Uusia DVD -arvosteluja DVD Plazalla

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana jaritt, 17.04.2003.

 1. Jumbu

  Jumbu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  690
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jeps, taattua steffelaatuhan tuo oli. Hyppäsin tosin juonikuvauksen yli, koska vhs-versio odottelee tuossa hyllyllä. Hiukan pistä silmään kun olit useassa kohdin kuvaillut Cronenbergin tuotoksia aliarvostetuiksi, ainakin alussa. Kyllä minusta Videodrome, Dead Ringers ja Spider ovat tällä hetkellä, ja ansaitusti, melko arvostettuja elokuvia.

  Onkohan minun vuonna kivi ja keppi kirjoittamani Down by law-arvostelu hyllytetty, kun ei sitä ainakaan tuolta löytynyt. Tosin melko kehnohan se olikin, joten eipä se suuremmin haittaa.
   
 2. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  Jep, halusinkin tuota painottaa. Vaikkakin elokuva nauttivat ansaittua arvostusta ehkä harrastajien keskuudessa, niin "suuremmalta" yleisöltä Cronenbergin elokuvat yleensä jäävät huomiomatta. Esim IMDb:ssa (vaikka tämä jälkipuberteettilistauspaikka ei nyt mikään referenssi olekaan) elokuva eivät suurta suosiota nauti. Ja Rottentomatoessissa puolestaan Naked Lunch ja Brood kärsivät hiukan aliarvostuksesta, vaikkakin miehen muut elokuvat saavat ihan hyvät "pisteet". Ja sitten tämä tietenkin perustuu yleiseen olettamukseen, kun olen eri ihmisten kanssa Cronenbergin elokuvista keskustellut.

  Down by Law -arviosi näyttää kyllä kadonneen jonnekin bittitaivaaseen. Pistä uudestaan kiertoon, niin ehkä toinen kerta toden sanoo.
   
 3. Jumbu

  Jumbu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  690
  Saadut tykkäykset:
  2
  No niinhän se taitaa olla. Toisaalta tarvitseeko Cronenbergin tyylinen ohjaaja suosiota siltä suurelta yleisöltä. Helmiä sioille. ;) Sellaiset elokuvat, joita hän tekee, eivät minun mielestäni koskaan tule saavuttamaan laajaa ihailua kaikilta katsojaryhmiltä. Ja eikä niiden tarvitsekaan. Lynchistäkin alkaa mennä maku tämän kaiken Mulholland Drive-ylistämisen myötä.

  Kritiikot ovat mielestäni jo hyvän aikaa arvostaneet Cronenbergin tekemisiä. Lueskelin tässä vähän aikaa sitten 90-luvun alun Filmihulluja, ja niistä löytyi Cronenbergia kehuvia, jopa ylistäviä, kirjoituksia. Filmihullusta on vielä mielestäni kohtalaisen vaikea löytää sen hetken elokuvantekijöitä arvostavia kirjoituksia.
   
 4. Patu

  Patu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tämähän hassu kommentti oli. Eikö leffa voi olla hyvä jos suuri yleisö pitää siitä? Täytyykö hyvän elokuvan olla suurelle yleisölle tuntematon, ei-niin-nimekkään ohjaajan tekele? Miksi Lynchistä menisi maku siinä vaiheessa kun suurempi yleisö tuntee hänet ja alkaa ylistää hänen elokuviaan? Usein jää plazaa lukiessa sellainen kuva että jos leffa on todellinen kassamagneetti ja suuren yleisön suosikki niin se on automaattisesti paska leffa. Enkä nyt tarkoita sinua Jumbu.
   
