Uusia malleja DigiExpossa (9800)

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana IRa, 01.11.2007.

 1. pekotu

  pekotu Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2007
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  13
  Minulla on ollut nyt C9800 nyt viikon ja ainakin minulla tallennukset tekee juuri tätä 59min ja 29min joten jättää aina minuutin lopusta pois jos on peräkkäiset ohjelmat samalta kanavalta vaikka kuin on kaksi viritintä laitteessa.Kyllä kolmen saman aikainen tallennus kuitenkin eri kanavanipuilta toimii joten molemmat virittimet on toiminnassa.Myös tekee harmittavaa ajastin virhettä kun epg käyttää.Nyt kaksi ohjelmaa jo alkanut kummallisesti 13min myöhässä tallentamaan.Kun on pitänyt tallentaa 0200-0325 niin tallennus on alkanut vasta 0213.Mysö toinen oli alkanut kummallisesti 13min myöhässä.Eri kanavat kyseessä ja toisella kertaa ei mitään muita tallennuksia samaan aikaan ja toisellakin vain yksi joten ei pitäisi olla mitään ongelmaa.Oston jälkeen heti eka ongelma oli ylen tekstityksen ongelmat.Tuli teksti etuajassa puhetta ja myöskään kone ei osannut sammuttaa itseään ajastuksen jälkeen yöllä vaikka oli herännyt tallentamaan ohjelmaa.Oli kyllä ihme että edelleen vikoja löytyi vaikka ollut muutaman vuoden jo toiset mallit markkinoilla.Sain siihen sitten päivityksen 108 ja päivitys auttoi laitteen sammumiseen ja joten kuten ylen tekstitykseen edelleen kuitenkin ohjelman alussa on joitakin minuutteja eri aikaa kunnes saa kiinni,mutta kyllä nämä ajastuksien alkamiset väärään aikaan on aika paha vika vielä tässä vaiheessa vaikka on ollut aikaa vuosia tehdä täysin toimiva laite.Ja luulisi osaavan tallentaa peräkkäiset ohjelmat jättämättä viimeistä minuuttia pois.Olin yhteydessä handaniin heti ylen vikojen jälkeen ja siihen viestiin vastattiin nopeasti seuraavana päivänä kun oli vikaan korjaus päivityksen muodossa mutta nyt kun on talletus ongelmista laittanut viestiä niin ei kyllä ole mitään kiirettä palata asiaan.Toivotaan että kun seuraavat ostaa laitteen niin siihen mennessä on toimiva päivitys tullut.
   
 2. Juho Kusti

  Juho Kusti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on käytössä SW 1.03 ja käytössä siis DVB-T 9800 malli. Suosittelen. Kokeilin muuten kahdella selostuskielellä tallentamista ja molemmat oli valittavissa
  myös tallennetta katsellessa. Suomi ja Ranska olivat vaihtoehdot. Enpä ole havainnut tallenteidenpituuksissakaan ongelmia. Kaupallisiin kanaviin kannatta laittaa mainosten takia vaikka 5 min lisäaikaa. Ton selostuskielen kokeilin muuten heti tallentamalla (ei epg?)
   
 3. Juho Kusti

  Juho Kusti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Teeppä tehdasreset ja suorita kanavahaku uudelleen. Olen myös kuullut seuraavan tempun auttavan: Vaihda takapaneelin kaapelit seuraavasti:
  Antennipistorasiasta tuleva kaapeli ensin TUNER 2 input:iin ja TUNER 2 output:ista TUNER 1 input:iin. Kaapelikaveri kertoi tulotasojen heittelevän ja boksin tunerien välissä oleva vahvistin yliohjaa kun tulotasoa on liika.
   
 4. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Yksi Handanin kompastuskivistä on ollut ohjelmistokehityksen hitaus ja huono laatu. En tiedä johtuuko tämä esim. kieliongelmista Laatuantennin ja korealaisten välillä, mutta todella huonosti toimii. Jokatapauksessa ilmoitetut bugit eivät ole tulleet korjatuksi kovin nopealla tahdilla (esim. tallennelistan tyhjentymistä ei ole parissa vuodessa onnistuttu korjaamaan vaikka Handan on useita kertoja kertonut ongelmaa korjanneensa).

