Uutta Pioneeria pukkaa

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Teukka76, 18.04.2008.

 1. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ensimmäinen softabugi löytyi: Koaksaaliäänitulo ei mennyt päälle, vaikka oli vahvistimesta valittu ja tyyppi ihan oikein. Piti ylimäärisen kerran valita ja sitten lähti toimimaan... pikkasen aikaa sai kyllä päätä hakata seinään :hitme:
   
 2. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kokemuksia, joista kirjottelin toiseen topiciin:

  Muutamia tässä ulkomuistista, voi sisältää virheitä mitä tulee vahvistimen automaattiseen kalibrointiin:


  - 3 seisovan aallon poisto vapaasti valittavissa alataajuuksille jollenkin 61 - 200hz väliin. Q-arvo, keskitaajuus ja määrä valittavissa. Erikseen pääskobet ja subbari. Voi käyttää vain yhtä/usempaa ja muista riippumattomasti

  - 9 alueen parametrinen taajuuskorjain jokaiselle skobelle erikseen. Muista riippumattomasti.

  - Koko taajuusalueen vaihekorjaus. Tästä en ole katsonut miten voi manuaalisesti korjata, jos olen oikein ymmärtänyt niin ainoastaan voi vaikuttaa mittausajalla. Ideana on siis korjata koko taajuusalue (ala ja keskibassot sopimaan ylääänien kanssa) Ennen/jälkeen tulosta voi tarkastella näytöltä ja/tai tietokoneelta. Tietokone toimii sarjaportilla ja softa on ilmainen. Myös tämä toiminto muista riippumattomasti.


  Omat fiilikset:

  Seisovien aaltojen poisto pääskobeille toimii ja todella hyvin. Mielestäni myös tarpeellinen, sillä 8033 säätää subbaria.

  Parametrinen taajuuskorjain aika amisjuttu, mutta voi sillä jotain takaskobejen kanssa tehdä.

  Ehdottomasti tärkein on koko taajuusalueen aikakorjaus. Vaiheet heittelee aika kovasti ja tämän korjauksen jälkeen koko kaista on aika tarkasti linjassaan. Äänikuva eteen avautuu ihan toisella tavalla.
   
 3. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tässä myös Pioneerin jitteristä tietoa, jos jotain kiinnostaa:


  Asiallinen kysymys, joka sivuutetaan tällä ja monilla muilla forumilla aika usein. Itsellä meni uusiksi vahvistin tässä viikkoja sitten ja tämä jitter oli yksi asia mitä katsoin. Muutama sana sen mitä itse löysin, mutta voi olla, että en kaikkea infoa löytänyt:

  Ainoastaan Pioneerin uudet 71, 81 ja 90 osaa kellotta uudestaan kaiken HDMI:ä. Tuntuu olevan harvinaista muilla valmistajilla. Pioneerilla asian hoitaa PQLS mekanismi, joka muistaakseni tarkoittaa DAC viereen ympättyä kellotusta 192:lle. 81, joka itsellä, DAC on AV laitteissa suht arvostettu Burr Brown piiri.

  Lisäksi Pioneerissa on jokin sisäänrakennettu mekanismi jitterin poistamiseksi, jos lähteenä on pioneerin oma blu-ray soitin jolla käytännössä eliminoidaan jitter.

  Tässä on AVS forumilta pastena jittertuloksia muutamien vahvistimien osalta, mittaajana HIFI News and Record Review.

  Jitter with SPDIF input:

  560ps Denon 3808A
  470ps Onkyo TX-NR906
  37ps Pioneer SC-LX81 (SC-07)
  183ps Yamaha RX-V3900
  250ps Denon 2500/AVP-A1

  Jitter with HDMI input:
  3700ps Denon 3808A
  3860ps Onkyo TX-NR906
  50ps Pioneer SC-LX81 (SC-07)
  7660ps Yamaha RX-V3900
  2200ps Denon 2500/AVP-A1


  Lyhyesti sanottuna Pioneer on aivan omassa luokassaan, mutta onko tällä käytännön merkitystä, onkin jo hankala sanoa. Käytännössä kaikki näistä ovat saaneet erittäin hyviä arvosteluita maailman lehdistössä ja siten en usko, että yksikään laitteista olisi missään määrin huonon kuuloinen. Melkein väittäisin, että selkeästi suurempia eroja tulee DAC:sta, päätetoteutukista ja erityisesti laitteiden omista akustiikkakorjauksista (Audysset, MCAAC, yaman joku oma jne).

