Varoitus!! Topfieldin virtalähde rikkoo kovalevyn vanhetessaan mikäli sitä ei korjaa. Oireet: kovalevy naksuu, jumii..

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mate_1974, 24.10.2009.

 1. josu

  josu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2010
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  mate_1974, mä luin jostain ,että noissa ois huonot konkat?! Joku vieläpä jollain sivulla möi jotain hyvälaatuisia konkkia näihin bokseihin, mut en nyt millään löydä sitä sivua enää :) Ajatuksena mulla oli ostaa konkat ja viedä boksi elektroniikkahuoltoon korjattavaks..

  edit. vastasin , ennen kuin luin etusivun jutun :p Onko sinulla vielä myydä konkkia? Jos , niin onko niitä (Polyconin?) laadukkaita?
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2012
 2. mate_1974

  mate_1974 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  Josu, vielä löytyy, sait aiheesta sähköpostia.
   
 3. jucas80

  jucas80 Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2009
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, boksi toiminut nyt jonkin aikaa normaalisti. Alla operaatio mitä tuli tehtyä...

  Konkat tuli vaihdettua, kiitokset mate-1974:lle. Se ei kuitenkaan riittänyt vaan kovalevy meni uusiksi. Adapteri suoraan Topfieldin asiakaspalvelusta 29€ kotiin kannettuna muutamassa päivässä ja kovalevy WD 1TB Green Verkkokauppa.comista. Tämä kyllä hiljensi boksia kivasti, mutta kuumui edelleen aika paljon, kun ahtaassa tilassa on.

  Jäähdytyksen ratkaisin ostamalla hiljaisen 12cm tuulettimen (Noctua noin 20€) laitetilan takaosaan puhaltelemaan boksia kohti. Virran otin kiintolevyn virtaliittimesta haaroittimella(löytyi pc-romuista) ja toin johdon kannen läpi tuulettimelle. Porasin kannen täyteen lisäreikiä ja lisäsin lisäjalat(leegopalikat ja kuumaliima sekä vanhat kumijalat niihin kiinni), niin pääsee ilma kiertämään pohjan kauttakin. Näillä toimenpiteillä boksi lämpenee katselussa todella vähän verrattuna aikasempaan, jonkun verran kättä lämpimämpi. Ja on edelleen alkuperäistä hiljaisempi tuulettimen kanssakin. Äänetön se ei ole, kyllä sen kuulee että on päällä jos äänet mutettaa :) Eikä modaukset näy mihinkään kun boksi on lähes piilossa tv tason kolossa.

  Sen huomannut että kovalevy ei tunnu sammuvan ollenkaan vaan pyörii koko ajan, ajansiirto ei käytössä. Eipä tuo sinänsä haittaa, vanhalla levyllä sen kyllä kuuli, kun sammui.
  Toiseksi, kun siirsin maksukanavan tallennuksia takaisin, niin ne ei toimineet enää. Näkyi vain mustaa. Onkohan tähän jotain kikkaa? Lasten elokuvat olisin palauttanut, mitä Juniorilta tallennettu. Normikanavilta tallennetut toimi normaalisti.
   
 4. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Nuo maksukanavien tallennukset (etenkin jos niissä on keltainen tai kelta-vihreä $-merkki eli tiedosto on kokonaan tai osittain salattu) kannattaa purkaa esimerkiksi RecCopy TAP:illa, koska ne ovat muutenkin riskialttiita, lakkaavat toimimasta ajan myötä (salausavain kortilla on vain yleensä kuluvalle ja edelliselle kalenterikuukaudelle) ja mm. maksukortin muutokset operaattorin toimesta voivat tehdä salatuista tallenteista katsomiskelvottomia. Itse ryhdyin käyttämään tuota RecCopyä sen jälkeen kun DNA:n pakottama kortin päivitys teki kaikista vanhoista maksukanavien tallenteista katsomiskelvottomia viime vuonna.
   
