Valerian and the City of a Thousand Planets (2017) (Luc Besson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Andrei3000, 22.07.2016.

 1. Andrei3000

  Andrei3000 Guest Guest

  Liittynyt:
  01.11.2009
  Viestejä:
  398
  Saadut tykkäykset:
  2
  http://www.imdb.com/title/tt2239822/?ref_=nv_sr_1

  Tuleeko tämä olemaan Luc Bessonin paluu huipulle lukuisten kohtalaisten elokuvien jälkeen? Itse olen odottanut suurena Valerian-sarjakuvien fanina filmatisointia jo lapsuudesta asti. Ja aiheeseenhan tarttui sitten varsinainen suurfani. Julkisuuteen tihkuneiden tiedonmurusten ja kuvien perusteella luvassa on konseptiltaan samantyyppinen mielikuvituksellisten olentojen, hahmojen, avaruusalusten ja asujen riemujuhla kuin mitä oli kulttimaineen saavuttanut Fifth Element. Suhtaudun aika levollisesti ja innostuneesti ensi vuonna julkaistavan elokuvan tasoon sillä ranskalaisilta on aina löytynyt tällaisia varten luontevan rentoa pölkkypäisyyttä.

  Itse kuvaukset on jo saatu purkkiin ja jälkituotantovaihe käynnistetty. Comic Conissa lehdistön edustajille näytetyt klipit ovat ainakin herättäneet kovaa hehkutusta.

   
  Arttu78 tykkää tästä.
 2. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Laurelinen tukka on väärän värinen. Heti miinuksia.
   
 3. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 630
  Saadut tykkäykset:
  914
  Mutta oikea tekijiä. Voidaan olettaa, että mahtavaa jälkeä tulee.
  Blueberry oli kauheata kuraa. Ja oli tehty vielä ehkä parhaasta albumi parista. Casell ei ollenkaan huono ja Madsen aina oma itsensä. Mutta mitä huume sontaa saivat aikaiseksi. Vieläkin vituttaa.
  Näitä Valeriania on luettu 70-luvulta lähtien ja omistan kaikki.
   
  Andrei3000 tykkää tästä.
 4. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85
  Hienoa, että tämä on juuri Luc "Fifth Element" Bessonin käsissä.
   
  Andrei3000 tykkää tästä.
 5. Andrei3000

  Andrei3000 Guest Guest

  Liittynyt:
  01.11.2009
  Viestejä:
  398
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joo, Jan Kounen on ollut kiinnostunut Etelä-Amerikan intiaanien tajuntaa laajentavista rohtojuomista ja Blueberryn kanssa samana vuonna häneltä ilmestyi aihetta käsittelevä D'autres mondes-dokumentti. Tiedä häntä, vaikka olisi Blueberryä ohjatessaan ollut rohtojuomien vaikutuksen alaisena.

  Itselläni ei ole kuin kolme albumia joten divarikierrosten päämääriä täytyy tarkentaa. Toinen ranskalainen scifi-sarjakuva jota voi suositella Valerianin ystäville on Sillage. Egmont ehti julkaista meillä toistakymmentä albumia mutta ilmoittivat että jatko on jäissä kun ostajia oli liian vähän. Näin meillä, muualla euroopassa scifi on taas kova juttu. Onneksi tuli hankittua kaikki meillä ilmestyneet, sillä täällä se oli sensuroimaton.

  Sillage pähkinänkuoressa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Sillage
   
 6. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 344
  Saadut tykkäykset:
  26
  Traileri
   
 7. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 472
  Saadut tykkäykset:
  245
  Komealta näyttää ja tulee mieleen Fifth Elementti, mutta myös Jupiter Ascending. Oma epäilyksen on, että Leffa ei menesty jenkeissä (esim. pääosan esittäjät kohtalaisen tuntemattomia). Muualla menestyy varmasti paremmin. Elokuvan Budjetin ollessa n. $180 miljoonaa, tulosta pitää tehdä rutkasti, että mahdolliset jatko-osat ovat mahdollisia.
  Itselläni on epäilys, että tämä on mahdollisesti yksi isoimmista flopeista vuonna 2017, toivottavasti ei!
   
 8. WTF!

  WTF! Guest Guest

  Liittynyt:
  29.08.2015
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Äkkiseltään vaikuttaa huolestuttavalta effektisekamelskalta. Tosin Kyllähän Fifht Elementissä Besson onnistui hyvin. Laurelinen näyttelijä vaikuttaa jotenkin kylmältä ja ynseältä. Olihan se toki myos sarjakuvissa usein aika myrtsi, mutta viehättävästi...Vaikeahan se on tietty ihmisnäyttelijän pystyä samaan.