  Mutta toisaalta voihan olla, että jos akustiikka on täysin identtinen niin eroja alkaa tulla yhä enemmän esiin DAC, pääte ja jitterpuolella. Maailman forumeita jos katsoo, Pioneeria ainakin kehutaan äänen puolesta uskomattoman hyväksi laitteeksi ja joukossa on yllättävän paljon porukkaa, jotka on vaihtaneet saman sukupolven laitteita (kuten denonia) pioneeriin ja teksti on tasoa "ero oli niin suuri, että jopa vaimoni sen kuuli". Toisaalta ne erot voi tulla niin monista asioista....


  Tärkeä huomio tuosta PQLS:ä: Jotta tämä toimii, pitää HDMI contol olla päällä, joka tarkoittaa sitä, että sekä ääni, että kuva pitää tulla HDMI kautta. HDMI control taas ei voi olla päällä vaan per yksittäinen HDMI joten jos on esim HTPC jossa optinen äänilähtö, se sotkee koko paletin ja PQLS:ää ei voi käyttää. Tämä on merkittävä asia, joka kannattaa huomioida jos jitter on tärkeä asia ja sitä haluaa minimoida.
   
 4. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
 5. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  DLNA kokemuksia:

  Pisitin koneelle neron softan ja sillä jaoin musiikkia ja kuvia.

  Kuvissa kuvasuhteet häittää härän pyllyä, mutta tuleehan ne näkyviin. Ei tosin tule mieleen, miksi joku haluaisi vahvarin kautta kuvia katsoa :hitme:

  Musiikki toimii loistavasti. Hakee suht nopeasti, toisto alkaa heti jne.

  Käytettävyys on imo varsin hyvä musiikissa. Painaa home media gallery nappia, kelaa nero serville ja siitä musiikit. Näyttöä ei tarvitse ja siten tämä on imo loistava tapa streamata musiiikkia vahvistimelle. Bonuksena myös flacin tukeminen eli hifisti voi olla tyytyväinen. Tagit on albumi, artisti, genre ja itselle tärkeä kansio, sillä paljon tavaraa on kansioissa ilman tagea. Lisäksi löytyy suosikit.

  Kokonaisuutena musiikin streemamiselle loistoarvosana!


  Nettiradiota myös kokeilin, hyvin toimii, mutta äänenlaatu on mitä on, joten hirveästi ei innosta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2009
 6. jone1

  jone1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2005
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  1
  olis ehkä tarkotus ostaa englannista toi SC-LX81 malli.
  kytken siihen tykin joka on full-hd ja töllön joka on hd-ready.
  saako hdmi outit joita on 2 kpl asetettua siten että kummallekin on oma reso , meinaan kun toi töllö ei ota 1080p;tä sisään vaan i;tä ?
  pitääkö vahvarin olla päällä että voi kattoo telkkaria ?
  SC-LX81 ei ilmeisesti skaalaa HDMI singnaaleja vai ?
   
 7. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  imo vahvistin pitää olla päällä, mut en tajua miksi joku ei sitä päällä pitäisi.

  Switch on switch, hdmi ei tunne sanaa resoluutio eli se välittää kaiken läpi sellaisenaan
   
 8. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Oma pioneer teki sitten jekut ja hyytyi. Lähdevalinnat toimii, käyttöliittymä ok, tunnistaa ääniformaatit, mutta ääntä ei vaan kuulu. Huoltoon lähtee maanantaina :(

  Onneksi on vielä vanha vahvari kotona, Marantz SR8500. Löin tämän kiinni ja nyt kun pioneeria on kuunnellut jo jonkun aikaa niin huhhuh.... kyllä sitä eroa vaan löytyy.

