Vahvistimen ostaminen

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Routalempi, 27.09.2010.

 1. Routalempi

  Routalempi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.09.2010
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys,

  Tiedän, tällä palstalla on jo aika monta ketjua vahvistimen ostosta, mutta niitä lukemalla herää enemmän kysymyksiä kuin saa vastauksia. Tässä siis oma ongelmanasetteluni johon toivoisin konkareiden mielipiteitä. Hädissäni menin postaamaan tämän saman turinan jo toisaalle, mutta tämä lienee hififoorumien mekka :)

  Kotiteatterivahvistin olisi siis hakusessa, hintaluokkaa 0-800 euroa.

  Ensinnäkin vahvistimessa tulisi olla HDMI -tuloja mahdollisimman monta. Nykykokoonpanolla vahvistimeen tulisi kiinni PS3, Xbox 360 sekä tietokone HDMI -piuhaa pitkin. Lisäksi hyllyköstä löytyy jo valmiiksi vinyylisoitin eli Phono -liitännällekin olisi tarvetta. Näin alkusi vahvistin tulisi kiinni Sony KDL-40W4000 -televisioon. Kaiuttimet odottavat vielä kaupassa, mutta toimiva 5.1 -järjestelmä olisi suunnitelmissa. Lisäkanavat eivät tietenkään ole pahitteeksi.

  Tätä foorumia lukiessani olin jo kallistunut Onkyoon, kunnes törmäsin kuvanpätkimisongelmaan, joka ilmeisesti vaivaa lähestulkoon kaikkia Onkyoita (?) Full HD -toistossa. Lisäksi vahvistimen lämpenemisongelmat eivät herätä kauhean positiivisia viboja.

  Hinta-laatusuhteeltaan esimerkiksi joku Onkyon 608 voisi olla ratkaisu olohuoneeseeni, mutta en kehtaisi aloittaa takuussajuoksutusrumbaa mikäli on pienikin mahdollisuus tuosta HDMI -ongelmasta.

  Pitäisiköhän vahvistinta katsella Pioneerin tai jonkin muun (minkä?) valmistajan mallistosta?

  Toisaalla ratkaisuksi tarjottiin Denon AVR-1911 tai Yamaha RXV667 -vahvistimia. Äkkiseltään katsottuna molemmat vaikuttaisivat ominaisuuksien puolesta järkevähköiltä ja Yamaha jopa hieman miellyttää silmää. Onko tässä kuitenkin jotain mitä en osaa ottaa huomioon?
   
 2. Ohhoh

  Ohhoh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.05.2009
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä on kyseinen vahvistin ja alussa oli kyseistä "ongelmaa" mutta homma korjaantui astuksia muuttamalla. Kyseessä ei ole siis vika vaan väärät asetukset! Näissä uusissa vahvistimissa kun on näitä säätöasetuksia niin vietävästi. En kyllä vaihtaisi mihinkään saman hintaluokan vahvistimeen.
   
 3. mikros

  mikros Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2010
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikähän asetus sitten piti muuttaa?
   
 4. Ohhoh

  Ohhoh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.05.2009
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vahvistimesta pitää olla ps3:lla Game mode päällä sekä Pleikkarin näyttöasetuksista ottaa pois päältä syvävärilähdön. näin ainakin itsellä loppui pätkiminen/häntiminen. PS. tuolla on oma viestiketju koskien Onkyota
   
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 496
  Saadut tykkäykset:
  453
  Häntiminen on eri asia kuin Onkyon tunnettu ongelma 24p toistossa, joka aiheuttaa selvän nykäisyn tietyin väliajoin. Ei se koko ajan nyi, kuulemma, vaan tietyllä intervallilla.

  En tiedä miten siihen ongelmaan vaikuttaisi PS3 game modet, kun ongelma on sama muillakin soittimilla.
   
 6. mikros

  mikros Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2010
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
 7. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 496
  Saadut tykkäykset:
  453
  Onkyo voitti Eisa 2010 palkinnon tänä vuonna, mikä otettiin hieman huvittuneena vastaan plazalla.

  Muistaakseni nimenomaan Hifimaailmassa testattiin Onkyota ja havaittiin tuo nykiminen, johon ei siinä vaiheessa ollut lääkettä.

  Onnea omistajille!
  :rolleyes:

  EDIT: ja takuurumbaahan tuosta ei tule, koska kyseessä on 'ominaisuus' kaikissa ko. mallin edustajissa. Voi hyvin olla, että sitä ei saa edes vaihdettua - ainakaan tappelematta.
   
 8. Routalempi

  Routalempi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.09.2010
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asiahan herätti mukavasti keskustelua.

  Tällä hetkellä vahvasti näyttäisi siltä, että hommaan tuon Yamaha RXV667:n. Se näyttäisi pitävän sisällään kaiken mitä minä käytössäni tarvitsen ja kun alkuun mainitsin miellyttää myös silmää.

  Seuraavaksi sitten pitäisi keksiä kaiuttimet, mutta niitä en edes ala kyselemään, varaan sopivasti aikaa ja marssin johonkin liikkeeseen kuuntelemaan. Melkein jo ehdin päätymään Aurelia Magentoihin, mutta hintalappu on aika luotaantyöntävä. Varsinkin jos noita 5 kappaletta tulisi ostaa.