[Arkistoitu] Uutta konsolia hankkimassa

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana drpepper, 29.11.2007.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Jyrki

  Jyrki Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Nyt pistit pahan. Wii on kyllä erinomainen "yhdessäolon keskus". Se ei kuitenkaan ole mikään budjettiluokan laite, jos siihen hankkii kaikki tarvittavat lisähärpäkkeet. PS3 taas on enemmän yksinpelaajan laite, varsinkin, kun siihen saa laittaa myös reilusti rahaa päälle "perhepelien" vaatimiin lisähärpäkkeisiin.

  Täytyy vain todeta, että sinun on itse tehtävä valinta laittamalla hintalappu eri ominaisuuksille ja mietittävä oletko valmis vaaditun hinnan niistä maksamaan. Wii + Fit + lisäohjaimet (2-3 kpl ?) + RGB/komponenttikaapeli alkaa olla jo PS3:n peruspaketin hinnoissa. PS3 + langaton Buzz + lisäohjaimet ja taas hinta pomppaa (mutta mukana on se Bluray).
   
 2. lmfmis

  lmfmis Active Member

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 016
  Saadut tykkäykset:
  2


  Tuohon tarkoitukseen on lautapelejä. Paljon antoisempia kuin yksikään konsoli. Oikeasti.


  Sitten asiaaan.

  Meillä on Wii, xbox, xbox360 ja PS3.

  Kokemukset:

  Wii: lasten juttu 5-10 vuotta menee tosi hyvin (aikuisille kuitenkin tylsää olla ylivoimainen lasten peleissä) Pelejä on muutama.

  XBOX: Edelleen hyvä yleisalusta, paljon pelejä vähän vanhemmille 10+ lapsille

  Xbox360: Mainio aikuisten alusta. Ei oikein lapsille löydä hyvää kamaa. Ehkä futispelit.

  PS3: Tähän en ole edes ostanut peliä (Haloo: 60 EUR/kpl !!! ) kuin mukana tulleen motorstormin. Riittää kyllä toistaiseksi. Ylimainostettu pelikone, jonkilainen mediakeskus ja suht ok blu-ray soitin. Lisäksi aikamoinen möhkäle.

  Lisäksi on PC kaikkeen oikeaan pc harrasteluun, web-selailuun yms..  Suositukset?

  Nojaa...ei noista yksikään ole ylivoimainen....

  ...eli ostaisin tuohon kuvaamaasi käyttöön sitten varmaan vielä PS2:sen langattomilla ohjaimilla. Parhaat kaikenikäisten ja lastenpelit ja halvin kaikista..
   
 3. Tommi77

  Tommi77 New Member

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaa-a. Hankintalistalla taitaa olla Xbox360 60Gb Holiday Pack, joka sisältää Lego Indyn ja Kung Fu Pandan. Hintaa esim. Koneboxissa 229e+pk. Ei paha.
   
 4. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 127
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toinen ainakin lähes yhtä hyvä paketti on Gears of War 2 + tuo sama laite 269€. Tuota Holiday Pack pakettia saa monestakin kaupasta mm. Prismasta. Kannattaa käydä itse katsomassa ja hakemassa liikkeestä ja tähdätä laitteeseen jonka valmistusnumero on 240 tai suurempi, näin voit hyvällä tuurilla saada Jesperin (uusin revisio).
   
 5. Tommi77

  Tommi77 New Member

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dodiin. Laitoin eilen Amazonista PS3-bundlen tulemaan. Batman Begins -sinisäde, Little Big Planet, HDMI-kuapeli ja kaukosäädin ilmatteeksi + Prince of Persia 10 puntaa + Rambo 7 -sinisäde puntaa + Lego Star Wars: The Complete Saga x puntaa + toinen ohjain y puntaa. Paketille tulee hintaa 466 euroa.

  PS3 tullee tällä viikolla, mutta loppulähetystä joutuukin odottelemaan mahdollisesti jopa joulun yli. :grr: Nooo... Wipeout HD ja Super Stardust HD tulee varmaan ekana ladattua.

  Ja jos vielä perustelen ratkaisuani: Olin todellakin hankkimassa jo X0:aa, mutta lueskeltuani riittävästi Amazonista PS3:n tilailleiden kokemuksia ja kun bundleen sai lopulta kaukosäätimen ja leffankin, niin ei tarvinnu kauaa miettiä. Saan nyt todella jees -paketin samoihin hintoihin kuin Suomessa pelkän koneen + LBP:n (esim.). Maahantuojan olisi aika katsoa jo peiliin, sillä muuta Eurooppaa korkeampi hinta on karkottanut tosi paljon porukkaa suomalaisten kauppojen tiskeiltä.
   
 6. itn

  itn New Member

  Liittynyt:
  28.02.2004
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä on kotona muksuilla parikin PS2-konsolia. Olen nyt miettinyt konsolin päivittämistä PS3:een tai Wii:hin.

