Uusia malleja DigiExpossa (9800)

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana IRa, 01.11.2007.

 1. leeviska

  leeviska Guest Guest

  Liittynyt:
  17.06.2008
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Myyjä vastaa digisovittimen laadusta ja käyttökelpoisuudesta
  Myös tekstityksen pitää näkyä
  Digisovitin on kulutustavara siinä kuin mikä tahansa muukin kodinkone. Perussääntö on, että myyjä vastaa siitä, että kaite toimii kuten pitääkin. Sovittimella on siis voitava katsoa normaalisti kaikkia yleisessä käytössä olevia televisiokanavia – myös Ylen kanavia.

  Jos tekstiä ei näy lainkaan tai laite ei osaa synkronoida kuvaa ja tekstiä, siinä on kuluttajansuojalain tarkoittama virhe. Sen sijaan virhe ei ole kyseessä silloin, jos tekstityksen tai kanavan näkyvyydessä on pieni viive digitelevisiota avattaessa tai kanavaa vaihdettaessa.

  Kuluttajan on usein vaikea tietää, johtuvatko tekstityksen häiriöt lähetystoiminnasta, antennista vai itse sovittimesta. Siksi hänen kannattaa epäselvissä tilanteissa ottaa ensin yhteyttä DigiTV Infoon. Jos kuluttaja ei saa sieltä selitystä vialle, hän voi kääntyä myyjän puoleen.

  Ensisijaisia vaihtoehtoja virhetilanteiden hyvittämiseen ovat digisovittimen korjaus tai vaihto virheettömään. Myyjällä on aina oikeus yrittää korjata virhe, jos sen voi tehdä kohtuullisessa ajassa ja niin, että siitä ei aiheudu ostajalle kustannuksia. Jos korjaus tai vaihto eivät ole tarkoituksenmukaisia, asiakas voi vaatia hinnanalennusta tai kaupan purkua.

  Tekstitykseen ja ohjelmien tallennukseen liittyy myös ongelmia, jotka eivät johdu sovittimen viasta. Kuluttajavirasto neuvottelee näistä kysymyksistä digialan toimijoiden kanssa vielä joulukuun aikana

  TOSSA NYT PIENTÄ INFOA JA YRITIN TÄRKEIMMÄN PISTÄÄ ALLEVIIVATTUNA, LIEKÖ ONNISTUI.

  eLI JOS KORJAUS TAI VAIHTO EIVÄT OLE TARKOITUKSENMUKAISI ( LUETAAN:EIVÄT KORJAA SELKEÄÄ VIKAA ) NIIN ASIAKAS VOI VAATIA HINNAN ALENNUSTA/KAUPAN PURKUA.

  Lisäksi digiboksin korjauksesta/päivittämisestä ovat vastuussa nimenomaan se liike, josta boksi on ostettu eikä joku muu huoltoliike. Liike, joka boksin on myynyt on velvollinen sen lähettämään huoltoon/korjaukseen.

  TIEDOT PERÄISIN KULUTTAJAVIRASTON SIVUILTA, JOSTA LÖYTYY PALJON LISÄÄ INFOA DIGIBOKSIKAUPOISTA.
   
 2. leeviska

  leeviska Guest Guest

  Liittynyt:
  17.06.2008
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viraston sivuilta löytyy myös tulostettava valitusmalli, jonka voi ottaa mukaan myyjä liikkeeseen valittaessaan boksin vioista.

  Seuraavassa vielä 06.02.2008 jätetty tiedote, jossa pureudutaan tekstitysvikoihin, mutta tuon perusteella samat lait kaupan purusta pätevät myös muihinkin vikoihin, jos niitä ei saada yhdellä kertaa ja kohtuu ajassa korjata.

  Vikoja ovat esim. Boksi ei tallenna, Viikottaiset tallennukset ei onnista, 1080p skaaluksessa vikaa, tallennukset häviää jne.

  Digilähetysten tekstitysongelmia ei tarvitse sietää
  Digisovitinta pitää voida käyttää siihen tarkoitukseen, johon se on alun perin tehtykin. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että tekstityksen on toimittava kaikilla kanavilla. Kuluttajan ei tarvitse tyytyä siihen, että tekstityksessä on jatkuvasti ongelmia.