  Kokeile seuraavaa tallentamista: ajasta kaksi samaan aikaan alkavaa ohjelmaa ja niiden jälkeen alkavat ohjelmat. Kun nauhoitukset on tallennettu niin tarkista vastaako kahden ensimmäisen tallenteen kesto asetettua aikaa?
  Audion puuttuminen tapahtuu nimenomaan silloin kun tallennus tehdään ajastamalla. Kokeile ajastaa esim. Euronews, jossa on kolme ääniraitaa, EPG:n kautta - varmasti ei toimi äänivalinta tallenteessa. Tämäkin vika on raportoitu Laatuantennille joskus viime maalis-/huhtikuussa ja eipä ole mitään tapahtunut.
   
 5. pekotu

  pekotu Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2007
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  13
  Olen tehnyt päivityksen jälkeen tehdasreset ja hakenut kanavat uudestaan.Pitää kokeilla tuota johtojen laittamista toisella tavalla jos se vaikuttaa tuohon väärään tallennus alkamiseen.ilmoittelen miten käy ja vaikuttaa tulevaisuudessa pienen käytön jälkeen.
   
 6. pekotu

  pekotu Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2007
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  13
  Kokeilin johtoja toisella tavalla ja ei ollut vaikutusta signaalin tasoon.Signaalin taso ennen tätä oli ihmeellisesti kumpikin (taso&laatu) alle 10% ja sama on myös nyt joten johtojen vaihto ei vaikuttanut tähän.Ihmettelin aikaisemminkin tuota alhaista tasoa kun viereinen digibox näyttää kuitenkin 88%.Mutta ajattelin että Tämä kone näyttää vain ne noin alhaisina vaikka lukema on varmaankin suurempi,koska jos ne oikeasti olisi alle 10% kumpikin niin kyllä minulla olisi ollut jo paljon kuvan pätkimistä ja muita ongelmia.Kuva näkyy kuitenkin hyvin ja ei ole pätkinyt tai jumittunut kuva(vain muutaman kerran talletusta katsoessa)ja talletukset menee muuten kolmekin päällekäin ja salatuilta kanavilta näkyy ja talletukset onnistuu.En ole vielä saanut mitään vastausta handanilta ja edelleen odottelen koska saisi jotain tieotoa.
   
 7. Juho Kusti

  Juho Kusti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen tehnyt ko. tallentamista useamman kerran. Teen ilmoittamasi tallennustestin ja palaan asiaan.
   
 8. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  OK se on sitten selvä parannus, jos kaikki tallenteet tulevat kokonaisina. Luin joskus eräältä toiselta palstalta Laatuantennin edustajan kommentin, että minuutin tauko on heidän vaatimansa muutos Handanin toimintaan, koska ohjelman pitää ennen tallentamisen alkua tehdä jotain tärkeää prosessointia, jota ilman jälkimmäinen tallennus ei välttämättä onnistu.
   
 9. Herra Buddy

  Herra Buddy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2006
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en ole (ainakaan vielä) laitetta hankkinut, mutta hyvin varteenotettava vaihtoehto tämä malli bugeistaan huolimatta on. Aika monella näyttää olleen ongelmia 1080p näyttötilassa. Kiinnostaisi tietää millaista HDMI-kaapelia olette käyttäneet. Käsittääkseni vain uusin HDMI 1.3a -liitin ja mahdollisesti myös sitä edeltävä 1.3-versio takaavat kaikki toiminnot ja ominaisuudet.
  Tuossa linkki WkipedianHDMI-sivuille (engl.):
  http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI
   
 10. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  13
  ZESTA 1.3 HDMI - HDMI kaapeli ja silti vihreät viivat, niin myös Belkin Pure AV HDMI kaapelilla (on jopa ferriitit kaapelissa).
   
