Veronpalautus

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana digtic, 05.12.2002.

 1. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 567
  Saadut tykkäykset:
  96
  Voihan se toimia joillekin kannustimena lähteä töihin hieman kauemmas kotoa. Näin saadaan firmalta nyhdettyä rahaa verojen muodossa valtiolle, mikä varmaan on summana isompi kuin työntekijälle maksettava korvaus matkoista.
   
 2. Äkkipoika

  Äkkipoika Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.06.2008
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  On tässä sentään ainakin olevinaan jonkinlainen logiikka: kun kerran valtio voi pakottaa työttömän max 80 kilometrin työmatkalle niin jollakin se sitä sitten kompensoi. Aika yllättävää valtiolta loppujen lopuksi.
   
 3. -Futuh-

  -Futuh- Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.12.2008
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Entäs kehäkolmosen ulkopuolella kun julkisia menee 7 kertaa päivässä.. Pitäskö ruveta työttömäks ja matkustaa kerran kuussa sossuun taksilla :D
   
 4. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 554
  Saadut tykkäykset:
  489
  Se että pitkien matkustelujen tekeminen tehdään taloudellisesti kannattavaksi johtaa hajautuneeseen yhteiskuntarakenteeseen jossa ihmisten aika tuhlautuu liikkumiseen ja bensaa kuluu (enemmän ilmansaasteita). Järkevämpää on tehdä liikkumisesta kallista jolloin työpaikat ja työntekijät hakeutuvat lähelle toisiaan. Aikaa säästyy ja luonto kiittää.

  Onko tosiaan 80 km? Muistaakseni kun olin itse työtön niin oli jotain 30 km.

  Jos asuu kehäkolmosen ulkopuolella ja tekee työtä Helsingin keskustassa niin silloin ilmeisestikin välttelee korkeita asumiskuluja asumalla "hevon kuusessa" mutta nauttii Helsingin palkkatasosta. Pitääkö tämän halvan (ja todennäköisesti väljän) asumisen lisäksi vielä matkustelukin pistää veronmaksajien piikkiin? Samalla logiikalla Helsingin keskustassa asuville pitäisi korvata kallis asuminen kun asuvat kilometrin säteellä työpaikastaan ja kävelevät töihin.
   
 5. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  On tosiaan 80km, et sitten viitsinyt klikata Äkkipojan linkkiä :rolleyes:

  Kyllähän se työkkäri tosin onneksi käyttää järkeä, eikä pakota autotonta 80km päähän töihin, johon ei ole mahdollisuutta kulkea julkisilla.
  Tosin TE-toimistosta (ent. työkkäri) ei saa nykyään töitä...ovat itse sanoneet etteivät ehdi järjestää ihmisille työpaikkoja, vaan ylläpitävät työttömyyteen liittyviä seikkoja kuten työnhaun uusimista jne. niitä pakollisia juttuja.

  Se käsitys mikä minulla on Helsingin palkkatasosta ei ole suhteessa asumiskuluihin.
  Asia on vaan niin, että ei yksinkertaisesti kaikilla ole varaa asua Helsingissä...eikä toisaalta halua asua.

  En tiedä...jotenkin tulee mieleen että trollaat tai sitten otit väärästä purkista aamulla... ;)
   
 6. Äkkipoika

  Äkkipoika Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.06.2008
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aikoinaan (olisiko noin 8 v sitten) silloinen hallitus halusi vähentää työttömyyttä ja yhtenä keinona pyrittiin lisäämään työvoiman liikkuvuutta nostamalla matkakulujen korvauksen ylärajaa. edit. + taidettiin samalla nostaa myös kilometriltä maksettavaa korvausta

  Tosin tuolloin ei niin meuhkattu ilmaston muutoksesta joten eiköhän koht´puoliin käännetä kelkka toisin päin, ainakin mitä tulee työvoiman liikkuvuuteen juuri omalla autolla...
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2010
 7. Hellcat79

  Hellcat79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.11.2007
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Esimerkiksi täältä suunnalta ei löydy halua asua Helsingin keskustassa. Lisäksi näin kahden työssäkäyvän kannalta voi olla vaikeaa löytää kahta työpaikkaa siitä kilometrin säteeltä. Tämä pakottaa kompromisseihin ja samalla sitten työmatkat kasvaa. Minusta on oikein, että näitä kustannuksia korvataan.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2010
 8. TuK

  TuK Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  565
  Saadut tykkäykset:
  13
  Aivan. Minunkin firmani työntekijät pääsisivät tänne töihin siinä kolmelta iltapäivällä ja kotiin seuraavana aamuna, mikäli haluaisivat julkisilla mennä. Eivät he niin pitkällä asu, mutta kun busseja ei täällä hevon kuusessa paljon kulje.
   
