Uusi pelikone

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana nepa, 26.03.2008.

 1. 3JJ

  3JJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 672
  Saadut tykkäykset:
  338
  Ja konsolilla pelatessa 30fps on tullut hyvin tutuksi. Tärkeimpänä elämyksen kannalta pidän sitä että löytyy gsync tai freesync. Kuvan repeileminen minua ainakin enemmän häiritsee kuin taajuus, näin seikkailupelien ystävänä. Lähempänä 60fps näyttää jo minun silmiin sulavalta kunhan ei vaan repeile. Nykyinen monitorini tulee 120Hz asti, mutta jossain 90fps menee ainakin minulla raja että on jo vaikea huomata parannusta sen yläpuolella. Tietysti nopeita refleksejä vaativat nettipelit ovat sitten erikseen, niitä en juurikaan harrasta.
   
 2. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 603
  Saadut tykkäykset:
  149
  Sampan uusi 49" superultrawide lupaa jopa 240Hz, mutta tiedä sitten mikä on käytännön todellisuus. Ja kyseinen näyttöhän tuntui muutenkin hajoavan arvostelijoilla heti kättelyssä, joten... odottelen vielä ihan rauhassa.
   
  nepa tykkää tästä.
 3. elmac0

  elmac0 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  703
  Saadut tykkäykset:
  130
  Pelinäyttöjä löytyy markkinoilta tosiaan kaikenlaisia korkealla virkistystaajudella, mutta yhteistä niille kaikille on matala resoluutio. Jos käyttö painottuu nopeatempoisiin FPS-peleihin ym, korkean virkistystaajuuden ja matalan resoluution yhdistelmässä onkin järkeä.

  Etenkin IPS tekniikalla toteutettujen näyttöpaneelien hitaus (pikselien gtg latenssi) on ollut tähän mennessä kehityksen tulppana: ei ole paljon järkeä päivittää näyttöä tiuhaan jos pikselit lagaavat perässä tehden liiketoistosta sumeaa joka tapauksessa. Lähes kaikki nopeita vasteaikoja markkinoivat näytöt on toteutettu TN tai VA tekniikoilla, jotka eivät yllä IPS paneelien tasolle väritoistossa tai katselukulmissa. Luulisin, että 4K resoluutiot kiinnostavat enemmän työkäytössä, jossa väritoisto ja tekstin terävyys on tärkeämpää kuin pelatessa.

  Itse olen katsellut LG:n uutta 4K IPS paneelia joka ainakin paperilla lupaa 1 millisekunnin gray to gray arvoa ja 160 Hz virkistystaajuutta. Tietääkseni tämä on ensimmäinen laatuaan markkinoilla. Harmillisesti saatavilla ainoastaan 27" kokoisena, joka tosiaan on, kuten todettua, hieman liian iso.
   
  nepa tykkää tästä.
 4. testudo80

  testudo80 Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  643
  Saadut tykkäykset:
  33
  Kiitos!

   
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 784
  Saadut tykkäykset:
  1 121
  Nyt on pari kolme päivää tullut aktiivisesti käytettyä uutta 32" 4K -näyttöä.
  Ei tuo edes niin kauhean iso lopulta ole. Voisi tuumia olla helposti enemmänkin. Mutta kyllä tuo työkäyttöön on ollut todella hyvä. Fiilis on, että parempi kuin WQHD. Eikä ole tarvinnut yleistä Windowsin skaalausta käyttää. Muutamiin ohjelmiin olen zoomausta lisännyt, mutta esim. VS Code -editori menee ihan hyvin oletusasetuksilla. Nyt mahtuu rinnakkain useampi koodi-ikkuna ja/tai linux-terminaati yhtä aikaa.

  Samoin videoeditointi on yhtä juhlaa, kun näytölle menee kamaa mukavasti.