 5. Jumbu

  Jumbu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  690
  Saadut tykkäykset:
  2
  Arvasin kerjääväni verta nenästä tuolla kommentilla. En tarkoittanut, että Mulholland Drive olisi huono, se on loistava. Minusta kuitenkin taiteilijan saavuttaessa suurta suosiota, hänen vanhat ihailijansa alkavat etsiä uusia kohteita. Lynch toimii tässä erittäin huonosti esimerkkinä, koska en hyvällä tahdollakaan voi sanoa olevani näitä vanhoja ihailijoita. Jotenkin vaan tuntuu, tässä Lynch-kehumisen keskellä, että "sanokaa jotain uutta". Kotiteollisuus-ilmiö. Niistäkin meni maku, kun alkoivat saada palkintoja ja soittaa ylexpop-konserteissa. Tosin Kotiteollisuus eroaa Lynchistä siinä, että he tekivät paskan poplevyn ja Lynch hienon elokuvan.

  Ihmiset tahtovat löytää uutta ihailtavaa, jotenkin sellaista mitä ei ole aikaisemmin ymmärretty. Tämä teoria sopii jossain määrin Cronenbergin elokuviin, mutta parempia esimerkkejä löytyy esim. vanhoista film noir-rikoselokuvista. Ranskalainen uusi aalto ylisti näitä, aiemmin jopa halveksittuja, elokuvia. Myöhemmin samanlaista arvonnostetta ovat saaneet 80-luvulla vanhat kauhuelokuvat ja nykyään nostetta keräävät spagettilänkkärit ja kung fu-elokuvat. Tätä kirjoittaessa huomaan tämän sopivan melko kehnosti Lynchin kohdalle (auteurien kohdalle yleensä), tosin mielestäni hänen suosionsa tällä hetkellä korkeammalla kuin koskaan ennen. Äsh, kumpa en olisi kirjoittanut tuota yhtä lausetta.

  Suuret kassamagneetit ja hienot elokuvat kulkevat minusta hyvin harvoin käsi kädessä. Mielestäni Lynch ei tule koskaan olemaankaan mikään kassamagneetti, ja hyvä niin. Kassamagneetit vaativat kompromisseja ja siloiteltuja valintoja, näitä Lynch ei tee. Mulholland Drive-ylistys tuli mielestäni enemmänkin kriitikoilta kuin suurelta yleisöltä. Lynch on sillä jalustalla, mille hän kuuluu, on aika etsiä uusia.
   
 6. Patu

  Patu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Njoo nyt alkaa mennä offtopiciksi, mutta mitä mieltä Jumbu on LotR-elokuvista? Toimii mielestäni hyvänä esimerkkinä siitä kuinka leffat, jotka olivat todellisia kassamagneetteja ja suuren yleisön rakastamia olivat samalla oikeasti todella hienoja ja hyviä elokuvia.

  Ei se leffa siitä mihinkään muutu vaikka se olisi alunperin joku underground-leffa ja lopulta koko maailman tiedossa. Tarkoitin lähinnä kommentillani sitä (näin lyhyesti ja ytimekkäästi), että miksi pitäisi antaa muiden mielipiteiden vaikuttaa omiin mielipiteisiinsä?
   
 7. Jumbu

  Jumbu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  690
  Saadut tykkäykset:
  2
  En ole nähnyt kuin sen ekan osan. Olihan se ihan hyvin tehty, mutta ei erityisen kiinnostava. En ole koskaan ollut mikään lotr-fani, se varmaan vaikuttaa mielipiteisiini trilogiasta. Toimivia seikkailuelokuvia kaikki kolme, varmaankin.

  Muiden mielipiteet vaikuttavat mielestäni väistämättä siihen miten ihminen katsoo maailmaa. Pitäisi varmaan erakoitua jollekin vuorelle, jotta voisi tarkkailla asioita ilman ulkopuolista vaikutusta. No meni ehkä liian laajalle tasolle tämä viesti, mutta olkoon.
   