 5. jucas80

  jucas80 Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2009
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jäi vielä epäselväksi, että auttaako tuo RecCopy TAP enää näihin vanhoihin tallennuksiin? Tuon voisi kuitenkin ottaa käyttöön jatkossa...
  Meillä on kyllä toiminut yli vuodenkin vanhat tallenteet, jotka tullut maksukanavilta.
   
 6. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ei auta välttämättä niihin vanhoihin tallenteisiin enää. Itse menetin n. kuukauden maksukanavien tallenteet tuossa kortin vaihdossa. Sen jälkeen aloin käyttää tuota RecCopyä ettei vastaavaa enää kävisi jos tulee joku ongelma.
   
 7. Tobor

  Tobor Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  IdleHdd saattaisi auttaa. Saattaa myös olla että "aika auttaa" eli kun aikanaan vaihdoin WD:n levyn omaan purkkiini, en saanut sitä tekemään spin downia kuin satunnaisesti "silloin kun levyä sattui huvittamaan". Jostain mystisestä syystä spin down alkoi kuitenkin toimia paremmin sitä mukaa kun aikaa kului ja purkkia/levyä käytettiin.
   
 8. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 964
  Saadut tykkäykset:
  293
  Tuo tappi ei tee mitään muuta, kuin pistää valitulle tiedostolle ketjuna play:n päälle, hetikohta tallennuksen päälle (eli kopioinnin) ja arpoo jonkin kelauksen, itse aikoinaan tuota kokeilleena jäin vain 4x kelausnopeuteen vaikka ihan samalla tavalla se kopsaa 6x nopeudellakin...
  Eli ihan pelkkä makro tapiksi tehtynä...
  Ja koskee samat rajoitteet kuin "käsikopinnilla", eli ei saa olla samanaikaisia tallennuksia, että salaus purkaantuisi.
  Sinällään soiva peli jos ei ole tuota vielä itse sisäistänyt...

  T: Vesku
   
 9. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tekeepä, se nimittäin pitää ohjelman päiväyksen alkuperäisenä kopioinnin jälkeenkin, kun käsin kopioiden kopion päiväykseksi tulee kopiontihetken päiväys. Ja on siinä muitakin asetuksia joilla voi säätää miten homma toimii joko täysin tai osin automaattisesti. Tietenkään ei samaan aikaan voi tehdä uutta tallennusta kun salausta purkaa, se ei ole tapin vika, vaan ihan laitteen rajoitus. Tosin kun muissa laitteissa se ei ole yleensä lainkaan mahdollista, niin en valittaisi kauheasti. Yöksi minä laitan usein sen niitä salauksia purkamaan. Ja se kyllä lopettaa itse sen purkamisen jos on tulossa joku ajastus vastaan, eli ajastukset eivät mene pilalle vaikka olisi laittanut reccopyn päälle. Toisin kuin "käsin" purkaessa. Sanoisin että "hieman" yksinkertaistit tuon tapin toimintaa. Meinaan pitkään purin käsin niitä salauksia enkä siihen kyllä aio palata. Eikä se arvo sitä kelausta, sen voi ihan itse asettaa haluamakseen. Ja kaikissa tallenteissa ei 6x purku toimi kunnolla, jos on tallenteessa joku bittivirhe, niin voi tulla pitkäkin katkos purkamiseen, siksi käytän itse 1x nopeutta tuohon purkamieen, siinä ei tule käytännöss lainkaan kopiointivirheitä.

  Itselläni Reccopy purkaa kaikki salaukset, sitten siirtelen ohjelmat pc:lle antareksella ja katselen ne vlc:llä.
   
 10. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 964
  Saadut tykkäykset:
  293
  No sitten istutaan korjattuna, toki onhan siitä kokeilusta jo apauttiarallaa viis (5) vuotta, kai tuo softa on jonkin verran kehittynyt...
  Itse kyllästyin Toppyn usbiin ja löin teraisen 2,5" levyn IcyDockin 3,5" kotelolla Toppyyn kiinni ja siirtelin levyn telakkaan vauhdikkaampia siirtoja varten...
  Nykyäänhän tuo on jo menneisyyttä, kun boksi vaihtui Miracleboxiin, siinä kun on 100 megainen verkko....
  Olis nuo vanhat "kusiaiset" 3 kpl jonossa konkan vaihtoon inspiraatiota odotellessa...