 11. Herra Buddy

  Herra Buddy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2006
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  HDMI-kaapeleissa tosiaan on eroja ja luulisi noiden olevan riittävän hyviä. Entä mikä on käyttämäsi TV? Perusedellytyshän Handanin 1080p kuvalle on, että TV on Full HD-tasoa, mutta voisi ajatella, että joku vaikutus on silläkin, onko töllö 50/60 vai 100 Hz? Ja minkä HDMI-version liitin on TV:ssä. Kaikki valmistajat eivät sitä ilmoita, mutta esim. Samsungin F-sarjassa versio on ilmoitettu (1.3). Ei liene paljon hyötyä kalliista HDMI-kaapelista, jos jokin komponentti on alle sen tason.
  http://www.samsung.com/fi/products/tv/lcdtv/files/f86_series_fi.pdf
   
 12. allapo

  allapo VICE PAL, VICE! Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.10.2000
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.bluejeanscable.com/articles/hdmi-spec-versions.htm

  Ainakin jos tavasin tämmöisen sivun vähänkään sinneppäinkään oikein niin mielestäni tässä lukee että noissa HDMI kaapeleissa ei teoriassa ole eroa samat liittimet kaikissa yhtä monta piuhaa, ainoastaan 1.2a ja siitä alle ja 1.3 eroavat specsit "vaatimustasoltaan" ei kuitenkaan teknisessä mielessä siis ei oo enemmän karvoja/mitään liitoksiin liittyvää eroa.

  Eli jollain 10e halvalla 1.1 speksatulla (tai speksaamattomalla) piuhalla näkyy 1.3 ihan yhtä hyvin kuin 1.3 speksatulla jos se halpa piuha on vaan laadukkaasti tehty.

  Siis en nyt rupea väittämään että halpa piuha on se ratkaisu, ostakaa vaan kalliita jos haluatte.

  Jos kirjoittelin puutaheinää, korjatkaa toki. En itse vaan huomannu paremman piuhan 1.3 ja huonomman piuhan välillä mitään eroa, sekään ei tietenkään todista vielä yhtään mitään.
   
 13. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  13
  Sony KDL-46X3000 (Sama kuin **X3500 sarjan mallit, eri kehyksillä vain), eli on Full HD 1080p, 24p True Cinema ym..
   
 14. Herra Buddy

  Herra Buddy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2006
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin kauan kuin ihmiset ovat halukkaita ostamaan kalliita kaapeleita, niitä on saatavilla. Niinhän se kapitalismi toimii! Erot halvan ja kalliin välillä eivät siis (välttämättä) ole teknisiä. Voi tietenkin ajatella, että kalliimmissa esim. liitinten toleranssit ovat tarkempia, jolloin piuhat pysyvät kiinni vaikka niitä vähän siirtelee.

  Riippuu paljon kaapelin käyttötarkoituksesta, minkä version tarvitsee. Esimerkiksi 1.0:ssa ei kulkenut ääni ollenkaan, 1.1:ssä ei toiminut 5-kanavainen PCM-audio, 1.2a:ssa ei ollut tukea SACD-äänille, jne. Esimerkkejä olisi paljon. Kuitenkin, ostamalla uusimman version, ei se ainakaan ihan heti "vanhene" käsiin. Harmi vain, ettei Handan / Laatuantenni ilmoita, mikä on boksinsa vähimmäisvaatimus HDMI-kaapelille.
   
 15. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  13
  HDMI kaapeleiden erot tulee esiin parhaiten silloin kun mennään yli 5m pituuksiin.
  Halvoilla kaapeleilla ei välttämättä "tunnistu" HDCP kopiosuojaus ja kuvaa sekä ääntä ei saa siirrettyä.
  Näin kävi kaverilleni videotykin kanssa, tuli vain HDCP ilmoitus, laadukkaammalla kaapelilla taas ei (ja kuva saatiin tykille).
  Ongelma on varmaakin johtimien ja liittimien laadussa sekä suojauksessa, mikä tahansa paukkulanka ei tietenkään pysty siirtämään korkeita taajuuksia!
  Näinhän on esim RJ45 verkkokaapeleissa, samanlaisia silmin katsoen päälleppäin (Ja vaikka kuoriikin niin eroja ei näe) mutta on kolmea eri nopeusluokkaa, eikä vanhin 10Mb toimi itkemälläkään 1Gb nopeudella (100Mb saattaa kylläkin vaillinaisesti toimia).
   