 9. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 025
  Saadut tykkäykset:
  144
  Ei tässä mielestäni ole kyse siitä kulkeeko autolla vai julkisella liikenteellä. Vähennyksiä voi tehdä myös julkisen liikenteen kuluista. Suuret vähennykset ohjaavat jossain määrin asuinpaikan valintaa. Kuuluvatko tuosta valinnasta aiheutuneet kulut sitten muille veronmaksajille on hiukan kaksipiippuinen juttu. Toisaalta jokainen vastaa omista valinnoistaan, mutta kohtuutonta on myös vaatia maksamaan ylettömiä matkakuluja jos työpaikka on oikeasti hankalassa paikassa.
   
 10. hanppu

  hanppu Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.12.2006
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi ihmeessa ihmiset lainaa valtiolle isoja summia rahaa? Mieluummin itse ainakin otan rahat heti ja säästän ja jos oikein fiksulle päälle lähden pistän ne tilille kasvamaan korkoa. joku reilu tuhat euroakin jo kasvaa jonki verran korkoa reilussa vuodessa.
  Lopettakaa koroton lainaaminen valtiolle. Koska tällä talous kehityksellä niitä ette saa kohta enää takaisin (ainakaan kokonaisuudessaan).
   
 11. phelin

  phelin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  No niin... :confused:

  Jos käyttelytilille saa yli 0,5% koron, niin se taitaa olla aika harvinaista. Säästö- ja sijoitustileille korot lienevät 0,5 - 1,5%.

  Se sen sijaan tuntuu oudolta, että edelleen jotkut ajattelevat veronpalautuksen olevan jokin ylimääräinen palkanlisä. Siinä on jo itsepetosta kerrakseen.
   
 12. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 554
  Saadut tykkäykset:
  489
  Eivät kaikki helsinkiläiset ole mitään kroisoksia. Täälläkin on valitettavasti paljon köyhyyttä ja leipäjonoissa pituutta. Helsingissä pitää vaan tyytyä 4 kertaa pienempään kämppään ja meluaviin naapureihin jos huono tuuri käy. Plus-puolella onkin sitten se että suurin osa tarvitsemistaan palveluista on muutaman kilometrin säteellä ja julkinen liikenne on toimivuudeltaa ihan eri luokaa kuin "hevon kuusessa".

  Jokaisen pitäisi saada asua siellä missä haluaa, oli se sitten Helsinki tai Utsjoki. Pitää kuitenkin hyväksyä valintansa kustannukset. Hevon kuusessa asuvalla kuluu väistämättä rahaa enemmän liikkumiseen kun taas Helsingin keskustassa on suolaiset asuntojen neliöhinnat.

  Täh? Olin kyllä työttömänä 2006-2008 mutta anarkismipummeista en ole puhunut. Tottakai ihmisillä pitää olla työ!

  Saa sinne töihin mennä vaikka helikopterilla. Kyse on siitä korvataanko kustannukset tasapuolisesti ja järjellisesti. Mistään tienaamiskiellosta en ole puhunut, senkun tienaat vaikka miljoonia jos pystyt. :thumbsup:
   
 13. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tuntuuhan tuo aina kivalta pikku joulubonukselta kun palautuksia saa. Kaikilla ei välttämättä säästäminen muuten onnistu, syystä tai toisesta, niin veroprosentin korottaminen yhdellä pinnalla on kätevä tapa joululahjarahojen säästämiseen. Ehkäpä jotkut maksavat varmuuden vuoksi aavistuksen verran liian kovaa prosenttia, jotteivat missään nimessä vahingossakaan saisi mätkyjä. Vuoden loppuun sattuvat parin tonnin mätkyt tietäisivät ikävää joulua jo tavalliselle keskituloiselle lapsiperheelle. Tonnin tai parin palautukset vastaavasti pelastaisivat perheen joulun.

  Ja kuten itsekin laskit, ei sillä korkojen kannalta ole mitään väliä ovatko rahat käyttötilillä (jossa ne eivät välttämättä edes säily vuoden loppuun asti) vaiko verottajalla varmassa tallessa.
   
 14. Jeukkuli

  Jeukkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 865
  Saadut tykkäykset:
  7
  Hevon kuusessa asuvalla kuluu liikkumiseen rahan lisäksi myös aikaa. Eiköhän siinä ole tarpeeksi kustannusta valinnalle.
   
