Uusi pelikone

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana nepa, 26.03.2008.

 1. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 562
  Saadut tykkäykset:
  194
  Jos ne ovat emolevyssä kiinni, niiden pyörimisnopeutta voidaan säätää lämpötilan mukaan. Vähemmän melua siis silloin, kun suurimmalle jäähdytysteholle ei ole tarvetta.
   
 2. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 856
  Saadut tykkäykset:
  736
  Jatketaanpas tätä melkein 20 vuotta sitten aloittamaani ketjua. Voi elämä, miten se aika kuluu nopeasti... :)

  Olen vähän miettinyt, että miten pc:n saisi helpoiten olohuoneeseen satunnaista pelailua varten. Uudella telkulla on vain niin paljon mukavampi pelailla kuin noilla normaaleilla pc-näytöillä, että olisi mukava, jos koneen saisi helposti siirrettyä olohuoneeseen väliaikaista pelaamista varten.

  Tosin, kun pc on tuommoinen pöytäkonetornihässäkkä niin eipä sitä kovin helposti kuitenkaan saa siirrettyä.

  Vaihtoehtoina mietin, että jos rakentaisi olohuoneeseen toisen pc:n. Ehkä spekseiltään vähän kevyemmän, jotta ei puhisisi niin paljoa. Ja jonka saisi helposti piiloon. Toinen vaihtoehto olisi ostaa pelikannettava. Noin tonnilla saisi ilmeisesti ihan ok pelikannettavan, joka pyörittäisi full hd -resoluutiolla pelejä hyvin. Jopa paremmin kuin nykyinen pöytäpc:ni (tai ainakin ennen näyttispäivitystä). 4K-pelaaminen saa vielä unohtua. 1440p olisi jees, mutta toisaalta sekin pitäisi skaalata isommaksi, joten en tiedä, mikä sitten olisi lopputulos.
  Tuommoinen kannettava olisi helppo ottaa esille pelaamista varten ja menisi nopeasti laatikkoon piiloon.

  Pöytäkoneeni tarkemmat speksit ovat näköjään edellisellä sivulla. Viisi vuotta sitten olen päivittänyt ja prosessorina on i7 3770, 16 gb muistia ja näytönohjaimena oli Radeon R9 290. Sen tilalle tosin tilasin nyt tarjouksesta Rx 5700 XT:n.
  Prosessori on ehkä pieni pullonkaula, mutta toivon, että uudella näytönohjaimella saisi hieman sulavampaa kuvaa. Prosessori on paras, mitä tuohon sockettiin saa enkä jaksaisi alkaa uutta emolevyä asentamaan.

  Näköjään aiemmin jo mainitsin powerin pitämästä nakutuksesta. Sitä jatkui pari vuotta, kunnes se hajosi pahan hajun ja pienen savun kera.
  Joten se on korvattu uudella ja laadukkaammalla ja tehokkaammalla.

  Yhtenä vaihtoehtona mietin kyllä myös sitä, että jos ostaisikin pelaamista (ja työskentelyäkin) varten isomman näytön. Periaattessa voisi mennä jopa LG CX 48":aan, kunhan vain hinta vähän laskee. Se olisi mukavan iso ja sillä ehkä voisi korvata työskentelyssäkin kaksi erillistä näyttöä, jotka nyt ovat käytössä. Jos vain työkoneeni tukee 4K-resoa ja miksipä ei tukisi. Onko ihmisillä kokemusta tuommoisista isommista näytöistä työkäytössä?
  Toki yksi ongelma on sitten se, että nyt pc on makuuhuoneessa, joten iltapelaaminen on hankalaa.

  Eli se, mitä tässä oikeastaan mietin, niin on, että hankinko nykyisen pelipc:n kaveriksi isomman (ja mahdollisesti HDR) näytön. Vaiko sitten laittaisi olohuoneeseen erillisen pc:n pelaamista varten joko pieneen koteloon rakennettuna tai pelikannettavana.