 8. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 124
  Saadut tykkäykset:
  82
  Glottis teki sinänsä ansiokkaan arvostelun
  Kill Bill Vol.1 julkaisun teknisistä ansiosta sekä myös sisällöstä josta
  tosin olen kenties hiukan eri mieltä. En oikein osaa arvosteluja edes tehdä
  mutta juuri elokuvan nähtyäni on jotenkin pakko vuodattaa aiheesta tämän verran:

  En ole ilmeisestikään koskaan oikein ymmärtänyt Quentin Tarantinon
  elokuvataidetta. En ymmärrä elokuvissa olevaa ylenmääräistä ja inflatorista ilman tarkoitusta
  tapahtuvaa väkivallalla mässäilyä ja sen arkipäiväistämistä . Tuntuu siltä kuin elokuvan mitätön juoni olisi vain tekosyy veren roiskimiselle. Juoni on yhtä ohut
  kuin pornofilmeissä joissa tarinan tehtävä on ainoastaan kuljettaa henkilöitä uusiin
  panopaikkoihin ja asentoihin.

  Joku voisi kenties väittää että Tarantino koettaa saada katsojat ymmärtämään
  väkivallan mielettömyyden liioitteluillaan mutta esim. Kill Bill:issä
  hän pikemminkin yrittää saada katsojansa jumaloimaan silvontaa sinänsä kenties jopa kauniisti kuvatuilla veren suihkuamisilla ja hienoilla kuvakulmilla. Väkivallan seurauksia ei juuri analysoida.

  Täytyy myöntää että toisin paikoin ohjaaja oli tehnyt omaperäistä ja hienoa jälkeä yhdistelemällä
  animaatioita, halpahintaisia retrohenkisiä lavasteita ja nykyajan tekniikkaa.
  Mutta tähän on pakko lainata muunneltuna Sleepy Sleepersin levyltä erään Gabrielin
  lausahdusta: ”Ohjaaja luulee olevansa hauska, mutta ei, minä en mennyt halpaan…”

  Kyllähän Quentin Tarantino on omanlaisensa elokuvataiteilija mutta koska hän kuitenkin
  kaiketi pyrkii kohdistamaan filminsä myös ns. mainstream –yleisölle niin kaipa niitä silloin
  voi näin tavallisena Hollywood – elokuvan kuluttajana arvioida kuten muitakin leffoja.
  Kun kyseessä ei ole kauhufilmi, ei normaali rikosleffa, ei oikein kunnon komediakaan eikä oikein mikään muukaan normaali lajityyppi on vähän vaikea arvostella tätä teosta.
  Lähinnä Kill Bill on ehkä splatteria mutta harvoinpa tuon genren elokuvia käydään katsomassa kovin sankoin joukoin.

  Vaikka joku hermostuisi niin kerronpa kuitenkin oman mielipiteeni
  elokuvasta nimeltä Kill Bill Vol. 1.
  Elokuvasta puuttuu tapahtumia selittävä kunnollinen kerronta. Elokuva on mahdottoman epärealistinen mutta samalla kuitenkin väkivaltaisen vakava. Se on välillä puuduttavaa toistoa.
  Se on myös mielestäni aika typerä. Tai sitten en ymmärrä taidetta...
   
 9. Marski79

  Marski79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2003
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kill Bill arvostelussa:
  "Vaikka itse julkaisu onkin äänenlaadultaan perustasoista ja mitään ihmeellisimpiä kikkailuja ei ole havaittavissa äänen suhteen ja kuvanlaatu ei ole parasta mahdollista muihin nykypäivän julkaisuihin..." ja silti kuva ja ääni saavat 4,5/5 pistettä. Vai yrittikö arvostelija nostaa vaan kokonaispisteitä ;)
   
 10. glottis

  glottis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  4 650
  Saadut tykkäykset:
  5
  Voi luoja, palautetta ;) :rolleyes: sitä on sitten mukava saada.

  Mitä ihmeen kokonaispisteitä? :D Ääni -ja kuvapinnat viittaavat DVD:n tekniseen tasoon. Ja kun taas Elokuvapinnat ihan elokuvan "tasoon". Pitänee jossain vaiheessa lisätä tuonne lausahdus, että

  tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että elokuva olisi huono tai että sitä olisi todella tuskallista katsella/kuunnella

  (ja kohta JarkkoG tulee sanomaan jotain viisasta) ;)
   
 11. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  Mitäpä porukka puuhaa kun on hieman hiljaista arvostelurintamalla?
   