  Suomessa myytävien laitteiden pitää olla teknisiltä ominaisuuksiltaan sellaisia, että ne todella myös toimivat Suomessa. Muussa tapauksessa laitteessa on kuluttajansuojalain mukaan virhe, joka kuuluu myyjän vastuulle. Myyjä vastaa siis siitä, jos teksti ei näy lainkaan tai tekstityksessä on jatkuvasti puutteita. Kuluttajansuojalain mukaan virhe hyvitetään joko korjaamalla laite, vaihtamalla se uuteen tai purkamalla kauppa.

  Myyjän vastuuseen vaikuttaa muun muassa se, kuinka tiheästi virhe esiintyy. Digitelevisiota avattaessa tai kanavaa vaihdettaessa tekstitys tai kanava voi tulla näkyviin pienellä viiveellä. Se ei välttämättä ole virhe, ellei se toistu säännöllisesti. Sen sijaan virheenä pidetään sitä, että tekstitys jää säännöllisesti laahaamaan paikoilleen. Jos teksti jää piiloon, kyseessä on todennäköisesti väärä kuvasuhdeasetus, ei virhe.

  Myyjän vastuuseen ei vaikuta se, että Yleisradio on muuttanut tekstitysjärjestelmäänsä. Tekstityksessä on korjausyrityksistä huolimatta edelleen virheitä, joita kuluttajien ei tarvitse hyväksyä. Myöskään sovittimen hinnalla ei voi olla vaikutusta tekstitykseen, vaan sen on toimittava yhtä lailla halvoissa kuin kalliimmissakin malleissa.

  Tekstityksen pitäisi toimia moitteettomasti myös ohjelmien tallennuksen yhteydessä. Jos tallennettujen ohjelmien tekstityksessä on toistuvasti ja jatkuvasti ongelmia, virhe kuuluu myyjän vastuulle.

  Kuluttajavirasto/kuluttaja-asiamies julkaisi vuoden 2006 kesäkuussa digisovittimien virhetilanteista ja niiden korjausvastuusta linjauksen. Se laadittiin yhteistyössä digialan kanssa. Voidaan siis odottaa, että digisovittimien myyjät ovat olleet ainakin siitä lähtien tietoisia omasta vastuustaan.

  Tekstityksen temppuillessa kuluttajan kannattaa mahdollisuuksien mukaan ensin yrittää selvittää, mistä virhe mahdollisesti johtuu. On esimerkiksi hyvä tarkistaa, että asetukset ovat oikein, päivitykset ajan tasalla ja antenniolosuhteet kunnossa. Myös käyttöohjeet kannattaa lukea tarkasti. Apua voi kysyä esimerkiksi digitv-infosta, Yleisradion omasta infosta tai kaapelitv-operaattoreiden asiakaspalvelusta.

  Jos asia ei omin voimin korjaudu, kannattaa ottaa yhteyttä myyjään. Kuluttajavirasto/kuluttaja-asiamies on laatinut kuluttajille valitusmallin, joka helpottaa asian selvittämistä.

  Kuluttajan voi olla vaikea hahmottaa, mistä tekstityksen virheet johtuvat. Virheet myös tulevat usein esiin vasta vähitellen. Lisäksi julkisuudessa on annettu lupauksia siitä, että ongelmatilanteet tulevat korjautumaan. Näistä syistä ei voida olettaa, että kuluttaja pystyisi ilmoittamaan virheestä välittömästi sen havaittuaan. Valitusaika voi siis olla pidempi kuin laissa annettu kaksi kuukautta.
   
 3. jokker2

  jokker2 Guest Guest

  Liittynyt:
  16.07.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Handan 9800-C on monessa suhteessa mainio laite, siinä on paljon hyviä ominaisuuksia, joten on helppo ymmärtää että se on menestynyt lehtien vertailuteteissä. Yksi asia kuitenkin tekee laitteesta itse asiassa käyttökelvottoman, nimittäin ajastetut tallennukset joko onnistuvat tai eivät, laite tuntuu arpovan ne sattumanvaraisesti. Ilmeisesti lehtien testeissä keskitytään lähinnä päivittäisiin perustoimintoihin, mutta ei pitkäaikaisen käytön mukanaan tuomiin ongelmiin.

