Verotonta olutta ja viiniä netistä

Keskustelu osiossa 'Viinit' , aloittajana Sly, 07.05.2004.

 1. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tai viinilaatikkoa?
   
 2. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutama lasti viskiä on tullut tilattua. Pari vuotta sitten suurin paketti sisälsi 13 pulloa ja posteja tuli £16. Nykyään brittien maili on kalliimpi ja taitaa jo kahden pullon kuskaaminen nostaa postit ~£30 kieppeille.
   
 3. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Absintteja tuli tilattua vuonna 2008 yksi pullo ja 2009 kaksi pulloa, joten en ole mikään kaikkein suurin nettiviina-asiantuntija :eek:
  Tuo käyttämäni kauppa (jonka hotmailin arkistoista tarkistin) absinthe24.de on kaiken lisäksi suljettu. Osoite ohjaa nykyään muualle. Postikulut olivat tuolloin 12€ yhdelle 0,7l lasipullolle. En muista oliko kyseessä "flat rate" vai pullo/painoperusteinen, mutta jokaisessa kolmesta pullosta on näköjään ollut tuo sama 12€ postitus. Toimitukset tulivat tuolloin kotiovelle asti postipaketteina, aina ehjinä ja ilman mitään tullin merkintöjä tai yhteydenottoja.
   
 4. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 398
  Saadut tykkäykset:
  32
  Siinä paikassa josta tilaamisesta itse jokusta viestiä ylempänä puhuin postitus on ilmainen yli 200 euron tilauksissa.
  Viinilaatikoista en tiedä, eikös ne ole jotain alkkiksille tarkoitettuja?
   
 5. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Just. Kesällä puistoissa juopoilla on laatikkoviiniä. :hitme: Et taida itse olla viinin ystävä..?
   
 6. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Viinilaatikko = tukkulaatikko jossa yleensä 12 pulloa?
  Näin minä sen ymmärsin ja vähintään laatikoittainhan ruokajuomaksi menevät viinit ilmeisesti kannattaa ostaakin jos niitä ulkomailta asti aikoo rahtauttaa. Jotain yhtä laatikkoviinipakkauksellista tavallista viiniä ei varmasti ole kannattavaa tilata ulkomailta saakka. Erikoisuudet, kuten vaikkapa absintit, rommit ja viskit sitten asia erikseen, kun niitä ei välttämättä ole mieluista merkkiä Suomesta saatavilla lainkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2012
 7. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok. Itse tarkoitin näitä perus 3 litran viinitönkköjä. Alkossa maksavat alkaen 25eur, tallinnassa samat merkit alkaen 8eur. Saksassa varmaan samat hinnat.
   
 8. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 398
  Saadut tykkäykset:
  32

  Nimenomaan olen viinin ystävä, ja kellarissa tosiaan on >100 pulloa viiniä. Sellaista tonkkaa en eläessäni ole ostanut, enkä hahmota mikä sellaisen käyttötarkoitus oikein edes olisi muuta kuin suurkulutus. Alkoholisteista noin 98% ei ole puistossa dokaamassa.
  Mihin voi tarvita neljää pulloa vastaavan määrän surkeaa tai korkeintaan keskinkertaista viiniä muuta kuin ryyppäämiseen? Ihan tavallinenkin pullo on lähestulkoon liian suuri kahden hengen talouten.
  Viinejähän tarvitsee monenlaisia aina ruuasta riippuen, vähintään pitää olla valkoviini ja punaviini kaapissa auki, ja yleensä kun sunnuntaina ruualle viinipullon avaa (valiten silloin vielä rypälelajin ja viinin tyypin siihen ruokaan sopien) niin seuraavana sunnuntaina pitää, jollei ole ruokaa johon jämät tarvitsisi, pullonpohja kaataa viemäriin.
  Ja jos on juhlat, niin en minä kyllä kehtaisi juhlaruaan kanssa sellaisia roskaviinejä tarjota, häpeisin silmät päästäni. Pikemminkin silloin kaivetaan niitä kellarin aarteita esiin - kuinka isoja aarteita riippuu juhlien koosta.
   
