Vähän paremmat lompakot! :)

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Coppola, 02.05.2007.

 1. Coppola

  Coppola Guest

  Liittynyt:
  18.04.2006
  Viestejä:
  526
  Saadut tykkäykset:
  0
  Iltaa!

  Jo jonkun aikaa olen katsellut erilaisia kiinnostavia lompakkoja. Olisihan se kiva olla jokin hieman siistimmän näköinen nykyisen lätyskän sijaan. Krokotiilin-, alligaattorin-, käärmeen- ja piikkirauskun-nahoista valmistettuja olen katsellut. Krokotiilin-nahkainen eniten ehkä kiinnostaa. Mitä nyt hintoja katsellut niin krokotiilikuosisesta aidosta saisi maksaa sellaisen 200$ ->...

  Onko siis plazalaisilla kokemuksia näistä? EtP:llä luulisi ainakin olevan jokin gay-lompakko, jossa hän kuubalaisia sikareita säilyttelee ja hajusteita kuljettelee mukanaan. Tämä kaikki EtP ihan positiivisessa mielessä! ;)

  Sitten vielä kun tilaa niin pitäisi löytää joku oikeasti luotettava liike, koska en halua että kun saan hienon "alligaattori-lompakkoni" niin se onkin jotain kamelinkives-nahkaa tai vastaavaa. :D

  Lisäksi tuli mieleen, että onko tässä hommassa mitään järkeä? Ostaa vaikka siniseksi sävytetty krokotiilin-nahka walletti. Lähinnä mietin, että kestääkö noi normaalia lompakkoa pitempään vai alkavatko repsottamaan parin vuoden päästä...

  Tuossa kuva esim krokotiili-kuosista:

  [​IMG]

  Toisaalta perus musta on aina tyylikäs vaitoehto:

  [​IMG]
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 614
  Saadut tykkäykset:
  166
  Miten mä arvasin, että ihan varmasti täällä on maininta mussa. Ehkä se maailma tosiaan pyörii mun ympärillä. :D

  No joo, ei minulla gay-lompakkoa ole -- joskin kolmella lompakolla tulen toimeen. Ennen kuin innostutte päivittelemään tuota ja viittaamaan siihen "menestys"-ketjuun, niin kyse on kuitenkin lähinnä käytännöllisyydestä. Arkilompakossani säilön kaikki korttini yms. ja näimpä se on aika paksu ja isokokoinen. Kun menen esim. viettämään iltaa baariin, niin ei ole kiva, jos tasku pullottaa sen takia. Niimpä sitten ostin pienemmän ja ohuemman lompakon, johon mahtuu hyvin muutama kortti, seteleitä ja vähän kolikoita. No sen verran "fruittari" olen kai, että mun piti ostaa mustan baarilompakon lisäksi ruskea baarilompakko, että vähän voi edes värikoordinoida. :)

  Näitä tosin en ole ostanut mistään ökyliikkeestä, vaan ihan Stockmannilta. Tosin koitin valita ne laadukkaammat mallit, koska oikeasti huonolaatuinen lompakko voi olla aika hirveän näköinen ja hirveä käsiteltävä. Kyllähän sitä Lontoon Harrod'silla on tullut nähtyä kalliita lompakkoja, ja löytyyhän Oulustakin esim. Bossin lompakoita. En ole kokenut näitä kuitenkaan ostamisen arvoisiksi, ja muutenkin kun tyylini on hyvin puhdaslinjainen ja yksinkertaistettu, niin mitään alligaattorinnahkakompakkoja en edes valitsisi.

  Coppola, käsilaukkua minulla ei sentään ole missä voisin ne kuubalaiset sikarit ja hajusteet kuljetella mukana. :D Luulisin, että pelästyisit kaiken sen plaza-vaikutukseni jälkeen kuinka äijämäinen ja perinne-hetero oikeasti olen. ;)

  EDIT: Tuo alempi musta lompakko näyttää minusta muuten aika tyylikkäältä! En kuitenkaan itse sitä valitsisi itsellä, koska minusta se olisi omaan tyyliin hienoinen ylilyönti. Mutta saat minun siunaukseni kyllä tuon (mustan) hankintaan.
   
 3. janolle

  janolle Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  1 046
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan peruslompakon näköinen tekele minulla on, vaikkakin hieman laadukkaampi CK:n nahkalompsa jossa on nahka "väärinpäin". Tuli ostettua nykissä kun lompsa hajosi sopivasti CK:n kaupassa. :p

  Se on kiva, siinä ei ole kolikkotaskua joten se kulkee aina hyvin mukana ja kolikot joko säilötään taskussa tai sitten annetaan tippinä jos ollaan baarissa.
  Tyylikäs yksinkertaisuus kunniaan.
   
