Varoitus!! Topfieldin virtalähde rikkoo kovalevyn vanhetessaan mikäli sitä ei korjaa. Oireet: kovalevy naksuu, jumii..

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mate_1974, 24.10.2009.

 1. Poistettu tili 10873

  Poistettu tili 10873 Guest Guest

  Sama osoite on muistaakseni jossain täällä, mutta ainakin tuolla viestin #1 lopussa on osoite josta voi kysellä vieläkö kaverilta löytyy konkkasatseja. Katso powerin tyyppi ja ilmoita se samalla kyselyssäsi. Keväällä niitä ainakin vielä oli.

  Konkkien mukana tulee ohje miten päin konkat laitetaan ja kuva piirilevystä takapuolelta. Siihen on merkitty kunkin konkan juotosnastat. Keväällä mun virtalähdetyypin kuvasta puuttui seitsemän konkan merkinnät, mutta ne löytyvät saman ketjun postauksesta #180.

  Kuva ja konkat vaan juotostaitoiselle kaverille niin kyllä se siitä. Jos siis vika on konkissa, voi kai se olla jo kovolla tai muualla piirilevyssä, en ole seurannut tarkemmin kun vaihdoin konkat varmuuden vuoksi vanhaan masterpieceen.
   
 2. neko

  neko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kiitos em. tiedoista.

  Selvisi ettei ainakaan Topfieldin huollossa ole kovin edullista tuo vaihtaminen, max. 200 euroa, joten taidanpa ostaa jonkun uuden eksoottisen merkin Topfieldin tilalle, ellei sitten tuota konkkajuttua jotenkin haldaa jossain huoltoliikkeessä halvemmalla.

  Edit:
  Miten tuo selviää. :eek:
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2013
 3. Poistettu tili 10873

  Poistettu tili 10873 Guest Guest

  Siinä piirilevyssä se muistaakseni oli, kotelo vaan auki ja katsomaan. Epäilen että TF500PVRc:ssä on sama tyyppi kuin mulla, eli ORTP-831.
   
 4. neko

  neko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tossa missä tyypin pitäsi kai lukea, oli jotain töhnää siinä päällä [kuva], eli ei näe. Taitaa tämä riittää Topfieldin kanssa. Kiitos kaikille kuitenkin auttamisesta :)

  Edit. Sekoilu jatkuu, otin siis kuvat ja laitoin jo boksin kiinni ja katsoin vasta jälkikäteen kun ensin löysin netistä että mistä kohtaa tyyppi lukee. :eek: Mutta em. kuvassa näytti jotenkin odolta tuo kohta niin katsoin kaikki ottamani kuvat, niin näkyihän se, eli tuossa edellisen kuvan kulmassa ei näkynyt. :D Jos tuo on nyt oikea tyyppi merkintä: IP S070 [kuva]
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2013
 5. Poistettu tili 10873

  Poistettu tili 10873 Guest Guest

  Tuossa kohdassa se mullakin on, ja on selvästi eri tyyppi. Tuolle tyypillesi löydät luultavasti varmistuksen haulla täältä, Toppy-foorumilta tai googlella. Ja on varmasti konkkamiehellekin tuttu.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 11.11.2013
 6. hex

  hex Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse tilasin Saksan Amazonin kautta uuden Topfield CRP-2401 CI+ boksin. Siihen saa ainakin PlasmaEPG:n huolehtimaan tallennuksista hakusanoilla, mutta jos todella muutto vie sinut pois kaapelitaloudesta tuo ei ole sitten vaihtoehtona enää kelvollinen.
   
 7. neko

  neko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  2
  Vielä palaan tapaukseeni, joka tällä hetkellä taas näyttääkin toimivan.

  Tein vielä sen, että eilen irroitin Topfieldin kovalevyn ja samalla otin niitä em. kuvia joiden kanssa tuossa edellä sekoilin :). Sitten siirsin kaiken PC:lle ja kovalevy takaisin Toppyyn alustettavaksi ja sitten taas PC:lle ja tallennukset ja TAPit takaisin. Tämän jälkeen boksi toimi ainakin koko illan, mm. sellaiset tallenteet jotka pätkivät ennen em. operaatioita pelasi ohjelman loppuun. Pari muutakin ohjelmaa meni vielä perään.

  Olisikohan tuo levyjärjestelmä vaan ollut sekaisin? Aikaisemmin kun tuli ensimmäinen vika, eli se missä Toppy ehdotti levyn alustamista, niin otin ohjelmat talteen TopfHDRW:llä ja korjasin sillä myös levyjärjestelmän. Tällöin ei tarvinnut edes siirtää kopioituja tiedostoja takaisin. Nyt sitten eilen tosiaan päätin vielä alustaa levyn, ja käytin nimenomaan Toppyn omaa alustusta sillä googlaamalla löysin että TopfHDRW:llä alustaminen voi aiheuttaa ongelmia (sen enempää niitä ei eritelty).

