Uutta stereovahvistinta etsimässä

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Juustooo, 16.08.2006.

 1. att

  att Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omaa kokemusta näistä laitteista ei itsellä ole, mutta What Hi-Fi:n (joka tosin ei kovin vakuuttava hi-fi-auktoriteetti ole) vuoden 2010 listan mukaan täyden 5 tähden vahvistimia noin 1000 euron kategoriassa ovat Naim Nait 5i, Rotel RA-1520, Roksan Kandy K2 amp ja Cyrus 6XP. Ehkä niiden parista löytyy jotain potentiaalista.
   
 2. Scar"Face"

  Scar"Face" Guest Guest

  Liittynyt:
  11.05.2009
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rotel on ollut listalla tästä aamusta lähtien, lisäsin sen listaan kun selailin nettiä ja vaikutti aika pätevältä....

  Tämä Roksan Kandy on merkkinä pompsahtanut aina välillä eteen, mutta olen aina jotenkin sen sivuuttanut kun en ole koskaan aikaisemmin kuullut koko merkistä. Jos et olisi maininnut tästä Roksan:sta niin en olisi varmaankaan tutkinut koko vahvistinta/merkkiä yhtään. Yllätyksekseni huomasin, että tässähän on spekseiltään paras vahvistin mitä oon katellu. Jos nyt yhtään ymmärrän näitä mitä valmistajat ilmoittaa vahvistimistaan. Korjatkaa jos olen väärässä. Tämä vahvistin nousi heti listan piikki paikalle, jos ostan uusia laitteita. On myös tullut käytettyjä vaihtoehtoja eteen jolloin voisi saada paremmat laitteet samaan rahaan...
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2011
 3. att

  att Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole minäkään ikänä Roksania kuunnellut, mutta ainakin mainitussa What Hi-Fi:ssä merkki on ollut hyvin esillä. Vuoden 2010 palkinnoissa Roksanin astetta tyyriimpi Caspian M2 -mallisto nappasi voiton paras stereovahvistin ja paras CD-soitin kategorioissa hintaluokassa 1000-2000 puntaa. Ja siitä Kandy K2:sta lehti totesi: "The best all-rounder below a grand so far". Kannattaa siis varmaan perehtyä mallistoon tarkemminkin. Käytetyissä sitten tilanne voi olla lähes millainen tahansa, varsinkin jos onnikin sattuu olemaan myötä ja sopiva laite osuu vastaan. Vaihtoehtoja siis taatusti riittää.
   
 4. Scar"Face"

  Scar"Face" Guest Guest

  Liittynyt:
  11.05.2009
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen siinä uskossa nyt, että varmaan käytettyjä tulee hommattua. Tosin se taas tuo lisää vaihtoehtoja ja päätöksenteko on vieläkin vaikeampi.

  En ole poissulkenut sitäkään vaihtoehtoa josko sitä budjettia sittenkin nostaisi vielä vähän. Se taas tuo semmoisen kysymyksen, kuinka paljon sitä pudjettia pitäisi nostaa, että saadaan ns.laadukkaampaa ja parempaa laitteistoa? Jos edellinen budjetti oli vaikka 1500€, cd:lle ja vahvistimelle.

  (Näyttää meinaan siltä että sitä rahaa saattaa tulla odotettua enemmän:))
   
 5. Scar"Face"

  Scar"Face" Guest Guest

  Liittynyt:
  11.05.2009
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisätääs vielä sen verran, että mitä todennäköisemmin ne revot on tulossa taloon, niin vahvistimessa pitäisi kummiskin olla sitä voimaa hoitaa myös sitä alapäätä. Eli pitäisikö katsastella etu- ja päätä kompoja?
   
 6. Scar"Face"

  Scar"Face" Guest Guest

  Liittynyt:
  11.05.2009
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaisko tähän kukaan vastata, eikös täällä kummiskin ole jonkun verran 2ch harrastajiakin?
   
 7. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Antamassasi hintaluokassa on jo valikoimaa isostikin ja kehottaisin marssimaan hifiliikkeeseen ja luottamaan ammattilaisten apuun (kunhan et tule vauhtisokeaksi, sillä yhtäkkiä joku 2K€ ei enää tunnukaan isolta rahalta vahvarista ;)) ja kuuntelemaan laitteita niin liikkeessä kuin kotonakin. Useimmat hifimyyjät antavat laitteita kotikuunteluun.

  Omia laitteitani en varauksetta suosittele, sillä Rega Mira 3:n puhku ei taida ihan riittää tarkoituksiisi (ja vaikka Rega Apollo onkin sangen pätevä cd-kieputin), mutta kollega on ollut enemmän kuin tyytyväinen XTZ:n laitteisiin ja ne ovat myös saaneet hyviä arvosteluja (google löytää). Olikohan Hifimaailmassa vai missä artikkeli brändistä otsikoitu "Onko XTZ:n hinnoista jäänyt yksi nolla pois?"...