 4. KMOK

  KMOK Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.06.2002
  Viestejä:
  1 939
  Saadut tykkäykset:
  33
  Itselläni on velipojalta lahjaksi saatu valkokankaalta tuttu lompakko kovassa käytössä. Hienosti toimii ja on sopivan pieni köyhän käyttöön.
  [​IMG]
   
 5. niiles

  niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 969
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minä ostin syksyllä Viipurin torilta Boss-kukkaron. Maksoin siitä muistaakseni 120 ruplaa eli noin 3,5€. On kuule kunnon fruittari-lompsa. Mukana ollut kaveri sano, että se on jopa oikeaa nahkaakin. :king:
   
 6. JMal

  JMal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.02.2006
  Viestejä:
  792
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on kaksi Tumin lompakko (ja pari laukkuakin). Tumi on ehkä tuntemattomampi, mutta se on jenkkimerkki joka panostaa laatuun ja tyyliin.

  Toinen on täyskorkea joka päiväisessä käytössä oleva, johon mahtuu kymmenisen korttia ja setelit ja kuitit.

  Toinen on "puolikas" baarilompakko, joka mahtuu farkkujen taskuun siihen menee 4 korttia ja keskellä on money clip.

  Laatu on aivan loistava, sillä tuo isompi lompakko on ollut käytössä jo vuosia ja silti aivan freesin näköinen.

  Tumin lompakot (ja laukut) eivät näytä miltään designer-kamalta, vaan ne on suunniteltu kestäviksi ja toimiviksi.

  www.tumi.com
   
 7. Hattori Hanzo

  Hattori Hanzo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2004
  Viestejä:
  1 140
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mulla on samanlainen, tosin ruskea mustalla tekstillä kuten elokuvassa...
   
 8. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Pelkkä korttilompakko on paras malli. Itsellä Gantin malli, jossa neljä korttipaikkaa ja sen lisäksi korttipaikkojen alla taskut, joihin voi laittaa käyntikortit ja muutaman muun harvemmin tarvittavan kortin.

  Mä en oikeasti ymmärrä, miksi jengi kantaa käteistä mukana ja ylipäätään sellaisia 15 kortin lompakkoja... vie hirveästi tilaa, niistä ei löydä mitään ja vain muutamaa korttia tarvitsee oikeasti.
   
 9. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  On muuten yllättävän tuntematon merkki suomessa, vaikka maailmalla onkin arvostettu.... jengi ostaa keskimäärin ihan liian halpoja & heikkoja laukkuja suomessa :/
   
 10. Yorcci

  Yorcci Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 951
  Saadut tykkäykset:
  3
  Miksi käteistä? Käteinen käy kaikkialla, kortit eivät. Itse käytän käteistä aina, kun mahdollista, mulla ei edes ole omaa pankki- tai luottokorttia, vain automaattikortti.

  Vain muutamaa korttia? Oikeasti? Korteista tarvitsen usein: ajokorttia, firman pankkikorttia, paria hotelliketjujen etukorttia, plussa- ja s-bonus -korttia, automaattikorttia, paria kirjastokorttia, videovuokraamojen kortit... harvemmin tarvittavista korteista puhumattakaan. Kaikista firman kortilla tehdyistä ostoksista pitää olla kuitit tallessa reissussa jne.

  Joko nyt ymmärrät muunlaisia lompakkoja?
   
 11. T.Hell

  T.Hell Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.08.2006
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä en myöskään ymmärrä näitä isojen ja paksujen lompakkojen omistajia. Pitääkö ne kaikki kuitit sinne säilöä ja pitääkö niitä kaikkia kortteja aina mukana kantaa? Mulla toimii hyvin semmonen pikkukukkaro mihin menee sopivasti muutama seteli, kolikoita ja pari korttia. Kesällä varsinkin hyvä jos ei muuta kuin shortsit tai farkut, minkä taskuun toi mahtuu.
  Usein noiden hehtolompakkojen omistajat joutuu pitää takkia mukana että lompakon saa mukaan tai pitää kädessä... :OI
   
 12. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tiedän kolme paikkaa (suomessa), jossa kortit ei käy:

  1) Ravintolan narikka & sisäänpääsy
  2) Pick'n'mix karkkikauppa
  3) Jäätelökioskit

  Näistäkin kakkonen ja kolmonen on kierrettävissä kun käyttää paikkoja joissa kortti käy. Ykkönen onkin hankalampi, pitää suosia ravintoloita joihin pääsee ilmaiseksi ja ottaa se pari euroa narikkaan ;D

  Ulkomailla tuo suurempi lompakko saatta olla tarpeen, mutta hyvin olen kyllä itse ilman pärjännyt :)

  En :)

  Pankkikortit ja luottokortit saa yhdistettyä, joskus myös bonuskortin saa mukaan. Itsellä on esim. kaksi luottokortti & pankkikortti yhdistelmää ts 4 korttia menee yhteen. Videovuokraamoissa ei korttia tarvitse, ne löydetään nimeltä vuorkaamosta, sama pätee yllättävän moneen etukorttiin. Plussa ja s-bonus multa löytyy ts siinä on yhteensä neljä korttia, viides ajokortti ja kuudes itsellä on ytv:n seutukortti.