  PS3:n blueray on kiva bonus, mutta ei ratkaise valintaa. Lähinnä nyt kiinnostaisi sellainen konsoli, johon saa mukavia AIKUISTEN ILLANISTUJAISIIN soveltuvia KAKSINPELEJÄ (=ei tappamista ja räiskimistä). Onko PS2:lle hyviä kaksinpelejä? Löytyykö uudemmille konsoleille mielenkiintoisempia kaksinpelejä?
   
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 114
  Saadut tykkäykset:
  97
  No Pleikkareille saa Buzz!:n mikä ainakin minusta oli hauska peli, mutta ehkä se on parhaimmillaan isomalla porukalla. Sitten on tietenkin Singstarit ja Guitar Herot...

  Suosittelisin silti ehdottomasti Wiitä, koska eipä ole millään muulla konsolilla pelatessa ollut niin hauskaa kuin vaikka kaverin kanssa Wii Sportsin tennistä pelatessa. Toinen mainio kaksinpeli on Mario Kart Wii, joka on kyllä muutenkin aivan mainio peli Wiillä on nimenomaan se etu, että kun se pelaaminen ei yleensä ole sitä sohvalla kököttämistä ja pelkkien sormien liikuttamista, niin kilpailuvietti kasvaa -- mikä takaa aina hauskemman ja hauskemma pelikokemuksen.
   
 8. filosofem

  filosofem New Member

  Liittynyt:
  27.12.2008
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jahka ensiksi saan parin vuoden tauon jälkeen hankittua taloon television, niin varmaan lähiaikoina edessä on myös pelikonsolin ostaminen. Nuorena olin Playstationin kannattaja, ja silloin tuntuikin että muiden firmojen konsolit jäivät nopeasti unohduksiin, enkä edes muistakaan mitä kaikkea joskus on ollut markkinoilla... 64, GameCube, Dreamcast nyt ainakin.

  Xbox on mulle aika vieras konsoli, jostain Wiistä nyt puhumattakaan. PS3 olisi mun historian perusteella aika luonteva hankinta (tosin en ole seurannut konsolimaailmaa moneen vuoteen), mutta sellainen tuntuma on, että kallistunkin Xbox 360:een. Blu-ray -asema löytyy jo PC:ltä, joten PS3 ei tuo tätä etua.

  Miten muuten nykyajan PC-pelit? Ovatko ne HD-laatua kuten ilmeisesti PS3:lla ja Xbox 360:lla? Kuitenkin samat pelit valmistetaan jokaiselle alustalle... Ajattelin vain jahka kytken PC:een tulevaan Full HD telkkariin, niin hyötyykö PC-pelaaminen tuosta 1080p kuvasta? Tällöin mitään pelikonsolia en nyt välttämättä tarvitsisi.
   
 9. winterland

  winterland Active Member

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 254
  Saadut tykkäykset:
  1
  Urheilupelit ovat melko perusvarma ratkaisu. Täällä ainakin ollut hauskaa Fifan ja NHL:n parissa. PS3 käytössä.
   
 10. Thezeus

  Thezeus New Member

  Liittynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kolme sanaa: Pro Evolution Soccer
   
 11. The Ahonen

  The Ahonen New Member

  Liittynyt:
  05.07.2005
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  0

  Ja nimenomaan Wiillä. Se uusi ohjaustapa on ihan helmi ja joukkuetta voi kontrolloida joukkueena. Uusi PES09 on pakko ostos ainakin itsellä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2009
 12. Mogge

  Mogge Member

  Liittynyt:
  28.04.2007
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Konsolia etsimässä. Valinta kohdistunee joko Wiihin tai PS3:een.

  Onko tosiaan niin, että Buzzit, Singstarit sun muut löytyy vain PS3:lle? Vaimo varmasti tykkäisi näistä :rolleyes:

  Itse olen pelannut PC:llä fps-pelejä kuten Call of Dutya, Flashpointia jne. Ilmeisesti ainakin Call of Dutyn kaikki osat löytyvät Wiille ja PS3:lle, vai olenko ymmärtänyt väärin? Kysymys kuuluukin, kuinka tuo ohjaus onnistuu kys. konsoloiden kapuloilla? Kun en ole kumpaakaan päässyt vielä kokeilemaan, niin jo ajatustasolla äijän + tähtäimen liikuttelu PS3:n ohjaimella tuntuu mahdottomalle. Mitenkäs Wii:llä, kuinka sillä liikutaan ja tähtäillään?

  Entäpä onko PS3:ssa mainittavasti parempi grafiikkaa FullHD-töllöstä katsottuna kuin Wiissä?
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 114
  Saadut tykkäykset:
  97
  Kyllä se tosiaan niin on, että Buzzit ja Singstarit loistavat poissaolollaan Wiillä. Onneksi sentään Rock Bandit ja Guitar Herot (joskin jälkimmäisessä täytyy jokaiseen instrumenttiin olla oma Wiimotensa) kyseisellä konsolilla ovat, ja kyllähän sitä yristystä on ainakin tuoda näitä laulupelejä myös mukaan.

