Uuta budjetti CD-Soitinta

Keskustelu osiossa 'CD, SACD sekä DVD-A -soittimet' , aloittajana Lancey, 30.07.2013.

 1. Must@n@@mio

  Must@n@@mio New Member Blokattu

  Liittynyt:
  06.06.2013
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  No minä nyt vain kiusasin. :D

  Vinetyssoittimista yms. suoranaisista mekaanisen musiikin museovehkeistä erossa pysyminen on aina positiiviseen suuntaan.


  SACD -kerroksen rippaaminen ei onnistu tavallisilla menetelmillä. Muistelen joskus lukeneeni että se onnistuisi jotenkin, en tosin tiedä miten.

  Rippaaminen lähtee liikenteeseen siitä, että ottaa tukullisen parhaimpia CD-levykkeitään, istuu perseelleen ja pistää hommat käyntiin. MAC-ohjelmista en osaa sanoa mitään. Tämäkin meni taas karkean OT:n puolelle...
   
 2. JayKay70

  JayKay70 Member

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  [​IMG]
   
 3. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 113
  Saadut tykkäykset:
  152
  Mietiskelen CD-soittimen ostoa. Eniten kiinnostaisi vanhempi laite, jossa coaxial-lähtö. Mulla on Sony BDP-S1100 blu-ray-soitin, joka on coaxialilla av-vahvarissa kiinni. CD-soundi on mielestäni lattea, kaksiulotteinen ja raaka verrattuna tietokoneen kautta kuunneltuun musaan (tietokone kiinni optisella kaapelilla). Mitä mieltä olette, kannattaako cd-soittimeen uhrata muutama kymppi vai pysyykö soundi yhtä huonona? Av-vahvarin DA-muuntimet ovat kyllä ihan laadukkaat eli siitä ei ole kiinni.
   
 4. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 145
  Saadut tykkäykset:
  328
  Ei ne ykköset ja nollat siitä miksikään muutu.. Jitter on todellinen ilmiö, mutta sen aiheuttamat erot tunnetaan huonosti eikä siitä, mikä määrä jitteriä on kuultavissa, ole mitään toisinnettavaa tietoa.

  Jos tietokoneen kautta kuunneltu kuulostaa erilaiselta, syy on joko se, että tietokoneesi ei anna ns. source direct -signaalia ja/tai jompikumpi ropeltaa signaalia jollakin tavoin.

  Toki pidemmän päälle on terveellisempää ja kenties edullisempaa ostaa se dedikoitu soitin, kuin vetää kylmä kalja ennen jokaista kuuntelua, mutta vaikutus ääneen on sama.. :)
   
 5. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 113
  Saadut tykkäykset:
  152
  Koneelta on kuunneltu Foobar2000:n kanssa ASIOn kautta event modessa. Eli on kyllä niin directiä kuin tästä koneesta irtoaa. Tosin 16bit / 44.1kHz FLAC-tiedostoina, eli jos tiedostomuodolla (CD vs. tiedosto kovalevyllä) on sitten jotain eroa.

  Mutta varmasti on erillisessä CD-soittimessakin se riski, että jos digilähdössä on runsaasti jitteriä, niin soundi ei välttämättä tietokoneen tasolle yllä.
  Tietenkin analogisestikin voisi kytkeä, mutta sitten taas tarvittaisiin laadukkaampi soitin (da-muuntimiensa osalta) ja silloin hinta taas nousee.
   
 6. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Erillinen CD-soitin on toisaalta yksinkertaisin ratkaisu saada vahvistimelle tuota CD-ääntä (analogisena tai digitaalisena). Tietokoneen tapauksessa pitää olla oikeanlainen äänikortti/piiri joka ei resamplaa, tukee softaltaan teknologiaa joka ei käpelöi ääntä tarpeettomasti (ASIO, WASAPI, KernelStreaming tms.) ja kaiken tuon lisäksi sitten pitää osata vielä tuo rippaus-touhu (EAC:n konffaus oikein ja siihen sitten joku häviötön enkooderi). Työläs laittaa pystyyn, toisaalta kun sen on kerran saanut toimimaan niin sitten toimii aina.

  Itse suhtautuisin tähän erillissoitin vs. tietokonetoisto -kysymykseen siten, että jos ainoana tarkoituksena on soittaa musaa niin sitten erillissoitin. Jos sen sijaan on tarve koota äänitekirjasto ja pitää materiaali aina saatavilla (varmuuskopiointi!) niin sitten tietokone. Möly toistuu kumpaa tahansa kautta.

  P.S. NAS ei poista varmuuskopioiden ottamisen tarvetta. RAID-pakan hajoamisen kokeneet tietävät tämän.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2014