Varoitus!! Topfieldin virtalähde rikkoo kovalevyn vanhetessaan mikäli sitä ei korjaa. Oireet: kovalevy naksuu, jumii..

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mate_1974, 24.10.2009.

  1. j_a_k

    j_a_k Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    7
    Tuollaiset laatukonkat (Panasonic FC) maksaa 10 kpl erässä 0.45 euroa ja 100 kpl erässä 32 senttiä Digikeyssä. Jos tilaa Digikeyn kimppatilauksen kautta tuon 10 kpl ja maksaa 3 euroa postikuluja, hinnaksi tulee 8.60 senttiä. Kaverilla hyvä tuotto% kaupitellessaan noita konkkia :D
     
    Viimeksi muokattu: 12.05.2010
  2. mate_1974

    mate_1974 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2005
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei!

    Kukin voi varmaan hinnoitella tuotteensa/palvelunsa mieluisekseen?
    Luultavasti tuolta digikeyltäkään ei saa apua kysymyksiin tai mitään muutakaan apua koskien toppyä? Tuleeko sieltä kenties ohjeet konkkien vaihtoon paperiversiona, tai varoitellaanko juottamasta konkkia väärinpäin/ sähkön vaaroista.

    Ne ketkä eivät noita kaipaaa, tilatkoon sälänsä sieltä.

    Ottamatta mitään kantaa konkkien laatuihin nämä mitä minulta löytyy muutamia satseja vielä, eivät ole panasonicceja.
     
  3. j_a_k

    j_a_k Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    7
    Aivan, laatu kovaan hintaan myymissä konkissasi on aivan kuraa, nuo Panasonicit on kunnon tuoreita konkkia, myymääsi SXE-sarjaa ei ole vuosiin valmistettu. Ostitko Partcosta 5c kappalehintaan, ja nyt myyt 2e hintaan? Katsohan valmistusaika ja kerro meille, 5 vai 10 vuotta vanhoja konkkia myyt? Toimiiko TF 3 kk noilla konkilla, onko takuu? :D

    Hei haloo, netti on pullollaan Topparin korjausohjeita. Lukee ohjeet sivuiltasi ja ostaa konkat muualta halvalla :D

    Tuo sivuillasikin oleva kuva (ja juttu käännetty) on vissiin lainattu toisaalta?? Ja vielä wikibooksissakin on linkki myyntisivuillesi!

    Tosiaan, ei se ole tyhmä joka pyytää sikahinnan, vaan se joka maksaa!
     
  4. mate_1974

    mate_1974 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2005
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei!

    Minullahan ei ole mitään tekemistä tuon stranninon tms kanssa, eikä minulla ole mitään nettisivuja tms. Konkken merkki on sanyo. Oma boksi on toiminut noilla ~2 vuotta. Ainoat yhteystiedot ovat täällä ekassa postauksessa ja parissa toisessa foorumissa. En kauppaa näitä myöskään huuto.netissä, sielläkin näkyy jotain paketteja.

    Aivan niin, netti on pullollaan ohjeita, Juuri niinhän minä sanoin, kukin voi vaikka rakentaa koko boksin alusta alkaen, se ei minua liikuta.

    Myös tuo on mulle ok jos joku haluaa hommata nuo konkat muualta.

    Nämä on tarkoitettu sellaisille henkilöille joille riittää että saa osat joilla virtalähteestä riippuvat viat saa yleensä korjattua. Esim henkilöille jotka asuu kaukana elektroniikkaliikkeistä tai joita ei kiinnosta lähteä jonottelemaan liikkeisiin ja selvittelemään että mistä löytyisi oikeat osat.

    J_A_K: Jos hinta sinua ahdistaa, ala myymään omia edullisemmin. Itse olen oman hintani määritellyt, annan jonkun arvon menetetylle vapaa-ajalle.
     
