Vahvistin ei pelaa

Keskustelu osiossa 'Autohifi' , aloittajana Allu141, 20.07.2015.

 1. Allu141

  Allu141 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään vahvistin yhtä äkkiä sammui ilman minkään laista popitusta (SPL Dynamics ICE-1500D) kun auton käynnistää alarm ja run valo käyvät päällä mutta elementeistä ei kuulu mitään. Kaikki kytkennät olen katsonut ja vahvistin ei ole kärähtänytkään joten voiko syy olla että kaiutinpiuhat ovat jotenkin osuneet yhteen ja meneet oikosulkuun? Missä vahvistimessa sijaitsee sulake koska en itse sitä ole löytänyt😯
   
 2. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 819
  Saadut tykkäykset:
  387
  Kuorten sisällä sulake.. Tsekkaa se ny ekaksi.
   
 3. Allu141

  Allu141 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko siellö joku laatta sulake vai minkälainen ku en vaa millää tänään kataellessani nähnyt vai eikö vaan sattunut silmään.
   
 4. j_a_k

  j_a_k Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ei siinä ole sulaketta itsessään, joten sellaista ei pitäisi löytyä kuin sieltä syöttävän piuhan akun päästä.

  Tarkista maadoitukset, ettei maadoituksen ongelmat ole hajoittanut signaalilähdettä. Tai sitten tuo moskan hakkuri on hajonnut siitä syystä. Mistä tiedät ettei kärähtänyt, avasitko ja tarkistit o-skoopilla toiminnan?
   
 5. papukaija

  papukaija Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2005
  Viestejä:
  1 522
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän ehkä ohi varsinaisen aiheen, viitaten ed. postaukseen. Ja tiedoksi niille, jotka tämän aiheen lukee ja aikeissa on SPL Dynamicsin ICE-sarjan vahvistin laittaa:
  Jos en ihan väärin muista, niin uusien SPL Dynamicsin ICE-sarjan vahvistimen mukana on ollut ulkoinen sulakepesä ja sulake, jotka on siis tarkoitettu vahvistimen suojaamiseen ja tulisi sijoittaa mahdollisimman lähelle vahvistinta. Käytettyä vahvistinta ostavan, jos sulakepesää ja sulaketta ei erikseen tule, pitäisi siis nämä hommata erikseen
  Niin ja tietenkin se virtajohdon akun päähän laitettava (virtajohdon suojaamiseen tarkoitettu) päävirtasulake pitää sitten pistää vielä erikseen.
   
 6. j_a_k

  j_a_k Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  7
  Jos ei ole kuin yksi vahvistin kiinni, niin silloin riittää akun vieressä oleva sulake, jonka mitoittaa vahvistimen ohjeistuksen mukaan (tietenkin oletuksella, että piuha on riittävän paksua).
   
 7. papukaija

  papukaija Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2005
  Viestejä:
  1 522
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis akun päässä oleva sulake suojaa virtajohdon, jos on oikein mitoitettu. Vahvistimen suojakjsi pitää laittaaa erilinen sulake, jos vahvistimessa ei itsessään ole. Varmaan joo, sillä virtajohdonkin suojaavalla teoriassa pärjää. Mutta sitten jos ns. "nälkä kasvaa syödessä" ja myöhemmin haluaakin aserntaa toisen vahvistimen, esimerkiksi pääkaiuttimia varten tai vaikkapa lisätä subbarin ja sille oman vahvistimen järjestelmään, niin kätevämpää on, kun ei tarvi enää lisäillä sinne sitä jo olevaa vahvistinta varten omaa sulakettaan.

  Ainakin tässä kysyjän tapauksessa oletettavaa on, että ne soittimen todelliset n. 4x15W eivät kovin pitkälle riitä, kun kuitenkin subille on tuollenen maximissaan liki 1500W antava vahvistin.
   
 8. Karjis

  Karjis Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.02.2013
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  No sen vahvistimen pään sulakkeen voi lisätä sitten suoraan esim jakoblokille kun etusulakkeenkin joutuu jokatapauksessa vaihtamaan silloin, ehkä johdonkin. Yhden laitteen tapauksessa sillä ei ole mitään väliä missä kohtaa virtatietä sulake on.

  Mutta vianetsintään:
  Alarm ja Run käyvät päällä joka startissa?
  Muuttuuko käytös jos otat elementeille menevät johdot ja signaalijohdon irti, eli jätät vain virtajohdot ja remoten?
  Mistä tiedät ettei jotain ole sisällä kärähtänyt?
  Minkälainen kuorma elementeistä tulee vahvarille, eli miten kytketty kelat?
  Onko kaiutinliitinten terminaali saanut osumaa, en tiedä minkälainen rakenne on tuon muovikuoren sisällä, eli eikai + ja - ole jonkun vääntämisen vuoksi päässeet yhteen tuolla sisällä?