  T: Vesku
   
 11. Mzkysti

  Mzkysti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Konkat (11 kpl ja Rubyconin ZLH sarjaa Elfa:ta) vaihdettu eilen Tf5100 Hdmi:hin mutta silti eilinen Strömsö pätkäisi pari kertaa toiston poikki. Onkohan vielä kovalevyn formatoinnin tai vaihdon paikka? Onko ehdottaa uutta kovalevyä? Verkkokauppa.com on n. 5 km päässä joten mieluiten sieltä. Itse katselin netistä WD Caviar Green 500GB (WD5000AZRX) + DeLock SATA -> IDE adapteri ~ 100 eukkoa. Onnistuuko tuollainen laittaa Toppyyn ja tarviiko kaapelia yms.?
   
 12. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 964
  Saadut tykkäykset:
  293
  Riippuu Delockin piireistä, kaikki IDE/SATA muunnospiirit ei kelpaa toppareille...
  Jos tuo Delokki tulee kovalevyyn kiinni, niin sitten sitä kaapelia pitää modifioida, että yltää...
  Turbosat:in adaptero, vaikka on hintava toimii varmasti jos on ehjä...

  T: Vesku
   
 13. Mzkysti

  Mzkysti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset vastauksesta, täytynee pyytää saada katsoa mikä piiri siellä siis on, jos nyt edes uutta kovoa laitan tuohon enää. Ei kiinnosta tilailla osia, joten täytyy löytyä kivijalasta, jos ei niin sitten ei...
   
 14. Jekkuli

  Jekkuli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2009
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  Helsingistä Toppyn huollosta saa sitä Toppyn omaa adapteria halvemmalla kuin tuolta Turbosatilta.
   
 15. puistofyysikko

  puistofyysikko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käykö TF 5100 virtalähde suoraan TF5100 HDMI-malliin (ja päinvastoin)?
   
 16. lukkari

  lukkari Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.11.2004
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viime viikolla ei-HDMI malliin vaihdoin samanlaiset konkat kuin HDMI-malliin olen vaihtanut aiemmin.
  En huomannut mitään eroa powerissa.
   
 17. tmoh

  tmoh Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2003
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Konkat pitäisi vaihtaa TF5100PVRC-malliin ja koska en ole mikään tekniikan ihmelapsi (tod. näk. saisin vain enemmän tuhoa aikaan) niin löytyyköhän Tampereelta ketään joka voisi toimenpiteen suorittaa pientä korvausta vastaan? Konkat löytyy valmiina (ostettu kait Partcosta jo vuosia sitten).

  Mielellään ASAP. Yhteydenotot yksityisviestillä tai tomiolhe@gmail.com.

  Ennakkotietona sen verran, että tällaiset löytyy (lieneekö sopivammat?):

  6 x http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?products_id=564
  1 x http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?products_id=15943
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2012
 18. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1

  Semmoinen kommentti, että konkkia ei kannata ostaa "vuosia etukäteen". Pitkän varastossa lojuneet konkat happanevat kuin laiturille jätetyt silakat. Ne voi kyllä virkistää uudelleen iskuun sopivalla virtapiirillä, mutta menee topicin ohi semmoinen aihe (jos kiinnostaa tai on tarvetta, ks. esim. http://www.vmars.org.uk/capacitor_reforming.htm) - helpointa vähemmän edistyneelle harrastajalle on ostaa konkat tuoreena ja sentaa paikoilleen välittömään käyttöön - jossa ne sitten kyllä pysyvät kunnossa - valmistajasta riippuen joko laitteen koko eliniän ajan ja ylikin - tai sitten kuten näissä korealaiskiinalaisissa, joissa ne pistetty sinne boksiin aikapommiksi muistuttamaan kuluttajaa, että "olis varmaan aika käydä taas shoppailemassa uus digibox..." :) :)

  Jos sinulla ei muita ole kuin nuo 7 kpl (joista käyttökelpoisia 6 kpl), niin en suosittele ryhtymään moiseen tynkäkorjaukseen. Varsinkaan ostetulla työvoimalla. Ei ole pitkäikäinen korjaus. Vaihda mieluummin sieltä ainakin ne 15 rasituksella olevaa konkkaa - tai kaikki 18.
   
