Uuteen taloon olohuoneteatteri

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Vega_, 24.07.2020.

 1. Vega_

  Vega_ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.04.2005
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  36
  Juurikin näin. Verhoja olen itseasissa katsellut mallia akustoivat. Saisi samalla ”pimennettyä” tilaa. On vaan aika suolaisen hintaisia vaikkakin värivaihtoehtoja riittää.
   
  vemkki tykkää tästä.
 2. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 450
  Saadut tykkäykset:
  637
  Ymmärsin suunnitelmat väärin. Tuo kuullostaa itseasiassa hyvältä. Olohuoneteatteri. Minulla on samanlainen ja rupean sitä siksi tästä lähtien kutsumaan.
  Minulla siis seiniin ja kattoon upotetut kaiuttimet ja TV. Telinehyllykin on kodinhoitohuoneen puolella ja vain etuosa laitteista lasioven takana näkyy olohuoneeseen. Kodinhoitohuoneessa voi avata kaapinoven ja laitteiden johtoja voi vaihdella ilman pölyssä konttaamista ja tirkistelyä ahtaassa kolossa.
   
  aarno2815 ja Vega_ tykkäävät tästä.
 3. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 349
  Saadut tykkäykset:
  62
  Olisi kiva nähdä kuvia. Tuo TVn upotus seinään voi tuottaa hommia lisää, kun TV vaihtuu:)
   
 4. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 450
  Saadut tykkäykset:
  637
  Kuvia on pyydetty aikaisemminkin, mutta olen vähän huono niitä laittelee ja kaikenlainen tietoturvakin pelottaa, kun olen vähän käsi asian kanssa. Kuvia toki otettu sekä kaappi auki ja kajarit ilman suojia, että kiinni.
  Tosiaan, nyt olen "pakotettu" pysymään tuossa 65-tuumaisessa koossa. Eikä pelkästään TV-reiän takia, vaan onhan myös kaiuttimet Revel-uppomalliset sijoitettu TV:n ympärille symmetrisesti, niin että TV-koon kasvatus siirtäisi niistä vähintään kahden paikkaa. Pahin ongelma on tuo laitekaappi, kun sitä ei oikein saa siirrettyä. (Subbari on muuten laitekaapin alla omassa kotelossa, joka auki olohuoneeseen vaalean kankaan takana) Yhtään johtoa ei ole näkyvissä, vaikka on 5.1.2 Atmos.
  Tosin puuseppä, joka tuon kakkosnelosen + kipsilevy (12cm) paksuisen valeseinän väsäsi sanoi, että kaiken voi korjata. Kukaan vieraista ei ole seinää tajunnut. Yksi asentaja, joka oli laittamassa keittiökaappeja hoksasi ja oikein huolellisesti tutki miten oli tehty, kun oli hänen mielestään niin hieno ratkaisu.
  Voisin ehkä nostaa TV:tä 80 sentistä 110cm, jolloin TV nousisi laitekaapin yläpuolelle ja näin kiertäisi ongelman. Toki kaksi kaiutinta siirtyisi myös ja varmaan saman puusepän siihen palkkaisin, joten kalliiksi tulisi. Ja ehkä TV-nousisi myös liian korkealle?
  Ajattelin 77-oledia, mutta nythän on tullut jo 83 ja 88 tuumaisia, joten odotellaan, kun en ihan pienen syyn/koon lisäyksen takia rupea seinää repimään.
  Enemmän kiinnostaa olediin siirtyminen ja se menisi tuohon samaan reikään. Ehkä LG:n 65G1 on vihdoin se, joka saa minulla ostohousut jalkaan.
  Erittäin tyytyväinen olen ollut tuohon valeseinään ja vaimokekin muistaa aina välillä siitä kiittää. Asui kuitenkin 6 vuotta perinteisen systeemin kanssa eli TV tasonpäällä, laitteet räkissä, 5.1 järjestelmän kaikille kaiuttimille johdot lattialla, neljä kaiutinta telineillä ja valtava REL subbari nurkassa. Taso vei varmaan metrin syvyydessä ja oli takaa aina ihan pölyssä ja johdot sotkussa.
  Olohuoneteatteri se olla pitää, kun alkaa hauta olemaan lähempänä kuin syntymä ja ei jaksa enää ihan joka asiasta välittää ja kaikkea olla säätämässä.
   