  Kirjastokortit, lentobonuskortit, hotellikortit sun muut turhat etukortit majailee kotona, josta ne voi ottaa mukaan kun lähtee asialle, jossa korttia tarvitsee.

  Kuitteja pitää itsekin säilöä omalle firmalle, mulla vaan on tapana kerätä ne heti talteen sen sijaan, että kerään niitä 50+ lompakkoon ja vasta sitten arkistoin. Esim matkoilla hotellilla kerään joka ilta kuitit yhteen paikkaan sen sijaan, että kannan niitä lompakossa koko matkan ajan. Minimoi tappiota jos jotain käy. Samalla tavalla teen joka päivä, paitsi että kotona teen kuitille samantien "täydellisen arkistoinnin". Jokatapauksessa noita kuitteja joita on "pakko säilöä" kertyy aika vähän. Esim takuukuittejakaan ei tarvitse säilöä jos ostaa tuottensa paikasta josta saa myöhemmin pyydettyä kuitin kirjanpidosta. Tällaisia ovat mm. monet verkkokaupat, joissa asiakas rekisteröityy.
   
 13. Viipperi

  Viipperi Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  1 199
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itsellä melko pieni lompakko, jossa about 8 korttia, setelipuoli, pieni kolikkopussi ja pari muuta pientä lokeroa, ei voisi parempaa lompsaa olla, kaikki mitä tarvitsee, kulkee kätevästi mukana. :thumbsup: Niinhän se on että jos "lajittelee" tärkeät ja ei niin tärkeät kortit, ihan varmasti se tarpeellinen kortti ei ole mukana kun sitä tarvis. :sleep: Ja kyllä se käteinen silti on paras, vaikkei ehkä kätevin, kun tosiaan se kortti nyt ei välttämättä käy kaikkialla, ei siitä pääse mihinkään, vaikka kuinka säätäjä asiaa säätäisi. :D

  Ps. Toi "käärmeenesinahasta" tehty lompsa on aika karseen näköinen :D
   
 14. psysi

  psysi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.09.2002
  Viestejä:
  152
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattanee ennen tilausta tsekata sekin, että saako tuommoisen tulemaan Suomeen asti. Tulli suhtautunee nihkeästi, mikäli kukkaro on värkätty uhanalaiseksi luokitellun tai muuten vain kummallisen elukan orvaskedestä. Näin siis ainakin jos materiaali on kerrottu jossain.

  Itsellä lompakon virkaa toimittaa metallinen käyntikorttikotelo, jossa on neljä muovitaskua korteille. Sinne mahtuu pankki/luotto-, ajo- ja s-etukortti ja vielä jää yksi paikka auki satunnaiselle lisätarpeelle. Käteistä en käytä. Jos kauppa ei tue pankkikortilla maksamista, minä en tue ko. kauppaa.

  - petri
   
 15. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ihme paikassa jengi käy shoppailemassa jos kortti ei käy... viimeiksi olen aktiivisesti maksanut käteisellä varmaan 4 vuotta sitten ja ihan oikeasti noita "ei käteispaikkoja" ei ainakaan pääkaupunkiseudulta löydä. Nykyisin jopa jotkut ravintolat pystyvät ottaamaan sisäänpääsymaksun ja narikan kortilla. Ehkä pienemmissä kapungeissa asia on toisin?
   
 16. Valhalla

  Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 543
  Saadut tykkäykset:
  4
  Osta sinä sitten niitä riittävän kalliita :D
   
 17. Käikäle

  Käikäle Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2001
  Viestejä:
  992
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja sitten näissä ei niin isoissa kaupungeissa joutuu parkkimittareita ruokkimaan kolikoilla. Tietty ilman kolikoitakin pärjää mutta saattaa tulla pysäköinti sitten turhan kalliiksi.
   
 18. Viipperi

  Viipperi Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  1 199
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jep, ja mikä on muuten kallis ja mikä halpa. :rolleyes: Sen oon vuosien varrella huomannut ettei ne "kalliimmat" ja muka paremmat lompsat kestä paljoa pitempään kuin ne halvemmatkaan. Käyttötavaraa, uusia saa rahalla :D
   
 19. Yorcci

  Yorcci Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 951
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eipä Helsingissäkään (tai muualla kehä III:n sisällä) pysty parkkeerauksia paljoa kortilla maksamaan, jos ei sitten satu parkkitalo juuri kohdalle. Lahdessa on parhaat parkkimittarit, keskusta-alueella pystyy maksamaan valtaosassa parkkimittareita maksun kännykällä.
   
 20. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Joo, tämä on totta, kun en autoile niin ei tarvii parkkimaksuja miettiä :)

  Onko helsingissä vielä mahdollisuus hankkia itselle parkkimaksukone, joskus aikanaan taisi olla? Sillä kiertäisi tuon kolikko-ongelman.