Vaihtaakko vaiko eikö vaihtaa..?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Jamma, 09.01.2011.

 1. Jamma

  Jamma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omistan tällä hetkellä Xbox360 slimin....ja olenkin siihen ollut ihan tyytyväinen. Pääasiaallinen käyttö laitteella (yllätysyllätys) on pelaaminen, enimmäkseen yksinpelailu...satunnaisella livellä höystettynä.
  Jostain syystä viimeaikoina(lue:tänään) alkoi kiinnostamaan vaihto PS3:een. Miksi? -En tiedä. Kenties sisuksista heräili taas se pikku nörtti, joka vaatii tasaisin väliajoin uusia gadgetteja.

  Kyselenkin nyt mielipiteitä tähän dilemmaan;kannattaako tuo vaihdos tehdä? Periaatteessa on tiedossa, mitä vaihdos tarkoittaa. Blu-Ray tulisi konsolin mukana. Toki tuokaan ei ole välttämättömyys, kun omistan erillisen BR-soittimen jo. Onko jotain muuta???
  Mieleen tulee vielä nämä liiketunnistushärpäkkeet...Move vs. Kinect.
  Kinectistä olen lukenut, että periaatteessa jänskä systeemi, tosin ei sovelias "oikeisiin" peleihin lagin takia.
  Ilmeisesti Move toimii suht hyvin ja tarkasti kapuloinensa...kutakuinkin Wiin tapaan. Tässä kiinnostaisi mm. mahd. Golf- sun muut pelit.

  Niinpä, tää oli tällasta ääneen ajattelua...ja varmasti aiheesta olemassa enemmän kuin tarpeeksi threadeja eri puolilla interwebbiä. Mutta jos jollakulla tulee mieleen jotakin rakentavaa tarinaa aiheeseen liittyen, niin mielellään saa kirjoitella.

  Lisäilläänpä tähän nyt vielä jälkikäteen (parin konun siivittämänä) muutama lisäajatus.

  Pelejä, joita tulee jauhatettua:
  Tiger Woods, ja tässä kiinnostaa mahdollinen Move-implementaatio. Löytyy molemmilta konsoleilta.
  Jokavuotinen pakollinen Fifa. Löytyy molemmilta.
  Jokin autopeli. Xboxilla ajellut PGR4:sta, Forzaa ja Test Drive Unlimitedia. PS3:lla Gran Tourismo kai aika näpsä?
  Räiskintää. Xboxilla ampunut pahiksia mm. Cod:ssa ja Batlefieldissa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2011
 2. TonyA

  TonyA Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  307
  Saadut tykkäykset:
  3
  Minulla on molemmat konsolit, joten vertailua niiden välillä on tullut tehtyä automaattisesti.

  PS3 on tässä taloudessa tärkein musiikin ja videon toistin - piste! Bluray-leffoja ei tule juurikaan katsottua, mutta käytän pleikkaria toistamaan oikeastaan mitä tahansa matskua tietokoneelta, eniten ehkä full hd mkv:itä. PS3 media server -ohjelmalla onnistuu hommat mainiosti. Nyt myös cd-kokoelmani, jonka olen muuttanut flac:eiksi, tulee toistettua pleikan kautta. Olen oikeasti monta kertaa ihmetellyt, että kuinka kovassa käytössä minulla pleikkari on. Lisäksi se on korvannut monta erillislaitetta: cd-soittimen, dvd-pyörittimen, bluray-soittimen. Nyt käytän sitä myös radiona, sillä ps3 media serverillä saa käytettyä nettiradioita, joita on muistaakseni noin 2500 kappaletta - valinnanvaraa siis on! Olen ymmärtänyt, että ps3 media serverin saa toimimaan myös xboxissa, mutta minulla ei ole siitä sen enempää tietoa, joten en osaa sanoa toimiiko se yhtä hyvin hyvin kuin pleikkarissa. Tälläkin palstalla on valitettu pleikkarin äänekkyyttä, ja uskon kyllä että valitukseen on syytä, mutta itselleni on sattunut niin hiljainen versio, etten voisi parempaa toivoa.

