Van Helsing (2004)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana electricboy, 21.11.2003.

 1. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Eli arvostelua pukkaa..

  Van Helsing. Ennakkonäytös 5.5.2004. Plevna 5.

  Jos olisin tiennyt mihin joudun, olisin jättänyt menemättä ja valinnut ensi-illan suosiolla. Viereeni istui kaksi noin 200kg painavaa tätiä. Heillä oli pakonomainen tarve keskustella trailereiden ajan kovaan ääneen ja jatkaa tätä lässytystä elokuvan aikana. Heillä oli myös pakonomainen tarve nauraa koko leffan ajan kohdissa joissa kukaan terve ihminen ei naura. En viitsinyt heille sanoa mitään koska rehellisesti sanottuna en ollut varma, että olivatko he kehitysvammaisia. Nimittäin kukaan normaali ihminen ei käyttäydy sillä tavalla elokuvissa. Vammaisille ei viitsi sanoa mitään kun he vain eivät voi itselleen mitään. Leffan loputtua huomasin, että he eivät ilmeisesti olleetkaan vammaisia. Kuitenkin 1,5L kokis sai minusta otteen ja armottoman kusi hädän vallassa poistuin varmaan ensimmäisenä koko salista. Ikinä ei ole teatterissa ollut samanlainen maximus vitutus kuin äsken. Jos nämä kaksi kilo keijua lukevat tämän, niin suosittelen ettette istu minun viereeni enää ikinä. Voi nimittäin nyrkki heilua vaikka väkivaltainen ihminen en olekkaan. Olen muuten täysin vakavissani.

  Sitten itse elokuvan pariin. Heti aluksi täytyy sanoa, että kaikki jotka eivät pidä utopistista action elokuva tempuista/juonen käänteistä tai CGI elokuvista, älkää katsoko tätä tekelettä. Nimittäin elokuvan jokaisessa kohtauksessa on CGI:tä jonkin verran. CGI:n taso on kohtuullinen, osa hyvin onnistuneita ja osa keskitasoa. Kyllä niitä ihan mielellään katsoi. Juoni on minusta ihan hyvä, ei tälläinen elokuvaa tämän kummaisempaa juonta tarvikkaan. Pari juttua jätettiin selvittämättä ikävästi liittyen hahmoihin, mutta niistä myöhemmin. Lisäksi leffassa ei minusta ole sinänsä sitä Wolfmania, se on hieman hölmöä mainontaa. Frankensteinkaan ei ole ihan sitä mitä luulisi, mutta Dracula on kyllä sitä itseään. Vampyyrit ovatkin elokuvan pääosissa ja outoa kyllä niitä on todella vähän.

  Tämä kappale saattaa sisältää hieman spoilereita joidenkin mielestä, mutta minusta kertomani asiat selviävät jo trailerista tai vähintään siinä vaiheessa kun lukee juonen kuvauksen jostain arvostelusta/lehdestä. Joten jokainen omalla vastuulla... Juonihan on yksinkertaistettuna seuraavanlainen. Van Helsing jahtaa monstereita Roomassa majailevan salaisen järjestön laskuun. Hän ei muista menneisyydestään mitään, mutta näkee painajaisia joka yö. Van Helsingiä jahdataan murhaajana koko maailman voimin, koska monsterit joita hän murhaa, muuttuvat kuollessaan takaisin ihmisiksi ja näin ollen virkavalta luulee hänen olevan sarjamurhaaja. Rooman porukka saa kuitenkin fiksun idean lähettää Van Helsing Transylveiniaan (menikö oikein?) tappamaan Kreivi Dracula. Mukaansa hän ottaa hassun hauskan sidekick hahmon joka on suoraa ripattu Q Bondeista, mutta ei anneta sen haitata menoa. Soppaan sotketaan vielä helvetin kauniin Kate Beckinsalen esittämä hahmo Anna. Anna puhuu hieman hassulla aksentilla jotta katsojan tietäisivät että hän ei ole amerikkalainen. Vähän sama kuin venäläiset puhuvat englantia hassulla aksentilla jotta amerikkalaiset tajuaisivat että nyt ei oo kuule jenkki kyseessä vaan perus paha kommari. Juonesta ei kannata paljastaa enempää ettei kenenkään nautinto mene pilalle, kuten minun niiden kahden valaan toimesta.. Kuitenkin Anna, Van Helsing ja sidekick jonka nimeä en muista kokevat seikkailun.

  Näyttelijät hoitavat homman ihan hyvin kotiin eikä tässä nyt mitään vakavaa draamaa katsotakkaan. Ohjaus toimii eikä pahempia mokia tulekkaan. Stephen Sommers on studio ***** <-(maksullinen nainen) jolla on kaava jota jokainen "hänen" elokuva noudattaa. Se toimii hyvin myös nyt. Ei valittamista. En oikeastaan tunne mitään kun rupean ohjausta miettimään, en tiedä onko se huono vai hyvä puoli. Ei ainakaan mitään ole mennyt vikaan, right..

