Uusia malleja DigiExpossa (9800)

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana IRa, 01.11.2007.

 1. toukka

  toukka New Member

  Liittynyt:
  05.07.2005
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Älkääs nyt hyvät ihmiset menkö markkinamiesten halpaan. Ei se 1080 ulostulo mikään autuaaksitekevä ole jos se tehdään jollain halpisskaalaimella. Voi hyvinkin olla että parempi kuvanlaatu saadaan tv:n omalla skaalaimella. Marde55 taisikin olla tästä jo jäljillä.

  Ja HDready töllöissä ei 1080p kai pidäkään toimia, i kylläkin.
   
 2. hhelminen

  hhelminen Member

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  837
  Saadut tykkäykset:
  9
  Mutta se on tullut huomattua ainakin omassa töllösäni (KDL-46X3000) että 1080p (lukuunottamatta vihreitä "viivoja") antaa paremman kuvan kuin 1080i, siksi vähän kismittääkin.

  Lisää bugia, jos katselussa on pause päällä, ei ajastetut tallennuksetkaan toimi, vasta sitten alkaa tallennus kun play näppäinta painaa.
  Kaukosäädin myös lakkaa välillä toimimasta, vain virtanäppäin toimii silloin ja sammuttaminen kaukosäätimestä palauttaa laitteen toimintakuntoon.
   
 3. PSSS

  PSSS Member

  Liittynyt:
  26.10.2007
  Viestejä:
  125
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saman huomasin minäkin. 1080p kuvanplaatu olisi ollut paras noista valittavista.

  On se vaan ihme miten Handanilla on varaa pistää testaamaton tuote ulos. Ja maahatuoja ei kommentoi täällä mitenkään. Mutta puskaradio toimii ja netti pyörittää infoa, onneksi.

  Onko ne Maximumit sitten sellaisia että niiden kanssa voi elää?
   
 4. Cosmo_Kramer

  Cosmo_Kramer New Member

  Liittynyt:
  10.09.2007
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastataan nyt sit itse, kun kerta laite tuli haettua testiin. Eli vehje purkaa salaukset lennossa max kaksi samaan aikaan. Jos useampi salattu tallennus menossa, niin pitää purkaa jälkikäteen. Purku tapahtuu taustalla tallennuksena, jonka aikana pystyy tietty katselemaan muita kanavia ja tallentaan kans.

  Erittäin nopeatoiminen laite ainakin vanhaan medion4200:een verrattuna.

  :thumbsup:
   
 5. Cosmo_Kramer

  Cosmo_Kramer New Member

  Liittynyt:
  10.09.2007
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen kokemukset olivat postitiiviset, tänään ei. Tuli meinaan testattua ohjelmien siirtoa usb2:lla pc:lle.

  Suurin miinus tulee siitä, että maksukanavien tallennuksia ei voi siirtää tietokoneelle. Ei vaikka salaus olisi tallennuksesta purettu pois. Ei voi ymmärtää tätä. Nykyään vielä kun suurin osa maanpäällisen verkon kanavista taitaa olla maksullisia, ei tätä voi sulattaa. Takaisin liikkeeseen, mokoma vehje. :mad:
   
 6. Mappi

  Mappi New Member

  Liittynyt:
  27.12.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain kytkettyä eilen uuden kaapeliverkon boxin käyttöön ja näin 2 päivän testillä minulla ei ole ollut handanissa mitään vikaa. 1080p toimii ilman minkäänlaisia häiriöitä. Televisiona Samsung 40" M86.
   
 7. Lippiz

  Lippiz New Member

  Liittynyt:
  02.11.2007
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä on päivämäärässä kuukausi kun laitat boksin lepotilaan ???
  -ettei vaan olisi 11

  hahaa =) tänään päiväys korjaantui oikeaksi,
  laatuantennin foorumilta voi ladata v1.08 -beta käyttiksen jonka pitäisi tuo päiväys bugi hoitaa
   
 8. Wilhu

  Wilhu New Member

  Liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika nihkeesti tästä boksista käyttökokemuksia. Vai eikö se vaan yksinkertaisesti toimi, tai harva on näitä uskaltanut ostaa? Kiinnostaisi nimittäin itseään tämä boksi.