  Toinen pleikkarin äärimmäisen hyvistä puolista on se, että nettipelaaminen on ilmaista. Battlefield kakkosen nettipeliä onkin tullut hakattua aika tiuhaan viime aikoina. Olenkin ottanut tavaksi ostaa pleikkarille sellaiset pelit, joista aion pelata nettipeliä, ja xboxille sellaiset, esim. RPG:t, joissa nettipelillä ei ole merkitystä.

  Xboxia tuleekin käytettyä aika huimasti vähemmän kuin pleikkaria. Ehkä se johtuu sen (elite-mallin) äänekkyydestä tai nettipelin maksullisuudesta, mutta toivon asiaan tulevan muutoksen sen myötä, kun olen tilannut itselleni uuden xbox slimmin. Näkisin, että xboxissa on kaksi merkittävää etua pleikkariin verrattuna: laajempi pelivalikoima ja hd dvd-asema, joka itselläni ainakin on edelleen aktiivisessa käytössä. Juuri hd dvd:n takia kyseinen konsoli tuli alunperin ostettuakin.

  Yhteenvetona voisi tarjota sellaista mahdollisuutta, jota et varmaan miettinytkään: miksi luopua yhdestä konsolista, kun voisit omistaa molemmat ja nauttia kummakin parhaimmista puolista?
   
 3. Jamma

  Jamma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset vastauksesta.

  Tuotakin tarjoamaasi vaihtoehtoa olen miettinyt, mutta katsellaan nyt. Veikkaan, että vaimo listisi mut siltä istumalta, jos kantaisin toisen konsolin taloon ;)

  Sinällään hyviä perusteluja PS3:n puolesta heittelit, paitsi vaan, että ne saivat minut nyt epäilemään enemmän sen hankintaa. Nimittäin itsellä tuon mediapuolen hoitelee moitteettomasti Mac Mini, joka oikeasti on äänetön, ja muutenkin aivan loistava vehje!! Ainut puute siinä on Blu-Ray -aseman puute, mutta toisaalta harvemmin tulee kyllä noita fyysisiä kiekkoja enää käytettyä muutenkaan.

  Normaalisti nämä päähänpistokset tulee toteutettua aika äkäisellä aikataululla, mutta täytyy jatkaa tämän pähkäilyä vielä. Kaverini uhkaili tuossa hommata omaan pleikkaansa tuon Moven, joten taidan nyt ainakin odotella siihen saakka, että pääsen sitä testaamaan ennen hankintaa.

  Sellainen pitää vielä mainita Xboxin puolesta, että mielestäni tuo sen ohjain pieksee tuntumassa PS:n vastaavan mennen tullen! Jotenkin se istuu käteen huisisti paremmin, ja myös nuo liipasimet on muotoiltu paljon paremmin.
   
 4. TonyA

  TonyA Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  307
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tämä on kyllä ihan totta! Pleikkarin ohjaimessa on ihan surkeat ne isommat liipasimet; koko ajan joutuu sormia jännittämään, ettei lipsu pois liipasimilta.

  Yksi syy miksi ostan uuden xboxin on juuri kinect. Eli odotukset sen suhteet ovat korkealla. Movesta en jaksa millään innostua, eikä se tietääkseni ole hyviä arvosteluja saanutkaan. Meillä muuten avovaimo juuri painosti ostamaan uuden xboxin ja sen myötä kinectin, jotta hän saa pelata tanssipelejä. Mikäs siinä, kyllä minäkin niitä mielelläni kokeilen. Sen verran täytyy vielä selventää, että entinen xbox hajosi (RROD) takuuajan ulkopuolella, ja siksi olen ostamassa uutta - kyllä kinectin olisi tuohon vanhaankin saanut kiinni, ulkoisella virtalähteellä tosin.
   
 5. Tonppa

  Tonppa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.04.2000
  Viestejä:
  1 327
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kaikkia konsoleja diggaavana lienen hyvä henkilö vastaamaan tähän aiheeseen.

