Vähiten huono HD-digiboksi

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Albert Goodman, 10.09.2014.

 1. Albert Goodman

  Albert Goodman New Member

  Liittynyt:
  04.05.2006
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Humax 9200C vielä toimii mutta nyt kiinnostaa hd-kanavien katsominen. Olisiko tämä hyvä: http://www.gigantti.fi/product/tv-j...etit/HD6500/hd-thunder-500gb-digiboksi-hd6500

  Gigantti siinä mielessä hyvä että 30 päivän palautusoikeus. Jos on keskeneräinen tekele vie takaisin ja ostaa puolen vuoden, vuoden kuluttua uudestaan halvempaan hintaan valmiiksi päivitetyn laitteen. Eihän noista digibokseista mikään hyvä ole mutta sellainen vähiten huono olisi tarkoitus saada...

  Digiboksibisneksessa lentävä lause on "Se ei ole vika, se on ominaisuus..." :OI
   
 2. punamusta

  punamusta New Member

  Liittynyt:
  02.05.2014
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kenelläkään kokemuksia asiallisesta Antenna Ready HD laitteesta antennitalouteen ? Haluaisin hankkia toiseksi boksiksi toiseen huoneeseen sellaisen joka tukisi myös vanhaa PlusTVn valkoista korttia (ei ole ollut tarvetta kortin päivitykseen). Sitten sellainen kysymys että mitä tarkoittaa suomeksi "lisenssi ei voimassa" tällä Testatut laitteet sivulla:
  http://www.testatutlaitteet.fi/fi/fi_1.html#sub1
  Kolmisen vuotta hankkimaani Humax HDPVR-5000T boksiin en saanut tätä valkoista korttia toimimaan (ei kuulemma ns.tukenut ko korttia). Mikä ei ole vika jossain on tosiaankin toisessa taas ominaisuus ja päinvastoin ;)
   
 3. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 428
  Saadut tykkäykset:
  176
  Lienee MB9 CI+ -firmiksellä se "ainoa" vanhoilla plussakorteilla toimiva?
  Ainakin ilman CI+:aa ne toimii...

  T: Vesku
   
 4. Skatt62

  Skatt62 Member

  Liittynyt:
  24.02.2005
  Viestejä:
  146
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itsellä ei ollut minkäänlaisia ongelmia saada valkoista Plus-tv korttia toimimaan ko. Humaxin kanssa.
  DNAn sivulla itse tein linkityksen, valitsin ja vaihdoin hd-kanaviksi ja eiku katsomaan ohjelmia
  eli ei pienintäkään ongelmaa.
   
 5. punamusta

  punamusta New Member

  Liittynyt:
  02.05.2014
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä valkoinen PlusTV kortti on vuodelta 2008. Lisäsin äsken DNAn sivuilla ns "Palvelut" kortilleni (en tiedä mitä sekin sitten tarkoittaa..kun kaikki ns.toimii (perus DVB-T SD kanavat ja Ylen HD kanavat), 4Pro1, Eurosport, Discovery, MTV Max jne, ilmateitse vastaanotan signaalit), ja sitten kun lopulta löytyi jonon pohjalta se "Lisää linkittävä laite" niin tuli herja että "Sinulla ei ole yhtään sopivaa TV-palvelua valittuna. Sinulla ei ole yhtään TV-palvelua, jolle voisit tehdä HD-linkityksen. Vasta tilattuasi DNA Welho MaksuTV -kanavia voit tehdä linkityksen".
  Pitääkö kanavapakettia muka vaihtaa jotta voi tehdä linkityksen ? Tämä kun on se alkuperäinen kortti vuodelta 2008. 2011 Joulukuussa ei ainakaan tämä kortti ns."tukenut" valkoista PlusTV korttia, miten se nyt on sitten alkanut tukemaan ? Kiitos vinkeistä kuomat ;)
   
 6. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 428
  Saadut tykkäykset:
  176
  Eli kortti ei ole linkitettävä JA on vanhaa sarjaa.
  YLE HD-kanavat ei ole minkään kortin takana.