  Tai no ehkä Milla jovobitch .aka fiftelement . olisi pitänyt värvätä leffaan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2016
 9. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 865
  Saadut tykkäykset:
  338
  Ei kannata aliarvioida jenkkien leffamakua, ne jotka on Fifth Elementin nähneet varmaankin menevät tämänkin katsomaan. Naispääosan Cara Delevingne oli Suicide Squadissa ja jossain muuallakin, ainakin Taylor Swiftin musavideolla... lienee riittävän tuttu naama aika monelle. Rihannakin on leffassa mukana... ja ilmeisesti myös Ethan Hawke, Clive Owen ja John Goodman, tuttuja nimiä nekin.
   
 10. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 147
  Saadut tykkäykset:
  503
 11. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 235
  Saadut tykkäykset:
  235
  Tuli taas selailtua sarjakuvahyllyä ja luettua kyseinen tarina. Vähän nihkeän tarinan olivat valinneet elokuvaan. Itse tarina on kyllä erinomainen, mutta kovin, kovin Star Wars henkinen juoneltaan, tapahtumineen, ympäristöineen ja hahmoiltaan. Sarjakuvan vikahan se ei ole, kyseinen opus on raapustettu jo 60-70 -lukujen taitteessa joten Star Warsin voidaan katsoneen saaneen vaikutteita Valerianista (onkohan muuten näin, tietääkö kukaan?). Mutta eihän suuri yleisö tuota tiedä.

  Innolla kyllä odotan leffaa. Trailerit jätän katsomatta mutta kuvien perusteella pääosien esittäjät näyttävät ihan mukiinmeneviltä.

  Ja suositus myös täältä Andrei3000:n suosituksiin Sillage sarjakuvasta. Itselle uusi tuttavuus, mutta pidin kovasti.
   
 12. aphid

  aphid Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.06.2003
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  1
 13. mikita

  mikita Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  12
  Leffan nimi viittaa "Tuhannen planeetan valtakunta" -albumiin mutta trailerin visuaalisuden perusteella tarina on "Varjojen lähettiläs?"
   
 14. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 344
  Saadut tykkäykset:
  26
  Luc Besson: I choose one particular album to be the base of the script. Because, as you know, you read a comic book in 20 minutes, so you can't make a film of two hours with just one. You need to start with the heart, so the heart of the story is “The Ambassador of Shadows,” the one we gave out today. That’s the original, then I start building around that to make it longer and bigger. I took a couple of elements from other albums of Valerian.

  http://nordic.ign.com/movies/2856/news/luc-besson-and-dane-dehaan-on-valerian-and-the-city-of-a-tho
   
  mikita tykkää tästä.
 15. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 472
  Saadut tykkäykset:
  245
  Ikävä homma, että floppi tästä tuli jenkeissä:( Toivottavasti Kiina ja Eurooppa korjaavat tilanteen!
  RT 54%
  IMDb 6,9

  "Luc Bessonin (Léon, The Fifth Element) käsikirjoittama ja ohjaama scifi-spektaakkeli keräsi viikonlopun aikana vain 17 miljoonan dollarin lipputulot, mikä ei lupaile hyvää jatkoa ajatellen. Valerianin budjetti on 200 miljoonan euron luokkaa, joten elokuvan täytyy kerätä kassansa Euroopassa ja Kiinassa." Episodi
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2017
 16. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 865
  Saadut tykkäykset:
  338
  Kävin katsomassa 2D-version. En ole vielä saanut täysin sulateltua näkemääni, enkä ole lukenut leffan saamia arvosteluja lukuunottamatta Hesarin arviota... siitä voin sanoa että se on kyllä aika pielessä. Lainaanpa tähän kyseisen arvostelun otsikkoa:
  Dialogi ei toki ollut mitään Shakespearea mutta ei kai kukaan sellaista odotakkaan. Kakkivat kärsäotukset? No, arvostelun kirjoittaja tunnusti tekstissään ettei ymmärrä... joten antaa olla. Jokainen muodostakoon aiheesta oman mielipiteensä. Myös kauneus on tässä leffassa aika suhteellista. Se mitä Hesarissa erityisesti pidettiin kauniina oli omasta mielestäni kammottavaa b-luokan Avatar-kopio cgi:tä...ja muutenkin tehostepuoli on mielestäni vähän heikossa hapessa. Fifth Element oli ja on ulkoasultaan paljon hienompi. Cara Delevigne on kyllä nätti ja söpö. Ja kyllä, tässä on juoni, jota on jopa helppo seurata jos vain viitsii seurata tapahtumia. Visuaalisesti leffa on niin täynnä kaikenlaista kirjavaa yksityiskohtaa että huomio helposti siirtyy pois oleellisesta. On mahdollista että 3D-versio näyttää vielä villimmältä.

  Kaikenkaikkiaan tämä oli kuin satunnaisotoksista kasattu yhdistelmä Avataria, Star Warsia, Galacticaa ja Fifth Elementiä. Ja James Bondia.