  Mielestäni molemmat konsolit puoltavat paikkaansa. Jos ajattelen pelkkiä pelejä ja pelaamista (ja ohjainta, sitä tärkeintä tekijää!!) niin kääntyisin X360:n puolelle. Toki PS3:lle löytyy *hienoja* yksinoikeuspelejä, mutta keskimääräisesti X360 vetää hitusen pitemmän korren.

  Jos kuitenkin haluaa pelata PS3:lla, on trigger-lisämuovibiittien ostaminen ehdottoman pakollista. Itse en yksinkertaisesti pystyisi pelaamaan ilman niitä. (Tässä linkki)

  Ns. multimediakoneeksi (pelaaminen, leffat, yms) ottaisin taasen PS3:n. Blu-ray on vaan yksinkertaisesti kovempi juttu kuin HD DVD, vaikka niitäkin levyjä toki käytän; HD DVD on kuitenkin jo "kuollut". PS3:lla on helpompi myös tykittää videoklippejä vaikka suoraan USB-muistitikulta. Kannattaa myös huomioida, että PSP-konsoleja saa melkoisen halvalla ja siinähän on mainio lisuke "on-the-go" -mediatsekkailuihin. Kunhan PSP on WLANin päässä, saa sillä yhteyden kotona majailevaan PS3:een ja sen kovalevyllä sijaitsevaan matskuun. Oikein hauska juttu!

  Kinect ja Move ovat niin erilaisia, että niitä on vähän typerää vertailla. Kannattaa kokeille molempia ja katsoa kumpi viehättää enemmän.

  Paras vaihtoehto on pitää molemmat laitteet, mutta jos se ei ole mahdollista, tarkista tarpeesi mitä haluat sillä konsolilla tehdä ja valitse sen mukaan.
   
 6. Liitbarski

  Liitbarski Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos omistat BR-soittimen jo erikseen, en näe mitään syytä vaihtaa konsolia ellei jokin tietty yksinoikeuspeli ole syynä. Xboxille taitaa olla enemmän pelejä saatavana, hyviä yksinoikeuspelisarjoja (Forzat, Halot, Gearsit yms.), multiplattarit ovat yleensä viimeistellympiä, ohjain on reilusti parempi ja Kinect saa vaimonkin/tyttiksen mukaan peleihin. Verkkopelaaminen maksaa muutaman euron kuukaudessa, mutta palvelu onkin huomattavasti viimeistellympi ja integroitu osaksi järjestelmää.
   
 7. Tonppa

  Tonppa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.04.2000
  Viestejä:
  1 327
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tähän unohdinkin puuttua. Ja kyllä: jos haluaa pelata kaverien kanssa verkossa on X360 tähän ehdottomasti parempi valinta. Chat-partyt, achievementtien vertailu ja kommunikointi ylipäätänsä on X360:lla huomattavasti toimivampaa.
   
 8. Jamma

  Jamma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jees poks. xbox.

  Alkaa tuo isoin into uuden konsolin hankintaan jo helpottamaan. Onneksi tällä kertaa tuli mietittyä asiaa.... monasti meikäläinen kun jonkin idean saa, ni se on pakko toteuttaa heti.

  Tosiaan, kun ei olle tarvetta hankkia mitään multimedia-konetta, niin taitaa vaihdon tuomat hyödyt jäädä aika vähiin...ellei täysin olemattomiin.

  Eli jatketaan nyt näillä eväillä, ja palataan aiheeseen taas, kun jotain syytä siihen tulee. :thumbsup:
   
 9. siperiankarhu92

  siperiankarhu92 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.01.2011
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä täytyy kuitenkin vertailla kummalla koneella kaverit pelaavat. Itsellä xbox ja verkkopeli on mainio, mutta muutama hyvä kaveri pelaa pleikkalla ja heitä olisi kiva päästä Cod:ssa möyhentämään. Tämän vuoksi ps3 on pikaisella hankintalistalla, kunhan hyvä diili löytyy.
   
