Valkokangas vaaleaan olohuoneeseen

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana quenthal, 17.04.2014.

 1. quenthal

  quenthal Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  107
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys,

  Hakusessa kiinteä kangas, kooltaan 100-120" eli reilu pari metriä leveä, vaaleaan tilaan. Ilmeisesti paras olisi jokin harmaa kangas, jolla olisi kuitenkin isohko gain?

  Kotimaisista verkkokaupoista tällaisia ei oikein löydy, harmailla tarjotuilla kankailla lähes poikkeuksetta gain 0.8.

  Elite Screensin CineGrey 5D vaikuttaisi edulliselta, jopa ehkä tullien ja verojenkin jälkeen amerikoista tilata, mutta tuleekohan ehjänä edes perille..
  Tosin en tiedä, onko gain 1.5 jo aiheuttamassa pahempia hotspot tms. häiriöitä kuvaan.

  Muiden valmistajien vastaavat kankaat (jos siis harmaa yli 1.0 gainin kangas olisi tarkoituksiini paras) taas maksaisivat budjettiini nähden liikaa eli useita tonneja.

  Miten kannattaisi edetä, mitä vaihtoehtoja kannattaisi tässä tilanteessa miettiä?

  Taustaa lyhyesti:

  Muutto edessä uuteen kotiin, vaaleaa seinää, lattiaa, kattoa ja ikkunaa paljon. Iltasella ikkunat kotimaassa ei isoksi häiriöksi, kesällä ja päivemmällä sälekaihtimet ja verhot paikkaavat jonkin verran. Lupaa ei kuitenkaan välttämättä aidoille pimmennysverhoille tule.

  Tykki sen kuitenkin pitäisi olla kuvakoon vuoksi, ja sieltä jokin erittäin valovoimainen on hakusessa.

  Kankaan harteille jää siis paljon vielä pienten muiden korjailujen jälkeen.
   
 2. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 725
  Saadut tykkäykset:
  337
  http://www.projektoritavaratalo.fi/tuote/vk120-169-3d-l mites toi ? toihan on ns. silver (harmaahko) mutta gainia aivan vitusti. Kysyin joskus noilta että onko kankaita palautunut hot spot yms. ilmiöiden myötä mutta ei kuulemma ollut ainuttakaan tullut takaisinpäin.. Eli vois toimia ?!
   
 3. quenthal

  quenthal Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  107
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehdotettu kangashan se tietysti myös voisi olla. Kiinteää kangasta hakisin tosin mielummin, ja noin hurja gain jo hieman hirvittää.. Ilmeisesti ei hieman maltillisempia (hinnaltaan ja gainiltaan) HCG-kankaita kotomaasta löydy, jotka jonkin verran mustaa pelastaisivat hajavalon kautta.
   
 4. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 725
  Saadut tykkäykset:
  337
  Noillahan on noita liikkeessä esillä ja esittelevät varsin mielellään jos ollaan ostoaikeissa.. Sanoisin melkein että käy kattomassa jos suinkin mahdollisuus, kangastahan sinä kuitenkin katsot etkä tykkiä ;). Suomesta ei tosiaan "hinnaltaan maltillisia" löydy noilla vaateilla, rapakon takana olis vaikka muille jakaa.. Huutava vääryys =(
   
 5. Mauno

  Mauno Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lainaan tätä ketjua, kun asia sivuaa otsikkoa:

  Onko kukaan tämän foorumin tykittäjistä päässyt näkemään tai hankkimaan Dark Energy Screenin tuotteita (http://www.darkenergyscreens.com )? Jenkkifoorumin kokemukset näyttävät hyviltä ja väittävät jopa paremmaksi kuin Screen Innovationin Black Diamond. Firman sivut on kyllä aika kuraa :)

  http://www.avsforum.com/forum/23-sc...en-laminated-dark-energy-screens-amazing.html

  Hintaa ei suoraan löydy firman sivuilta mutta yhdyshenkilöä on kuvattu erittäin palvelualttiiksi joten vastauksenkin saa varmasti pian tiedusteluihin. Jostain löytyi jenkkirevikka (106" 16:9) screenistä, jolle oli mainittu hinnaksi rapiat $800.
  https://www.tapatalk.com/topic/47413-avsforum/2521657-dark-energy-abyss-screen-review

  Tällaiset screenivaihtoehdot kiinnostavat sillä seuraava leffapyhättö tulee todennäköisimmin olemaan vaaleapintainen olohuone. Vielä kun tuosta saisi kudotun AT-version :D