  T: Vesku
   
 7. punamusta

  punamusta New Member

  Liittynyt:
  02.05.2014
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo tiesin sen toki että YLE HDt näkyvät dvb-t2 boksilla vapaasti. Se oli ok, kyse siis tukeeko vanha PlusTV kortti tuota Humaxiani. Todennäköisesti ei vaikka ylhäällä toisin väitettiin. Tätä tuki myös eilen kun kävin DNAn omissa palveluissani niin tuli herjat, viittasi varmaan siihen että kanavatilauspakettini on ns."vanhaa mallia"..
  Eilen kirjoitin väärin: "Joulukuussa ei ainakaan tämä kortti ns."tukenut" valkoista PlusTV korttia, miten se nyt on sitten alkanut tukemaan ?", p.o.= ....tämä DIGIBOKSINI (Humax HDPVR-5000T EI ns."tukenut" valkoista PlusTV korttia, jne". 2012 taisi tulla se musta kortti markkinoille joka tukee ns.uusia palveluja, sen varmaan sitten voi ainakin linkittää tohon boksiini ? Eli ainoastaan kanavapakettia vaihtamalla ns.uuteen voi sen Humaxin sitten linkittää, sen faktisen tiedon jos vielä saisi ? Toki DNAlle jos soittaisi niin auttaisi;)
   
 8. unreal

  unreal Active Member

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mustat kortit tulivat käyttöön silloin, kun PlusTV aikanaan vaihtoi hetkeksi Viaccess-salaukseen vanhan Conaxin tilalle. Viaccess kuopattiin samalla, kun DNA osti PlusTV:n ja sen myös siirryttiin linkittävään Conaxiin. En tiedä, minkä värisiä kortteja PlusTV:ltä on tuon jälkeen annettu.

  5000T on (Conax-)linkitystä tukeva laite, joten maksukortti pitää siihen aina linkittää, jotta maksukanavat avautuisivat. Luultavasti noita ennen Viaccess-aikaa annettuja valkoisia kortteja ei ole mahdollista linkittää, joten kortin vaihtaminen uuteen lienee pakollista, jos sen haluaa 5000T:ssä toimimaan. Sitä en sitten osaa sanoa, vaihtaako DNA noihin vanhoihin paketteihin vain uudempia kortteja vai onko tosiaan maksukanavapakettikin samalla vaihdettava johonkin "tuoreempaan". Soitto DNA:lle luultavasti selvittää tosiaan asiaa.
   
 9. ksr

  ksr New Member

  Liittynyt:
  19.09.2005
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0

  Ovat nuo mainitut Humaxit sitkeähenkisiä. Meiltä 9200c löytyy samoin kuin omilta vanhemmiltani t ja appivanhemmiltani c. Meiltä Humaxia ei ilmeisesti saa koskaan poistettuakaan, koska siellä on vaimolla jotain jumppaohjelmia ��.

  Itse ostin hd kanavia varten hdthunderin. 5221sr taitaa olla tyyppimerkintä. Kohtuullisen hyvä, mutta mielestäni tehonpuute vaivaa. Etenkin ylen hd lähetyksiä katsottaessa piinaa kuvan ajoittainen pysähtely. En tiedä, josko nämä uudet hdthunderit pelittäisivät moitteetta.
   
 10. -T-

  -T- Member

  Liittynyt:
  25.03.2005
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Palataanpas aiheeseen. Eli mikä on tällä hetkellä se vähiten huono HD digiboxi Welhon/DNA:n kaapelikotiin? Dreamboxit on aikoinaan koettu ja enää ei ole paluuta siihen säätöön eri softilla ja boxin satunnaisiin jumituksiin. Eli melko jouheasti ja luotettavasti pitäisi toimia. Pitäisi myös saada vähintään yksi tallennus sekä toinen kanava näkyviin. Molemmat saisivat olla mielellään CI+-kortin "takaa" näkyviä HD-kanavia. EPG:n tulisi olla toimiva sekä selkeä ja hakusanalla tehtävät tallennukset ovat plussaa, mutta ei mitenkään pakollisia. Kanavat pitää saada järjesteltyä haluttuun järjestykseen ja niille on saatava omat kanavanumerot. Netflix-toiminnallisuus on myös plussaa. Laate saa olla myös fiksun näköinen.

  Laite tulisi korvaamaan Samsungin BD-D8900N soittimen/digiboxin kunhan Bluray-levyissä siirtyisi ensin PS3:lle ja hetken kuluttua PS4:lle.
   
 11. LOP

  LOP Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 007
  Saadut tykkäykset:
  33
  Mikäs Dreambox-malli on juminut, ihan mielenkiinnosta kyselen? Omani (DM8000) kun ei ole jumitellut Welhon ja Soneran verkoissa lähes viiden vuoden taipaleella.
   
 12. -T-

  -T- Member

  Liittynyt:
  25.03.2005
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otetaan hiema sivuraidetta aiheeseen... Dreambox-malli taisi olla DM7020 tai DM7025. En muista enää tarkkaan, jälkimmäistä epäilisin. Omaan käyttöön toimi ihan ok ja olikin useamman vuoden käytössä, mutta WAF ei ole siinä mitenkään liian korkea. Iso nippu eri imageja tuli testattua ja kaikissa oli aina joku enemmän tai vähemmän pieni ärsyttävyys. En sittemmin nähnyt mitään syytä kestää sitä säädön tarvetta (olkoonkin vaikka vain ylimääräinen bootti kerran pariin viikkoon tai uusien softien latailu ja "hienon" ominaisuuden käyttöön ottaminen). Nyt siis haussa ennemmin hieman ominaisuuksiltaan rajoittunut boxi jossa perusteet toimii jouhevasti. Ehkä tämä on iän mukanaan tuomaa laiskuutta...

