Vähän paremmat lompakot! :)

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Coppola, 02.05.2007.

 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 828
  Saadut tykkäykset:
  432
  Olisi kiva nähdä näistä ETP:n "fruittarilompsista" kuviakin! Epäilemättä tyylikkäitä. Ilmeisesti nämä on vielä ne samat, joista kerroit tämän ketjun tokassa viestissäkin?

  Todennäköisesti tulee itsekin päädyttyä vastaavaan ratkaisuun. Menee liian hankalaksi, ainakin jos pitää tuollaisesta Ögon-tyyppisestä kotelolompsasta kaivella korttia joka kerta. Myönnän, että nykyisessäkin ratkaisussa (jossa siis lompakon ekalla sisäsivulla on kolme korttiviiltoa - alimmaisessa matkakortti, keskimmäisessä S-etu+Visa-kortti ja ylimmässä Plussa-kortti, salikortti sekä kirjastokortti (tässä järjestyksessä AINA! :thumbsup:) saa pelätä, että kortit tippuu varsinkin jos lompsaa avaa lukulaitteelle näyttäessä ja molemmissa käsissä on kamaa muutenkin ja vielä kuski nykii ruuhkabussillaan. Joskus kortteja tippunutkin, mutta olen sen onneksi huomannut saman tien.

  Tää perustuu vain vuosien henkilökohtaiseen kokemukseen siitä, että mitä kolikoita oikeasti tarvitsee. :D Olen todennut, että käytännössä kaikki tarpeet täyttyy, kun lompakossa on 50 snt, 1 sekä 2 euron kolikot. Näillä pääsee mahdolliseen maksulliseen vessaan ja maksaa mahdollisen narikan (tosin en käy enää baareissa kuin max muutaman kerran vuodessa). Sitten jos menee baariin, niin voi varata varmuuden vuoksi pari 2 euron kolikkoa lisää. Samoin usein tulee varattua lompakkoon tasaraha 7 euroa, jotta saa lähipitseriasta oman lempipitsan, jos sattuu kotiin tullessa tekemään mieli eikä uskalla höylätä korttia. :thumbsup: Selvyyden vuoksi mulla ei siis ole tarvetta varata auton mittariparkkeeraamiseen kolikoita.

  Ögonilla on nykyään muuten sävy-sävyyn kolikkorenkikin!

  Itselläni tuota lompakkoneuroosia on sen verran, että varmasti on aluksi outoa totutella erituntuiseen ja -painoiseen lompakkoon. Kädet kopeloi ja mieli panikoi, kunnes tulee taas varmuus! :D Nimimerkillä kerran hanskat bussiin unohtanut ja kerran pipon unohtanut (MoMaan - tiedä vaikka olisi esillä! :D).
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 437
  Saadut tykkäykset:
  137
  Tosiaan, olen vaikuttanut tässä ketjussa ennenkin. Tarkastin aiemmat höpötykseni, ja kyllä se musta nahkainen baarilompsa on saanut jäädä eläkkeelle. Sen korvasi tosiaan tuo metallinen korttikotelo bling bling -höystein. Baarilompakoksi metallikotelo on kiva, että A) sen tuntee B) se ei kulu rikki taskussa kovassa höykytyksessä (en viittaa suinkaan ns. taskubiljardiin vaan kovaan biletykseen) ja B) se ei vie paljoa tilaa fyysisten mittojensa pienuuden kautta.

