Vahvistimen fyysiset mitat

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana mizarr, 08.06.2012.

 1. mizarr

  mizarr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.01.2007
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Arvoisat DVDPlazalaiset,

  olisin kysynyt kahta asiaa:

  1. Onko olemassa jokin fysiikan lakeihin / tms perustuva syy, miksi kotiteatterivahvistimet ovat mitoiltaan kohtuullisen kookkaita (kokoluokkaa 450x350x200x)?
  2. Kun valmistaja puristaa vahvistimen pienempään kokoon (esim Harman Kardon BDS 270 - 400x260x100), niin mistä se joutuu äänen- / kuvanlaadullisesti tinkimään?

  Kysymykseni juontaa seuraavasta tarpeesta. Olen etsinyt A/V-laitetta, mihin saa kytkettyä pari kaiutinta (2.0 / 2.1), jossa on kolmisen HDMI IN liityntää. Eli ei ole tarvetta isommalle kotiteatterijärjestelmälle (5.1 tai 7.2 jne), vaan sille, että saisi Arvi Lindin kuulostamaan telkkarista hieman paremmalle ja että voisi liittää järjestelmään esim PS3 ja BluRay-soittimen. Lisäksi tulee kuunneltua radiota ja silloin tällöin CD:tä.

  Telkkari on tauluna seinällä (sony NX732), enkä halua sen alle lipastoja, vaan TV:n päällä on kaappi, jonka sisään vahvarin pitäisi mahtua. Olen tiedostanut vahvistimen lämpenemisongelman kaapissa ja sen, että mikäli kaiuttimet sijoitetaan kaapin päälle, se saattaa olla äänimaailman suhteen ongelmallista. Järjestelmässäni tullee olemaan max 400€/kpl maksavat mitoiltaan pienet (300x150x200) kaiuttimet.

  Laite, jonka olisin löytänyt lääkkeeksi tarpeeseeni, olisi tuo aiemmin mainitsemani Harman Kardon BDS 270. Siinä kuitenkin arvelluttaa juuri tuo toinen kysymykseni, että mistä joudutaan tinkimään, kun vahvistin kutistetaan huomattavasti pienempään tilaan, kuin "perinteiset" vahvistimet. Ja vielä huomioiden, että laitteessa on integroituna BluRay-soitin.

  Mikäli joku tietää jonkin muun vahvistimen, mikä on mitoiltaan pienempi (max L400xS260xKvapaa) ja missä on 2-3 HDMI IN liitäntää, niin pistäisitkö linkkejä.

  Kiitoksia etukäteen asiallisista vastauksista!
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
 3. x_jmt_x

  x_jmt_x Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 591
  Saadut tykkäykset:
  502
  Todella tukevaa mutuilua, mutta äkkisältään kaksi syytä tulee mieleen:
  - Liittimet. Isompi koko tarkoittaa isompaa takapaneelia, johon taas mahtuu enemmän liittimiä.
  - Tuuletus. En tiedä, onko tällä nykyisin samalla tavalla merkitystä, kun vielä pari vuotta sitten, jolloin jotkin AV-virvat olisivat sopineet saunaan kiukaaksi, mutta isommassa kotelossa ilma kiertänee paremmin ja kotelo estää turhan tiiviin sijoittelun.

  Bonarina tarjoan vielä: koko ja paino. Raskas ja iso laite antaa vaikutelman laadukkaasta laitteesta ja kun lähes kaikkien valmistajien AV-virvat ovat isohkoja mötiköitä, niin pieni ja siro siinä vieressä saattaa ainakin asiaan vähemmän vihkiytyneelle antaa vaikutelman "jostain rimpulasta".
   