 16. RXX

  RXX Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin tänään hakemassa kyseisen kaapeliboxin. Ihan ok peli kaikinpuolin vaikuttaisi olevan. Ainakin helppo asentaa, perushyvä kapula ja selkeät valikot. Aikaisemmin mulla oli Handanin perusboxi, johon olin ihan tyytyväinen. Tämä uusi tallentava vain ei tykkää pitää kuvasuhdetta siinä mihin sen asennan. Töllö on vielä toistaiseksi perus putkiTV, joten katson 16:9-kanavia ylä- ja alapalkeilla, mutta MTV3:lla ja Maxilla ainakin tämä muuttaa suhteeksi 4:3 keskitetty eli kuvasta tulee vääristynyt ja reunat jää pois.

  Ohjeissa lukee, että valikoista pystyy valitsemaan haluamansa kuvasuhteen, mutta kun TV:ksi valitsee 4:3, ei suhteita pysty vaihtamaan (tarjoaa kiinteästi 4:3 keskitettyä). Kanavaa katsottaessa kuvasuhteen voi vaihtaa kuvasuhde-napista kaukosäätimestä suoraan, mutta kun kanavia taas selaa, tämä asetus katoaa. :OI Osaisiko joku auttaa miten saisin lukittua kuvasuhteen 16:9? :confused:
   
 17. Herra Buddy

  Herra Buddy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2006
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuon Sonyn huipputelkkarin luulisi toimivan yhdessä digiboksin kanssa jos minkä. Eli kyllä syytä täytyy etsiä Handanin suunnalta. Lueskelin Laatuantennin Foorumilta, että ongelma on tiedostettu (seuraava lainaus koskee T-bokseja, mutta sama ongelma on kaapelipuolella):
  http://www.laatuantenni.fi/testaus/index.php?topic=477.0

  "Tämä 1080p yhteensopivuus on erittäin hankalasti testattava ongelma. koska se esiintyy vain tietyissä yhdistelmissä. Ensin pitäisi selvittää mitä formaattia tuolta Handanista tulee ulos kun asetuksena on tuo 1080p ja toisaalta pitäisi selvittää millä formaateilla nämä Full-HD-koneet toimivat, joiden kanssa 9800:n ei toimi oikein 1080p-asetuksella. Taustatietona sen verran, että HDMI-standardi on erittäin laaja näyttötilojen suhteen. Jos isäntälaite (LCD-TV) saa jostain syystä virheellisen käsityksen kuvaformaatista ongelmia syntyy. Käymme aiheesta keskustelua parhaillaan myös Handanin kanssa."
   
 18. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  13
  Joo kyllä se toimiikin 1080p tilassa tähän asti kaikkien kokeilemien laiiteden kanssa, paitsi siis Handanin 9800....
  Että samaa mieltä, handanin suuntaan tässä pitänee kääntyä koska muillakin sama vihreät viivat ongelma on.
   
 19. allapo

  allapo VICE PAL, VICE! Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.10.2000
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  No yritin vain tuoda esiin semmoisen seikan että mulla on täällä speksaamaton HQ Silver series kaapeli joka kyllä toimii 1.3a:n laitteilla mennen tullen.

  Että edelleenkin olen sitä mieltä että 1.1 speksatulla kaapelilla siis toimii 5 kanavainen pcm-audio jos vain laitteet tukee.
  Edit: Ei vaan oo varmuutta ennenkuin kokeilee...
   
 20. De-Esser

  De-Esser Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites on 9800 omistajat, onko ollut hyvä hankinta? Onkos suurimmat ja häiritsevimmät bugit korjattu?
  Itsellä olisi aikomus vaihtaa Handanin 6000 tuohon 9800. Onko kuvanlaadussa olennaista parannusta?

  Tv:nä minulla Sonyn KDL-32D3000K.