  Elokuvan visuaalinen puoli onkin sitten sitä parasta antia. Itse olen hirveä friikki noihin keskiaikaisiin tunnelmiin ja maisemiin mitä leffassa vilisee, joten tämä oli oikein minulle tehty. Utuiset vuoret ja linnat.. nice.. Kuvaus oli varsin mallikkaasti hoidettu. Ei mitään erikoisia kikkoja eikä mitään huonojakaan valintoja. Paitsi täytyy hieman sakottaa loppu mättelyn hieman hajanaisesta kuvauksesta.

  Kaiken kaikkiaan varsin näppärä toiminta äksön huumori seikkailu. Kyllä tämä parempi on kuin Sommerssin Muumiot. Ei kannata odottaa elokuvalta yhtään mitään, vaan mennä katsomaan reilusti mitä epäuskottavinta pätkää minkä parissa viihtyy.

  Kurdt antaakin epämääräisistä kaloista huolimatta:
  ***/*****

  Ne pari epämääräistä kohtaa, älä lue jos et ole nähnyt:
  - Niin että miksi se Van Helsing oli sen muistinsa menettänyt?
  - Miksi se tappoi sen Draculan aikaisemmin?
  - Miksi se otti sen sormuksen?
  - Olisivat voineet hieman enemmän kertoi sen Van Helsingin historiassa kokonaisuudessaan!
   
 2. E. P.

  E. P. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Kurdt, kannattaisi laittaa jokin spoiler-varoitus kolmannen kappaleen alkuun...

  Tekstissäsi erityisesti tarinointi 200-kiloisista keijuista oli mielenkiintoista. :D (sinua ei tosin varmaan naurata)
   
 3. electricboy

  electricboy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.11.2000
  Viestejä:
  2 580
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kurdtin arvostelua en valitettavasti lue ennen kuin leffan olen itse nähnyt (tapa joka pätee kaikkiin arvosteluihin), mutta CNN:n sivuilta löytyi pieni artikkeli juuri tuosta Universalin "markkinointikoneistosta" tämän leffan kanssa. Ja tosiaan, samalla tuodaan vanhat esiin.

  http://www.cnn.com/2004/SHOWBIZ/Movies/04/26/film.vanhelsing.reut/index.html

  Mielenkiintoisin kohta tuossa oli:

  "Graffeo said there will be a core market of classic horror film buffs for the DVD collection now but that the bigger opportunity will arise when "Van Helsing" comes out on DVD later this year and Universal launches another major wave of promotions at retail outlets."

  Mitähän tuo tarkoittaa?

  Mahtavaa olisi, jos saataisiin DVD:lle "Creature from the Black Lagoonin" seuraajat (Revenge of the Creature (1955) / The Creature Walks Among Us (1956)), ja "The Invisible Manin" seuraajat (The Invisible Man Returns (1940) / The Invisible Woman (1940) / Invisible Agent (1942) / The Invisible Man's Revenge (1944)), samoin kuin mm. "Murders in the Rue Morgue (1932)"..
   
 4. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Joo, no tuo on sama juoni mikä paljastetaan jo trailerissa, mutta pitää joku varoitus pistää.
   
 5. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Anteeksi sekä ot:stä että jälkipurkauksesta:
  Kun olin katsomassa Kill Bill 2:sta, penkkirivin päähän linnoittautui pieni joukko poikkeavia henkilöitä ja yksi heistä oli jopa pyörätuolissa. Kyseiset henkilöt nauroivat koko elokuvan ajan aivan hillittömästi ja häiriköivät muutoinkin - aivan kuin eivät koskaan ennen olisi julkisella paikalla olleet. Eikä minulla ollut pokkaa sanoa, että tukkisivat suunsa ja keskittyisivät elokuvaan, jota siellä oltiin katsomassa eikä heitä. Elämyksen kruunasi pyörätuolin nitinä joka kerta, kun sen käyttäjä liikahti hiemankin. Teki mieli käydä hakemassa purkki CRC:tä ja ruiskuttaa sitä tuoliin oikein kunnolla... Pahoittelen loukkaavaa tekstiä erilaisia kohtaan, mutta aina ei sympatiat riitä, kun maksettu elokuvakokemus kärsii arvovaltatappion soveliaisuuden kanssa. (ja ennen kuin joku minua kehitysvammaisten vihaajaksi kutsuu, kerrottakoon, että olen toiminut yhden kesän henkilökohtaisena vammaisavustajana, ja työ oli ihan mukavaa)

  XX-kromosomisia(?...) ei saa lyödä! Vain XY-kelpaa lyötäväksi...
   