  Marantzin bassot on kyllä tarkat ja kuten taisin aiemmin kirjoittaa, ehkä asteen napakammat. Toisaalta streokuvassa ja äänen "avautumisessa" pioneer pyyhkii lattiaa niin että ei paremmasta väliä.

  Toivottavasti huoltu sujuu pikaisesti, ikävä on jo nyt :(
   
 9. jone1

  jone1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2005
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  1
  Säätäjä mistä ostit vahvarisi .
  panin itelle tilaukseen keskiviikkona uk.sta . vielä ei oo kuulunu muuta kuin tilausvahvistus .
   
 10. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  uk:sta hankittu. Takuu on kaikkialla euroopassa kunhan myyvä vaan on virallinen.
   
 11. espejot

  espejot Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2008
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistatko mistä liikkeestä + mitkä oli toimituskulut?
   
 12. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  sevenoaks, postikulut omaan pikkiin kun tilasin kuriirin. En edes tiedä paljon maksoi kun firman piikkiin meni. Sevenoaks ei suostu myymään niin että he tilaavat kuriirin.
   
 13. RedStar

  RedStar Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.07.2004
  Viestejä:
  820
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tietääkö säätäjä miksi näitä uusia pinohiiriä myydään niin vähän suomessa ja myös suomalaiset käyttäjäkokemukset on erittäin harvassa. Lisäksi hinta erot suomen ja brittien välillä on muita merkkejä huomattavasti suuremmat.
   
 14. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  En mä usko, että on mitään yksittäistä syytä miksi Pioneer ei suomessa myy paljoa, ehkä kyse on enemmän monen asian summasta:

  - Maahantuoja ei markkinoi. Mä en suoraan sanottuna muista, että olisin kertaakaan nähnyt Pioneerin AV vahvistimen mainosta. Denonia, Marantzia, Yamahaa, CA jne jne näkyy aika paljon

  - Pioneerin maine AV-vahvaripuolella ei ole kovin kummoinen. IMO laitteet ei oo koskaan olleet susia, mutta toisaalta testivoittajatkin on jääneet usein puuttumaan

  - Ylipäätään Pioneer mielletään lähinnä autopoppilaitteisiin ja töllöihin, ei audiotavaraan

  - Jengi tekee usein päätöksiä valtavirran mukana. Plazalla porukka tuntuu keskittyvän muutaman merkkiin vahvasti (esim Yamaha) ja yksittäisistä julkaisuista jotkut vahvistimet saavat suhteettoman suuria myyntimääriä (esim Marantz 6003). Kun täällä lulee 100 sivua jostain vahvistimesta, moni ajattelee, että se on pakko olla paras valinta ja ostaa sokkona.

  - Uusissa Pioneerissa on ominaisuuksien puolesta puutteita, joita löytyy kilpailijoista. Tällä hetkellä ehkä tärkein HDMI upscale, jota ei Pioneerissa ole. Monelle tämä on merkitsevä asia monelle.

  - Ne ominaisuudet, joita Pioneerista löytyy ja muista ei, eivät välttämättä sano kovin monelle kovin paljoa. Markkinoiden pienen jitter, laadukaat DAC:t, ICE päätteet ja manuaalisesti twiikattava kalibroiti jäävät helposti toisarvoiseksi kun speksissä luetellaan lähinnä liitäntöjen määrää, DSP tiloja, skaalausominaisuuksia ja wattilukuja.
   
