanne eli televisiosta (50" sony taustaprojisio) voisi jo luopua ja tykkiä tilalle. Voiko esim Epson TW3200 "pienentää" tai zoomata sisään päin eli kuvaa pienemmäksi kuin kangas jos katsoo telkkaria ja ei halua digipaskaa katsoa niin suurella kuvalla. HD-leffat tietenkin sitten täydellä kangasleveydellä vai onko turhaa tälläinen säätäminen tai yleensä mahdollista?

  Itsellä on juuri tuo 3,5-4m olohuoneen leveys ja valkoinen on pääväri joskin olohuone menee maalaukseen piakkoin (hopea tai tumman harmaa sävy).

  Taloudesta löytyy kyllä toinen töllö makuuhuoneesta eli ei pelkästään tykin varassa olisi, mutta hölmöä pitää kahta tai kolmea screeniä (tietokone) olohuoneessa.
   
 16. noeikujoo

  noeikujoo Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 465
  Saadut tykkäykset:
  36
  Onhan se mahdollista, mutta kuulostaa aika hankalalta. TW3200:ssa taitaa olla manuaalinen zoomi, eli kuvan koon säätö tapahtuu tykin linssin zoom-rengasta kiertämällä. Joistakin kalliimmista tykeistä (esim. Panasonic PT-AE4000) löytyy moottoroitu zoom, jonka ansiosta kuvan kokoa voi säätää suoraan kaukosäätimestä.

  Minusta ainakin manuaalinen zoomi olisi tuossa tapauksessa liian hankala käyttää, jos tykki olisi korkealla katossa ja zoomia pitäisi kiivetä ruuvailemaan sen mukaan, mitä katselee. Itseltä varmaankin jäisi kuvan koon säätö tekemättä ja digipaskakin tulisi katseltua valkokankaan kokoisena.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2011
 17. Lyijy

  Lyijy Member

  Liittynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma tykki on Sanyon z-800nen. Digiboksilla kuva tulee komponentin kautta ja on asetettu automaattisesti tykin valikosta niin, että ei täytä koko taulua. Siellä on valmiiksi ohjelmoitu eri kuvasuhteita. Bluray tulee hdmi:n kautta on asetettu koko näytölle. Ei tarvitse siis erikseen säätää, vaan säätyy automaattisesti tulosignaalin mukaan. Tämä ei liity manuaaliseen tai automaattiseen zoomiin millään tavoin. Niitä voi sitten vielä erikseen käytellä jos tahtoo.

  Itsellä ei ole televisiota ja en ole kaivannutkaan. Olen näiden nykyisten tykkien kanssa myös lakannut stressaamasta kehtaako tykkiä avata pienen hetken ajaksi. Lamput näissä kestää sen 2-3 vuotta ja se poltellaan turhia murehtimatta. Lisäksi tuo oma tykkini ei ole kovin valovoimainen ja silti aivan keskikesän auringonpaistetta lukuunottamatta riittävän valovoimainen television katsomiseen. Digisignaali on muutenkin kuraa joten en välitä jos kontrasti ei ole maksimissa. Sälekaihtimet laitan joskus kiinni.
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2011
 18. juhiz

  juhiz New Member

  Liittynyt:
  26.08.2009
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  onpas hankalaa tämä valinta, varmaan viides vuodatus viesti samasta aiheesta, mutta nyt alkaa olla se hetki kun pitäis tykki valita ja oikeastaan nyt enää haluisin kuulla että en tee tyhmää valintaa.

  eli (hitachi pj tx 200 korvaamaan) ihan päivittäiseen käyttöön olen tykkiä etsimässä. Tein jo oikeastaan valinnan kesällä että ostan Epson EH-TW3200 koska osuu budjettiin ja on ainakin täällä olleiden arvioiden ollut hyvä valinta.

  Pari kyssäriä vielä:

  1. astunko miinaan ton kanssa? ilm. ollut jonkun verran palautuksia mutta toimiessaan hyvä valinta?

  2. Parempaa vaihtoehtoa hintaluokassa tonni?

  3. Minkä hintaiset lamput ja onko ollut ongelmia keston suhteen?

  4. Mikromajassa 967€ ei ainakaan suomessa muutamaa euroa halvemmalla saa?

  Ikuista arvostusta jos joku parempaa tietämystä omaava antaa vastauksia. Kiitos.

  -j-
   
 19. anon4340

  anon4340 Member

  Liittynyt:
  17.04.2002
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainut mikä tulee mieleen on että jos sittenkin 3D, joiden hinnat tuntuu tippuvan kovaa vauhtia. Itselleni on nyt tulossa kolmas lamppu ja toinen ping_ngo:lta TW-700:een. Lamppu TW3200:aan näyttäisi maksavan ping_ngo:lla 99$ (tai 80$ + vähän enemmän askartelua tai 120$ ja vähiten askartelua) + mahdolliset alvit ja Epsonilla 404€.
   
 20. ALeC

  ALeC New Member

  Liittynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse lopetin pähkäilyn ja tilaukseen meni tämän viikon torstaina Epson EH-TW3200 Firsthandilta.

  1. Saa nähdä millainen yksilö itselleni tulee, mut jos vikaa löytyy, menee suoraan vaihtoon. Epsonin Noutohuolto vissiin pelaa hyvin, varsinin kun tykillä takuu 3v lamppu ja laite(pesee kilpailijat tässä asiassa lampun osalta).

  2. Itselläni loppusuoralla oli Epson ja Sanyo Z800. Parempi takuu, ulkonäkö, kuvalaatu, epäorgaaniset paneelit oli syy valita epson. Tosin löytyy Z800:sta puolia jotka pesee epsonin. Tosin vähän aikaa harkitsin jo Panasonic PT-AX4000, mutta kukkaro ei joustanut n.1700 euroon.

  3. ----

  4. Tällä hetkellä Suomesta halvin, tosin oletan että Markantalo+Gigantti ostamassa uutta iso erää varastoon noita Epsoneita, hinta saatta muuttua suuntaan tai toiseen kunhan tykit saapuu. Tiedä sitten!!??

  Saksasta ja euroopasta saa halvemmalla, mut ite en muutaman kympin takia ruvennut sieltä tilailee. Katotaan miten nopeasti tykki tulee Firsthandilta.