  TheRealThing tykkää tästä.
 5. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 349
  Saadut tykkäykset:
  62
  Kiitoksia kirjoituksestasi!
  annan sille suuren arvon. Kuvittelin sinua nuoremmaksi, itse saatan olla iäkkäämpi.
  Alkuajat harrastuksessa olivat(Traban aikaan) paljon aktiivisempia, tein itse vaikka mitä. Hushboxista ja tykkitelineestä ja Prismasonicin linssistä lähtien(siis asennus)+kaareva screeni+HTPC. Rakennettiin pojan kanssa alusta lähtien HTPC ja testattiin varmaankin lähes 20 Linuxversiotakin, mutta eivät napanneet, Winkussa oli pitäydyttävä. Nyt on Mäkki ja Winkku molemmat, mutta eivät HTPC-käytössä.

  Minä aikani yritin pitää johdot muovilistojen alla. Nippa nappa mahtuivat listoihin sisään. Sitten laitoin ammattilaisen reilut listat ja niissä on muutosvaraa. Kuitenkaan kaikkia ei saa listojen sisään kun muutoksia tulee laitteisiin ja niiden järjestykseen vähän väliä. Ei vaan jaksa vaihdella alinomaa. Kunhan pahimmat hässäkät ovat poissa näkyvistä.
  Tuota valeseinäajatusta minäkin olen aika ajoin funtsinut, mutta nuo muutostarpeet ovat aina saanut jarrut päälle.
  Noiden valerakenteiden purku sitten joskus on kamala ajatus ja sitten purkujälkien korjaus!!
  Yritän aina ajatella muuttohetkeen asti noissa virityksissä ja nimenomaan purkujen korjausta. Yleensä se on aina edessä joskus. Edellisessä asunnossa olikin.
  Teetin alakaton olkkariin ja se on kyllä siisti ja kelpaa taatusti seuraavalle asukkaalle,jos/kun muutan. Alakaton päällä on spottivalaisimet ja muut sähköt, joten seuraava asukas saa heti valaistun olohuoneen käyttöönsä, toisin kuin minä, joka aloitti asumisen ilman valaisinta olevassa olohuoneessa. Tykin kohdalla on johdoille näkymätön reikä, johon voi vaihtaa uuden Konto-levyn, jos haluaa ehjän alakaton.
  Eli olohuoneteatteri minullakin on! Ja on ollut kai yli 30 vuotta. Onneksi asuntoni ja olohuone on monilta osin aivan vahingossa soveltuva olohuoneteatterikäyttöön.
  Todella kiva kun kirjoitit omista kokemuksistasi. Olen pitänyt yhteyttä muutamaan harrastajaan vuosien mittaan, hyvä harrastus yhdistää.:)
   
  KILLPATRICK ja TheRealThing tykkäävät tästä.
 6. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 349
  Saadut tykkäykset:
  62
  Tuollainen UST-tykki ja alhaalta ylösnouseva ALR-kangas on kiinnostanut minua, mutta ei ole missään ollut mahdollista nähdä kunnon demoa, siis paino sanalla kunnon. Kangas ei tarvitse demoa, minullahan on ALR-kangas, mutta UST-tykit eivät ilmeisesti ole kuvan laadultaan sitä mitä normaalitykit. Varmaan kehittyvät neki ajan mittaan ja monissa on TV viritinkin sisäänrakennettuna, mikä on hieno asia. Sonyn 77" oled-telkkuun olen ollut tyytyväinen, näkee ison kuvan tai vielä isomman(105") tykin kautta. Etukajarit ovat WB:n square two, keskellä WB:n Arc. Takana Dynyn pikkuboxit.
  En ole viitsinyt laittaa ainakaan vielä Atmosta, vaikka pienet kajaritkin on valmiina.
   