 15. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 098
  Saadut tykkäykset:
  38
  Pioneerin pieni jitter toteutuu heidän esitteiden mukaan vain jos soitinkin on tietynlainen Pioneerin omaa valmistetta. Kaikki Pinohiirenkään soittimet eivät tue matalan jitterin aikaan saamista.
  Mikä ihme on ICE pääte ja mikä siitä tekee hyvän?
  En ole nähnyt Krellin, Mark Levinsonin, Accuphasen ynnä muiden mainostavan tuota vaikka varmasti tekevät niitä hyviä päätteitä.
  Sen mitä tolen eri AV-vahvainten kytkiksiä käynyt läpi (muutman vuosikymmenen kokemus vahvistin suunnittelusta ja rakentelusta harrasteena) ei niissä ole mitään sellaista mikä tekisi niistä jotenkin huonoja verrattuna vaikka Krellin koneisiin. Usein äänenlaatu erot tulee pienistä yksityiskohdista ja käytännön toteutuksesta, ei markkinaosaston sanahirviöistä :)
   
 16. visionary

  visionary Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2007
  Viestejä:
  207
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin tunnustan hiukan Pioneeria vierastaneeni, mutta Pioneerin plasman ja blurayn hankkineena aloin katselemaan muitakin Pioneerin koti AV kamoja. Hintapolitiikka Suomessa ehkä syy mikä ajaa muihin merkkeihin. Pioneerin AV-vahvistin on kuitenkin tulossa tännekin suunnalle, mutta pitää nyt odotaa että mitä on tälle vuodelle luvassa. Edullisemman pään vahvistimet Pioneer jo CES:issä esittelikin. SC-LX81 tällähetkellä kiikarissa, mutta vaikuttaa että sen saatavuus Englannin maaltakin on hiukan heikohko(?) Olisiko niin että uusia malleja odotellessa ei varastoihin enää oteta -08 malleja.

  UK:sta löytyy hyviä hintoja ja toimittavat Suomeenkin mm täältä: https://www.tlcbroadcast.co.uk
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2009
 17. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Käsittääkseni kalliimman pään 81 ja 90 tukee pienempää jitteriä ilman pioneerinkin laitteita ja esim spdifin kautta (vrt edellisen sivun mittaustulokset). PQLS, joka löytyy myös halvemman pään laitteista, tukee vain HDMI:ä ja aina kuva+ääni rinnakkain. Valitettavinta on, että ominaisuus pätee kaikkiin HDMI tuloihin tai ei yhteenkään eli jokaisen lähteen on tuettava ääntä+kuvaa HDMI yli, jos tätä ominaisuutta mielii käyttää. Jos yksikin lähde antaa kuvan hdmi:n yli ja äänen jossain muussa muodossa (esim spdif tai koaksaali), PQLS:ää ei voi käyttää.

  Hyvä paikka lukea tekniikasta on wikipedia. Perustiedot löytyy sieltä ja vähän infoa missä tuota käytetään

  http://en.wikipedia.org/wiki/ICEpower

  Tekniikan hiekkous on, että virtalähde ei saisi olla alimitoitettu. 81:ssä ollaan aika rajoilla jos skobet ei ole herkät ja impdanssi on pieni. Tästä yhdistelmästä on varoitettu parissakin testissä ja sen lisäksi olen törmännyt pariin vähemmän mairittelevaan käyttäjäarvioon. Jos skobet kuuluu tähän pieni herkkyys + alhainen impdanssi kategoriaan ja käyttäjä tykkää luukuttaa kovalla, kannattaa harkita 90:ä tai toista merkkiä.

  Täysin samaa mieltä: laitteiston äänenlaatu ei ole lyhenteiden summa ja siten lyhenteiden perusteella tuskin kannattaa ostopäätöksiä tehdä :)
   
 18. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Saatavuus on heikko, kun jengi ostaa näitä britanniassa ihan hirveitä määriä ja käytännössä jokainen liike joutuu odottelemaan omiaan. Heikko punta on varmasti myös lisännyt kysyntää ja britit varmaan syö muun euroopan myyntiä aika paljon.

