Uusi suomalainen mobiilisovellus tuo ystävät yhteen

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana janilxx, 06.08.2013.

 1. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  AllTogether on uusi suomalainen mobiilisovellus, jonka avulla ystävät voivat tavata ja pitää hauskaa yhdessä. Nykyään monet "tapaavat" ystäviään vain verkossa olevissa palveluissa, kuten esimerkiksi Facebookissa. On kuitenkin olemassa lukemattomia tilaisuuksia ja tapahtumia, joissa haluaisi mielellään tavata ystäviä kasvokkain. Ystävä saattaa tulla mieleen esimerkiksi jossain tapahtumassa ollessa ja sitten hänelle soitetaan tai viestitellään, jotta saadaan selville, onko ystäväkin kenties samassa tapahtumassa.

  AllTogether tekee ystävien löytämisestä ja tapaamisesta paljon helpompaa. Sovellus näyttää listalla lähistöllä olevien ystävien etäisyyden ja summittaisen suunnan ja mahdollistaa sovelluksen sisäisten viestien lähettämisen ystäville. Näin AllTogether tekee lähellä olevien ystävien tapaamisesta helppoa ja mahdollistaa hauskanpidon yhdessä.

  AllTogether on suunnattu kaikille, jotka haluavat tavata ystäviään kasvokkain. Ystävien tapaaminen on mukavaa, jos olet esimerkiksi shoppailemassa, kahvilassa, baarissa, konsertissa, festareilla tai vaikka urheilutapahtumassa. AllTogetherin avulla käyttäjä voi esimerkiksi kutsua lähistöllä olevia kavereita kahville shoppailun lomassa. Tai käyttäjän ollessa terassilla, hän voi kutsua lähistöllä olevat kaverit kanssaan oluelle tai festareilla ollessaan pitämään hauskaa yhdessä. Samassa urheilutapahtumassa tai konsertissa olevien ystävien kanssa voi taasen pitää hauskaa vaikkapa tapahtuman jälkeen.

  AllTogether toimii tällä hetkellä Android-laitteissa (Android 3.0 ja uudemmat) ja kaveritiedot se hakee Facebookista. Sovellus päivittää käyttäjän sijaintia automaattisesti taustalla, joten hänen ei tarvitse muistaa checkata itseään sisään paikkoihin Foursquaren tapaan. Automaattinen sijainninpäivitys takaa myös sen, että sovellus osaa aina näyttää listan lähistöllä olevista ystävistä. AllTogetherin sisäisen viestitoiminnon avulla yhteydenpito lähistön kavereihin on helppoa ja ilmaista. AllTogetherin käyttöönotto on todella helppoa, sillä käyttäjän ei tarvitse luoda mitään uusia tunnuksia.

  Sovelluksen voi asentaa Android-laitteisiin Google Playstä: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alltogetherapp.android
  Muistahan pyytää kaverisi mukaan, jotta voitte alkaa pitämään hauskaa yhdessä AllTogetherin avulla!
   
 2. Flash Gordon

  Flash Gordon Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2008
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vaikuttaa hyvältä vakoiluohjelmalta. :D
   
 3. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko Janilxx tuon ohjelman tekijä, vain miksi mainostat sitä?
   
 4. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo olen yksi tekijöistä.
   
 5. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muissa vastaavissa sovelluksissa on mukana yleensä kartta. Se puuttuu kuitenkin AllTogetherista juurikin sen vuoksi, että käyttäjät eivät välttämättä halua kertoa tarkkaa sijaintiaan. AllTogetherilla käyttäjät näkevät vain kavereiden suunnan ja etäisyyden. Sijainti haetaan myös vain wifin ja kännykkäverkon avulla, joten se ei ole tarkka. Tarkkuutta ei edes haeta, sillä tarkoitushan on saattaa lähekkäin olevat ystävykset pitämään hauskaa yhdessä ja läheisyys selviää ilman GPS:ääkin.
   