  Viimeksi muokattu: 23.07.2012
 19. tmoh

  tmoh Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2003
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nuo oli tarkoitus vaihdattaa silloin vuosia sitten, jolloin vielä puhuttiin ihan jostain muusta kuin 15 tai 18 kappaleesta, mutta jäi sitten vaan tekemättä. Vaan ei siinä mitään, paremman setin voin aina hankkia ja jättää nuo nykyiset käyttämättä, mutta edelleenkään en niitä itse rupea vaihtamaan. Eli vielä pitäisi löytää joku jolla on noiden vaihtamisesta aktuellia kokemusta.
   
 20. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ymmärrän, siksipä halusinkin huomauttaa asiasta, jotta kyseinen "harhaoppi" ei edelleen jatkaisi elämistään.

  Se "6 konkan vaihto-oppi" ei perustunut mihinkään insinööristieteellisen lähestymistapaan vaan pelkkään MuTu:n. Ainakin mitä olen asiaa pystynyt taaksepäin träkkäämään foorumiviestien perusteella (täällä meillä Toppy.fi:ssä ja aussi- ja UK-foorumilla - tosin aussifoorumi on jo kadonnut bittitaivaaseen)

  Kupletin juonihan oli sellainen, että jollakulla oli hyytynyt Toppy tuolla Brittein saarilla. Oli piruuttaan kaivanut sen auki ja heittänyt sisään 6 kpl 1000 uF konkkia, "koska laarinpohjalla jotain sellaisia sattui olemaan". Yleensä näistä virtalähteistä hajoaa ensinnä C25 tai C22. Kumpikin noista menee vaihtoon kun vaihtaa "6 kpl 1000 uF". Hilpeä brittiveikko ei uhrannut montaa ajatusta sille, että "tulikohan korjaustyö tehtyä perusteellisesti ja kunnolla". Hän oli iloinen onnenkantamoisesta kun boksi lähti toimimaan ja riensi kertomaan sen foorumeille (tarina ei kerro, kävikö hän sopivassa käänteessä hakemassa kaupasta lisää osia ja mahdollisesti paremmat osat, jos ne "laarinpohjaosat" sattui olemaan vaikka ns. yleiskondensaattoreita, niin eiväthän ne kauaa hakkurissa kestä - hän on saattanut paremmalla ajalla tehdä korjauksen kunnolla, mutta ikävä kyllä jätti kertomatta sen meille).

  Kyseisen iloisen foorumiviestin jälkeen jengi rupesi sen kummemmin pohtimatta kopioimaan tuota korjausideaa ja niinpä se levisi ympäri maailman. Kyseissä opissa vaan jäi moni asia vaille vastausta. Kun tämä asia tuli minun tietoisuuteeni joskus n. 3 vuotta sitten, niin ensiksi minä tietysti seurasin tuota oppia myös. Mutta koska omistan myös elektroniikan mittalaitteita ja hieman ymmärrystäkin, rupesin piruuttani tutkimaan asiaa, että "miksi tarvitsee vaihtaa vain 6 konkkaa?". Aika äkkiä tajusin omien tutkimusten ja foorumikommenttien perusteella, että em. oppi oli aika huono. Aika iso osa jengistä (n. 30-40%) raportoi, "ettei korjaus auttanut" tai "toimi 3 kk ja lakkas taas". Mittaamalla ei ollut vaikea löytää syypäätä: 6 konkan vaihto-operaatio oli toki vaihtanut 2 kpl todennäköisemmin kuluneinta konkkaa powerilta, mutta se 3. ja 4. kulunein - jotka olivat aivan rajoilla tai jopa loppu, jäivät vaihtamatta. Siksi osa noista summamutikkakorjauksista ei onnistunut lainkaan (vaikka powerissa se vika oli) - tai korjaukset kestivät vain lyhyen ajan.