  Itse huomasin, että monet liikkeet britanniassa ei ole kiinnostuneet myymään Suomeen, kun ostajia löytyy lähempääkin. Sinänsä ihan ymmärrättävää, miksi nähdä ylimääräistä vaivaa jos tuote menee kaupaksi muutenkin. Vasta siinä vaiheessa kun itse ilmoitin maksavani etukäteen tilille ja tilaavani kuljetuksen omaan piikkiin, alkoi liikkeistä tulla myöntäviä vastauksia ja arvioita milloin laite saadaan toimitukseen.

  Uusia malleja sarjan yläpäähän tuskin on tulossa nyt keväällä. Alemman sarjan laitteet oli iältään vanhempia ja siten niitä uusittiin nyt alkuvuodesta. Sen sijaan ensimmäiset 81:t taidettiin saada eurooppaan vasta elokuun loppupuolella eli uusia malleja tuskin saadaan kauppoihin ennen tämän vuoden loppua.
   
 19. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 098
  Saadut tykkäykset:
  38
  Jaahas vai että tuo. No kyse on B&O kehittämästä pulssimodulaatiosta digipäätteessä. Jos tykkää digipäätteen äänestä ja säröstä niin mikä ettei mutta ei tuosta nyt hirveästi kannata pitää melua jos puhutaan _oikeista_ päätevahvistimista. Onpahan yksi keino säästää lisää virtalähteessä ja jäähdyksessä.
  Sony yritti myös digipäätteitä AV-koneissa mutta palasi takaisin analogisiin. Oliko kyse äänestä vai kustannuksista onkin eri asia.
   
 20. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Epäilemättä tuo Pioneer SC-LX90 riittäisi mihin tahansa kotikäyttöön äänenlaadun ja tehon puolesta. Mutta ainakin Mareksilla se maksaa 7495.00 €...

  Itsekin jostain netin testistä lukaisin (en enää löytänyt), että kovin on pienet virtakonkat yms. osaset LX81:ssä. Tosin mitään tarkkaa ei muistaakseni sanottu, kunhan vain kehoitettiin välttämään "alhaisia impedansseja". Vaan missäköhän tuo ICE-päätteiden tosielämän raja tässä menee? Ilmeisestikin esim. 8 ohmiin, ainakin normaaleilla vaihekulmilla, saadaan todella rutkasti tehoa. Ja 4 ohmiin teho tippuu, mutta silloin tilanne varmastikin lienee vielä suht'ok?

  Puhdasta spekulointia, vaan mitenköhän kävisi täysin normaaliherkkyisten, mutta tavallista alhaisemman impedanssin omaavien Elac:ien kanssa? Esim. näissä 240-sarjan malleissa minimi-impedanssi on 3,4...3,6 ohm/@190...250 Hz (vaihekulmia ei mainita), järeimmässä mallissa jopa 3,0 ohm/@120 Hz.
  Suht'koht asiallisen AB-luokan päätteillä varustetun (= tavallisen) viritinvahvistimen luulisi noista kaikista kohtuudella selviävän. Jopa todella suurillakin voimakkuuksilla, vähintäänkin kun on aktiivisubbari auttamassa kaikkia kanavia.
  Vaan olisikohan ICE Power jo kyykyssä, vai antaisiko se edelleen kohtalaisesti tehoa (10W? 25W? 100W?) ja aivan yhtä suoran taajuusvasteenkin, säröämättä? Ainakin tehonkulutuksen eli lämpenemisen luulisi olevan AB-luokan laitteita selvästi vähäisempää.