 6. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 375
  Saadut tykkäykset:
  27
  Kuulostaa aika teiniltä sovellutukselta. Kenellä aikuisella on aikaa (tai haluja) lähteä satunnaisesti "pitämään hauskaa" jonkun satunnaisen "kaverin" kanssa?
   
 7. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 288
  Saadut tykkäykset:
  583
  Periaatteessa voisi toimia myös opiskelijoille hyvin.

  Yksi "aikuisuuden" huonoja puolia on juuri se, että karsii käytännössä kaiken spontaanin kivan pois, kun aamulla pitää herätä töihin tai lapset ruokkia jne.
   
 8. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo varmasti tämä sovellus sopii paremmin 15 - n. 30 vuotiaille, kuin esimerkiksi 40 vuotiaille.
  Tarkoitushan ei ole pitää hauskaa satunnaisten "kavereiden" kanssa, vaan esimerkiksi terassilla ollessa tulee usein mieleen onkohan muita kavereita lähistölle. Nyt niille ei tarvitse viestitellä tai soitella ja udella missä he ovat, vaan lähistöllä olevat kaverit näkee suoraan sovelluksella ja heitä voi pyytää tulemaan myös oluelle.
  AllTogetherilla ei siis ole tarkoitus pitää hauskaa vain joidenkin henkilöiden kanssa, vaan tarkoitus on nähdä kasvokkain oikeiden ystävien kesken.

  Kaikki palaute, mielipiteet sekä parannusehdotukset otetaan mielellään vastaan, kiitos
   
 9. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hmm... Luulenpa, että kaikki eivät halua tulla "vakoilluksi". Ohjelmasta voi tietysti kirjautua ulos tms. Mutta eikö osa hauskuudesta ole se kyselyvaihe että missä se ja se on? Ei siis ole kavereita mutta kuvittelisin. Ylipäänsä mikä hinku teknologioilla on jatkuvasti tietää missä kaikki ihmiset kulloinkin ovat.

  Jaa perehdyinpä tarkemmin eli sovellus antaa vain jonkinlaisen noin-sijainnin. Tarkoituksella heikkolaatuista tekniikkaa siis. Mene ja tiedä, mutta riittäneekö tuo vielä täkyksi?

  Ja että facebookista suoraan "äly"kännyn avulla paikantuu ja voi tätä kautta samalla muita ahdistella. Appsin nimen voisi kyllä vaihtaa kun ei kaikki kuitenkaan tule luokse vaikka oikein erikseen kutsuisi. Kuvaa kyllä hyvin tätä tällaista egokeskeistä teknoindividualismia.

  Ihan kiva perusidea kuitenkin ei siinä mitään. Vähän niinku advanced versio kuurupiilosta. Ihmisten pitäisikin leikkiä enemmän, oikeasti.
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2013
 10. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käytämme tarkoituksella "noin-sijaintia" juurikin siksi, että tarkkaa sijaintia ei useinkaan tarvita, jos halutaan tietää ketkä kaverit ovat lähistöllä. Toinen asia on tietenkin akun kesto, GPS:n käyttö kuluttaa akkua turhan paljon.

  Totta, varsinkaan useat yli 30-vuotiaat. Toisaalta taas monet noin 20 vuotiaat ajattelevat "vakoilusta" ihan eri tavalla.
  Kannattaa myös huomata, että myös Googlella on vastaava ominaisuus jo lähes jokaisessa Android-puhelimessa Google+:n kautta (entinen latitude, nykyään laajennettuna G+:ssa) ja silläkin on käyttäjiä. AllTogether on hieman erilainen ja tukee tällä hetkellä vasta Facebook-kavereita.
   
 11. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  AllTogetherista on julkaistu uusi versio. Uudessa versiossa sijainnin jakamisen voi poistaa käytöstä. Tästä on hyötyä esimerkiksi ulkomaille matkustaessa. Lisäksi Androidin yläreunassa näkyvän ikonin voi nyt piilottaa.

  Kokeilkaapa, softa löytyy täältä. Muistakaa pyytää myös kavereita käyttäjiksi, jotta näette heidän sijainnin ja voitte pitää hauskaa heidän kanssaan.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2013