Uutta stereovahvistinta etsimässä

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Juustooo, 16.08.2006.

 1. Juustooo

  Juustooo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.09.2005
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin siinä sitten taas kävi, että päivityskuume iski ja uutta vahvistinta pitäisi saada. Budjetti olisi jotain pyöreästi 1000€ luokkaa.

  Ensimmäisenä kysymys pois alta: Eli musiikin kuuntelu tapahtuu tällä hetkellä HTPC:n kautta. Koneessa on M-Audio Delta 1010LT - äänikortti ja mietinkin että kannattaisiko panostaa vahvistimeen jossa on D/A muuntimet? En nimittäin tiedä, että kuinka laadukkaat tuon äänikortin muuntimet ovat (kenelläkään tietoa tästä?). Millainen olisi esim. Advance Acoustic MAP305DA?

  Millaista vahvistinta porukka siis suosittelisi? Kaiuttimina toimii Martin Logan Mosaic ja subina Monolith. Musiikkimaku on hyvin paljon painottunut metalliin ja elektroniseen musikkiin.

  Kiitoksia vastauksista jo etukäteen!

  P.S. Rahoittakaa köyhän ostokset ja ostakaa kamaa pois. :D
   
 2. Klingsor

  Klingsor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2006
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisit tutustua Vincentin SV226MK:n. Omaan korvaan kuullosti oikein rytmikkäältä ja iskevältä(hyvältä), ja on luultavasti tulevaisuudessa hankintalistalla itsellänikin. Hinta on muistaakseni siinä kahdeksansadan nurkilla.
  Kannattaa käydä ainakin kuuntelemassa jos mahdollista.
   
 3. Juustooo

  Juustooo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.09.2005
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin, Primare A30.1 löytyy nyt päivityksen jälkeen.

  Pelottavaa huomata, että kyseisen vahvistimen kanssa moni ennen hyvältä kuulostanut äänite, kuulostaa nyt aika kuralta. :(
   
 4. trgo

  trgo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  1 533
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nostetaanpas vanhaa ketjua.

  Olen <1000e budjetilla liikkeellä ja yllä mainitut Advance Acoustics MAP305 sekä Vincent SV-226 MKII ovat herättäneet eniten kiinnostusta.

  Nyt kyselisinkin kokemuksia näitä vahvistimia kuulleilta tai sellaisen omistavilta. Tuo Vincent oli ilmeisesti edesmenneen HIFI-lehden(6-7/2006) testissäkin. Olisin kovin kiitollinen, jos joku lehteä tilannut voisi muutamalla sanalla referoida kyseistä testiä!
   
 5. og playa

  og playa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2005
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hifi-lehdestä:
  Käyttömukavuus kohdillaan. Muovisia osia ei käytetty oikeastaan lainkaan. Vincent puskee reilusti tehoa myös hankaliin kuormiin. Ääneltää selvästi kirkkaaseen, eloisaan ja skarppiin kallellaan. Ei hienostunut, mutta herettää musiikin henkiin ja saa jalan vipattamaan. Ennästään skarppisoundinen systeemi voi mennä liian äkäiseksi, mutta vaisumpi laitteisto voi saada uutta eloa.

  MN: (8,7) Eloisa esitys. Äänikuva enemmänkin iso ja vaikuttava kuin tarkka.
  JE: (8,3) Ylävireinen. Ulotteikkuutta ja jäsennyskykyä tuntuu riittävän.
   
 6. trgo

  trgo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  1 533
  Saadut tykkäykset:
  0
  ISO kiitos! Vaikuttaa kyllä varsin mielenkiintoiselta laitteelta.
   
 7. Vuti

  Vuti Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  115
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suosittelen lämpimästi ottamaan testiin myös tuon Advance Acousticin MAP-305/DA:n :thumbsup:
   
 8. og playa

  og playa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2005
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hifi-lehdessä on arvosteltu myös noita Advanced Acousticin laitteita. Map-303DA oli arvosteltavana (ilmeisesti vanhempi malli tuosta 305da:sta) ja ihan hyvät pisteet sai. Aika samat kuin tuo Vincent. Molemmissa antoteho suht sama.
  Yksi hyvä vaihtoehto voisi olla myös Bluenoten S1. Voitti tuon Vincentin ääneltään. Sitä pidettiin sävykkäänä ääneltään.
   
 9. trgo

  trgo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  1 533
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyypä tutkiskella, kiitokset.
   
 10. trgo

  trgo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  1 533
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselleni vastaillen. :)

  Yksi varteenotettava vaihtoehto luokkaa ylempää olisi Musical Fidelityn A3.5 integroitu. Tehoja riittäisi varmaan hieman nirsommillekin kaiuttimille. Melko vähän vaan löytyy tuostakin arvosteluja/kokemuksia. Anyone?
   