  Sonyhan aikoinaan vaivihkaa luopui omista digipäätteistään (S-Master Pro), joita mainostettiin pitkälti samoin sanoin. Niissähän impedanssi vaikutti hieman taajuusvasteeseen ja muutakin hämminkiä oli. Olisihan se varsin noloa ostaa nyt parin tonnin vahvistin, joka ei sitten tositilanteessa pärjäisi vanhalle parin sadan karvalakkimallille.
  No, oma arvaukseni on, että LX81:n teho tippuisi em. Elaceillla suhteellisesti ottaen paljonkin, mutta muuten homma toimisi ok. Eli keskivertokäyttäjä ei siis ehkä huomaisi yhtään mitään eroa 8 ohmin kaiuttimiin. Tosin arvaus on aina vain pelkkä arvaus. Eli voihan olla niinkin, että yli-innokas suojapiiri sammuttaa laitteen jo hillityilläkin äänenvoimakkuuksilla, mikä olisi ikävä ylläri.  Pioneerin LX81:ssä on pääkaiuttimien huonemoodien korjaus, joka tuntuu erinomaiselta lisältä (useimpiin tosielämän huoneisiin). Subbarillehan Anti-Mode, BFD tms. on melko usein lähestulkoon välttämätön, mikäli hifiä ollaan hakemassa. Muuten Pioneerin sävynsäädöt ovatkin varsin vaatimattomalla tasolla, MCACC mukaanlukien (kiinteät keskitaajuudet, vähän alueita). Vaihekorjaimeen suhtaudun skeptisesti (karkea säätö, epämääräinen selitys esitteissä), tosin empä ole itse moista koskaan kokeillut. Teoriassahan moinen säätö kyllä lienee hyväksi. Ja Säätäjähän edellä kertoo äänen subjektiivisesti parantuneen, joten empä siksi rohkene tuota tekniikkaa lytätäkään (muutoin varmaankin olisisin).
  Kake vaikuttaa vaatimattomalta, mutta suunta on sentään parempaan. Hintaan nähden HDMI-skaalauksen puuttuminen on kyllä iso miinus, tämä puute syönee Pioneerin myyntiä kenties eniten.
  Toisaalta, Pioneer käynee esim. Yamahan RX-V3900:aa ja muita kilpailijoita paljon(?) viileämpänä. Kiva plussa on häviöttömästi pakatun FLAC-äänen tuki, pienin rajoituksin. PC:n kautta säätäminen tapahtuu edelleen esihistoriallisella sarjaportti-liitännällä, vaikka laitteessahan on verkkoliitäntä. Pioneerin LX81 on ainakin suomessa monta satasta jammun RX-V3900:aa kalliimpi. LX71:ssa taas on vain 1 HDMI out jne.

  Jammun V3900 skaalaa asiallisella jäljellä myös HDMI:stä (ABT2010), sen päätteetkin suoriutunevat(?) tasaisemmin erilaisten kuormien suhteen. Viimeistään 1-2 ohmilla jammukin lienee pulassa, mutta onneksi sellaisia kaiuttimia ei juurikaan ole. Ja jos on, niin niille sitten kyllä ostetaan tuhansien hintaiset järeät päätevahvistimet jne. Käytettävyyttäkin on eri tavalla ajateltu, eli Onkyoiden tapaan on säädettävä MUTE, input-kohtainen äänen tasaus ja kaiutinryhmäkohtainen jakotaajuus (kun esim. takasurroundit ovat muita kaiuttimia selvästi pienemmät). Tosin jammussa näyttöä ei valitettavasti saa kokonaan sammutettua (dimmer: off), mutta näyttö on sentään 2-rivinen.
  Kuulokekuuntelijalle jammussa on hieman paremmat säädöt. Vaan eipä ole jammussa FLAC-tukea (ei millään raatsisi vetää satoja tai tuhansia biisejä mp3:ksi tai johonkin Micro$oft/Apple-formaattiin). Toisaalta, tallennustilaahan saa nykyään euroa kohden niin hurjia määriä, että eikun vaan tismalleen CD-tasoiseksi PCM:ksi (16b/44.1kHz) teratavun levylle, vajaan giganhan se pitkäkin CD-levy vie. Tosin infona näkyisi vain tiedostonimi, jos sitäkään.


  Tämän siitä saa, kun lukee aina liian tarkkaan esitteet ja manuaalit, ja hakee sitä lopullista ratkaisua. Eli ehkäpä sittenkin jammun V4000, Pioneerin LX82 tai joku muu tulevaisuuden tuote... :p