  Ei minulla nuo lompakot niin kauhean "fruittarimaisia" ole. Lompakko edustaa minulle sellaista ostokohdetta, jossa en näe niin järkeä hifistelyyn. Toki lompakkoa ostaessa haluan edes jonkinlaista laatua sillä esimerkiksi tekonahasta tehty firman logolla varustettu lahjalompakko (=halpislompakko) hajosi puolessa vuodessa. Toisaalta jos lompakon hintalappu alkaa lähennellä 100 euroa tai menee sen yli, niin silloin kyllä kyse on sellaisesta hifistelystä, johon EtP ei halua lähteä -- eikös lompakon tarkoitus ole säilyttää rahaa eikä suinkaan "syödä" sitä. Lompakkoa ostaessa tähtään varmaan siihen 25-55 euron hintaluokkaan -- ja maksan sen 55 euron vain, jos kyseessä on kaiken puolin vetoava malli.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2010
 3. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 110
  Saadut tykkäykset:
  121
  Ebaysta lähtisi kätevä korttirömpsä rahaklipsilla reiluun vitoseen. Olen tuota jo jonkin aikaa pohtinut.. Pitää nyt harkita vielä ja puntaroida vaihtoehtoja, kun on näinkin suurista summista kyse.
   
 4. säätäjä

  säätäjä Member

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  5
  Itsellä tämä:

  http://www.yesguccigifts.com/free-giveaway-gucci-money-clip-wallet-with-p-5803.html

  Käteistä siis nykyisin kulkee mukana mutta kyllä ne setelit ehtii melkein tummua ennen käyttöä. Edellisen kerran oli tarvetta n. 5kk sitten, kun muuttomiehille ei kelvannut kortti ja halusivat heti maksun. Sitä edellisen kerran viime kesänä, kun ostin jostain pikkukäsityöpajasta tavaraa, eikä korttiin ollut mahdollisuutta. Enemmän käyttöä tuolle clipille on kuittikäytössä. Rahaclipin suurin etu varmaan olisi sinkkukäytössä siihen kiinnitetyt 100e setelit :D

  Kolikkoja ei tule käytettyä, jos niitä jostain saa, niin menevät hyväntekeväisyyteen / katusoittajille.

  Kortteja vetää kuusi, eli omaan käyttöön riittävät: kaksi pankki/luottokorttia, ajokortti, bussi, s-ryhmä ja kuntosali. Bileissä otan pelkän kortin taskunpohjalle. Työn laatu ja nahka korkealla tasolla, parempaa kun edellisessä gantissa.
   
 5. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  I rest my case! :D :D :D

  Luulin jo tota 25e kolikkorenkiä hifistelyksi (mikäli se sisältäisi nuo luetellut kolikot niin hinta olisi ok :rolleyes: ), mutta sitten löysin ko sivuilta 50e:n nuuskatykin, se on jo hifistelyä! :D

  Jos hinnan nousu samalla lisäisi turvallisuutta esim nopea- ja helppokäyttöisen sormenjälkilukijan muodossa niin sehän voisi silloin alkusijoituksen jälkeen alkaa säästämään rahaa... eihän noi hirmuisia maksa lukijalla varustetut muistikortitkaan, tiedä sitten toiminnan helppoudesta tai luotettavuudesta.

  Tyhmä OT-kysymys, mutta saako Paypalilla maksaa "niin vähän kuin haluaa", eli siis onnistuuko noi alle 5 taalan maksutkin? Free shipping kyllä helpottaisi ratkaisun tekoa tässä asiassa, kiinalaiset 4-vuotiaat on ilmeisesti niin nopeita tikkaajia että hinnat on saatu alas.............
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2010
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 437
  Saadut tykkäykset:
  137
  Oman ymmärryksen (ja ehkä kokemuksenkin) mukaan saa.
   
 7. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  THX, tämä oli nopeeta :thumbsup:

  Sittenhän kanttaisi melkein tilata tämmöinen jolla soveltaa tota Säätäjän "poikamies" -taktiikkaa, tietysti niin että vain päällimäinen näkyvä seteli on iso vihreä........ :rolleyes:

  lisäys, sepäs veloittaakin rahdin...
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2010
 8. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 110
  Saadut tykkäykset:
  121
  Dealextreme myy rahaclipsejä. Malleja on useampiakin kunhan hakee.
  Toimitus on ilmainen aina, vaikkakin kestää pari viikkoa. Lompakoita ei tuolla valitettavasti myydä (on myyty joskus, mutta nyt kaikki näyttävät olevan 'sold out').
   