  No, siinä vähän ensivaikutelmia...
   
 17. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 865
  Saadut tykkäykset:
  338
  Kävin nyt vielä katsomassa myös 3D-version, ja sitä voi varauksin suositella: 3D on pääosin toimivaa mutta ajoittain liikkeissä oli havaittavissa ylimääräistä nykimistä. Kuitenkin kaikkein visuaalisesti sekavimpiin kohtauksiin tuli lisää selkeyttä verrattuna 2D-versioon kun ohjaaja on pystynyt tarkemmin kohdistamaan katsojan huomion sinne minne on tarkoitus.

  Toisella katsomiskerralla tuli myös selväksi että jos tämän leffan tapahtumista ei mitään ymmärrä, kuten useat valtamedioiden kriitikot ovat arvosteluissaan sanoneet, pitää olla todella, aikuisten oikeesti tyhmä - tai lähteä pois kesken leffan. Besson on rakentanut tarinan niin että tietoa tapahtumien syistä ja seurauksista jaetaan vähitellen leffan edetessä, eikä kovin paljoa rautalangasta väännetä vaan katsoja saa käyttää aivosolujaan tiedonmurusten yhdistelemiseen. Mikä ei ole kovin vaativa homma, sillä tarina on kuitenkin aika yksinkertainen. Korkeintaan ulottuvuuksien välillä liikkuminen saattaa vaatia vähän ylimääräistä pohtimista jos ei ole tottunut scifi-leffoihin.

  Eniten itseäni tässä vastakarvaan silitti Mül-planeettaan liittyvät jutut, ja varsinkin sen cgi-asukkaiden ulkonäkö, pearlejako ne nyt oli nimeltään. Oli kyllä niin happopäissä tehtyä kamaa että voi p... Onneksi niistä ei tarvinnut koko aikaa kärsiä. Mutta niistä miinusta.

  Mielellään tälle jatkoakin näkisi, saa nyt nähdä miten käy. Jenkit ei ilmeisesti tykänneet, mutta eihän ne tykänneet Fifth Elementistäkään teatterikierroksella. Ilmeisesti Besson on myös ottanut aika paljon vapauksia lähdemateriaalin suhteen mikä saattaa häiritä sarjiksen faneja. Itsekin olen niitä joskus kauan sitten lukenut ja olisin toivonut että olisi pidetty tyyli enemmän sarjiksen kaltaisena mutta toimii tämä näinkin.

  4-/5
   
 18. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 410
  Saadut tykkäykset:
  121
  Olihan se vähän kuin joku ylipaisunut pullataikina mitä tulee efektileikittelyyn, mutta eipä käy kieltäminen etteikö nämä näkymät olisi ainakin noin pääosin maittaneet. Heittämällä ohjaajan näyttävin elokuva siinä suhteessa. Noin muuten ei tästä kyllä mitään erityisempää suositeltavaa irtoa. Ylipitkää koheltamista juonen suhteen ja huonosti istunut pääosan esittäjä on varmasti yksi epäuskottavimmista scifi-sankareista mitä on näillä esiintymislavoilla nähty. Tämän ilopillerin rinnalla kulkenut agenttipartneri toimi sentään vastapainona ihan hyvin. Kyseessä jälleen sellainen Bessonille tyypillinen vahvaluonteinen naishahmo. Elokuva on siis näyttävä kuin mikäkin ja tätä puolta arvostaen kyllä ihan katsomisen arvoinen, mutta noin muuten aika hutikutinen.

  3/5
   
 19. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  1,5/5. Täysin sielutonta soopaa, joka ei lähtenyt missään vaiheessa rullaamaan. Pääosakaksikon välillä ei ollut sitten minkäänlaista kemian poikastakaan, ja heille kirjoitettu dialogi oli lähestulkoon huonointa vuosikausiin. Laureline oli rosoisempi kuin sarjakuvissa, mutta sentään paljon lähempänä esikuvaansa kuin parivaljakkonsa, joka oli Valerian vain nimeltään. Monien kohtausten 3D-konversio oli pahasti epäonnistunut, tai sitten Scapen laitteissa oli jotain vikaa.
   
 20. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 865
  Saadut tykkäykset:
  338
  Dialogista on moni muukin valittanut mutta en kyllä ymmärrä miksi. Sellaista sarjakuvatasoahan se on, mutta tarvittava informaatio välittyy ja leffa sentään perustuukin sarjakuvaan joten mitä muuta siltä dialogilta oikein odotetaan? Valerian (tai Dane Dehaan) taas vaikutti monessa kohtauksessa silmäpusseineen suorastaan krapulaiselta, ja kun kyse on jonkinlaisesta intergalaktisesta playboysta niin oletan sen olevan ihan tarkoituksellista ranskalaista huumoria...