 6. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  No minä en lue niitä valaita enää tuon kauniin XX-rodun edustajiksi. Elokuvan aikana heistä muokkautui jotain aivan muuta.
   
 7. Mark Lee®

  Mark Lee® Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuli sitten käytyä, tosin hiukan yllättäen...

  Miksi... miksi... miksi tämä projekti annettiin Stephen Sommersin käsiin... käsikirjoitus hyvin ennalta-arvattava, dialogi huonoa. Hahmot yhdentekeviä (erityisesti Kate Beckinsale). Liian pitkä, liian kliseinen (sekä yksi asia, joka ärsytti ja nappasi silmiini pahasti... se kokoaikainen huono-englanti-aksentti raivostutti...). Musiikkiraita hyvin yhdentekevä. Sisältöä liian vähän.

  Siinä pahimmat miinukset. Jos jotain hyvää voin hakea, niin se on alun prologi mustavalkoisena. Toimi mielestäni hyvin alkuna elokuvalle. Samoin tietyt kohdat elokuvassa (ne harvat kohdat, jossa oli saatu pientä tunnelman kaltaista luotua), jossa katsottiin elokuvaa hirviöiden silmistä. Lavasteet hyvin mahtipontisia, liioitellun suuria mutta hienoja. Siitäkin hiukan plussaa. Efekteistä voisin sanoa, että osa oli huonoja, osa keskinkertaisia ja osa jopa hyviä. Plussaa myös Frankensteinin hirviön hahmo.

  Ei todellakaan minun elokuvani tällaisenaan, en sulata näin yksinkertaista elokuvaa, josta olisi voitu saada paljon parempi.

  1½/5

  In my humble opinion,

  Mark Lee®
   
 8. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  No niin, nyt on tullut Van Helsing katsottua ja tiivistäen:

  Van Helsing on tehty vain ja ainoastaan viihdytystarkoitukseen ja sen se myös tekee. Elokuva silti uppoaa harmaaseen massaa, eikä siinä ole tarpeeksi särmikkyyttä, jotta se erottuisi edukseen muista saman lajityypin edustajista. Muutaman kymmenen minuutin leikkaus oli tehnyt elokuvasta nopeatempoisemman ja taatusti mielekkäämän - vaikka ei silti, kyllä Van Helsing elokuvallisesti menettelee varsin hyvin, kunhan vain muistaa olla ottamatta sitä tosissaan. Kiitos Silvestrin musikaalisen annin ja Hugh Jackmanin suorituksen Van Helsingin arvosana nousee puoli pykälää ylöspäin, muuten oltaisiin jääty kahden tähden mitäänsanomattomaan massaan - nyt elokuva tarjoaa sentään keskinkertaista ja helposti pureskeltavaa toimintaa.

  2.5/5


  Ja koko arvio luettavissa täältä.  Tästä joudun kyllä olemaan eriävää mieltä.

  Tästä olen kyllä täysin samaa mieltä.

  Kurdt,
  se mahdollisuus jatko-osaan pitää aina jättää. Eihän Muumiokaan päättynyt yhteen elokuvaan, vaan poiki "trilogian".
   
 9. Mark Lee®

  Mark Lee® Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nuo ovat sitten kaksi eri asiaan, jotka mainitsin. Eli musiikkiraita hyvin yhdentekevää sekä elokuvassa on liian vähän sisältöä. Varmaankin tarkoitit tuota musiikkiraitajuttua, joten...

  Niin, omasta mielestäni juuri tuollaista musiikkia on liian paljon. Vaikka se kävi yhteen elokuvan tapahtumien kanssa (nopeatempoista toimintakohtauksissa jne.), ei se säväyttänyt allekirjoittanutta. Elokuvan ns. teemabiisi, joka soi useaan otteeseen elokuvassa, oli varsin hyvä, mutta viljeltiin liian usein ja liian samanlaisena. Eipä jäänyt mieleen tuosta soundtrackistä paljoa... Ehkäpä elokuvan huonous vei musiikista terän (tai ainakin huomion siitä.

  Lisään vielä tuohon arvioon, että leikkaus tuntui välillä oudolta. Paikasta toiseen hypittiin erikoisesti silloin tällöin.

  Kallista viihdettä. No, saivatpahan myös minun rahani. :eek:
   
 10. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  Juu, tuli hieman quotettua huolimattomasti. Tuota musiikki osuutta tarkoitin.

  Elokuvan teema oli kyllä hyvä, mutta ei mielestäni niinkään kärsinyt inflaatiosta, juurikin tuon sävyvaihtelun takia. Mutta mielipideasioita. Omasta mielestäni olin parissa kohtaa kuulevina hieman Indiana Jones -musiikkia (ei sitä teemaa kuitenkaan), mutta vain pienen hetkosen.