  Toimiiko siis 1080p-tila tällä hetkellä? Vai toimiiko vain muutamilla? Miten muuten käyttö näin yleisesti?
   
 9. Mappi

  Mappi New Member

  Liittynyt:
  27.12.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla ei kyseisessä C9800 boxissa ole ollut edelleenkään mitään vikaa. Kaikki toimii niin kuin pitääkin ja kuva on loistava.:thumbsup:
   
 10. tmikki

  tmikki Member

  Liittynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  159
  Saadut tykkäykset:
  1

  1080p:llä vihreitä viivoja muuten toimii.
   
 11. hhelminen

  hhelminen Member

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  837
  Saadut tykkäykset:
  9
  Sama juttu, vihreitä viivoja v1.05 ohjelmistollakin....
   
 12. MTM

  MTM New Member

  Liittynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käväisin Expertin liikkeessä boksia kattelemassa ja vioista kysymässä. Yllättäin kenelläkään ei ollut mitään tietoa vihreistä viivoista, mutta myyjä otti puhelimen käteen ja soitti maahantuojalle. Maahantuoja myönsi 1080p:n aiheuttamat ongelmat, mutta vika ei kuulemma koske kaikkia telkkareita. Joten millaiset laitteet mahtaa kyseisen boksin käyttäjillä olla? Ilmeisesti Sampan M-sarja ainakin toimii ongelmitta? Itse ajattelin testata piakoin laitetta F-sarjalaisen kanssa.


  Ja kun jaksoin palata ekalle sivulle niin huomasin että F-sarja onkin jo testattu. Jätän siis boksin vielä kaupan hyllylle...
   
 13. masaby

  masaby New Member

  Liittynyt:
  11.12.2006
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitenkäs tämä 1080 toimii Samsungin R malleissa?
   
 14. Juho Kusti

  Juho Kusti New Member

  Liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  :) Siis DigiExpon asiantuntevan esittelyn jälkeen lusikka käteen ja puuroa lautaselle. 9800 sarjan pakkaus oli jo mukaansa tempaavan näköinen joten nopeasti onoffin kautta kotiin (kantokahvalla varustettu pakkaus oli helppo roudata himaan) ja tölkkiin piuhat kiinni. Kanavahaku nopea ja helpp. EPG:n kautta klo:21.00 lauantain leffaputki kolmoselta, hyvä englantilainen draama yle ykköseltä ja vielä teemalta Monty Phyton ja hyvä samurai leffa perään.
  Hyväksyi mukisematta tallennuksen asetukset vaikka päällekkäin mentiin ? Ei muuta kun ohrapirtelö käteen ja kytikselle. Näinköhän hoituu ! Kyllä ja kyllä ! Siellä lepäsi.

  Kuva tarkka ja hyvä skaalain arvolla 720. Käytössä G Hantz Sampon 37" HD ready peruspaneeli. Tähän asti toiminut kuin VR:n käymälä ? (junan vessa)
  Ollos Kuulolla!
   
 15. RSy

  RSy New Member

  Liittynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten on, toimiiko tämä 9800 'pelkkänä' digiboksina luotettavasti jos unohdetaan kuvanlaatuun/tiedonsiirtoon liittyvät ongelmat? Eli siis miten luotettavasti laite suorittaa tallennukset ja toiston?

  Miten arvioisitte virittimien laatua/herkkyyttä, vaatiiko 'täydelliset' signaalit toimiakseen?
   
 16. hhelminen

  hhelminen Member

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  837
  Saadut tykkäykset:
  9
  Uusimmalla softaversiolla toimii kyllä, ei jumiutumisia ole sen jälkeen ollut ja tallennukset on kaikki menneet niin kuin pitääkin.
  Virittimen herkkyys on parempaa keskitasoa.
  Ainut mikä on minusta hanurista on kaukosäätimen käyttölogiikka (Käytettävät nappulat on sijoiteltu hujan hajan, sormet saa jumppaa), se on kaukana esim Topfieldin ja Maximumin käytön helppudesta (Samsung on kaukosäätimensä osalta yhtä huonoa tasoa).
   