  Aion kuitenkin tilata tähän vehkeeseen ne paremmat konkat ja yritän etsiä jonkun joka sen vaihdon tekisi. Toivottavasti tämä nyt oli tässä pääpiirteittäin, ettei tarvitse vaivata teitä näillä horinoilla :) Kiitos tosiaan kaikille vielä kerran.

  Uudeksi boksiksi olin muuten ajatellut mm. tätä Wbox HD2, siinä olisi ollut hakusanatallennus. Nyt jos Toppy toimii niin en vielä osta mutta jatkan kuitenkin vielä etsimistä aktiivisesti.
   
 8. Maxis

  Maxis Guest Guest

  Liittynyt:
  30.11.2005
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo on todennäköisesti vain väliaikainen helpotus. Hanki osat vaikka stradinno.comista. Ja laita tälle palstalle paikkakuntasi. Eiköhän joku kolvaile ne sinulle sopivaan hintaan kiinni. Tunteja siinä menee kaksi kun on huolellinen ja tekee toimivuustestit.
   
 9. neko

  neko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sitähän minäkin pelkään. Boksi on tosin pelannut todella hyvin.

  Tilasin pari päivää sitten varmuuden vuoksi tuolta konkka-asiasta kirjoittaneelta tyypiltä konkkapaketin ja odottelen nyt niitä. Sitten yritän jossain vaihdattaa ne. :)

  Helsingissä asutaan.
   
 10. Snpp

  Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.03.2001
  Viestejä:
  965
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tiedoksi muillekin ei-tee-sitä-itse-miehille, että Turussa TV-Saarni vaihtoi konkat omaan Toppyyn (osat liikkeestä myös), ilmeisesti tekevät näitä aika paljon, kun tiesi mistä puhun kolmen sanan jälkeen.
   
 11. ISPF3.4

  ISPF3.4 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 993
  Saadut tykkäykset:
  497
  Paljonko maksoi osat + työ?
  Ovatko konkat kunnollisia vai samaa roskaa, joita Topfield edelleen käyttää, vaikka hyvin tietävät niiden heikon laadun?
   
 12. Snpp

  Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.03.2001
  Viestejä:
  965
  Saadut tykkäykset:
  3
  Työ ja osat 98,-. Komponenteista en tiedä, mutta tuo on sellainen vanhan liiton liike, että uskoisin käyttävän vain kunnollisia osia.
   
 13. neko

  neko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuli niin paljon lisäyksiä että editoin koko viestin uusiksi.

  Konkat hankin jo aikaisemmin tämän ketjun aloittajalta blurayltä, ja ne ovat nyt vaihdettu (liikkeessä). Toiminta parantui hetkeksi. Nyt alkoi kuitenkin esiintyä uudelleen sitä, että kesken tallennuksen koko boksi jumii niin että töpselin tuuletus on ainoa millä virkoaa. Ei sammu kaukiksella siis etc. Ja sitäkin wanhaa vikaa on tapahtunut että ei vain toista tallennetta, katkaisee vaan toiston heti. Siirsin taas tallenteet PC:lle ja Topfieldin tekemän alustuksen jälkeen takaisin, jonka jälkeen ko. tallenne toistui mukisematta.

  Tästä tulee mieleen väkisin että kovalevyssä(kin) on vikaa. Vai osaako joku viisaampi arvioida mistä voisi olla kyse?


  Kovalevykokeiluita
  Niinpä kun noita kovalevyjä löytyy, ahkera varmuuskopioiden ottaja kun olen, niin päätin kokeilla toista kovalevyä Toppyyn.

  Kokeilin ensin Western Digitalin WD3200AAJS 320 Gt levyä. Tuntui toimivan ihan ok, mutta huomasin ettei kovalevy sammu käyttämättömyyden jälkeen, kuten Toppyn oma WD2300AVVS teki. Eli levy pyörii koko ajan. Ja levy myös kuumenee järkyttävän kuumaksi! Kun päätin kokeilla vielä toista levyä, niin ei aluksi kärsinyt kovalevyä nostaa Toppystä pois!