 15. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näimpä. Kun vaan muistaa että kyseessä on omat rahat, eikä mikään lahja valtiolta.

  Itelle on aina tullut palautuksia, tänä vuonna se keskiarvosumma (n.770e?). Mulle nimenomaan tämä on sellainen tapa säästää ja kiva saaha rahat kerralla. Mihinkään (esim joululahjoihin) sitä ei ole budjetoitu eikä vastaava mätky vielä ihan leipäjonoon veisi, mutta paljon kivempi se on kumminkin saada tilille ku maksaa muitten laskujen mukana pois tililtä. Ja tuolle summalle ku tilien korot on ihan yhdentekeviä kuten todettua jo pariin kertaan....
   
 16. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 454
  Saadut tykkäykset:
  633
  Kestämätön perustelu. Pääkaupunkiseudulla tunnin työmatka on hyvin monelle arkipäivää. Haja-asutusalueella tunnissa pääsee jo aika pitkälle.
   
 17. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vuodelta 2009 valtio maksoi korkoa 1,3% eli paremmin kuin esim. Osuuspankin Tavoitetililtä saa (20k€ talletukselle % = 6kk Euribor -0,4% ~0,875%). Yleisesti säästötileillä (min. 10 000€ talletus vuoden ajaksi) korot ovat olleet 1,75% kieppeissä eli siihen nähden valtio antaa hyvää korkoa ilman talletus minimiä.

  Koitan itse katsoa prosentit niin ettei mätkyjä tule, tällä kertaa tuli palautuksia 340€ ja sillä mahtavalla 1,3% korolla voi sitten ostaa vaikka tikkarin ärrältä. En ole koskaan pelannut sen varaan että joulukuussa tulee joku mahtava pelastaja palautusten muodossa. Tiedän että joillain tuottaa ongelmia mutta onneksi itselläni onnistuu eikä raha tilillä polttele liikaa.

  Tämän hetkisillä tilien koroilla ei kukaan pääse rikastumaan, tai no onhan se 1,3% miljoonasta jo 13k€ mikä kertoo vain sen että massalla raha tulee rahan luokse. Pari vuotta sitten korkojen ollessa koholla OP:n Tavoitetililtäkin sai 5% korkoa. Vaikkei rikastumaan päässyt niin kämpän ostoa tuola odotelleet rahat tuottivat edes vähän tikkaria enemmän. Suuremmille tuotoille pitäisi katsella osakkeita ja rahastoja, mutta koska en laita rahoja mihinkään mitä en ole tarkasti tutkinut niin on jäänyt nämä vaihtoehdot käyttämättä vaikka houkuttelijoita on riittänyt.
   
 18. h-p

  h-p Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.03.2007
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä on aina hienoa näissä kaupunki vs. maaseutu väännöissä. Jos et asu Helsingin keskustassa, asut jossain tiettömän taipaleen takana jossa lähin kauppa on 300 km päässä.
   
 19. VastActiv

  VastActiv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.06.2004
  Viestejä:
  388
  Saadut tykkäykset:
  0
  On sillä itse asiassa suurikin merkitys jos ne rahat osaa käyttää oikein. Joku riemuissaan voi hihkuilla joulukuussa 1000 euron veronpalautuksilla ja käydä itselleen tyytyväisenä ostamassa ison uuden television mutta tajuaako hän siinä tohkeissaan että jos hän ei niitä rahojaan jostain kumman syystä olisi väkisin halunnut valtiolle tilapäisesti turhaan antaa niin se televisio olisi ollut siinä naaman edessä jo vuoden? Mikä järki on antaa valtion säästää omia rahojasi joitain ostoksia varten, en tajua.
   
 20. Jeukkuli

  Jeukkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 865
  Saadut tykkäykset:
  7
  Viittasin (kylläkin melko epäselvästi, myönnetään) heitollani kärjistettyyn vastakkainasetteluun: "kilometrin päässä työpaikastaan asuvat ja sinne kävelevät Helsingin keskustassa asuvat vs. kaukana töistä asuvat ja matkakorvauksia saavat hevonkuuselaiset". Vaikka viimeksimainitut saavatkin rahallista korvausta matkakustannuksistaan, he silti joutuvat maksamaan valinnastaan työmatkoihin käytetyn ajan muodossa. Ensiksi mainitut sitten kärsivät korkeista asumiskuluista eivätkä saa työmatkastaan korvauksia, mutta pääsevätpähän ainakin nopeasti töihin.