 17. hex

  hex Member

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  773
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oletteko testailleet kuinka paljon näistä bugeista on kopioitu 6000 sarjasta 9800 mallien softaan?

  • Kaikki asetetut ajastukset katoavat satunnaisesti ajastuslistalta joten tämän takia jää siis ohjelmia tallentumatta. Joskus ne ajastukset pysyvät kuukausia, joskus katoavat jopa peräkkäisinä päivinä, mitään säännönmukaisuutta ei ole.
  • Useampien tallenteiden yhtäaikainen poisto poistaa vääriä tallenteita, kun tallennelista on lajiteltuna aakkosjärjestykseen.
  • Ajastus ei aina tottele annettuja aikoja. Esim. tallennetaan kaksi peräkkkäistä ohjelmaa, ensimmäinen 21:00-22:00 ja toinen 22:00-23:00, tästä jää tallentumatta 21:59-22:00 välinen ajanjakso. Tämä varmaan toimii kun on aidosti kahta viritintä käyttävä malli?
  • Ohjelman kahden ensimmäisen minuutin aikana ei voi aloittaa ajastusta EPG:n kautta. Esim. jos ohjelma on alkanut 21:00, niin 21:00-21:02 välisenä aikana tallennuksen asetus ei onnistu.
  • Virrat voivat katketa kesken katselun. Jos kone on käynnistynyt ajastetun tallennuksen alkamisen takia, se ei "ymmärrä" jos käyttäjä aloittaa boksin käytön tallennuksen aikana. Esim. kun aloittaa katselun talletettavaa lähetystä kesken tallennuksen, boksi sammuttaa itsensä kun ajastus on valmis, ja muistiin ei jää paikka jossa katselussa oltiin.
  • Vain yksi ääniraita tallentuu tallennettaessa ajastettuna ohjelmaa, jossa on usempia eri kielisiä ääniraitoja.
  • Ajastuksen poisto EPG:n kautta rec napilla ei toimi kuten joissakin vanhoissa versiossa
  • FAV lista "putoaa" pois päältä kun tallennus alkaa, FAV listojen käyttö on siksi hankalaa.
  • Ohjelmatiedot infopainikkeen kautta näyttävät joskus seuraavaa ohjelmaa meneillään olevan ohjelman sijasta (vain kanavanipun B kanavilla). Ongelma korjautuu vain uudelleen käynnistämisellä.
  • Inforuutu näytetään edelleen joissakin tilanteissa, vaikka sen automaattinen näyttäminen olisi asetuksista estetty.
  • Ohjelmatietoja ei saa näkyviin tallennuksen aikana Info painikkeella, EPG:stä ne näkyvät
  • Tallennetta katsoessa ohjelman infotiedon saa näkyviin EPG painikkeella, se on kuitenkin täysin väärän ohjelman kuvaus.
  • Katsottaessa viivästettynä parhaillaan tallentuvaa lähetystä, indeksointi ei joka tilanteessa toimi.
  • Kun "leikataan" tallenteesta osa uudeksi tallenteeksi, niin tässä uudessa leikatussa tallenteessa ei toimi kuvakelaus taaksepäin millään nopeudella.
  • Kovalevyn täyttymisestä ei varoiteta.Olisi hyödyllistä jos boksi varoittaisi kovalevyn täyttymisestä esim. silloin kun vaikka alle 5% tallennustilasta on enää vapaana.
  • "Timeshiftin" katselussa toiston etenemistä kuvaava grafikka ei anna oikeaa tietoa.
  • Kanavalistalle ilmestyy satunnaisesti kanavat, jotka on poistettu listoilta "ohita kanava" toiminnolla. Boottaus auttaa tilanteen normalisointiin.
  • Tiedonsiirto-ohjelmasta ei ole olemassa virallista Vista versioita, eli ohjelmistopäivitykset voivat olla ongelmallisia Windows Vistalla
  • Tallennelistan aakkosjärjestys ei toimi, jos listalla on itse muokattuja tallennenimiä (ne ovat aina listan lopussa)
  • Käyttöliittymästä löytyy puuttuvia suomennoksia sieltä täältä.
  • EPG valikossa oleva kello (vasen yläkulma) kadottaa syystä tai toisesta viimeisen minuutin silloin tällöin.
  • Timeshiftin aikana käynnistynyttä "EPG tallennetta" ei voi katsella ennen kuin boksi on uudelleen käynnistetty.
  Hankalia ominaisuuksia, joihin tuskin tulee muutosta:
  • Virtojen katkaisu laitteesta onnistuu tallennuksen aikana. Laatuantennista saadun vastauksen mukaan tätä ei voi korjata, koska osassa maahantuoduista laitteista on käytetty osaa, jonka käyttäytymistä ei voi ohjelmistolla muuttaa
  • TV ohjelmien siirto tietokoneelle hidasta ja salattuja (esim. Canalin) lähetyksiä ei voi siirtää ollenkaan. Handan haluaa pysyä hyvissä väleissä tv-operaattoreiden kanssa ja ei tule tulevaisuudessakaan tukemaan ohjelmien siirtoa tietokoneelle nykyisen tasoista "varmistusten ottoa" lukuunottamatta
   