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 828
  Saadut tykkäykset:
  432
  Tuli sitten tehtyä päivän hifistelyteko ja ostettua Ögonin limenvihreä pieni metallilompakko! :thumbsup:

  Matkakortin kanssa tein ETP:t ja jätin sen lompakosta ulos käytettävyyden vuoksi. Hain siihen vain uuden heijastimella varustetun muovisuojuksen lähimmästä lipunmyyntipisteestä. (Tarkoitus on itse asiassa kokeilla käyttää lippua/lompakkoa niin, että vetäisee Livestrong-rannekkeen lompakon ympäri niin että matkakortti kulkee lompakon kyljessä. Katsotaan alkaako rannekkeen kanssa rämppääminen ärsyttämään ja pitääkö luopua tästä osasta henkilökohtaista imagonluontikampanjaa. :D - Luovuin ideasta ja pistin kortin ilman suojamuovia lompakon sisään, kun bussin käyttö on vain muutama kerta per viikko tasoa tällä hetkellä.) Periaatteessa siis pidän kuitenkin siitä ideasta, että matkakortti kulkee lompakon mukana, niin unohdettavien tavaroiden määrä pysyy minimissään (pyhä lompakko-avaimet-kännykkä -kolmiyhteys). Toisaalta käytän enimmäkseen raideliikennettä (jolloin korttia ei tarvitse näyttää), joten ehkä käytännöllisemmäksi osoittautuukin pitää korttia lompakon sisällä.

  Varsinaisia käyttökokemuksia ei nyt vielä voi laittaa. Sen verran osaan sanoa, että lompakkoon mahtuu suunnilleen kaikki se mitä luettelin vanhassakin olevan. Samat kortit (poislukien iso vanha muoviajokortti, joka on siis tarkoitus vaihtaa pienempään), seteleitäkin on kaksi 20 euron ja kaksi 10 euron (meikäläinen kun seurustelee niin on vissiin sen takia hintsusti rahaa esillä lompakossa :cool:), setelit taiteltuna kolmeen osaan (kahteen osaan taiteltuina ei mahdu). Kolikoita kokeilin laittaa setelien kanssa samaan laitimmaiseen lokeroon lisäksi 1 kpl 50 snt, 1 sekä 2 eurosen ja toimii. Itse asiassa Finnkinon sarjalippujen pahvikotelo (joka on toiseksi laitimmaisessa lokerossa) kiilaa loistavasti tuon reunimmaisimpana käyttämäni rahalokeron kiinni, niin ettei kolikotkaan liiku lainkaan. Cityshoppari-kortti ei mahdu pahvikoteloineen, mutta sen aina mukana kantaminen olisikin ehkä ollut jo liiankin metroseksuellia! :thumbsup: Itse lompakon käyttömekanismi on hyvin luotettavan oloinen.

  Laitan sitten myöhemmin lisää kokemuksia käytännön elämästä lompakon kanssa, jos porukkaa kiinnostaa.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2010
 10. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  No totta helvetissä! :D

  Tuli jo aiemmin mieleen että mahtaako se käytettävyys romahtaa rajusti jos se matkakortti on lompakossa, bussissa ottaa lompakon esiin, napsauttaa auki, sutaisee lukulaitteen läheltä levittämättä kaikkia kortteja lattialle ja sulkee ja poistaa lompakon? Erityisesti jos ko kulkutapa ei ole edes primaarinen.

  Ja onnea uudelle lompakolle!
   
 11. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 828
  Saadut tykkäykset:
  432
  Nimenomaan näin. Varsinkin, kun kortit tuntuu istuvan tosi nätisti taskuissaan ja lompakko ponnahtaa sopivasti auki tarjoten keskimmäisiä korttejaan. Tietenkin tämä toimenpide vaatii molemmat kädet toimiakseen eli toisessa lompakko ja napsaisu auki ja sitten toisella kortti esiin -> sutaisu -> kortti takaisin. Vanhalla kangaslompakolla riitti periaatteessa ääritapauksessa se kun runttaa povarin kohdan rinnuksesta vasten lukulaitetta.