  Tsekkaa XTZ:lta vaikka nämä:
  http://www.xtz.fi/xtz-class-a100d3-p-771.html (DAC löytyy)
  http://www.xtz.fi/xtz-cd100-p-770.html

  Jo mainitut Roksanit (on laatumerkki) voisivat olla hyvä vaihtoehto ja näitä harkitsisin itse:
  http://www.hifiverkko.fi/roksan-kandy-integroituvahvistin-p-53.html
  http://www.hifiverkko.fi/roksan-kandy-cdsoitin-p-54.html

  Ja laitanpa vielä ne omatkin laitteeni:
  http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productinfo&prod_code=1816
  http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productinfo&prod_code=6627
  Näistä voin sanoa, että PRAT on kohdallaan (Pace-Rhythm-and-Timing). UK:sta saa nämä tilattua yhteensä n. 1100€ + toimituskulut muutaman kympin ja on vaihdettavat virtajohdot (itselläni ihan tietokoneen virtapiuhat kiinni). Samasta paikasta, Analogueseduction.net, saa myös nuo Roksanit pari hunttia halvemalla kuin Suomesta.

  Kannattaa muutenkin kuin ulkonäkösyistä harkita saman valmistajan vahvistimen ja cd-soittimen hankintaa, sillä yleensä merkin sisällä on huomattavaa synergiaetua. Itse päädyin Regaan, koska Mira 3 voi toimia myös etu- tai päätevahvistimena ja sisäänrakennettuna on laadukas "phonostage" ja itselläni siinä on kiinni P3-24-levari ja hyvin soi.

  Ja jos uudet laitteet päädyt hankkimaan, niin muista aina pyytää myyjältä tarjousta/pakettihintaa, sillä saatat säästää satasia :king:
   
 8. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä olis sulle laadukasta brittihifiä käytettynä:
  http://www.hifiharrastajat.org/forum/index.php?topic=1035086.0
  Google varmasti löytää Naimista lisätietoa ;)

  Ja yksivaihtoehto voisi olla "monitoimilaite" ja tässä olisi tyrkyllä kohtuuhinnalla ilmeisen laadukas peli musiikin toistoon:
  http://www.hifiharrastajat.org/forum/index.php?topic=1034901.0

  Ja jos rahkeet riittää budjetissa (näitä kun tuskin löytyy vielä käytettynä kovinkaan usein), niin Naim Uniti toimisi varmasti:
  http://www.kruunuradio.fi/verkkokauppa?ItemCategory=19&Item=529
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2011
 9. Scar"Face"

  Scar"Face" Guest Guest

  Liittynyt:
  11.05.2009
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^^Kiitoksi hyvistä vinkeistä laite puolelle. Noita Regojakin tuli jo vähän silmäiltyäkin, mutta ajatukset muuttuu kokoajan...

  Mistäs sitä alottas? Sehän on selvää, että liikkeissä pitää käydä ja useammin kuin kerra. En halua tehdä tässä asiassa hätäsiä ostopäätöksiö, vaikka niin ensiksi ajattelinkin vahvistimien osalta. Ja onneksi en ole tehnytkään. Aion käydä kuuntelemassa eri kokoonpanoja eri liikkeissä ja katsastaa sen jälkeen et miten käy. Tietenkin hyväksi havaitut kokoonpanot otetaan sitten vielä kotia soittoon ja vielä jos sais kaikki kokoonpanot yhtäaikaa, ni se ois hyvä.

  Tossa maanantai iltäpäivänä otin itseäni niskasta kiinni ja poltin itselleni referenssi levyn jonka jälkeen heitin itseni Sound Factor:n ovelle, mutta prkl se oli kiinni. No ajattelin, että ei ny ihan turhaks tätä reissua tee, ni suuntasin sit hifihuoneelle. Täällä tuli kuunneltua neljää kaiutinta johon käytin aikaa n.2 h. Kuuntelussa oli Focal Electra 1008Be, *Sonus faber Cremona Auditor M, *SA Mantra 5 ja Dynaudio Focus110. Kyseisessä järjestyksessä vielä.
  (*mallista en ole ihan varma)

  Tiistaina uus reissu kaupunkiin ja SF:n ovelle ja siitä sisään. Tämän liikkeen Äijä isolla Ä:llä tietä kyllä asiansa, tieto taitoo riittää ja pitkälle, näin uskoisin, ainakin puheista päätellen. Olin liikkeessä jonkun 1,5 h ja ehdin kuunnella yhdet kaiuttimet, aika vaan rienti siinä musiikkia kuunnellessa. Kyseiset kaiuttimet oli ATC:n tuotantoa ja tais vahvistinkin olla saman merkkinen.

  Sovin Mitron(jos saan käyttää etunimeä) kanssa, että tulen torstaina tai perjantaina heti aamusta uudestaan, niin on enemmän aikaa kuunnella ja ihmetellä. Lupasi laittaa settejä valmiiksi telineisiin mitä hän haluaa soitattaa minulle ja sehän passaa. Sovimme sillein, että hän ei sano hintoja ollenkaan vaan annan korvien päättää mitkä olisi niitä oikeita kompoja minulle. Voipi olla sillein, että ei tarvitse muihin liikkeisiin mennäkkään, on kummiskin niin hyvää palvelua, ni miksi pitäisi vahtaa....

  Niinkuin sanoin ainahan näissä se budjetti menee yli, taas taitaa käydä sillein. Laitteille ja kaiuttimille sanoin hinnaksi 1000-8000€:hitme:
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2011