    Viimeksi muokattu: 13.05.2010
  5. akkumatti

    akkumatti Guest

    Liittynyt:
    15.05.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Työnnänpä lusikkani tänne samaan soppaan, jos joku osaisi vielä auttaa...
    Elikkäs ongelmana on ettei boksi (n. 3-4 vuotta vanha tf5100pvrt) ota kakesta käskyjä enää vastaan oltuaan päällä noin varttitunnin. Ongelma ilmeni ekan kerran puolisen vuotta sitten ja hätäpäissäni juoksin ostamaan uuden kaken, sama jatkui, molempia kakeja kokeilin monilla eri pattereillakin... Silloin tosin aikaväli boksin päällelaiton ja kaken toimimattomuuden välillä saattoi olla parikin tuntia. Sitten tutustuin internetin ihmeelliseen maailman ja johan alkoi neuvoja löytyä... Päivitin loppujen lopuksi boksin ja voila, johan toimi taas... Helpotuksen syvä huokaus...
    Kunnes parisen viikkoa sitten lopetti kake taas toiminnan, ei auta patterin vaihto, ei toinen kake, ei boksin siirto ilmavampaan paikkaan, ei johdon tuuletus (tosin yön yli irti ollessaan sillä saa pari ekstraminuuttia toiminta-aikaa), ei enää mikään mitä olen kikkoja netistä löytänyt, kaikki kokeiltu...
    Tänään sain kaverin vaihtamaan nuo konkatkin joista olen paljon lukenut, ei vaikutusta. Kakella ehkä saa boksin päälle jos on ollut pois päältä ja sitten onkin arvausleikkiä kuinka kauan sillä saa komennettua boksia. Etupanelista kyllä kaikki toimii kuten pitääkin, eikä boksi muutenkaan pidä mitään ihme ääniä, tms. Toiminta on kaikin puolin normaalia lukuunottamatta tuota kakea...
    Olisikohan kellään viisaammalla enää mitään vinkkejä mitä tehdä ennenkuin marssin ostamaan uuden boksin? Minä kun olin jo siinä toivossa että tuo konkkien vaihto poistaisi viimein tuon ongelman...
    Tässä vielä noita jännitearvoja jälkeen konkkien vaihdon, ennen vaihtoa en tajunnut ottaa niitä ylös:
    15,2 15
    3,3 3,3
    5,2 5
    7,6 8
    16,7 17
    23,8 22
    31,1 30
    12,6 12
    5,2 5
    Ja vielä sellainen on ollut mielessä että kuinka paljon ja miten nuo ulkokelit vaikuttavat tuon boksin toimintaan... Kun pitkän kylmän talven boksi toimi moitteettomasti, ja kun kelit lämpenivät, ei toimi...
     
  6. Raimo

    Raimo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    2 650
    Saadut tykkäykset:
    4
    Akkumatti, oletko kokeillut käyttää boxia ilman että kovalevy on kiinni?
     
  7. akkumatti

    akkumatti Guest

    Liittynyt:
    15.05.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitäkin tuli eilen kokeiltua, ei vaikutusta... Kake lopetti toiminnan hetken päästä...
     
  8. aapinen

    aapinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2004
    Viestejä:
    128
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on ihan niitä ensimmäisiä 5100C malleja ja se alkoi myös jo yli vuosi sitten oireilemaan niin, että kaukosäädin ei toimi kuin ihan läheltä. No hommasin 500C tilalle ja sitten, kun se hajosi niin kaivoin vanhan boksin käyttöön ja kas kummaa, kaukosäädin toimikin taas ihan normaalisti. No nyt sitten muutaman kuukauden käytön jälkeen kaukosäädin hyytyi taas eli toimii, mutta vain läheltä osoiteltuna.

    Itse epäilen, että se infrapunasensori siinä etupaneelissa on rikki, mutta tämä on vain omaa arvailuani. Noita etulevyjä taisi saada johonkin malliin ostettua erikseenkin, niin se saattaisi auttaa. Muuten on kyllä sanottava, että 5100c on paljon kestävämpi ja toimivampi laite kuin 500c ainakin nämä omat yksilöni.
     
  9. akkumatti

    akkumatti Guest

    Liittynyt:
    15.05.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kellään sattuisi olemaan tietoa saako noita etupaneeleita jostain, ja jos saa niin mistä? Itselläni ei ainakaan ole sattunut silmään kun olen yrittänyt netistä etsiä...
    Tai saako sitä jotenkin muuten korjailtua?
    Vai pitääkö tässä vain luovuttaa ja ostaa uusi peli? Harmittaa vaan kun muuten oikein hyvä ja toimiva peli...
     
  10. vjhl2000

    vjhl2000 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    epäilen, että akkumatin vehkeessä on juotosvika jossain kohtaa. Viileenä laite toimii, mutta kun ehtii lämmetä, tulee ongelmia. Koitas olisiko jostain tuulettimesta mitään hyötyä. Sen huonon juotoksen löytäminen ja korjaaminen voi olla aika hankalaa tai mahdotonta, kun nuo pintaliitoskomponentit on niin pieniä.
    Mutta koitas nyt ensin pitää lämpötilat kurissa ulkoisella jäähdytyksellä
     
  11. Hose

    Hose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.10.2005
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli vaihdettua konkat masterpieceen, mutta nähtävästi liian myöhään.

