Vahvistin Geneleceille?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Peke78, 29.09.2012.

 1. thomasi

  thomasi Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2012
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ootko ollut tyytyväinen denoniin / onko kenelläkään muulla kokemusta kyseisestä vahvarista? Nyt sais hyvään hintaan 699e muutamasta kaupasta ja ois myös mahdollisesti tulossa itselleni geneille kaveriks..
   
 2. jjabi

  jjabi Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2011
  Viestejä:
  532
  Saadut tykkäykset:
  2
  Oletko todennut saman ongelman liittäessä suoraan preouteista kaiuttimille?
   
 3. veksi

  veksi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2010
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alunperin olin kytkenyt kaiuttimet suoraan preouteista, mutta ääni tuntui tunkkaiselle. Tämän jälkeen vedin signaalin subin kautta ja tulos oli enintään yhtä huono.

  EDIT1: Denonin DN-500AV lähti kaupasta matkaan, joten toivottavasti soundi paranee. Osaatteko sanoa, kannattaako ko. vahvistimesta vetää suoraan piuhat kaiuttimille vai kierrättää subbarin kautta?

  Ensi kuuntelulla ääni on kuitenkin jo paljon kirkkaampi, vaikka soitankin zone2 rca-preouttien kautta (sopivia xlr-piuhoja ei vielä hommattu).
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2012
 4. CaJii

  CaJii Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  115
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kai tuo on eräällä tavalla "puhtain" tapa, kun siinä saa etu- ja pääteasteen täysin irti toisistaan. Itselläni on Harman Kardon avr 5000, siinä on toteutettu juurikin ulkoisella sillalla. Eli siinä on takapaneelissa ne ulkoiset siltaukset (U-lenkit), joista voi täysin fyysisesti erottaa etu- ja pääteasteen toisistaan ja ottaa signaalia ulos etuvahvistimelta. Ei taida kovin edullisista malleista löytyä tuommoista toteutusta.

  Tuossa on vielä kuva liitteenä. Vasemmalla alhaalla näkyy rivi U-lenkkejä.

  katso liitettä hk-avr5000.jpg
   
 5. maker33

  maker33 Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2012
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaa,a...enpähän osaa sanoa tarkoittiko juuri tuota ( puhui niin paljon ja osa meni meikäläiseltä täysin yli hilseen ). Oli muuten Denonin edustaja ja hänen mukaansa ainakin heidän AV-vahvistimissaan pre-outit toteutetaan "oikein" eikä kikkailemalla. Tosin, en kyllä Denonin vahvareissa tuollaisia ulkoisia lenkkejä ole nähnyt, liekö sitten puhunut kahdesta eri asiasta juuri tuon "oikein toteutettu" suhteen. Itse en vahvareiden tekniikkaa juurikaan tunne, siksi näitä kyselinkin ( kyseenalaistin ).

  Liekö sitten niin, että jos joidenkin halpisvalmistajien laitteissa ei ole edes jokaiselle kanavalle omaa esi- tai päätevahvistinta, tai että ne on pakattu ainakin samaan moduuliin eivätkä ole erillisiä komponentteja? Miten esim. Pioneerissa / Sonyssa ( ainakin halvimmat mallit ) lienee toteutettu?

  Miten muuten tuollaisista pre-outeista voidaan kaapelit viedä aktiivikauttimille joissa nuo "ulkoiset siltaukset" on? Ei mitenkään?
   
 6. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 470
  Saadut tykkäykset:
  170
  U-silta irti ja outista piuha aktiivikaiuttimeen.
   
 7. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Otetaan lenkki pois, niin siinä on takana aivan tavallinen RCA-liitin. Esivahvarin puolella out- ja päätevahvarissa input nimikointi. Tuollainen laite toimii kuten erilliset 'esari' ja pääte, mutta ovat vain pakattuna samaan koteloon. Sillat poistamalla se muuntuu pelkäksi esivahvistimeksi.

  Yleisemmin pre-out voidaan tehdä joko päätteiden jälkeen jännitettä alentavalla vastuskytkennällä, tai sitten esivahvistimen jälkeen, jo ennen päätettä. Esivahvarin jälkeen ei ole pakko olla ulkoisia näkyviä siltoja, vaan sama kytkentä voidaan tehdä sisäisenäkin. Siltojen takapaneelissa näkymisestä voidaan kuitenkin ulkoisesti helposti todeta toteutustapa. Jos tuotekuvassa näkyy suoraan vain pelkät pre-out liitännät, niin eihän siitä pysty päättelemään mistä kohtaa signaali niille tulee, vaan pitää lisäksi lukea laitteen datalehti.
   
 8. maker33

  maker33 Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2012
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin...nyt aletaan päästä asian ytimeen... Yleisemmin pre-out voidaan tehdä joko päätteiden jälkeen jännitettä alentavalla vastuskytkennällä, tai sitten esivahvistimen jälkeen, jo ennen päätettä.. Tuo on varmaan juuri se ero, mistä tämä kyseinen edustaja mainospuheessaan mainitsi. Niin...mistäpä sen tietäisi kuka valmistaja ja missä malleissa asiat tekee "oikein". Niin ja lieneekö sillä loppupelissä sitten merkitystä signaalin laadun tai komponenttien kestävyyden suhteen?
   
 9. CaJii

  CaJii Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  115
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitäisi avata vahvistimen kotelo ja sieltä sisuskaluista voisi yrittää päätellä, että mistä välistä signaali pre-outeille tulee. Jos pre-outeille tulee signaali vasta päätteiden jälkeen, niin teoriassa vaikuttaa jo äänenlaatuun. Ainahan se on äänenlaadun kannalta parempi mitä lyhyempi signaalitie on. Kestävyyteen tuskin niin kauheasti vaikuttaa.
   