  Moti tykkää tästä.
 7. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 288
  Saadut tykkäykset:
  583
  Mukava lukea näistä projekteistakin, tätä lisää plazalle!
  Mitä ajattelet tai olette perheessä keskustelleet olohuoneteatterin käytöstä noin ylipäänsä, ajatellen nyt lähinnä äänenvoimakkuutta? Neljästä käyttööntulevasta makuuhuoneesta kun voinee päätellä, että jälkikasvuakin asuu talossa.

  Tuo äänenvoimakkuusasia tai siis voimakkuuden rajoittaminen on se yksi kompromissi avoimessa teatteritilassa. Toki ei kaikki, en ehkä itsekään kaipaa referenssitason äänenvoimakkuutta.

  Mutta mahtavaa, että on optio olemassa myös ihan erillisestä teatterirakennuksesta!
   
 8. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 758
  Saadut tykkäykset:
  349
  Onko molton sinusta kallista? (koon huomioiden). Värivaihtoehtoja tosin ei hirveästi ole..
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2021
 9. JaLe

  JaLe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.04.2001
  Viestejä:
  1 473
  Saadut tykkäykset:
  13
  Itsekin olen vahvasti olohuoneteatterin kannalla, vaikka kotiteatterista puhunkin.
  Meidän perheessä olohuone on kaiken sydän jossa vaihdetaan päivän ilot ja surut sekä nautitaan leffa ja musiikki elämykset.

  Erillinen huone kotiteatteria varten on varmasti optimaalinen äänentoiston kannalta, mutta itse koen moisen tilan vieraaksi.

  Olohuone ratkaisu on aina kompromisseja kompromissien perään.

  Itselläni on parhaillaan muuton jäljiltä remppa käynnissä ja samalla menee hifi-laitteistoa uusiksi.
  Kunhan tästä homma valmistuu niin jonkin pienen tarinan tänne kyllä laitan.

  Kyseessä on olohuoneteatteri joka tulee osaksi n. 60-neliön tilaa joka on jaettu kolmeen osaan. Keittiö toisessa päässä, jonka takka erottaa omaksi alueekseen. Toisessa päässä teatteri ja siinä välissä ruokailu/oleskelu tila - tämä on yksi n. 40-neliön alue, jonka jakaa vain pari tolppaa.
   
  Vega_ tykkää tästä.
 10. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 197
  Saadut tykkäykset:
  52
  Kannattaa käydä kaiuttimista Revelin ja Klipschin mallisto läpi. Ne on tarkoitettu kotiteattereihin.
   
 11. Vega_

  Vega_ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.04.2005
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  36
  Kyllä jälkikasvua on. 8v,5v ja 1v tytöt, mutta ei sen takia tarvitse ilman ääniä katsoa. Ainakin isommat edellisessä talossa nukkuivat vaikka me katsottiin leffaa. Lapset oppii ja tottuu. :)
  Sen lisäksi isovanhemmat asuu 100m päässä, niin kyllä hoitoapua silloin tällöin leffan ajaksi järjestyy ihan takuulla.
   
  TheRealThing tykkää tästä.
 12. Vega_

  Vega_ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.04.2005
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  36
  Ei ehkä kallista, mutta ei siitä oikein olohuoneen verhoiksi ole. Liian huopamaista. Pitää olla kuitenkin siistit ja hyvännäköiset jo ihan näin miehisestäkin näkökulmasta!


  Klipschiä tulee. Rf280:t on edessä ja kaverina keskellä rc504. Taakse tulee rp 500m pari ja kattoon cs-16c. Subina tosiaan svs 13 ultra joka tulee takaseinälle nurkkaan. Vedin varalta molempiin nurkkiin kaapelin subille. Saa sitten kokeilla kumpi parempi.
   