  Enpä yllättynyt kauheasti grafiikkapuheista, kun mainitsit olevasi FPS-PC -pelaaja. :D Kyllähän PS3:n grafiikka on merkittävästi parempaa (sehän on teräväpiirtoa toisin kuin Wiin 480p), mutta kyllä Wiinkin grafiikka ihan kelvollista on. Mielestäni kuitenkin teikäläisen olisi tärkeä miettiä sitä, että tuletko valitsemaan konsolisi juuri grafiikan perusteella. Nykyäänhän ne eniten porskuttavat pelit konsoleilla ovat niitä, joita pelataan ihan muun kuin näyttävän grafiikan takia -- esim. nämä partypelit kuten Guitar Herot, Singstarit ja Buzzit. Olen itse Wiin omistaja, ja olen kyllä PS3:llakin pelannut aika paljon, mutta tärkeämpää itselle on pelattavuus, hauskuus ja innovatiivisuus -- ja niissä Wii loistaa.

  Jos vannoutunut FPS-fani olet, niin eihän mikään tule koskaan voittamaan kunnon hiirtä ja näppistä. PS3:lla liikutaan DualShock3 -ohjaimella, ja vaikka esim. nuo Call of Dutyt ovat suosittuja myös konsoleilla, niin varmasti ohjattavuus ottaa askeleen taaksepäin. Wiillä taas liikkuminen tapahtuu Wii Remotella ja Nunchukulla. Kyse siis on pienen kauko-ohjaimen näköisestä ohjaimesta, jossa on muutama nappi ja joka rekisteröi liikkeet (yleensä) television päälle kiinnitettävän "valon" avulla. Nintendon tarkoitus tässä oli saada pelaajat ylös sohvalta ja liikkumaan, ja vaikka toki pieni ranteenliike ajaa saman asian kuin oikean tennislyönnin matkinen Wiimotella, niin kyllähän moisessa on onnistuttu.

  Oma mielipide asiaan on, että Playstation on aina Playstation (kelpo konsoli), mutta PS3:sta ostetaan monesti Blu-rayn ja HD:n takia -- siksi koska luullaan, että ne uusimmat hienoudet ovat kaiken A ja Ö. Itse menin toista reittiä, ja vaikka vastaavasti Wiillä ns. vakavien pelien puute on jonkinlainen vaiva, niin toisaalta paljon hauskempaa sillä on ollut pelata kuin PS3:lla.

  Summa summarum, kummassakin konsolissa on omat hyvät ja huonot puolensa, ja kyllä itseäkin kenkuttaa, kun vaikkapa Buzz! ei ole saatavana Wiille. Silti, enpä ole langennut PS3:een, vaikka sitä saisi UK:sta halvalla. Eipä PS3:llekaan saa toisaalta vaikkapa Mario Kartia.
   
 14. Vekka

  Vekka Active Member

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 021
  Saadut tykkäykset:
  8
  Wii on halpa lastenpelikonsoli ja PS3 kodin viihdekeskus teräväpiirtopeleineen, Blu-ray soittimineen jne.
   
 15. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 127
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä on ja ero on huomattava, vanhalla CRT-televisiolla ero ei ole mitenkään suuri, Sony PS3 ja MS XBox360 ovat peleissä kuvanlaadullisesti hyvin lähellä toisiaan.
   
 16. Mogge

  Mogge Member

  Liittynyt:
  28.04.2007
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia kaikille vastauksista. Tällä hetkellä lähinnä arvelluttaa tuo fps-pelien ohjaaminen. Oli siis kyse Wiistä tai PS3:sta, niin takapakkia otetaan verrattuna PC:hen. Olisin jotenkin kuvitellut, että Wiin mailanheiluttelu olisi tuonut oman realistisen lisänsä sotapeleihin - siis tietysti sen lisäksi, että olohuoneen pöydälle on tehty "hiekkasäkkimuuri" jauhopusseista ja pelatessa on kattila päässä kypäränä ;)
   
 17. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olet ymmärtänyt väärin. Eniten niitä osia löytyy PC:lle eli kaikki. En laske prev-gen koneille tehtyjä spin-offeja mukaan. Sitten seuraavaksi XO:lle (COD2:stä lähtien). Sitten PS3(COD3:sta lähtien) ja Wii viimeisenä.
   
 18. Jyrki

  Jyrki Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Kyllä se wiimote tuo oman lisänsä fps-peleihin. Jopa siinä määrin, että se on realistisesti yhtä hidas kuin oikea ase verrattuna yliluonnollisen nopeaan hiireen.

  fps-pelien tarjonta Wiilllä on kuitenkin suhteellisen heikkoa.
   
 19. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 804
  Saadut tykkäykset:
  363
  Loistavasti toimii ohjaus PS3:ssa fps-peleillä. Todella helppoa ja mukavaa. Tietysti jos ostaa jonkun huonon pelin, niin siinä voi olla sitten vaikka kuinka huono ohjaus, kaiken muun paskan ohella.

  Käyppä vaikka kokeilemassa Call Of Duty 4:sta jossain, niin siitä saa aika hyvän käsityksen mikä on loistava ohjaus.
   
 20. Butcher81

  Butcher81 New Member

  Liittynyt:
  24.11.2007
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Frag Fx on paras ohjain PS3 fps-peleihin,jos on tottunut PC pelaamiseen.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.