 11. sammolaw

  sammolaw Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.04.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  kysäisen nyt tän topicin yhteydessä, en viitsinyt uutta aloittaa.

  Onko kokemuksia Audio Aero Prima Mk2 vahvistimesta, yksi olisi kiikarissa käytettynä, parisen vuotta sillä ikää.

  Onko tuolla millainen maine ja kenties lapsenvikoja esiintynyt?
  Mikä kyseisen laitteen ovh. aikanaan ollut?

  Kaiuttimet mulla Dynaudio audience 42:Set , ei varmaan kaiuttimii tarvii välttämättä lähtee vaihtaa..?
   
 12. Scar"Face"

  Scar"Face" Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.05.2009
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nostellaas vähän ku on itellä kans heränny mielenkiinto 2ch virityksiin paremman äänentoiston takia...

  Pohjustusta... Eli asun vanhassa puukerrostalossa jonka olohuone on n. 4*6m, eli tilaa on aika hyvin. Tällä hetkellä kotoa löytyy Leffoihin ja musan kuunteluun maran sr6003 ja kaiuttimina on b&w cm1 *4. Tähän asti, tai siis viime kuukausiin asti olen pärjänny tällä setillä loistavasti, mutta parempaa kun on päässy kuuntelee ni alkaa kotona kuulostaa vähän laimealta. Bassot laahaa ja ei löydy kovemmilla voimakkuuksilla sitä tarkkuutta ja erottelua niinkuin haluaisin... Laitteita joihin nyt vertaan omia laitteita on huomattavasti paremmat. Kaiuttimina on Gradientin revolutionit uusinta mallia ja molemmilla oma bel canto m300 (meniköhän malli oikein?) pääte ja cd-soitin ja esivahvstin on music hall tuotantoa, tais olla molemmat 25.5? kaikenlaisia on tullut kuunneltu, mutta nämä säväyttivät oikein kunnolla ja kertoivat mitä MUSIIKKI on...

  Eli eli, nyt sit himottaa omat suht koht hyvät laitteet jotka tulisi hommata pelkästään musiikin kuunteluun. rahaahan ei oo noin paljon laittaa kuin toi laitteisto johon olen rakastunut:p on maksanut/maksaa. Mutta mahdollisimman lähelle pitäisi päästä. Ensiksi ostan vahvistimen ja cd soittimen ja sen jälkeen kaiuttimet, tässä järjestyksessä. Aikaa ja vaivaa nämäkin hankinnat tulee tuottamaan, mutta uskoisin olevan sen arvoista.

  Pudjettina olen ajatellut laittaa vahvistimeen (integroitu tai esi- ja pääte) n. 1000€ ja kuten tiedätte tässä hintaluokassa rupeaa olemaan jo aika paljon valinnan varaa. Tämä on se kategoria jossa tarvitsisin teidän avustusta, koska en noista 2ch laitteista kauheasti tiedä. Harkinnan alla on ollut Advance Acoustic, Vincent, naim, Azur.... Juttuja olen yrittänyt lueskella pitkin poikin nettiä, mutta päätöksen vaikeus on... no vaikea.

  Cd soittimen haluaisin olevan samalta valmistajalta, ulkonäkösyistä, mutta muitakin saa ehdottaa ja pitääkin, näistäkään en oikeen mitään tiedä.

  Kaiuttimista sen verran, että omat korvathan sen sit päättää mikä kuulostaa hyvältä ja mikä ei. Mutta ehdotuksia tulemaan, että mikä kaiutin/vahvistin kompo teidän mielestä kuulostaa hyvältä... Revothan ois mahtavat mutta se pudjetti... Rakennellakkin osaan jonkin verran että diy hommiakin saa ehdottaa. Kaiuttimille olen ajatellut kans jotain 1000€ luokkaa pudjetiksi, mutta katotaan miten tässä käy.

  Nämä ei tule kertahankintana ostettavaksi, jos kuitenkin käy niin että kaiuttimiin ei ole varaa tarpeeksi nopeasti, niin myyn b&w:t ja maran pois, mutta vasta pakosta. Ovathan ne kummiskin leffoilla todella hyvät.

  Tulipas tekstiä:hitme:
   
 13. Calma

  Calma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.04.2003
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ota Audiolab 8200a ja 8200cd harkintaan...

  Ainakin tuo vanhempi malli 8000a vakuutti äänenlaadullaan.

  Molemmat ovat karvan alle tonnin hintaluokassa.
   
 14. Scar"Face"

  Scar"Face" Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.05.2009
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0

  Onkos tätä muualla Suomessa myynnissä kuin tuolla Audio Porissa?