 10. dps3000

  dps3000 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.12.2010
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pleikka kolmosen puolesta puhuu myös loistavat Uncharted pelit, joiden takia melkein jo kannattaa ps3 hankkia.Itselläni on molemmat konsolit mutta jos vain toinen pitäisi valita olisi se ps3:nen.Tää oli vain tälläinen oma mielipiteeni.
   
 11. Treach

  Treach Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.08.2005
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja God Of War.

  Ja tuota PS3 Media Serverin ylivoimaa ei voi liikaa hehkuttaa. On se vaan pirunmoinen softa, joka tekee pleikkarista järkyttävän hyvän mediatoistimen. Omasta mielestäni leffat (720p ja 1080p tulee vain katsottua) näyttää ja kuulostaa paremmalle pleikkarin kautta jauhettuna entä suoraan PC:ltä.

  Toistaiseksi ainoa huono puoli on Cinavia DRM, joka joissain leffoissa estää tuon media serverin käytön, mutta silloin tyydyn suoraan pc:n kautta pyörivään.

  Ja kuten muutkin ovat jo sanoneet, miksi ei hommata molempia :)
   
 12. TKH

  TKH Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  471
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ohjelmisto toimii nimestään huolimatta ihan yhtä hyvin boksillakin.
   
 13. Treach

  Treach Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.08.2005
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  No voe helvetti niin näkyy tekevänkin, en ole edes huomannut enkä tätä siis tiennyt :)
   
 14. Altair76

  Altair76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistäs tässä ohjelmassa on kyse noin niinkuin tiivistettynä?
   
 15. steelduck

  steelduck Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2010
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on PS3 Media Server ja menetin parin viikon jälkeen hermoni sen kanssa. Pääsääntöisesti toimi ihan hienosti, mutta jumiutui ikävän usein ja selailu oli aika hidasta. Serverin löytyminen kesti myös ikävän kauan vaikka kaikki laitteet ovat gigabitin verkossa kiinteillä IP:llä.

  Media Server on siis tietokoneelle asennettava ohjelmisto, joka osaa muuttaa lähes kaikki mediaformaatit lennossa PS3:sen (ja Xboxin) ymmärtämään muotoon. PS3 sessa päällä oleva media server näkyy kuva, musiikki ja elokuva valikoissa omana ikoninaan, minkä alta pääsee selailemaan kaikki tietokoneella olevia tiedostoja ja "soittamaan" niitä.

  Päädyin lopulta sitten MacMinille asennettuu PLEX media serveriin, joka pieksee tuon PS3 media serverin 100-0.
   
 16. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 743
  Saadut tykkäykset:
  304
  Itse olen ladannut yleensä PS3MS:stä viimeisimmän beta version ja on toiminu erittäin hyvin. En käytä, kuin satasen etsku linjaa ja ei ole ollu senkään puolesta mitään ongelmaa. Mutta jokaisella meillä on omat mieltymykset ja varmaan tuokin toimii hyvin.
   
 17. TKH

  TKH Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  471
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja kannattanee mainita vielä, että tällä ohjelmalla saa myös tekstitykset näkymään noihin mediatiedostoihin. Boksi kun ainakaan ei noita erillisiä tekstitystiedostoja natiivisti halua tukea.
   
 18. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 742
  Saadut tykkäykset:
  143
  Poksilla jos haluaa tekstit näkyviin, niin polttaa videosta dvd:n. Poksi kun ymmärtää hyvin poltettuja dvd-levyjä.
   
 19. TKH

  TKH Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  471
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuon mediaserverin idea nyt on nimenomaan siinä, että ei tarvitse itse säätää minkään ylimääräisten muunnosten/polttojen kanssa. Ei se avi/mkv+srt/sub -yhdistelmä sellaisenaan toimi, vaikka miten polttaisit dvd-levylle. Mediaserverin kautta toimii, ohjelma tekee tarvittavan muunnoksen automaattisesti.
   
 20. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 742
  Saadut tykkäykset:
  143
  Joo näinhän se on. Poltolla dvd:lle tarkoitin juurikin sitä, että muuntaa ja polttaa videon ja tekstin dvd-elokuvaksi.