  Kun lähdet viikoksi lomamatkalle ja ajastat esim. 5 - 6 ohjelmaa tallentumaan lomasi ajaksi, alkavat varsinaiset ongelmat. Tästä on nyt kokemusta kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla ajastuksista oli tallentunut vain ensimmäinen, ja loput olivat jääneet tallentumatta. Toisella kerralla kaksi ensimmäistä ajastusta oli toiminut, mutta kaikki sen jälkeiset puuttuivat.

  Tästä ongelmasta on paljon keskusteltu Laatuantennin ohjelmatestauspalstalla. Tarvittavaa softamuutosta ei kuitenkaan ole saatu aikaiseksi. Niin kauan kunnes se on tehty, laitteen ostamista ei voi suositella kenellekään!!
   
 4. Pyromanne

  Pyromanne Guest Guest

  Liittynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan jo pohtinu miksi joillakin sama malli toimii paremmin kuin toisilla? Vaikka olisi siis sama firmanware asennettu. Olisko mahollista, että nää koneet eroavat kuitenkin valmistuserästä riippuen vähän toisistaan? Esim. eri chippiversio, tmv...
   
 5. MarkoV

  MarkoV Guest Guest

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Väittäisin Handanin ollessa kyseessä, että erien rauta vaihtelee. Näin ainakin oli 6000-sarjassa, johon ei koskaan saatu väännettyä toimivaa softaa. Virtalähdemallejakin oli ainakin pari erilaista, mutta riippumatta mallista poksahtelivat ihan samoin.
   
 6. tepatee

  tepatee Guest Guest

  Liittynyt:
  08.08.2006
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lukiko kukaan MikroPC 4/2009 lehdestä kuinka vuolaasti tätä Handania kehuttiin?
  http://www.mikropc.net/vertailut/article269988.ece

  Erityisesti Genesis-skaalainpiiri on kuulemma omaa luokkaansa kuvanlaadussa (verrattuna vaikka Maximum Procaster Topfield).

  Testissa mainitaan myös että firmware on versiota 1.20 vaikka maahantuoja tarjoaa edelleen vain versiota 1.14 !!

  Onko mahdollista että tuossa 1.20 versiossa on vihdoin korjattu näitä 1080p ongelmia ja vihreitä raitoja? Onko muilla kokemuksia? Oletteko vaatineet uutta versiota maahantuojalta?
   
 7. Que

  Que Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  tuossa arvostelussa on testattu kaapeliversio, johon siis tuo 1.20 on saatavilla

  http://www.ladigital.fi/tuotetuki/DVB-C_9800_ohjelmisto.php

  Kyllä mulla tuolla versiolla tulee yhtälailla välillä vihreitä välähdyksiä, varsinkin kun nauhoitteita kattoo. Jotenkin sitä on vaan niin turtunut koko laitteen paskuuteen, ettei jaksa enää välittää ku on jo sen ~500 euroa tuohon paskakasaan laittanut.

  Koko farssia kuvaa varsin mainiosti se, että ainut paikka jossa vioista pystyi jollain tasolla raportoimaan, suljettiin vaan mitään ilmoittamatta.

  http://www.laatuantenni.fi/testaus/
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2009
 8. Wúrt

  Wúrt Guest Guest

  Liittynyt:
  18.02.2008
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  ajattelin käydä korjaamassa tuon handan 9800:sen kotiin ku tarttisin kipeesti tallentavaa boksia...ensin ajattelin ostaa topfield tf500pvrc vekottimen, mutta toppari on vissii menossa konkkaan?! että einyt viitti ostaa mtn maailmanlopun vehjettä :D onk otuo handani ostoksen väärti? 199€ irtoais gigantista
   
 9. matias

  matias Guest Guest

  Liittynyt:
  27.01.2004
  Viestejä:
  895
  Saadut tykkäykset:
  0
  En suosittele, Handanit on hirveitä bugipesiä...ainakain DVDPlazan ketjujen perusteella. Eli voi olla just sun mainitsemasi maailmanlopun vehje ala Dr strange love:thumbsup:

   
 10. Pvt Joker

  Pvt Joker Guest Guest

  Liittynyt:
  11.08.2009
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistäs olet kuullut, että Topfield olisi konkkaan menossa? Topfieldin entinen maahantuoja Kjaerulff meni jo konkkaan, mutta noiden nykyisin kaupassa myytävien Topfieldien maahantuoja on FinTop Oy.
   