 4. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 283
  Saadut tykkäykset:
  350
  Lienee nimenomaan nuo liittimet se pääasiallisin syy...
  Lisäyksenä, historian "painolasti".
  Kun aikoinaan (jälkeen kivisateitten), yleisin laitekoko oli tuo n. 43 cm leveä, niin se on sittemmin vakioitunut jopa niin, että eräät laitteet (esim. Sony:n BD-soittimet) ovat tuskallisen "ei-syviä"), mutta silti sen n. 43 cm leveitä, joten ne on pakko pinota päälimmäisiksi koska niitten päälle ei kapeampia ja syvempiä laitteita enää järkevästi laita...

  T: Vesku
   
 5. GiraFFi

  GiraFFi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2006
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli tässä vähän aikaa sitten kiva ylläri kun ostin H/K vahvarin ja kävikin ilmi että se ei ole "standardi" kokoa vaan sentin leveämpi... Joutui sitten remppaamaan TV-tason.

  Kuvaamaasi tarpeeseen voisi toimia myös pelkällä optisella digi sisääntulolla varustettu vahvistin. Ainakin samsungin telkkarit, joissa on optinen digi out osaa työntää sinne äänen sillä hetkellä katsottavasta lähteestä. Eli voisit kytkeä nuo laitteet telkkariin ja siitä yksi kaapeli äänille vahvariin. Tarkasta osaako sinun telkkari tällaista. Se että lisääkö tuollainen vahvistin valikoimia niin en kyllä osaa sanoa...
   
 6. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos stereoääni riittää, niin sitten melko varmasti onnistuu. Myös niinkin, että TV muuntaa vaikkapa DVD-soittimelta tulevan digitaalisen Dolby Digitalin analogiseksi steroääneksi, mikäli ei halua tai voi digitaalisesti liittää.

  Käytännön varmistus/tarkistus on tosiaan syytä tehdä, sillä TV:n äänilähtö saattaa antaa vain stereoääntä, olipa se liitäntä digitaalinen tai ei. Eli digitaalisena ainakin PCM 2.0, Dolby Digital 2.0 ja kenties myös DTS 2.0. Tai sitten TV:n digitaalinen äänilähtö välittää monikanavaistakin ääntä, mutta ainoastaan Dolby Digitalina, ei siis DTS:nä.
  Ja jos TV välittäää monikanavaistakin DD:ää, niin maksimi saattaa kuitenkin olla perinteinen DD 5.1. Jolloin joiltain DVD-leffoilta löytyvä DD-EX 5.1 (vrt. DTS-ES 6.1 Matrix) ei ehkä välity sellaisenaan.


  Saattaapa joskus niinkin olla, että TV antaa monikanavaista Dolby Digitalia äänilähdöstään. Mutta ainoastaan TV:n omasta virittimestä, mikäli tv-lähetys monikanavaista ääntä sisältää. Muualta tuleva DD sitten laitetaan aina stereona eteenpäin.
  SACD-levyjen digitaalista ääntä (DSD) tai Blu-rayn mukanaan tuomia uusia HD-ääniformaatteja (DTS-HD jne.) ei varmaankaan mikään tv ymmärrä, eikä laita sellaisenaan eteenpäin.
  Onneksi käytännössä Blu-ray-leffojen HD-äänestä löytyy aina yhteensopivuuden vuoksi ns. core-ääni, joka näkyy vanhemmille laitteille perinteisenä DTS- tai DD-äänenä. Jonka bittivirta on sama tai usein suurempikin, kuin mitä DVD-levyillä yleensä on. Eli äänenlaatu on silloinkin DVD-leffojen tasoa, usein parempikin (ainakin teoriassa). Tosin jos TV ei ymmärrä edes tavallista DTS:ää, ei DTS-HD:n sisältämä coreääni silloin paljoakaan lohduta.
   
 7. GiraFFi

  GiraFFi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2006
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseltä aina unohtuu nämä monikanavaisuudet kun itsellä kaksi kanavaa riittää vallan mainiosti.

  Aloittaja tosin kysyi 2.0 tai 2.1 systeemin liittämistä, joten tässä tapauksessa ei ollut suuri menetys tämä unohdus.