  Mutta toki tämä on peliketju, joten hieman tuosta pelaamisesta. Yllättävän hyvin jaksaa 5700 XT ja vanhahko prossu pyörittää 4K-resolla pelejä. Witcher 3 on helposti pelattava eikä asetuksia kauheasti tarvitse säätää alemmaksi. RDR2 taas on vähän kiikun kaakun. Noin 45 fps on keskimääräinen fps, mikä on toki pelattava, mutta enemmänkin voisi olla. Kyllä 4K-pelit siinä mielessä ovat tuolla ihan ok, että koska näytön maksimi päivitystaajuus on se 60 Hz, niin ei suuremmasta fps:stä oikein hyötyäkään ole.

  Mutta onhan tuo siinä mielessä hauska näyttö, että noin 15 vuotta sitten oli saman kokoinen putkitelkku vielä olohuoneessa. Ei ihan heti olisi silloin voinut kuvitella, että jossain vaiheessa työnäyttönä on saman kokoinen näyttö ja vielä paaaaaljon isommalla resolla.
   
 6. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 965
  Saadut tykkäykset:
  1 042
  Voisiko tuosta vetää eräänlaisena Mooren lakina suoraan, että 15 vuoden päästä on olohuoneessa 130 tuumainen ja työnäyttönä 65 tuumainen paljon isommalla resolla?
   
  Hippo ja nepa tykkäävät tästä.
 7. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 087
  Saadut tykkäykset:
  61
  Itse veikkaisin että 15 vuoden päästä "näytöt" ovat täysin toisenlaisia kuin ne, jollaisina me ne tänäpänä käsitetään. Tuumaluvulla ei tuolloin ole mitään merkitystä.
   
 8. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 602
  Saadut tykkäykset:
  196
  Kyllä 15v on aika vähän mihinkään valtavaan muutokseen, laatua ja kokoa toki lisää.

  Itsellä 32" 1440p on kotikäytössä ollut ihan mainio, vanha 1080 näyttis pyörittää omia harvoja pelejä kuin tyhjää vaan eikä vanhan tarvitse tihrustella.
   
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 784
  Saadut tykkäykset:
  1 121
  Minkälaista näppistä ja hiirtä porukka käyttää?
  Niiden kohdalla toki mennään hyvin kunkin käteen/käsiin sopivalla yksilöllisellä linjalla, mutta vinkkejä otetaan vastaan.
  Ja mielellään langattomista, kun niitä on helpompi käyttää olohuoneessa. Toki löytyy tuollainen usb-jatkojohto, joten langallisiakin voi käyttää.
   
 10. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  3 119
  Saadut tykkäykset:
  556
  Täällä mennään Razer Viper Ultimate -rotalla (langaton) ja Cooler Master SK650 -näppiksellä (langallinen). Mielestäni erittäin hyvä kombo. Testasisn Logitechin G Pro :ta, mutta mielestäni Razer oli parempi (keveys, käteen istuvuus). Tosin ovat puhtaasti pelikäytössä ja se ei tapahdu olohuoneessa. Sinne on taas omat vermeensä (Razer Naga Pro + joku random bt -näppis)
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2020
 11. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 509
  Saadut tykkäykset:
  90
  Io-Techin sivuilla oli neljän langattoman hiiren vertailu. Sitä kannattaa varmaan vilkaista.

  Itse käytän kotona Logitechin G Wireless Pro -hiirtä ja Logitechin G 513 -näppäimistöä. Töissä on Logitechin G305-hiiri ja G413-näppäimistö. Vasenkätisellä on hiirivalikoima aika lailla heikompi kuin oikeakätisellä.
   
 12. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 928
  Saadut tykkäykset:
  854
  Jo useampi vuosi Logitechin MX Master -hiiri ja nyt koronaetäilyn aikana päivitin näppiksen uuteen Logitechin MX Keysiin.

  Olen pitkään käyttänyt vastaavasti muotoiltuja Logitechin hiiriä ja siten tuokin MX Master ollut hyvin luonteva käyttää. MX Keys on puolestaan osoittautunut odotuksia paremmaksi. Osasin toki sillä hintatasolla odottaa laatua, mutta tuntuma on omaan makuuni hyvin hyvin sopiva ja kirjoittaminen tuntui välittömästi luontevalta. Pelkäsin, että näppäinten liike tuntuisi pitkältä tykästymääni (ja toisaalta monen moittimaan) Applen butterfly-näppikseen verrattuna, mutta se tuntuukin siis erittäin luontevalle ja ns. oikealle.