 11. Mappi

  Mappi Guest Guest

  Liittynyt:
  27.12.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihanaa kun omistan tuon bugisen paskakasan. :OI Nyt uusin ongelma on, että en saa kanavahakua toimimaan loppuun asti millään tavalla. Päivitin firmiksenkin 1.20:aan ja ei mitään apua. :sick:

  Ihan sama tekeekö manuaali vai automaattihaun. Jää aina juminn johonkin prosenttilukuun. Välillä löytää muutaman kanavan ja joskus ei ollenkaan. Tarkoitus oli saada UrhoTv näkymään. Kaikki muut kanavat saa näkyviin kun palauttaa tehdasasetukset ja tämän jälkeen ottaa töpselin irti seinästä ja vasta tämän bootin jälkeen pistää automaattihaun päälle. Tässäkin haku jumittaa 80% kohtaan, mutta siihen onkin löytänyt jo kaikki muut kanavat joita tarvitsen, paitsi UrhoTv:n..

  Olisiko kellään antaa hyvää vinkkiä miten tuon voisi edes saada toimimaan?
   
 12. Wúrt

  Wúrt Guest Guest

  Liittynyt:
  18.02.2008
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  onko sulla siis toi topfieldi vai handani?
   
 13. Mappi

  Mappi Guest Guest

  Liittynyt:
  27.12.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo. Handani siis löytyy minulta. Ei ole vieläkään saanut viritettyä kanavia. Apuja?
   
 14. hiihaahandan

  hiihaahandan Guest Guest

  Liittynyt:
  18.09.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla ihan sama vika. Haku yleensä jää jo 5% mutta joskus menee vajaaseen 80% ja pysähtyy aina kun löytää LIV kanavan. Lisäksi ohjelmaopas näyttää tyhjää. Onko kenelläkään neuvoa?
   
 15. Mappi

  Mappi Guest Guest

  Liittynyt:
  27.12.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ohjelmaopas näyttää tiedot, kun kanavahaun jumituskohdan tai liv kanavan löytymisen jälkeen painat exit ja tallennat kanavat. Sen jälkeen virrat pois ja takas päälle, niin ohjelmaopas toimii.
   
 16. equilibrer

  equilibrer Guest Guest

  Liittynyt:
  24.11.2003
  Viestejä:
  945
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkälaisia kokemuksia SD-kuvan skaalauksesta FullHD-telkkarissa uusimmilla firmiksillä (ja muutenkin)?

  Eli onko Handan 9800:n skaalain parempi kuin vaikkapa nykyisissä uusissa Samsungin B6xx tai B8xx sarjan plasma/lcd-tv:eissä? Eli toisin sanoen, jos nyt ostaa noita sarjaa olevan uuden telkkarin, hyötyykö Handanin skaalaimessa sd-lähetyksissä vielä jotain, vai onko telkun skaalain joka tapauksessa parempi, että on ihan sama mikä boxi siellä välissä on?
   
 17. dvd

  dvd Guest Guest

  Liittynyt:
  06.03.2009
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä on kiinnostava kysymys: SD-tv-lähetyksen skaalaus ylös esim. 1080 i tai p -tarkkuuteen Full HD-telkkarissa.

  Onko kokemuksia kellään? Ja verrattuna 9800 c:n 1080-skaalaukseen?
   
 18. -Force-

  -Force- Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  11.06.2005
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lahden anttilassa näin tänään tälläsen takuukorjatun alehintaan 75e mutta kun luin näitä juttuja täältä, niin en kyllä taida viitsiä hakea edes tuohon hintaan tuota kakkos boksiksi.

  Harmi koska ihan hienolta se näyttäisi kun on mustakin... Ja hieno näyttö :)