  Toisen ehdokkaani on 640 Gt WD6400AAKS jonka tiesin sammuvan käyttämättömyyden jälkeen, joten vaihdoin sen Toppyyn. Näyttäisi sekin toimivan. Ja kovalevy ei pyöri koko ajan, eli jos on käyttämättä 10 minuuttia, niin kovalevyn pyöriminen sammuu. Säästänee varmaan virtalähdettä ja kovalevyäkin.
  Lisäys 26.12.13: Vaan eipä lopeta pyörittämistä enää. :(


  Huomioita TFTool-ohjelmasta
  Semmoinen huomio vielä, että kokeilin eilen tiedostojen siirtoon ensimmäistä kertaa ohjelmaa nimeltä TFTool, sen erikoisuutena on että sillä voi siirtää suoraan kahden Topfield-kovalevyn välillä tietoa (vrt. TopfHDRW Toppyn levy -> PC -> Toppyn levy). Osoittautui kovin hitaasti operaatioksi TFToolilla.

  Sitten tuli vielä sellainen, että tuon WD3200AAJS kanssa PlasmaEPG-tap jumitti koneen, joka ainut kerta ja heti kun sen yritti käynnistää. Kenties oli mennyt joku bitti poikittain TFToolin siirron aikana. Siirto meinaan jumitteli pienillä tiedoistoilla, sitten tiedostoja siirtyi yhdessä purskeessa muutama tiedosto, sitten taas ei hetkeen mitään jne. Poistin sitten Toppystä koko ProgramFiles-kansion ja kopioin USB:n kautta PC:ltä ProgramFiles-kansion uudelleen, niin jo alkoi toimia. Kaiken kaikkiaan TFTool oli kovin hidas. TopfHDRW vie mennen tullen nopeudessa voiton, asian huomasi kun siirtelin tiedostoja TopfHDRW:llä WD6400AAKS levylle. Aikaa siirrossa tuskin kului neljäsosaa siitä mitä TFTool tuhersi :)

  Tulikohan tästä viestistä yhtään selkeämpi :)
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2014
 14. bluray

  bluray Guest Guest

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1

  Njaa, huhut kuolemastani ovat suuresti liioiteltuja. Kyllä näitä elektrolyyttisiä Rubycon-kondensaattoreita taas saa. Tiiä kuinka kauaa...mutta niin kauan kuin näitä jaksellaan kysellä niin kaipa niitä on syytä pitää tarjollakin. Jatkuvasti niitä kyselyjä vaan tulee, omaksi ihmetyksekseni jengi jaksaa korjata vanhoja. Noh, ilahduttavaahan se on ja erityisen ilahduttavaa, että moni muistaa nimeni positiivisessa hengessä - ja palaa kyselemään vuosienkin jälkeen kaverin tmv. lootaan myös korjauksia.

  Selvennökseksi vielä se tosiseikka, että Stradinnolla (tai jollain muulla toimijalla) ei ole minun kokoonpanot käytettävissään. Se oma hiljainen know-how näistä korjauksista jääköön omaksi pieneksi edukseni kilpailun kovassa maailmassa. Meikäläisen kehittelemät modit ja "lujitukset" (hardening) seteissä ovat vain allekirjoittaneelta saatavissa.

  Minulta aina välillä tulee kyselyjä muiltakin kuin vain vanhoilta asiakkailta (siis muiden vanhoilta asiakkailta). Olettaisin tämän olevan sanomattakin selvää, mutten voi lähteä kommentoimaan muiden myymien settien sisältöä, korjausohjeita tms. Ne after-sales kyselyt kannattaa ohjata sille oikealle alkuperäiselle myyjälle itselleen. Eikä sitäkään kikkaa kannata yrittää, että esiintyy mukamas minun vanhana asiakkaana...esim. valitellen elkojen kypsyneen ennenaikojaan tms - minulla kun on hevosen muisti ja Gmailin-historiahaku käytettävissäni ja tähän mennessä ei ole tullut ainuttakaan oikeasti kypsentynyttä Rubycon-keissiä vastaan - enkä lähde muiden kupruja korjaamaan. Notta sellaisessa reilun pelin hengessä toivoisin homman hoituvan, että jos haluatte minun kanssani asioida, niin asioitte heti alustapitäen rehdisti eikä mutkia kehitellen! Joillekin olen joutunut antamaan täyspakit, kun hommasta on tehty liian hankalaa tai epämiellyttävää minulle. Tää kun on enempi harrastus kuin elinkeino, niin mullon varaa antaa myös pakit :)
   
 15. pikku-h

  pikku-h Guest Guest

  Liittynyt:
  09.06.2006
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  600PVRc alkanut pätkiä kuvaa ja ääntä. Tuntuu korostuvan kun on tallennuksia menossa, mutta pätkii kyllä ilmankin. Ylen kanavat tuntuu pikatestillä toimivan ehkä hieman paremmin, mutta vika selvästi kyllä on boksissa, koska suoraa TV:n kautta katsottuna ei pätkimistä ilmene. Oliskohan tämäkin mahdollisesti tämän ketjun pariin kuuluva ongelma? Tehdasasetusten palautus tehty mutta ei apua.
   