  JaLe tykkää tästä.
 13. Vega_

  Vega_ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.04.2005
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  36
  Ei pitäisi kaapelien resonoida seinän sisällä. :rolleyes:

  7F85C024-F84E-4FE3-9AB3-5BC910DEAFCC.jpeg 2BF58E84-7EC6-4F33-AEB1-FDE29D71BA05.jpeg 2EA30EA5-15BD-43B3-84A4-F7B549BA040C.jpeg
   
  JaLe tykkää tästä.
 14. JaLe

  JaLe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.04.2001
  Viestejä:
  1 473
  Saadut tykkäykset:
  13
  Tai sitten subi molempiin nurkkiin;)

  Itselläni kuuntelu tila on melko iso, joten subi asia aiheuttaa päänvaivaa. Isoon tilaan pitäisi olla iso subi. Tupla setti olisi kaiketi paras. Sitten tosin hintaa alkaa kertymään melkoisesti. Nuo SVS:n uudet 1000 Pro sarjalaiset on alkaneet kiinnostamaan.
   
  Vega_ tykkää tästä.
 15. Vega_

  Vega_ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.04.2005
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  36
  D5DF3A92-34CC-4044-B717-9412D4BDFFEF.jpeg 738635C5-C3C3-4ED9-ACDE-C42D46F92E44.jpeg
  Tuo mun sb 13 ultra alkaa olemaan kohtuu järeä, mutta tuskin se huonommaksi menisi toisella samanlaisella. :)  Kattokaiuttimetkin tuli. Muutaman viikon päästä pääsen asentamaan akustiikkalevyt kattoon ja samalla kaiuttimet.
   
  JaLe ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
 16. Vega_

  Vega_ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.04.2005
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  36
  Alkaa olemaan akustiikkalevyt katossa ja atmoskaiuttimetkin paikoillaan.
  Jospa sitä ennen juhannusta pääsisi kokeilemaan miten teatteri toimii. Ainakin iso ero jo nyt kun huoneessa puhuu.  29B9E20A-D705-4394-AACC-EAD4F842AA5B.jpeg
   
  JaLe, vemkki ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
 17. hulkki

  hulkki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.12.2015
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  6
  Päädyitkö niihin B&W:n 362 kaiuttimiin katossa? Ja jos päädyit niin mitä ajatuksia? Olisi houkutteleva ja suht halpa vaihtoehto...
   
 18. Vega_

  Vega_ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.04.2005
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  36
  Tuossa ylempänä asiasta mainitsinkin, mutt klipschin kaiuttimiin päädyin.
  https://www.klipsch.com/products/cs-16c-ii

  Ajatuksia ei vielä oikeastaan ole kun muutto on vasta parin viikon päästä, mutta palailen asiaan sen jälkeen :)
   
 19. Vega_

  Vega_ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.04.2005
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  36
  Takakaiuttimet asennettu. Viikonloppuna muutto ja sen jälkeen pääsee kunnolla teatteria kasaamaan.
  Mielenkiinnolla odotan mitä tästä tulee :)
   

  Liitetyt tiedostot:

  nepa, vemkki, JaLe and 4 others like this.
 20. Vega_

  Vega_ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.04.2005
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  36
  Muutto takana ja vaikka suurin osa tavaroista hakee vielä paikkaansa, niin teatteri on jollain tapaa kasassa!
  Matto ja verhot (+tangot) pitää vielä hankkia. Alustavien testien ja todella nopean säädön perusteella pisti hymyilyttämään :cool:

  F91F698C-3D33-48BE-B3FC-73569137F7A1.jpeg 88ACE531-BBB6-465A-9CB4-41E946FF3A05.jpeg AB5930E3-E376-4716-A4AD-2422CE209C41.jpeg
   
  JaLe, vemkki, KILLPATRICK and 3 others like this.