  Molemmat olen ostanut mielestäni kohtuuhintaan, erityisesti näppiksen, jonka onnistuin bongaamaan Gigantin tarjouksesta alle 70 euron hintaan.

  Vahva suositus siis näille, erityisesti jos käyttää useampaa konetta samalla näytöllä vuorotellen (esim. työkone ja kotikone), koska näppiksessä on kolmelle koneelle suora tuki (eli nappia painamalla yhdistyy toiseen koneeseen). Jos olisi uusimman sukupolven MX Master (3) -hiiri, niin ilmeisesti sekin samalla siirtyisi, mutta nyt vanhempaa mallia käyttämällä pitää hiiren napista erikseen vaihtaa sen konetta. Itselläni laitteet kiinni bluetoothilla, mutta donglekin on mahdollinen.

  Oma käyttö enimmäkseen työpöytäsovelluksia ja kirjoittamista, pelaamista hyvin minimaalisesti. Pelaamiseen löytyykin varmasti parempia komboja.
   
 13. Kristian

  Kristian Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 700
  Saadut tykkäykset:
  87
  Molemmat langallisia minulla peli-, kirjoitus- ja työkäytössä työhuoneessa. Logitechin G910-näppis ja G502-hiiri. Näppis on erinomainen kirjoitushommiin, joita tulee tehtyä valtaosa, mutta toimii mainiosti myös pelikäytössä. Ei liian äänekäs, kuten mekaaniset yleensä ovat.
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 670
  Saadut tykkäykset:
  179
  Näppäimistön kohdalla mennään itserakennetulla (joskaan toki ei niin alusta loppuun -itserakennetulla kuin harrastelijoilla) mekaanisella näppäimistöllä. Pohjana toimii Gloriouksen GMMK Compact, johon tilattu KDBfansilta hiljaiset Aliaz-kytkimet sekä PBT-hatut. Pelihiirenä toimii langallinen Gloriouksen Model O, josta muuten on otettu jo ennakkotilauksia koskien uutta langatonta versiota. Teki mieli kyllä tilata, mutta ei oikein pysty oikeuttamaan ostoa, kun tuon langallisen version ostostakaan ei ole nyt edes kahta vuotta. Glorioukseen on kyllä tällä rintamalla kova luotto.

  Mekaaninen näppäimistö on aivan ehdoton niin kirjoittamiseen kuin pelaamiseen verrattuna vanhaan Logitechin matalalaattaiseen BT-näppikseen. Pelihiiren valinnassa oli jännää se, että vaikka on iät ja ajat käyttänyt peruskäytössä Logitechin ergonomisia oikean käden hiiriä (tällä hetkellä MX Master), niin pelatessa otteeni on ns. fingertip grip, jossa kämmen ei kosketa hiirtä ja näin ollen Logitechin ergonominen muotoilu onkin enemmän rasite kuin helpotus. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle.
   
 15. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 603
  Saadut tykkäykset:
  149
  Hiiren virkaa toimittaa langaton Logitech G602 ja näppiksenä Corsair K70 RGB. Etenkin hiiri miellyttää. Ensimmäisestä G602:sta kun rupesi vasen nappi pätkimään, niin hommasin tilalle Corsair Dark Coren. Virheliike. Uusi G602 vaan tilaukseen, jonka hintakin oli vuosien varrella noin puolittunut. Paristotkin kestävät kuukausia, toisin kuin Dark Coren akku, jota sai olla jatkuvasti lataamassa.

  Nyt kun Zen3:t pullahtavat kohta myyntiin, niin alkaa koneen päivitysprojektikin taas vähitellen nytkähdellä eteenpäin.
   
 16. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 784
  Saadut tykkäykset:
  1 121
  Jopas tuli nopeasti paljon hyviä vastauksia. Kiitoksia!

  Olisin toki voinut hieman kertoa nykyisestä näppiksestä, mutta toisaalta halusin myös, että se ei rajaisi liikaa vastauksia.