  Alumiinipinta on loistava lompakkoon siinä mielessä, että tarjoaa juuri oikean määrän kitkaa ollakseen pitävä, mutta on kuitenkin sileä. Itse asiassa jäi niin kuumottamaan toisen värinenkin versio tuosta Ögonista, että taidan käydä ostamassa huomenna itselleni toisen! Voi vaihtaa väriä vaatetuksen mukaan... (tämä oli sitten VITSI - en ole niin muotitietoinen! :thumbsup:). Lähinnä vaihtelun vuoksi ja siksi, että toiseen voi säilöä kortit joita tarvitsee harvoin, mutta sitten tietää mistä ne kotona löytää verrattuna nykyisiin satunnaisiin jemmoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2010
 12. Ch0daB0y

  Ch0daB0y New Member

  Liittynyt:
  01.11.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  On tullut käytettyä Ögon Designsin 6A (isompi) kokoista lompakkoa muutaman kuukauden ja näin talvikaudella tuo on toiminut mainiosti. Lämpimämmillä keleillä voin odottaa törmääväni tilanteeseen missä tuo lompakon koko häiritsee, kun ei ole takkia jonka povarissa kantaa lompakkoa. 6A on hieman kookas mun makuun housujen taskussa kannettavaksi ja joustamaton rakenne ei tietenkään sovellu niille muutamille, jotka ovat takataskussa lompakkoaan kantaneet :D

  Avausmekaniikka ja saranat ovat kestäneet toistaiseksi hienosti ilman mitään ongelmaa. Jos lisään lompakkoon yhdenkin kortin lisää (tai muutaman kuitin/setelin) niin lukko ei tahdo pysyä kiinni. 6A:ssa minulla on Kela-kortti, ajokortti, PK/Master, Visa, Amex, Bensakortti, henkilökunta-alennuskortti, parit kanta-asiakaskortit, tasoituskortti ja matkavakuutuskortti. Eipä sitä jäänny rannalle kyllä yksikään aiemmista lompakoista mukana olleissa. Ajokortti mallia lakana pitää toki päivittää luottokortin kokoiseen jotta onnistuu ollenkaan.

  Sen verran tyytyväinen olen tähän ollut että kesäksi varmaan tulee hommattua se 5A (pienempi) kokoa oleva versio. En käytä tätänykyään enää kuukausilippua HSL:n kulkuneuvoissa, kun se liikkuminen julkisilla rajoittuu ehkä kertaan parissa kuukaudessa, joten tuota kopan läpi kortin lukemista en ole kokeillut.

  -CB
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 437
  Saadut tykkäykset:
  137
  Paljonkos nuo Ögonit sitten maksavat? Esimerkiksi tuo TheRealThingin tilaama limenvihreä (hieno värivalinta muuten :thumbsup:) malli kaikkine kuluineen?

  Kyllähän minä ainakin värikoordinoin viihteellemenolompakot. Tunnettuahan on, että vyö ja kengät pitäisi olla samaa väriä edustavia. Ainakin itse tuntisin oloni hankalaksi, jos minulla olisi mustat kengät, musta vyö ja ruskea lompakko. Ruskean ja mustan ulkopuolella voi toki olla vapaampi: valkoisen kanssa passaa musta yhteen ja sama koskee esimerkiksi juuri limevihreää.
   