    Jännitteet on nyt kunnossa, mutta jumahtaa edelleen käynnistyksessä heti ja näyttöön jää näkymään "RUN", kovalevy lähtee kyllä pyörimään. Kovo vaihdettu pari vuotta sitten 500GB WD:ksi. Tuon jälkeen ei muuta tapahdukaan, mutta kaken virtanappulaa se sentään tottelee.

    Ennen konkkien vaihtoa mittasin jännitteet (joskaan en ottanut arvoja ylös... tietenkään :hitme:) mutta +30V oli jossain +50V paikkeilla ja muutkin ihan mitä sattuu. Josko sitä seuraavaksi kokeilisi tuon mainitun MMBT4403:n vaihtoa..
     
  12. Tobor

    Tobor Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.04.2006
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän sitä koskaan tiedä mutta veikkaisin että tuon vaihto ei auta asiaa, oman kokemukseni mukaan vaikka virittimet olivat kuolleet Toppy toimi muuten kyllä ihan OK.

    Muutamia ehdotuksia: ilmeisestikään et pysty tekemään tehdasasetusten palautusta mutta kokeile josko pystyt flashaamaan emptysettings.tfd:n , kokeile josko purkki nousee ylös ilman levyä ja tarkista vielä kerran varoiksi prossulle menevä 3.3V linja.
     
  13. mate_1974

    mate_1974 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2005
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä, kokeile ilman kovalevyä, eteneekö käynnistys sitten pitemmälle.
     
  14. Hose

    Hose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.10.2005
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin! Tuolla emptysettingsillähän se heräsi henkiin! Konkkien vaihdon myötä jännitteet tuli kuntoon (myös +3.3V) ja kaikki pätkiminen ja jumittaminen loppui kuin seinään, kovokin säilyi hengissä. Kiitos! :thumbsup:
     
  15. jjarn

    jjarn Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaindoin kahteen boxiin konkat, toisessa jännitteet palasivat kohdalleen laite ei ollut vielä silti hirveästi oirehtinutkaan, mutta jännitteet olivat jo koholla 12V oli 13,4 V.
    Toisessa boxissa ongelmat eivät hävinneet, vaihtelin muitakin konkkia mutta ongelmat ei häviä. Eli ilmeisesti on muutakin rikki virtalähteestä? Ongelmat on virtalähteessä, koska vaihtamalla toisen boxin virtalähteen ongelma virtalähteen tilalle toimii boxi muuten täysin normaalisti.

    Eli boxit ovat molemmat TF5100PVR eli antenniverkon boxeja.

    Voltit heittelevät virtälähteessä kummallisesti??

    Mittauksia:

    5V = 0 - 4.85 V (heittelee siis nollan ja 5 välillä koko ajan??)
    12V = 16.81V (kovalevy ei ole paikalla)
    38V = 37.2 V
    22V = 0 - 30.16 V (heittelee koko ajan??)
    17V = 18.28 V
    3V = 0 V
    15V = 15.7 V

    Mikähän on hajalla??
     
  16. mate_1974

    mate_1974 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2005
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei!

    Lähtisin selvittelemään vikaa että miksi 3,3 v jännite puuttuu?
     
  17. jjarn

    jjarn Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaihtelee vaan todella nopeasti välillä 0-2.98V eli vika on aiemmin..

    Ideoita otetaan vastaan..
     
  18. Tobor

    Tobor Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.04.2006
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toivottavasti joku hakkuripowereiden sielunelämää ymmärtävä ottaa asiaan kantaa mutta voisiko oireet olla tuon kaltaisia jos diodisilta BD1 on hajalla?
     
  19. jjarn

    jjarn Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mittailin juurin tuon toimintaa ja antaa tasaista 330 V tasajännitettä. Onko lukema oikea en tiedä, muttei heilu ainakaan..
     
  20. mate_1974

    mate_1974 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2005
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0
    En usko että BD1 olisi rikki.


    Oireeet ilmeisesti voisi viitata siihen että virtalähde havaitsee että joku jännite nousee liian korkeaksi, katkaisee toiminnan ja sitten taas aloittaa toiminnan kun jännite on palautunut?

    Tämä ihan mutu menetelmällä arvioituna.

    Tai onko piirilevyllä oikosulkua, voiko sellainen edes tuollaista aiheuttaa?

    EDIT: onko vika 5 tai 22 voltin linjassa, koska niistähän on takaisinkytkentä hakkurille?
    Katso: http://members.optusnet.com.au/toppytools/images/Topfield_SD-PVR_Power-Supply.png
    JA tuolta vasen alanurkka
     
    Viimeksi muokattu: 24.05.2010