  Ja siis kaapelin maksulliset HD-kanavat pitää näkyä. Tämä rajoittanee pois noita Dreambox- / Miraclebox-laitteita.
   
 13. Albert Goodman

  Albert Goodman New Member

  Liittynyt:
  04.05.2006
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulle riittäisi että edes ilmaiskanavat näkyisivät kunnolla. Kahta kanavaa voisi yhtä aikaa tallentaa, samaan aikaan katsoa tallennusta. Ei siis mitään kohtuuttomia vaatimuksia mutta eipä "hyvää" eli vähiten huonoa ole löytynyt, ei ole kukaan mitään suositellut. Eipä silti, Humax pelittää hyvin, vasta kahdeksan vuotta vanha. Eiköhän sillä vielä pari vuotta pärjätä...
   
 14. Boxer

  Boxer Active Member

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  427
  Saadut tykkäykset:
  35
  Digiboksit lienevät yksilöitä - jos sattuu huono yksilö, sen kanssa saa tapella koko ajan. Myös jäähdytyksessä on ongelmia, onhan boksien pienissä koteloissa television elektroniikka, useita virittimiä ja kiintolevy vielä lisänä. Oma HDThunder HD5500 on toiminut hyvin ilmaiskanavien tallennuksessa ja toistossa, vaativammassa käytössä toisenlaisiakin kokemuksia löytyy. Jos katsoo/tallentaa pelkästään ilmaiskanavia, mihin tarvitsee digiboksin suorakatseluominaisuutta ?
   
 15. hex

  hex Member

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  773
  Saadut tykkäykset:
  1
  Melkein vuoden on ollut käytössä Saksasta tilattu Topfieldin CRP-2401CI+ ja ihan hyvin on toiminut uusimmalla viime huhtikuun firmiksellä. Edellisessä versiossa oli tekstitysongelmia. Tallennuksista epäonnistuu ehkä 1% mutta se saa kelvata kun parempaakaan en tiedä. Ilmeisesti toimivuutta auttaa Topfieldin oma korttimoduuli. PlasmaEPG on se juttu miksi tuo on niinkin hyvä boksi. Verkko on pääkaupunkiseudulla DNA Welho, maksullisia kanavia ei käytössä.
   
 16. rkr

  rkr Member

  Liittynyt:
  05.03.2013
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla vaihtui Humax VU+ Ultimoon ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Ei se Humaxkaan huono ollut kun sitä taas kesällä mökillä käyttelin mutta jäin kyllä kaipaamaan noita VU:n extra ominaisuuksia. VU+ Duo2 taitaa olla se malli joka tänä päivänä kannattaa hankkia jos tallennukset kahdesta nipusta samaan aikaan riittää.
   
 17. Tappari

  Tappari ent. taabari

  Liittynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  135
  Saadut tykkäykset:
  18
  Helposti voi Duo2:een lisätä kaksi Sundtekin usb-viritintä. Silloin hoituu tallennus neljästä nipusta. Minulla nuo Sundtekit ovat tuollaisen halpahubin takana: http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/tietokonetarvikkeet/L4HUB112E/logik-4-portin-usb-hubi
  Ihan samanlaisen takana on myös Ultimossani Sundtekin usb-viritin. Syy hubin käyttöön on se, että molemmissa bokseissa yksi usb-portti on varattuna usb-muisitikuille. Niissä on EPG- ja picon tiedostot. Molemmissa myös 1 TB usb-levy hubin takana.
  Perusvirittiminä molemmissa bokseissa VU+ ssh108. Duo2:ssa 2 kpl ja Ultimossa 3 kpl.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2014
 18. Moti

  Moti Active Member

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  9
  Viimeksi muokattu: 27.02.2017
 19. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 066
  Saadut tykkäykset:
  55
  SatShopin VU+:t ovat luultavasti parhaat boksit tällä hetkellä.
   
 20. Moti

  Moti Active Member

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  9
  Katselin että yhdellä tuplavirittimellä ja 2Teran levyllä olisi
  Vu+ Duo2 HD-digiboksi, 1-7 viritintä
  Valmiiksi kasattuna ja asennettuna
  Kokoonpanon hinta:495,00 €

  Toisaalta kiinostaa, toisaalta vähän epäilyttää saako paljonkin ongelmia jos tuohon lähtee....