 16. Jekkuli

  Jekkuli Guest Guest

  Liittynyt:
  08.05.2009
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  Bluray älä ihmettele miksi jengi jaksaa korjata vanhoja, onko uusissa mitään parempaa tarjolla hd-kuvan lisäksi? Otan esimerkiksi TF5100. Hyvin käteen istuva kake, adapterilla riittävän iso sata kovo sisään, firmiksiä tarjolla erilaisilla tehtaan munauksilla höystettynä, valitsee omaan käyttöön sopivimman firmiksen ja patcheilla korjaa/muokkaa vielä sitä, TAP-rajapinta jonka sovellusten avulla saa laitteesta lähes täydellisen omaan käyttötarpeeseen, mahdollisuus järjestää kanavat sopivaan järjestykseen joko boxilla tai tietokoneella ilman suosikkilistoja, sekä poistaa turhat kanavat ( myös estää niiden automaattinen palautuminen ). Powerin kun kerran korjaa kunnolla ( ajoissa ), niin on pitkäaikainen kumppani hyllyssä käytössä.
  HD-kuva tietenkin puuttuu, mutta ei se huonosta ohjelmasta tee sen parempaa kuitenkaan.
  Olen korjannut useamman boxin rubyconeilla, ei ole ainakaan vielä tarvinnut uusia korjausta yhteenkään. Olen käyttänyt myös muitakin elkoja, joitain uusintoja on tullut vuosien päästä. Epäilen, että suurin syy uusintoihin on se, että ei aikoinaan tullut vaihdettua kaikkia toisio puolen elkoja. Lähes joka kerta on myös vaihtunut alkuperäinen pata siikakeitin IDE-Sata adapterilla varustettuun WD:n vihreään. Itse en jättäisi alkuperäisen powerin käsittelemää kovoa boxiin kunnollisen powerin korjauksen jälkeen, vaan vaihtaisin sen aina myös. Kai näitä on vuosien saatossa tullut korjailtua 100+, ei ole tullut laskettua tarkkaan.
   
 17. neko

  neko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  2
  Täältä ainakin suuret kiitokset sinulle! :) Tuossa aikaisemmassa viestissäni viittasinkin väärään viestiin, tästä ketjusta bongasin teikäläisen ja loppu on historiaa, boksi toimii nyt mainiosti. Monta kertaa kyselin ties mitä ja sait melkein minut uskaltamaan itse tekemään vaihdon. Vaan ei sitten huvittanut niihin vehkeisiin sijoittaa. :)

  Lisätään tähän että Topfieldin ei tarvitse olla kovinkaan vanha, edes vuotta että näitä konkkaongelmia tulee, olihan oma boksini alle vuoden vanha. Että kannattaisi varmaan vaihtaa jo ostettaessa parempaa tavaraa sisään ;) Tuskinpa Topfield on laatuaan parantanut uudemmissa malleissakaan.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2014
 18. neko

  neko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jaaha, nuolaisin liian aikaisin. Tänään alkoi tehdä tuota että kaukosäädin ei vastaa, sammuttaminen jättää Toppyn näyttöön yhden pisteen, ja se paras: KAIKKI TALLENTEET HÄVINNEET.

  Jo on pa**a boksi, konkat vaihdettu, uusi kovalevy. VMP Alle vuoden ikäinen Made in Polan -romuläjä.
   
 19. bluray

  bluray Guest Guest

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Toimiiko boksi, jos kiintolevyn irrottaa? (virtajohdon irroitus riittää toimintakykytestaukseen)

  Ai tuo on noinkin uusi boksi, vuoden vanha? Tuossahan olisi olleet takuut sun muut voimassa. Uusissa laitteissa, jotka rikkoutuvat alle vuoden sisään kannattaa aina hyödyntää mielestäni takuuvaihto. Syykin on selvä. Elektroniikan viat ilmenevät useimmiten ensimmäisten käyttökuukausien aikana (valmistusviat, rajoilla jääneet komponentit, kylmät juotokset yms). Puhutaan ns. elektroniikan lastenkamariajasta.

  Vikakertomuksesi poikkeaa entisestä siihen malliin, että olisko siellä taas uuden sortin vika kyseessä? Tällä kertaa ehkä joku vakavampi ja huonosti kotikonstein korjattavissa. Mitenkä sen uuden levyn kanssa, jonka laitoit tilalle? Minkä kokoinen se oli kapasiteetiltaan?
   
 20. tuhlari

  tuhlari Guest Guest

  Liittynyt:
  27.01.2014
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moikka
  Elikkäs TF600PVRc konkat, virtalähde P-2800.
  Löytyykö tällä hetkellä tähän konkkasarja ja paljonko kustantaa postikuluineen ?
  Oletko noi muovikonkatkin vaihtanu ?

  tuhlari