 18. Juho Kusti

  Juho Kusti New Member

  Liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  9800 siirttää USB 2 väylän kautta 1 tunnin TV ohjelmaa 10 minnuttia. Vapaiden kanavien siirto onnistuu hyvin. Koska ei ole maksukorttia en ole testannut salattujen kanavien siirtoa.
   
 19. hex

  hex Member

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  773
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sinulla taitaa olla vain kaksi muksia sitten käytössä. En nimittäin usko että kahden virittimen mallilla pystyy tallentamaan kolmelta eri muksilta "vapaasti" yhtäaikaa.

  Mielestäni täysin turha rajoitus kun se kuitenkin toimii, kun toisen kanavan ohjelma on kestänyt yli kaksi minuuttia.... EPG:n kautta tallentaessa säästyy kanavien vaihdolta ja tallennuksen pituuden säätämiseltä, jolloin ei tarvitse keskeyttää kuin hetkeksi meneillään olevan kanavan katselu.

  Ei pidä paikkaansa 6000 mallin osalta, edes uusimmissa betaversioissa ei toimi. Miten olet testannut tätä?

  6000-sarjassa uusimmassa betassa jo joitakin voi poistaa, toisia taas ei. Ongelmat alkavat yleensä siinä vaiheessa kun tallennuksia on varattu lähemmäs kymmenen kappaletta. Toki kahden virittimen mallissa joutuu harvemmin valitsemaan mikä ohjelma tallennetaan. Onko muuten tuossa uudessa mallissa edelleen max 20 tallennuksen varusta? Se tuntuu nykyisellä kanavamäärällä turhan pieneltä.

  6000 sarjan uusimmissa betaversioissa toimii. Tosin Laatuantenni ei enää taida jaella softasta kuin betaversioita ja jos niiden ongelmista valittaa niin saa vastaukseksi että tämä on betaversio ja sitä ei ole tarkoitettu oikeaan käyttöön... :hitme: Viimeisin "laatuversio" on jostain viime keväältä.
  Jep, vain kanavanippu b (eli MTV3, Nelonen, Sub jne.) menee sekaisin.
  Joo, sama juttu 6000 sarjassa, mutta se pitäisi erikseen käydä joka kerta ennen tallentamista sitten käydä tarkistamassa. Jos kerran boksi tuon osaa arvioida niin voisi se varoitella ettei aseta ylipitkää tallennusta. Jopa ikivanha VHS video osasi tämän....
   
 20. masaby

  masaby New Member

  Liittynyt:
  11.12.2006
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos nyt kävisi ostamassa boxin niin mikä SW versio on viimeisin