 12. glottis

  glottis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  4 650
  Saadut tykkäykset:
  5
  Osa vetää inttia, osa lomaa ja me loput joilla ei ole elämää ovat töissä ja eivät jaksa futisiltojen jälkeen muuta kuin puhua bullshittiä foorumeilla ympäri nettiä. Ei vaan.. onhan tässä tulossa jotain, mutta suht hitaasti kun on näemmä kesällä enemmän tekemistä kuin muina vuodenaikoina...

  Luultavasti myös tuo etusivun hidastakin hitaampi päivittäminen kyrsii arvostelijoita (sieltä puuttuu vieläkin muutamia "etusivun juttuja" :grr:

  (ja minä toivoisin, että tuo Hardwired-leiskan spoiler-ongelma vihdoin korjattaisiin.. olin jo lukea 24-threadin kommentteja puolivahingossa :eek: oma kommentti piti kirjoittaa seiniin vilkuillen)

  Koskas näemme Mikan arvosteluita sivuilla? Ei kai se ole ylläpidonkaan kiellettyä kirjoittaa arvostelua tai paria?
   
 13. IsoArska

  IsoArska Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  1 794
  Saadut tykkäykset:
  4
  Itsellä myös tuo valtion palvelus koittaa tuossa heinäkuun puolella ja ajattelin, että metsässä rämpimisen lisäksi alkaisin väsäämään arvosteluja. Tekisi mieli tehdä jonkinnäköinen sarja Takeshi Kitanon leffoista (jotka olen tietysti nähnyt). Kahtellaan.
   
 14. Bulli

  Bulli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2003
  Viestejä:
  2 083
  Saadut tykkäykset:
  1
  Missä vaiheessa tuo Bubba Ho-Tepin arvio mahtaa olla?
   
 15. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  Valmistuu valitettavasti vasta ensi viikolla, veikkaisin ke-to -akselia. Teksti on muuten valmis, mutta pitää vielä kaikki extrat katsella ja kommenttiraidat kuunnella. Sen verran kiirettä pukkaa vielä tenttien kanssa, että en ole ehtinyt arvioita tuottamaan 1/viikko tahtiin, mutta tuossa Jussin jälkeen kyllä tahti paranee taas.

  Oli muuten nopein replyni ikinä.
   
 16. Eastwood1

  Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 875
  Saadut tykkäykset:
  1
  Päätinpä tässä tehdä yhden arvostelun, mutta en osaa päättää mistä leffasta, joten te, arvon plazalaiset saattee "äänestää".

  Tässä vaihtoehdot:

  1.Kourallinen Dynamiittia(Two mules for sister Sara. Clint Eastwood, Shirley MacLaine, ohjaus Don Siegel)

  2.Lainsuojaton(The Outlaw of Josey Wales, Clint Eastwood, Chief Dan George, Sondra Locke ja Bill McKinney, ohjaus Clint Eastwood)

  3. Ruoska (High Plains Drifter, Clint Eastwood, ohjaus Clint himself.)

  Ohops..Kaikki näyttävät olevan Clintin leffoja, mutta jos mielessänne on joku muu joka kaipaisi arvostelua, niin ilmoitelkaapa vain mielipiteenne.
   
 17. Patu

  Patu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Hupsista keikkaa niinpä näyttää olevan." ;)

  Tee tuosta ykkösestä arvostelu. Minua ainakin kiinnostaisi.
   
 18. Eastwood1

  Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 875
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eipä näytä westernit kauheata suosiota täällä nauttivan.
  (Tai sitten se johtuu arvostelijasta :) )
  Katsellaan ajan kanssa jos jää ylimääräistä luppoaikaa, niin voisi muutaman elokuvan kimppuun käydä.
   
 19. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
 20. hasseli

  hasseli Scarlett Fan Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  1 167
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mainio arvostelu loistavasta elokuvasta. Elokuvan pisteet ei muuten näy...

  Edit: muutamat typot voisit korjata samalla, "draamapainotteisemman lähestymin tavan", " kun hän _tippua_ kesken esityksen"