Uusi Topfield ei tunnista kiintolevyjä

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana Veskuliini, 14.12.2013.

 1. Veskuliini

  Veskuliini Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2013
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin eilen kaupasta seuraavan Topfieldin HD-digiboksin ja siihen Topfieldin (=Western Digitalin) 350 gigatavun 2,5-tuumaisen SATA-kiintolevyn (levy työnnetään boksin sisään):

  Topfield HD PVR TRC-1400
  http://www.gigantti.fi/product/tv-j...it/TRC1400/topfield-hd-pvr-digiboksi-trc-1400

  Laitetta käynnistäessä etupaneeli vilkutti sinistä valoa ja sisältä kuului vaimeaa naksahtelua. Lopulta vilkkuminen lakkasi. Kuva ei näkynyt TV:n kautta eikä äänentoisto toiminut, mutta mielenkiintoista kyllä, videotykin kautta kuva näkyi. Kiintolevy ei toiminut lainkaan. Ilman kiintolevyä laite toimi TV:nkin kanssa ja äänetkin kuuluivat.

  Tänään sitten Giganttiin, jossa vika todettiin ja huollossa sinne vaihdettiin 500 gigan kiintolevy. Huollon kaveri totesi, ettei valo vilku ja katsoi, että kovalevyn vaihto korjasi ongelman. No, kotona sitten tuli viesti, että "Levyä ei tunnisteta".

  Siis vika taitaakin olla itse digiboksissa.

  Joillakuilla toisillakin Topfieldin omistajilla näkyy tulleen ongelmia kiintolevyn tunnistumisen kanssa. Onkohan tämä jonkinlainen Topfieldin tyyppiheikkous? Vaikka kaupasta saisi lopulta toimivan laitteen, uskaltaakohan sitä ottaa... jos ongelmia alkaa ilmetä myöhemmin? Kannattaisiko palauttaa tuote ja vaihtaa johonkin toiseen? Onko kellään täällä vastaavia kokemuksia?
   
 2. markkuk

  markkuk Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.09.2004
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla oli ongelmia kiintolevyn tunnistuksen kanssa, kunnes havaitsin että jos kiintolevyn ruuvaa ohjeen mukaan levypaikan kanteen kiinni, se ei kytkeydy kunnolla liittimeen. Kun työnsin levyn ensin kunnolla paikalleen ja sitten suljin suojakannen, levy toimi normaalisti eikä tämän jälkeen ole ollut mitään levyongelmia.
  Kiintolevy on Western Digitalin 500GB AV-25.
   
 3. Veskuliini

  Veskuliini Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2013
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos neuvosta!

  Eli tuossa toimintatavassa levyä ei ruuvata (sivuilta) levypaikan kanteen kiinni, vaan levy työnnetään sisään levypaikkaan niin pitkälle kuin menee ja sitten työnnetään ja ruuvataan kansi kiinni.
   
 4. Veskuliini

  Veskuliini Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2013
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Työnsin ensin kiintolevyn niin syvälle levypaikkaan kuin se suinkin meni, ja ruuvasin sitten kannen paikoilleen. Käynnistyksen aikana tuli jälleen tuttu virheilmoitus

  "Virhe! Kiintolevyä ei tunnisteta"
   
 5. Veskuliini

  Veskuliini Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2013
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lueskeltuani tämän foorumin ketjuja näyttää siltä, että ongelma saattaa johtua virtalähteestä, joka joka tapauksessa vikaantuisi muutamassa vuodessa ja jota pitäisi sitten korjailla itse. Taidan perua kaupan.