  Erillisenä näppäimistönä pidän ehdottomasti eniten mekaanisista sinisillä kytkimillä eli naksua saa.
  Tällä hetkellä on käytössä Turtle Beachin TKL näppis. Ja tuo on oikeastaan yksi ehdoton ehto. Eli haluan näppäimistön olevan pieni, minkä vuoksi erillistä numeronäppäimistöä en halua. Enkä oikeastaan tarvitse sitä mihinkään.

  Toki täytyy todeta, että kun pöydällä on kolme läppäriä ja yksi erillinen näyttö, niin olisi kätevää, jos voisi vaihtaa nopeasti koneiden välillä. Sen vuoksi tuo MX Keys olisi hyvä. Toisaalta se ei näytä olevan mekaaninen ja siinä on erillinen numeronäppäimistö.

  Olen hieman netistä katsellut Logitech G915 Clicky TKL -näppistä. Hiukkasen kallis, mutta toisaalta, jos sillä töitä tekee useamman vuoden (ja toki pelailee kans), niin eipä siinä hintaa per keystroke paljoa tule.

  Hiireksi olen miettinyt Logitechin MX Master kolmosta ja G Prota. Tosin nyt tuo G602 menee listalle. Ainakin pitää arvosteluja lukea.
  Nykyinen hiiri on Logitechin G300s, joka on joskus jostain tarjouksesta varmaan tarttunut mukaan. Ei sinänsä huono perushiiri, mutta voisi langaton sekin olla.

  Mutta niin paljon hyviä ehdotuksia tuli, että pitää noita kaikkia kuitenkin vähän googlailla.
   
 17. Kristian

  Kristian Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 700
  Saadut tykkäykset:
  87
  Tuo riippuu paljon käden koostakin. Olen vuosien ja kymmenien hiirien (kirjoittelin aikoinaan arvioita mm. hiiristä ja näppiksistä eräälle lehdelle) joukossa törmännyt harvoin hiireen, joka on niin suuri, etten pystyisi käyttämään sitä suosimallani fingertip-otteella (tai claw grip lähteestä riippuen). Logitechin G502 on esim. niin pieni, etten voisi sillä edes kämmentäni lepuuttaa (sormien pituus kattaa jo koko hiiren jos ne painaa sitä vasten - mitä en siis tee). Hieman liian kapea se kyllä on, eli tuota peukalouraa ilman eläisin mielelläni. :)
   
 18. Hippo

  Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 259
  Saadut tykkäykset:
  251
  Ei kyllä onnistu uudella MX Master 3 hiirellä (tai sitten en osaa), eli kummastakin pitää edelleen vaihtaa. Mutta muuten ääni MX keys näppikselle ja MX Master 3 hiirelle. Ai ihanuutta kahden koneen kanssa kun on niin helppo vaihtaa näppistä ja hiirtä työkoneen ja kotikoneen välillä. Ja näppiskin on itsessään aivan erinomainen ja tukeva kirjoittamiseen.
   
  TheRealThing tykkää tästä.
 19. 3JJ

  3JJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 672
  Saadut tykkäykset:
  338
  Mutta vasenkätisyyden etuna on se, ettei tarvitse välttämättä tenkeyless näppäimistöä. Oikeakätiselle aika lailla pakko-ostos, muuten hiiri jää liian kauas.
   
 20. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 928
  Saadut tykkäykset:
  854
  Alkanut itselläkin kuumottamaan päivittäminen tai oikeastaan pitkästä aikaa pöytäkoneen kasaaminen kasuaaliin pelikäyttöön (FS2020 yhtenä merkittävänä syynä).

  Ryzen 5600X vaikuttaa aika kovalta budjettivaihtoehdolta, sille RTX 3070 kaveriksi ja tietenkin peruskilkkeet näiden mukaan, ehkä varmuuden vuoksi 32 GB muistia suorilta. Näyttönä jo entuudestaan 1440p ultrawide.

  Minkälaisia suunnitelmia muilla?

  Yritän vähitellen itselleni muodostaa jonkinlaista ostoslistaa Black Fridayta varten ja sitten tilata nopealla hiirikädellä, jos listan mukaisia tuotteita tarjoukseen tulee.