 9. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  No helvetetin hienoa tpi, että sulla on kellari jossa n100 pulloa erilaisia viinejä. Kuullostaa addiktilta No, ok, en ole lukenut sun aikaisempaa viiniketjua, pahoittelut siitä että en tiennyt viiniharrastuksestasi. Ennemminkin olet siis viinin keräilijä. Tuskin keskivertokuluttaja varastoi nurkkiinsa tuollaista määrää viinejä. Kaikilla ei ole kellaria johon keräilee pulloja. Minulla ei ole kellaria. Voit myös laittaa linkin tutkimuksesta jossa kerrotaan että 98% alkoholisteista ei ole puistoissa ryypiskelemässä. No tähän aikaan vuodesta tuskin kukaan on puistoissa dokaamassa.
  Ja mikä sinä olet arvostelemaan viinin surkeudesta tai hyvyydestä. Mistä tiedät minun tai kenenkään toisen makutottumuksista.
  Olet ilmeisesti hifisti tällä alalla, hyvä niin. Ai että sulla on aina puna ja -valkoviini kaapissa auki. Kuulostaa pahalta, aina pitää pullo olla auki. Kylläpä olet herkkä ihminen jos häpeät silmät päästäsi jos viini on laatikossa. Mutta ruokailet ilmeisesti "paremissa kokkareissa" jossa laatikkoviini on "roskaviiniä". Millä määrittelet laatikkoviinin roskaviiniksi? Mikä viininjumala olet tuomitsemaan, mikä on roskaviiniä ja missä tilaisuudessa sellaista tarjoan. Kiitos vinkistä kun kerroit että viinejä on monenlaisia, olipa uutinen!
  Jos sulla on omasta mielestäsi absoluuttinen viinitietous ja maku, niin pidä se vaan oman sivistyneen piirisi tiedossa. En tässä ketjussa kysynyt sitä enkä sillä tiedolla tee yhtään mitään. Mutta hyvää jatkoa harrastuksesi parissa. Kaikesta huolimatta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2012
 10. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 398
  Saadut tykkäykset:
  32
  Kellarissa on viinejä siksi, että säilyttäminen parantaa niitä, ja siksi että on varaa valita sopiva juoma ruokaan kuin ruokaan.
  Keskivertokulutukseen verrattuna oma kulutus on todennäköisesti määrältään vähäisempään mutta laadultaan parempaa. (itseasiassa koska minulla on kirjanpito viineistä, näen myös kulutuksen pullon päälle, kahden vuoden aikana on kulunut 120 pulloa viiniä kahden hengen taloudessa, josta siis osa ruuanlaittoon ja paljon jämiä viemäriin. Ja tuo talon kaikesta alkoholin käytöstä noin 95%, olutta ja väkeviä kuluu harvoin. ).

  Laatikkoviinit joita olen maistaneet, ovat olleet aika vetisiä ja surkeita. Mikä nyt ei ole yllätys, ovathan hinnaltaan erittäin halpoja. Ei sillä, ettei halvoissa viineissä voisi olla hyviä, mutta harvinaisia ne alle 10€ / pullo sarjassa ovat. Ja olen kyllä paljon maistellut viinejä sokkona. Kyllä hntaryhmät erottuvat, ei tietenkään 100% eikä ole ihan harvinaista että 10 euron viini voittaa 50 euron viinin mutta trendi on selvä.


  Nopealla haulla "Tässä katsauksessa sisällytän alkoholiongelmaisiin paitsi ne potilaat, joille alkoholi on aiheuttanut riippuvuuden tai elinkomplikaatioita, myös ne, joilla on alkoholinkäytön takia riski saada tulevaisuudessa jokin vaurio. On arvioitu, että maassamme on ainakin 500 000 alkoholin suurkuluttajaa eli edellä mainittuihin ryhmiin kuuluvaa henkilöä. " Duodecim-lehti, Kaija Seppä, No 24/2003. Tällöin 2% "puliukkoja" antaisi 10 000 kpl, joka vaikuttaa melkein suurehkolta määrältä.
   
 11. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Menee tuon netistä ostamisen ohi ja kommenttina viimeisiin vääntöihin...
  Itse en ole ronkeli ja kuten kaveri itsestäänkin kerran totesi: "juon vaikka bensaa" :D Nautin kuitenkin paljon mieluummin hyvän viskin, konjakin tai punaviinin kuin pullotolkulla jotain laadutonta. Ryyppääminen ja maistelu/nautiskelu ovat kaksi eri asiaa. Jos joku tarjoaa Highland Birdia tai Marlin hölmöilevää niin kyllä sitä tulee "nautittua". Juomien laadun pitää kuitenkin olla suhteessa tilaisuuteen ja varsinkin muuhun tarjontaan (ruokaan). Ongelma Suomessa on tietysti juomien hinta ja suomalaisten juomatottumukset. Tähän vielä päälle se, että suurin osa juo kuitenkin punaviiniä ja valkoviiniä sen suuremmin miettimättä, että niitä on jumalaton kirjo erilaisia. Ei siinä hirveästi huvita laittaa hyviä ja arvokkaita juomia pöytään jos mikä hyvänsä mehu menisi samalla tavalla. Omassa kaveriporukassa on molempia eli juomia arvostavia ja juomia juovia, en tarkoita ryyppäämällä ryyppääviä vaan "ihan sama" henkisiä.