  Oikea (ainakin insinöörimielessä :) lähestymistapa olisi ollut em summamutikkakorjaamisen sijasta analysoida virtalähde (vastaus kysymykseen: "miksi virtalähde ei ole laitteen muiden komponenttien elinikäodotteen tasolla?") Ottaa kentältä muutamia käytettyjä virtalähteitä ja analysoida niiden komponenttien kunto. No minä tein tuon duunin 2,5 vuotta sitten kun tajusin, ettei sitä oltu oikeasti koskaan tehty vaan korjaussuositukset oli annettu ihan arpapelillä. Varsin pian päädyin johtopäätökseen, että "eihän tuossa 6 konkan vaihtosuosituksessa ole mitään järkeä - kuin ylipäänsä muissakaan korjaussuosituksissa mitä aiheesta oli annettu (esim. kehotettiin tavallisia ihmisiä altistamaan itsensä sähköiskun vaaralle eli mittamaan jännitteisen laitteen sisältä yleismittarilla voltteja tai odotella kunnes jotain ensin hajoaa ym. varsin merkillistä ohjetta...)

  Elikkä kertauksen vuoksi sinulle ja muille mitä aiheesta on opittu 2,5 vuoden aikana, lyhyt tiivistelmä:

  • 6 konkan sijasta kannattaa vaihtaa noin 15 konkkaa, koska suurin osa niistä on heikolla hapella kumminkin, tai miksei samantien kaikki 18 konkkaa ORTP-831 hakkurin toisiolta
  • valmistaja ei ole käyttänyt alkuunkaan kunnollisia osia, varsinkaan elkoissa vaan on pihtailtu - joko tahallaan tai ymmärtämättömyyttään - virtalähteen kestoikä paranee huimasti asiallisen laatuisilla HAKKURIKELPOISILLA elkoilla, lisäksi boksin toiminta ja elinikä paranee koska hakkuri syöttää tasaisempaa virtaa ja kehittää lämpöä ja häiriöitäkin vähemmän
  • vaihtamisen kanssa ei kannata vitkutella - jos kerran tiedetään, että laitteen sisällä tikittää aikapommi huonolaatuisten osien vuoksi, niin AJOISSA vaihtoon vaan! (Vertaus: Tiedät, että autossasi on jakohihnassa murtumia. Jatkatko edelleen itsepäisesti ajamista odotellen koska laukeaa, koska "sittenhän se vasta oikeasti hajalla on"? Jakoremmin katkeaminen tietää usein moottorin menoa...sama saattaa päteä Toppyyn eli emo hajoaa, boksi muuttui romuksi kertaheitolla)
  • tietyt komponentit tietyissä Topfieldin käyttämissä virtalähteissä ovat lisäksi alimitoitettuja hommansa - ilmeisesti jälleen on venytetty jeniä - laitteen kestoiän kustannuksella - samalla kun vaihtaa virtalähteeseen freesit osat kannattaa toki nostaa noidenkin komponenttien tasoa
  • boksissa itsessään ei ole mitään vikaa - ei edes näissä uusimmissa (510/520). Se on virtalähde, joka näissä on enempi tai vähempi onnetonta laatua - uusimmissa näköjään todella lapsellista tekoa. Korjaamalla virtaskan boksin lähtee yleensä toimimaan huimasti paremmin kuin ennen, kaatuilee harvoin, virittimestä tulee herkempi (parempi kuva) ja kestoikä nousee useilla vuosilla lisää - em pätee luonnollisesti vain jos korjaat AJOISSA - eli ihmeitä ei tapahdu - ei se autonkaan moottori enää sillä korjaannu, että sitten laitetaan sitä uutta jakoremmiä kun moottori on jo paskana haverin vuoksi...)
   
  Viimeksi muokattu: 23.07.2012