 14. lepreconn

  lepreconn Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 378
  Saadut tykkäykset:
  39
  Itselle tärkeintä on, että lompsasta löytyy selkeä paikka niin seteleille kuin kuiteille. Täten ostostapahtumasta selviää jouhevasti, kun samalla kertaa molemmille löytyy rivakasti paikka ostoshetkellä. Lisäksi täytyy olla paikka korttikotelolle, sellaiselle kaksipuoleiselle muoviläpyskälle. Johon toiselle puolelle näkyviin tulee ajokortti. Toiselle puolelle pankkikortti. Niiden alle jaetaan tasaisesti (mahtuu juuri ja juuri) s-kortti, ykkösbonus sekä ohuen ohut Op:n palvelukortti. Lisäksi muutama korttipaikka pystysuunnassa upotetuille korteille (mm. kelakortti, avainlukulista nettipankkiin). Avainasemassa kuitenkin on itse lompsan koko eli esim. seteleiden/kuittien täytyy taittua kahtia jolloin lompakko mahtuu mukavasti taskuun kuin taskuun. Eli mieluummin vähän paksu kuin pitkä.
   
 15. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 828
  Saadut tykkäykset:
  432
  29 euroa (nimenomaan tuo pienempi malli siis).

  Itselläni tuo ei aiheuttanut kulupuolella kuin kenkien kulumista, kun koukkasin tuon liikkeen kautta. :) Pikaisella vilkaisulla vaikuttaisi olevan verkkokaupassa toimituskulut pyöreät 0 euroa muualle Suomeen. Ainakin etusivulla mainostavat niin.
   
 16. winterland

  winterland Active Member

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 253
  Saadut tykkäykset:
  1
  En tiedä minkälainen lompakkosi on, mutta kyllä se lukija hyvin lukee kortin lompakon läpi, jollei se ole normaalia paksumpi.
   
 17. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 437
  Saadut tykkäykset:
  137
  Niin tällä hetkellä (kuten itsekin mainitsin). Jos satuit aktiivisesti käyttämään matkokorttia (esim. OuluCardia) ennen ko. korttien uudistusta (taisivat ottaa sirun niistä pois tai jotain), niin saatoit huomata, että ne jumiutuivat koko ajan. Yleensä jouduin vuoden aikana 4-10 kertaa käyttämään niitä toimipisteessä korjauksessa ja bussissa oli tuttu näky se, että aina jollain se kortti jumiutui ja sitten piti vain toivoa, että bussikuski on reilu ja antaa ilmaisen matkan korjauspistettä lähemmäksi. Se jumiutuminen saattoi tapahtua etenkin silloin, jos vähän huolimattomasti käytti korttia laitteessa. Yleisin neuvo bussikuskeilla olikin juuri se, ettei korttia tulisi luetuttaa laitteessa sen ollessa lompakossa, vaan ihan "paljaana".

  Tuon uudistuksen jälkeen noissa ei ole pahemmin ollut ongelmia, ja niinpä niitä voi lompakossa pitää huoletta -- lukuun ottamatta tietenkin minunlaisiani, jotka saattavat pelätä korttien tms. putoamisen lompakosa, jos jokaisella bussireissulla se pitäisi heilauttaa taskusta esiin.
   
 18. winterland

  winterland Active Member

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 253
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aivan, tuotapas en tiennytkään. 2008 hommasin ensimmäisen OuluCardin, eli tänne muuttaessani. Nyt sun pitää vaan hommata semmonen lompakko, mistä kortit ei voi pudota pois. :)
   
 19. aarno2815

  aarno2815 Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 218
  Saadut tykkäykset:
  41
  Tuli tilattua tuo pienempi Ögon. Liian pieni, ei mahdu rekisteriote milään, vaikka on pieneksi taitettu. Käy ainoastaan luotto/pankkikorteille yms. ja pieneksi taitetuille parille setelille. Nyt meni tuo isompi tilaukseen ja raharenki myös. Raharenkiin ei valitettavasti voi laittaa 20 centin kolikkoja ja 2 centin kolikkojahan meillä taas ei ole käytössä! Voihan tuota pienempää lompakkoa varmaan joskus käyttää, tai antaa lahjaksi ajokortittomalle.
   
 20. Kaitzu

  Kaitzu Active Member

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 377
  Saadut tykkäykset:
  13
  Rekisteriote :confused: