Valkoiset numerot vasemmassa alanurkassa (TV Viisi) MIKSI?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana DVB-G, 02.02.2018.

 1. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Valkoisia pikkuruisia numeroita viitisen kappaletta vai montako niitä nyt lieneekään (osa menee vasemmasta reunasta ulos). Mininumerosarjan korkeus on suunnilleen sama kuin käännöstekstitysfontin valkean viivan piirtopaksuus. HD-kuvassa numerot näkee nolliksi tai laihoiksi O-kirjaimiksi. SD-kuvassa näkyy vain valkeaa mössöä.

  Häiriö näkyy ainakin yhden tv-kanavan ohjelmissa ympärivuorokautisesti, mainosten päällä myös.
  Minulla tämä kiusallinen vika näkyy Digitan TV Viisi- sekä Elisan TV Viisi HD -kanavalla. Luultavasti muutkin "TV5"-kanavat jakelutavasta ja operaattorista riippumatta näyttävät vian aivan samanlaisena.

  Ei voi valittaa asiasta Elisalle tai Digitalle, koska vika ei ole heiltä lähtöisin. Eikä ole vikailmoitusnumeroa kyseisen kanavan hemmoille. Tuskin siellä asiakaspalvelua edes on.

  En ole katsonut kyseistä kanavaa SD-laadulla, joten en tiedä onko valkonumerovika ollut kuvassa jo sata vuotta. Mutta kun HD-kuvaa aloin katsella eilen, niin suunnilleen 0,01 pikosekunnissa silmä jäi jumiin tuohon häiriöön. Eikä vika ole poistunut. Tänäänkin sama häiriö möllöttää nurkassa.

  Onko samaa tahallista kuvan pilaamista MUILLAKIN KANAVILLA?

  Kutonen HD sekä Kutonen (Elisalla molemmat) ovat tästä viasta puhtaat, sen jo voin sanoa. Samoin mikään YLE-kanava tai Nelonen (Digita ja Elisa) ei harrasta valkonumeroiden kuvaan polttamista. Eikä ole Pöllölaakson ohjelmissakaan tätä vikaa (Elisa).
  Maksukanavista en tiedä mitään enkä ole niistä kiinnostunut.

  Tahallisuus on 100 % varma asia, koska vian näkee jokainen ja välittömästi jos sattuu kuvan suuntaan katsomaan. Tuskin vika olisi 20 vuotta ollut "huomaamatta".

  Jos kyse olisi "kanavan tunnistamisesta" niin kanavalogohan on jo nyt megalomaanisesti kookkaampi ja peittää enemmän kuvaa alleen, eli siitä ei ole kyse. Silmät omistavien ihmisten silmään kusemista tämä on.

  .
   
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 283
  Saadut tykkäykset:
  350
  ^
  Tuo liittyy/liittyi kai siihen olympiakisalaskuriin tuolla kanavalla, joka lienee näin kisojen käynnistyttyä jo poistunut.

  T: Vesku
   
 3. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Telian kaapelissa näkyy vain TV5:n SD-versio. En ainakaan nyt näe mitään numerosarjaa kuvassa. TV5:n ja Kutosen kuva on todella heikkolaatuinen Telian kaapelissa.
  Kisoihin on aikaa 6 päivää. Tämä tieto näkyy oikealla ylhäällä.
   
 4. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Voin vahvistaa että DNA-kaapelissa ainakin eilen huomioni kiinnittyi juuri samaisiin valkoisiin numeroihin vasemmassa alanurkassa.

  Vaikea sanoa liittyykö oikean nurkan olympialaskuriin ja poistuuko se muutaman päivän päästä samalla kun sekin - toivottavasti.
   
 5. posi

  posi Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.01.2010
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  1
  Myös LOUNEAn verkossa niitä on. Nollilta näyttävät.
   

  Liitetyt tiedostot:

  • TV5HD.png
   TV5HD.png
   Tiedostokoko:
   2,6 KB
   Katsottu:
   51
 6. B0tta

  B0tta Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.12.2015
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  9
  Tääl myös DNA kaapeli vantaa
   
 7. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
  Tosin Yle piti ruudun ylänurkassa jo noin 100 päivää ennen kisojen alkua kelloa, jossa ilmoitetaan kuinka monta päivää on olympialaisten alkuun. Kuinka moni ihminen missaisi olympilaiset ilman tuota muistutusta? Veikkaan, että yhden käden sormilla laskettavissa olevasta määrästä puhutaan.
   
 8. jtvirtanen

  jtvirtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2016
  Viestejä:
  195
  Saadut tykkäykset:
  47
  Onkos muilla äänisynkka kohillaan tällä tv5 hd kanavalla? Jotain lätkästudiota hetken katsoin tänään, ja synkka oli pielessä..ei jaksanut sitä sitten enempää. Ja katselen lähetystä antennivastaanotolla.