 10. Kiropu

  Kiropu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.12.2005
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä haen vahvistinta Genelec 8030 parille. Siitä olisi hyvä löytyä aiemmin puhutut "oikein tehdyt" pre-outit. Tarkoituksena soittaa iPadista langattomasti(AirPlay) Spotify musiikkia.
  Samasta vahvistimesta pitää löytyä mahdollisuus vaihtaa helposti soimaan viisi erillistä pientä passiivikaiutinta + aktiivisubi. Näillä soitetaan leffat.

  Zone2 on ilmeisesti ratkaisu tähän ongelmaan? Pikaisella lueskelulla Airplay onnistuu ns. network puolen kautta useissa laitteissa, vaikka digitaaliset lähteet(esim. Apple TV) eivät zone2:ssa toimikaan.
  Vai onko olemassa vahvistimia joissa "tavallisten" pre-outtien ja passiivikaiuttimien välillä voi nappia painamalla valita kummat soivat?
  Mistä laitteista ne hyvälaatuiset pre-outit ja jonkunlaiset pääteasteet nykyisille passiivikaiuttimille nyt sitten löytyvät? Denon AVR-2313? Marantz SR5007? Yamaha RX-V773? Joku muu alle tonnin laite?

  Järjestelmä tulee todennäköisesti päivittymään tulevaisuudessa 5.1 Genelec kaiuttimiin, joten tarvittavat pre-outit olisi hyvä löytyä jo tässä vaiheessa.
  WLAN ei ole välttämätön, laitan jonkunlaisen langaton härpäke ethernet jako palikan vahvistimen taakse tarvittaessa.

  Kiitokset vastaajille jo tässä vaiheessa.
   
 11. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 418
  Saadut tykkäykset:
  406
  Mitenkähän on, löytyykö alta tonnin lainkaan. Jos oikein muistan - ja se ei speksien pikaläpiluvulla selvinnyt - niin tuosta saa päätteet kytkettyä kokonaan pois päältä, jos on pelkässä esivahvistinkäytössä. Tämä siis viittaa näiden kahden olevan toisistaan erilliset ja riippumattomat, jos sitä haetaan. AirPlaykin olisi. Hinta on sitten jotain muuta...
   
 12. Peke78

  Peke78 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  545
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen ollut tyytyväinen, mitä nyt vasta vähän olen ehtinyt laitteeseen tutustumaan. Mulla on Denoniin kytketty liuta Genejä ja hyvin tuntuis toimivan. Vielä kun kerkeis jossain välissä tekemään säädöt. Kaiken kaikkiaan luotettavan tuntuinen laite eikä lämpenekään paljoa jos vertaa edelliseen Onkyoon. Nettiradiota on tullut kuunneltua jo paljon ja se toimii todella hyvin.
   
 13. musta_haalari

  musta_haalari Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.07.2004
  Viestejä:
  207
  Saadut tykkäykset:
  2
  DENON AVR-2313 vs. YAMAHA RX-A820

  Onko näillä kauheesti laatueroja? G THREE genet meinasin jomman kumman kaveriksi hommata. Leffa, musiikki ja pelikäyttöön.
  Yamaha ois nyt tarjouksessa Anttilassa.
   
 14. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  A820 on käytännössä sama kuin RX-V773. Ostin tuosta Anttilan tarjouksesta omani. Ominaisuuksien puolesta Denon ja Yamaha ovat lähellä toisiaan. YPAO vs mikälie on tietysti erona, mutta eihän noilla automaattisäädöillä oikeasti tee yhtään mitään. Mulla on 8020-setti perässä tuossa. Olisin molempiin tyytyväinen. Hinta ratkaisi valinnan Yamahaan.
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2013
 15. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Ajattelin laittaa "hifit" myyntiin ja ostaa 3x 8030 ja 2x6010 taakse, mutta kysymys kuuluu mikä laadukas etunen näille?

  Mielellään balansoiduilla lähteillä ja päätevahvistimia ei siis tarvita.

  Aiemmin pohdin yammun 3010 ostoa ja etupään hoitelua seasin koksuilla, mutta alkaa tuo gene tuntua laadukkaimmalta kokonaisuudelta, virranantokyky pitäisi ainakin riittää. Enpä millään usko että av vahvarilla+koksuilla päästään vastaavaan ääneen.
   
 16. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 178
  Saadut tykkäykset:
  167
  Denon Professional DN-500AV: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...ssional-DN-500AV-7-1-kotiteatteriesivahvistin

  Ei niitä päätteitä tosiaan tarvita... ovat korkeintaan häiritsemässä etusen toimintaa. Ja yleensähän noissa integroiduissa on molemmissa sekä etu- että pääteasteissa jouduttu hinnan ja samaan koteloon sijoittamisen takia tekemään kompromisseja.

  Käytettynä voi toki löytyä monenlaista halvempaa ja soundiltaan silti laadukasta peliä - riippuu kuinka vanha vielä kelpaa ja onko esim. HDMI oltava.
   
 17. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Noh olisi se kiva olla hdmi ja uudet bluray formaatit dacissa.
   
 18. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 178
  Saadut tykkäykset:
  167
  Tuossa Denonissahan ne ovat... Ja uskaltaisin väittää, että halvin uusi av-eturi, mitä voit saada
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2013
 19. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  ellei kiinnosta tilata jenkeistä jo aikaisemmin mainittua emotivaa http://shop.emotiva.com/collections/processors/products/umc200 ja hinta taitaa jäädä reilusti alle tonniin verojen ja tullien kanssa. Toimitus luokkaa 120$
   
 20. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Tuohan on tyylikkään näköinen laitos... pitää tutustua. Jos jollain on myynnissä näitä etusia niin laittakaas yv:tä tulemaan...