Vahvistin ja kaiuttimet max 1500e

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana JA-MPPA, 31.05.2013.

 1. JA-MPPA

  JA-MPPA Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.05.2013
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!

  Tarkoitus on hommata startti paketti 5.1 kotiteatterille. Aluksi siis hommaan vahvistimen ja lattiakaiuttimet. Myöhemmin sitten täydentelen loput.

  Seuraavaa olen miettinyt:

  - Vahvistin: Marantz NR 1504
  - Kaiuttimet: JBL studio 190 tai B&W 684

  Mitäs mieltä ollaan kyseisistä vermeistä? saa tietysti ehdottaa jotain muuta samaan hintaluokkaan.

  Kiitos vastauksista!
   
 2. kasafi

  kasafi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.05.2012
  Viestejä:
  209
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kysymykseesi on paha vastata yhtään mitään kun et kertonut millaiseen käyttöön ja millaiseen tilaan laitteet tulevat.

  5.1:stä päätellen ykköskäyttö on elokuvat.
  Jos haluat leffojen murinat ihan pohjamutiin asti kuulumaan, tarvitset subbarin. Jos asut jonkun seinänääpurina, voit unohtaa moisen.

  Jos taas haluat kuunnella musaa, hyvät etukajarit saattaa riittää, ehkä kuitenkin napakalla suljetulla subbarilla ryyditettynä.

  Itse kannatan viittä kohtuuhyvää identtistä jalustakajaria kunnon subin kera (SVS SB-1000 musalle tai SVS PB-1000 leffoille)

  Eli subiin 500 € (L-sound Norja), kajareihin joku 600 (TANNOY V1 tms) ja vahvariin loput (Itse pärjään perus Jammulla).
   
 3. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uskaltaisin antaa puoltavan äänen tuolle Marantzin vahvistimelle ja tämä pohjautuen omiin varsin positiivisiin kokemuksiin NR1602-mallista. Jos rahasta ei niin tiukkaa tee, niin melkein odottaisin NR1604-mallin lanseerausta, sillä sen lisäpotkusta (speksien mukaan +20w/kanava) tuskin olisi haittaakaan.

  Tuo NR1602 on riittänyt täysin leffakäyttötarpeisiini ja olen myös käyttänyt sitä verkkotoistimena/dacina flaceille ja nettiradioille. Tosin vakavahenkisempään musiikinkuunteluun mulla on sitten ihan oma dedikoitu stereovahvistin, jossa muut äänilähteet (viritin, cd- ja vinyylisoittimet) ovat kiinni. Mutta kuitenkin tuo Marsu on äänenlaadultaan vähintäänkin asiallinen.

  Ja ihan vinkkinä vielä, että Marantzin vahvaria kannattaa tiedustella MRHifistä, sillä kun oman vahvistimeni ostin, niin heillä oli tuolloin tekemäni nettitutkimuksen perusteella halvin hinta EU:n alueella :thumbsup: Lisäksi MRHifillä on tällä hetkellä voimassa tarjous, jonka mukaan Marantzin ostaja saa 15%:n alennuksen kaikista yli 250 euron hintaisista kaiuttimista. Tosin paikan päällä tingatessa voi koko paketin ostaessa saada vieläkin paremman tarjouksen. Ja muutenkin voin ko. lafkaa suositella, sillä olen juuri joutunut tekemisiin kanssaan takuuasioiden tiimoilta (uuden levysoittimen kanssa tuli ongelmia) ja nämä asiat on hoidettu erittäin asiallisesti (sain heti lainasoittimen huollon ajaksi jne).
   
 4. Batmobile

  Batmobile Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja miksi??

  Minulla on parikin seinänaapuria ja subina BK Monolith+ ja se on AINA päällä kun leffa pyörähtää käyntiin. On vain täysin terveestä järjestä kysymys, että päiväaikaan voi pitää enemmän ääntä kuin hiljaisuuden jälkeen. En minäkään ikinä klo 22 jälkeen enää kuuntele millään 100dB paineilla, mutta olisi täysin typerää olla ostamatta kunnon subia vain koska ei asu täysin eristetyssä omakotitalossa keskellä metsää. Elämä on elämistä varten, tarpeeton mölyäminen on aivan eri asia.

  Noin muuten JA-MPPA:lla on samanlainen ajatus setin kokoamisesta kuin itselläni. Kun ostat tarpeeksi hyvät pääkaiuttimet, ei päivityskuume (ehkä) iske aivan heti ja voit päivittää settiä lisäkaiuttimilla myöhemmin.
   
 5. JA-MPPA

  JA-MPPA Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.05.2013
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei !

  Sori vaan tuli tosiaan annettua vähän heikot lähtötiedot.

  - Olohuone on tällä hetkellä aika pieni, mutta tilanne voi muuttua koska vain.
  - Setti tulee tosiaan sekä elokuva, että musiikki käyttöön.

  Tällä hetkellä näyttää siltä että tuohon marantziin kallistun, mutta mites nuo kaiuttimet.
  Olisiko esim järkevämpi ostaa B&W 685 jalustakaiuttimet ja siirtää ne sitten taakse kun saa hommattua enemmän rahaa kasaan ??....kävi vaan tommonenki mielessä.
   
 6. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85
  B&W:t ovat varmaan hyvä valinta, jos olet ne sellaiseksi kokenut... Hyvän subbarin mukaanottaminen kuitenkin nostaa äänentoistollisista ulottuvuutta pykälän verran. Suosittelen testaamaan asiaa esim. siellä missä B&W:t kuuntelit.