  Tämä laitetaan listalle ehdottomasti. Siis tuossa vahvistin luokassa, cd soittimeen en ehkä ole näin aluksi valmis laittamaan ihan noin paljoa rahaa kiinni, olin ajatellu cd:lle hintaa jotain 300€ luokkaa. Ja eikös se mene niin, että jos cd soittimessa on digi lähtö ni sit vahvistin tekee sen muunnon ja siinä cd soittimessa ei tarvii olla niin hyvää dacia?
   
 15. Jasu1

  Jasu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.07.2007
  Viestejä:
  125
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näinhän se menee, kuultavat erot on taas sitten oma keskustelunsa.
   
 16. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^ vain jos vahvistimessa on digi-input ja ylipäätään hyvä DA-muunnos. Aika harvassa 2ch vahvistimessa on digi-inputteja.
   
 17. SamSon

  SamSon Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.06.2005
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koska budjetti on rajallinen, itse päivittäisin asteittain, ja ensimmäisinä ehdottomasti etukaiuttimet. Mara ei ole järjestelmäsi pullonkaula, joten sen voi päivittää sitten nälän kasvaessa. Tällöin sulla olisi varaa niihin Revoihinkin (varsinkin käytettyinä ostettaessa).
   
 18. Scar"Face"

  Scar"Face" Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.05.2009
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juup se on kyllä tiedossa et sit pitää olla digi-in ja vielä samanlainen kuin cd soittimessa....

  Tarkoituksena EI ole myydä B&W pois eikä korvata marantzia, vaan hommata siihen viereen ihan ja pelkästään musiikin kuunteluun suunnitellut laitteet. Ja kyllä nämä kaikki tulee hankittua osissa, eli ei ole kaikkia tarkoitus hommata kerralla.

  Siksi kyselen täällä vahvistimista ja cd soittimista, että mitkä on teidän mielestä ne hyväksi havaitut merkit tuossa tonnin hintaluokassa ja cd soitin vähän halvemmassa hinnassa, koska ei ole itselläni niin kauheasti kokemuksia näistä vähän paremmista vahvistimista(on ollut nad c315bee). Eli toisin sanoen aion oikoa tässä vahvistin rumpassa sen verran, että ei tarvitse kiikuttaa kotia jokaista merkkiä kokeiltavaksi ja kuunneltavaksi. Sitten kun on vahvistin ja soitin, sit vasta alan etsimään ja kuuntelemaan minun korvaani niitä oikeita kaiuttimia. Ja saattaahan se olla että sit tulee ostettua ne revot, ku ainahan näissä jutuissa budjetti venyy:rolleyes:. Niinkuin kävi noitten kanssa mitkä ovat olohuoneessa, niissäkin se hinta pompsahti 1000&#8364; yli mitä oli tarkotus.
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2011
 19. att

  att Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  Audiolab 8200CD:n etuna on se, että CD-toiston lisäksi se toimii ilmeisen laadukkaana DA-muuntimena. Brittilehdissä laite on ainakin kerännyt kovasti kehuja. Uusimmassa HIFImaailmassa (2/2011) kehuttiin taasen melkoisen kauniin sanankääntein Onkyon C-S5VL CD-soitinta ja A-5VL-vahvistinta. Hinnat ovat budjettiin nähden "liian" halvat, noin 400 euroa per laite, mutta ehkä siinä olisi yksi harkinnan arvoinen parivaljakko.
   
 20. Scar"Face"

  Scar"Face" Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.05.2009
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä pointti, olisi jäänyt kyllä itseltä huomaamatta kyseinen toiminto... Ajatukset muuttuu ja uusia vaihtoehtoja tulee koko ajan lisää. Tänää just puhuin kaverin kanssa ja tuli esille tämä erillinen DAC:ki juttukin....

  Hmm, aluksi oli kyllä harkinnassa noin 500€ luokassa olevat laitteet, mutta ajattelin sen summan nostaa vähän ylemmäs. Jos olisin pysynyt 500€ hintaluokassa olisi nämä Onkyot varmaan laitehyllyssä.

  Asiaa tullu opiskeltua tänään lisää ja suo vain syvenee, lisää vaihtoehtoja tullu ja hyviä opasteita kavereilta ja täältä(tosin vähemmän mitä odotin) tullut myöskin. Taitaa olla sillein, että pitää ne vahvistimetkin ottaa koekuunteluun ja samalla etsiä niitä kaiuttimia, että mikä se hyvä kompo on itselle, kuitenkin niissä vahvistimissa niitä pieniä eroja on ja cd soittimissa. (JA TEEN SOKKOKUUNTELUJA OMASSA HUONEESSA ILMAN TASOJEN MITTAUSTA:eek:)