  Viiniharrastus on vähän sellainen snobailuksi koettu ja sillä saa monet naureskelemaan ja pitämään harrastajaa vähän elitistinä. Miksi laittaa kymmeniä tai satoja euroja viinipulloon ja sitten jemmailla niitä vuosia, jopa kymmeniä, kellarissa. Kaverin tuttava harrastaa ja asiasta jutteleminen oli ihan mieleenkiintoista ja silmiä avaavaa vaikken itse niin kalliisiin pulloihin raaskisi sijoittaakaan. Jotkut laittaa rahansa autoihin, hifiin, purjehdukseen, hevosiin ja jotkut viiniharrastukseen. Rikkaimmat kaikkiin :)

  Itsekin on noita hanoja tullut nautittua, mutta nyt kun olen alkanut ostella maltillisia >10€ pulloja testimielessä niin kyllä siinä saa jo huomattavasti parempaa tavaraa verrattuna hanoihin. Verohan viinissä on kiinteä, eli esim. 7€ pullossa ja 12€ pullossa vero on molemmissa ~2€, jolloin ensimmäisessä pullossa maksat 5€ viinistä ja toisessa 10€. Eli halvassa pullossa on suhteessa enemmän veroa ja näin ollen vähemmän rypäleen laatua. Itse en oikein viinejä ja makuun vaikuttavia tekijöitä tunne ja suu tuntuma ja maku ovat ainoa millä tässä sokkona mennään. Pitää vain koittaa ottaa hyvät ja pahat etiketit talteen ja hyvien juomien kuvausten ja rypäleiden pohjalta koittaa löytää lisää hyvää.

  Omasta mielestäni ihan maukas 9,5€ pullo on "Lindemans Bin 50 Shiraz", mikä vaatii kuitenkin ½-1h dekantoinnin lasissa tai dekantterisa. Hanoissa ainakin yhtenä ongelmana on se, että kukaan ei koskaan dekantoi niitä, tiedä sitten auttaisiko se edes makuun. Nostin tuon Lindemans viinin tähän siksi, että tästä on ALKOssa myös hanapakkaus. En ole sitä koskaan ostanut joten en tiedä saako samaa tavaraa kuin pullossa.

  http://www.alko.fi/tuotteet/fi/006152
  http://www.alko.fi/tuotteet/fi/461528

  Ymmärrän tpi:n harrastuksen muuten hyvin, mutta en millään pysty sulattamaan sitä että hyvää viiniä kaadetaan viemäriin :D Eikö sitä pullon loppua voisi nauttia viikolla iltasella rankan työpäivän päätteeksi? Se ei taida tehdä ihmisestä alkoholistia edes nykymittapuulla.
   
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Suurin osa ihmisistä (puhun nyt muista kuin alkoholisteista) vaan taitaa niitä "roskaviinejä" ostella ja pitää niiden joukosta tiettyjä yksilöitä erityisen hyvinä. Jokainen saa toki määrittää itsellensä oman tason, muttei pidä ajatella, että se taso pätisi muihin. Toisin sanoen ei liene kovin fiksua hävetä silmät päästä vaikkapa 9 euron punaviinipullon tarjoamista, jos jollekulle vieraalle se edustaa erityisen hienoa makunautintoa. Toki on mahdollista, ettei ko. vieras vaan tiedä paremmasta. Toisaalta voisi yhtä hyvin ajatella, että tpi juo "roskaviinejä", koska on olemassa iäkkäitä 3-4 -numeroisella hintalapulla varustettuja punaviinejä, joita hän ei juo. On aina helpompaa katsoa alas kuin ylös, koska jos sinne ylös alkaa katselemaan, niin pohja oman tason hehkutuksesta katoaa helposti pois. Toki itse kukin syyllistyy tekopyhyyteen tämän sortin asioissa.

  Allekirjoittanut ostelee kerran pari kuussa punaviinipullon ihan nautinto- ja ruokajuomaksi. Keskihinta taitaa olla n. kahdeksan euroa ja tällä hetkellä eettisen kaupan etelä-afrikkainen vajaan yhdeksän euron pullo tarjoaa omaan palettiin enemmän laatua kuin mikään yli 10 euron pullo, josta olen juonut. Ko. tason en ajattele kuitenkaan muihin kuin itseeni pätevän.
   
 13. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Mikä on tämän hetken tilanne? Löytyykö jotain uusia kiinnostavia sivuja?