  Tämä on kyllä valitettavan totta. Ja se onkin tämän Bay-sukupolven "vika". Tapahtumia pitää olla mukamas paljon ja ne kaikki on esitettävä lähes päällekäin. Sinänsä harmillista, että seesteinen ja harkittu leikkaus ei enää päde valtaosaan isobudjettisista nykyelokuvista.

  edit: Sen verran pakko vielä mainita, että dvd:lla nuo pari sähköimpulssikohdat ja siitä seuranneet tapahtuvat ovat kyllä sellaista tykitysmateriaalia ääniraidalla, että oksat pois. Aloin jo mielessäni visualisoimaan (tai paremminkin audioilisoimaan, vai miten se nyt ikinä kirjoitetaankin) miltä ääniraita kuulostaisi. Ennenaikaista, tiedän. Aikamoista kanavailoittelua silti tiedossa. Tämä tietenkin, jos ääniraitaan jaksetaan panostaa.
   
 11. Mark Lee®

  Mark Lee® Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Muutamana hetkenä luulin jo katsovani Indiana Jones -elokuvaa... kaikki ne köysitemput, tempun jälkeiset keimailut ja pauhaava musiikki... mutta sitten heräsin todellisuuteen.

  Ja kiitos mielipiteeni kunnioituksesta. Joka paikassa sitä ei tunnu olevan (en puhu nyt Plazasta, vaan ihan yleisellä tasolla).
   
 12. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 991
  Saadut tykkäykset:
  36
  Lisäpointtina .. Minusta Sommersin Muumio-elokuvat ovat molemmat loistavaa aivot narikkaan viihdettä ja odotan samanlaista "typeryyttä" Van Helsingiltäkin.
   
 13. Hirudroid

  Hirudroid Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  1 245
  Saadut tykkäykset:
  2
  Dracula oli ihan Ben Furmanin näköinen. Naurettiin tälle asialle monta kertaa kesken leffan. Mitäs sitten tapahtui? Leffan jälkeen päätettiin pistäytyä terassilla ja kuka tulee samaan aikaan baaritiskille - Ben Furman!!! Oli pokassa pitelemistä. Mies tilasi vielä juotavaksi Dracolaaa... ;) :OI

  Leffasta: 3-/5
  Muuta: Pitää osata ottaa huumorilla ja antaa paljon anteeksi. Tehosteet loistivat välillä, mutta 2D:t paistoivat silmään kuin taskulamppu peiton alla.
   
 14. Takeshi666

  Takeshi666 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  12
  Tuskin tulen koskaan tätä elokuvaa katsomaan (ottaen huomioon vihan hollywood-mainstream-roskaa kohtaan, jota kaikesta päätellen oletan tämän elokuvan olevan), joten kysyn suoraan: Mitä ihmissudelle tapahtuu?
   
 15. puro

  puro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.09.2002
  Viestejä:
  234
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ja olkoon yleinen mielipide mitä vaan, Van Helsing lienee oikein loistavaa todellisuuspakoa kesähelteiltä, ainakin jos ei muuten, niin pääosanäyttelijöiden takia...

  -P.
   
 16. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  Tätä ketjua on moderoitu rankalla kädellä. Syy: offtopic sekä kaikenlainen täysin aiheen ohi menevä rähinöinti. Eli jatketaan keskustelua Van Helsing elokuvasta eikä Elitististä, Iljasta tms. Niitä varten voi aloittaa uuden ketjun jos noista aiheista pystytään asiallisesti kirjoittamaan.
   
 17. Hirudroid

  Hirudroid Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  1 245
  Saadut tykkäykset:
  2
  Niitähän on tuossa useampi, joten pitänee varmaan vain tarkastaa sitten viimeistään dvd:ltä.. ;)
   
 18. Imlego

  Imlego Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2003
  Viestejä:
  1 416
  Saadut tykkäykset:
  2
  Eihän niitä ole kuin kolme: ensimmäinen on alussa (en muista miten se tapettiin), toinen on naisen veli (ja se kuolee Van Helsingin tappamana, mutta ei ennen kuin se ehtii puraista tätä), mistä johtuen kolmas ihmissusi onkin sitten Van Helsing, joka saa elokuvan lopussa vastalääkkeen tottakai viimeisellä hetkellä, riehuttuaan kyllä jo oman aikansa ihmissutena.
   
 19. Bulli

  Bulli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2003
  Viestejä:
  2 083
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ensimmäinenhän putosi naisen velin mukana jyrkänteeltä jokeen.
   
 20. Hirudroid

  Hirudroid Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  1 245
  Saadut tykkäykset:
  2
  1. putosi kielekkeeltä
  2. veli
  3. isä
  4. van Helsing

  Enemmän kuin kaksi jo useampi.. ;)