  Nykyinen pelipc jää käyttöön kuitenkin. Joten, jos olohuoneeseen hankin toisen koneen, niin sitten olisi kaksi. Ja sekin pitää sitten miettiä, että käykö sitten niin, että nykyinen kone jää käyttämättä, jos pelaaminen siirtyykin olohuoneeseen.

  p.s. Vähä offtopiccina: Red Dead Redemption kakkosta olen pelaillut jonkin verran. Se vain muistuttaa liiaksi GTA vitosta. Ja tehtävät toistavat hyvin pitkälle itseään. Moni on ehdottanut, että pelaa Witcher kolmosta. Se onkin kovalevyllä ollut jo muutaman vuoden, mutta en ole saanut aikaiseksi aloittaa pelaamista. Joku aika sitten kokeilin sitä uuden telkun kanssa ja sehän vei mukanaan ihan täysin. Ei ole RDR kakkosta tullut sen jälkeen pelattua eikä XCOM Chimera Squadiakaan (joka kyllä pitäisi vetää loppuun asti joku päivä). Pleikkarin Last of us tuli pakkopelattua loppuun, jotta sen saisi edes alta pois. Oli ihan hyvä, mutta en ihan hypeä ymmärrä. Pelistä on kakkososakin tullut juuri myyntiin ja ehkäpä se tulee joskus ostettua.

  p.p.s. Toki yhtenä vaihtoehtona olohuoneeseen olisi PS5. Toki sen kaveriksi pitäisi sitten hankkia hiiri ja näppis. En tykkää yhtään noilla konsoliohjaimilla pelaamisesta. Last of usin suurin pelko ei ollut zombit, vaan se kun ne hyökkää päälle, niin ampumisen sijaan luultavasti käännyn seinään päin, lyön sitä pari kertaa putkella ja lopuksi tiputan palopommin jalkoihini. Toki pelin myötä oppi ohjainta käyttämään paremmin ja paremmin, mutta missään vaiheessa en kokenut oloani mukavaksi sen kanssa. Sitä, kun on 30 vuotta pelannut näppiksellä, niin vanha koira ei enää opi uusia temppuja.
  PS5:ssä ilmeisesti olisi suht hyvät speksit ja se pyörittäisi vanhoja pelejä full hd:nä mukavan sujuvasti. Pleikkareista on ainakin minulle kuitenkin jäänyt sellainen mielikuva, että uuden mallin myötä (vaikka speksit päivittyvät paljon) grafiikan vaatimuksia (reso, polygonien määrä, yms) nostetaan niin paljon, että fps jää aina melko matalaksi verrattuna pc:hen. Toki nyt kun PS5 tukee PS4-pelejä, niin ne ainakin toivottavasti pyörivät ihan eri sulavuudella kuin PS4:lla, mutta uudet PS5-pelit voivat hienosta ulkoasusta huolimatta olla taas nykimishirviöitä.
   
 4. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 051
  Saadut tykkäykset:
  44
  Itselläni PC ajaa kahtaa asiaa. Se on harrastekehityskoneeni (satunnaisesti palvelee myös töitä), ja toinen tarkoitus on palvella satunnaista pelikäyttöä. Nykyisessä opiskeluasunnossa tilat ovat haaste, mutta isompaan asuntoon siirtyessäkin ajatus on sama.
  • toimistokäytössä käytän ihan monitoria, joka on lähellä keskusyksikköä
  • pelikäytössä pitkä HDMI-kaapeli menee näyttölaitteelle (tällä hetkellä televisio, jatkossa todennäköisesti projektori) eri tilaan (tällä välttää mukavasti myös tuulettimen tuoman mahdollisen meluhaitan pelisessioissa, jos vesijäähyjä ei jaksa tai halua käyttää).
  Pelikäytössä on eri tilassa erillinen langaton näppäimistö, hiiri ja sitten pari kappaletta langattomia peliohjaimia. Luonnollisesti keskusyksikkö ei saa olla liian kaukana pelitilasta, jotta langattomassa yhteydessä ei tule ongelmia tällaisella ratkaisulla. Nykyinen PC on jo aika iäkäs, ja näytönohjaimena häärää R9 390X, mutta yllättävän moni peli vielä toimii sangen hyvin, koska television ollessa 1080p, eivät vaatimuksetkaan ole vielä ihan mahdottomia.
   
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 856
  Saadut tykkäykset:
  736
  Minulla oli samantyyppinen ratkaisu edellisessä asunnossa. 10 metrinen hdmi meni työhuoneesta olohuoneeseen tykille ja 5 metrin usb-jatkon päässä oli langattoman näppäimistön/hiiren usb-dongle. Toimi hyvin, mutta nyt tietokone on niin kaukana olohuoneesta, että johtojen vetäminen ei ole käytännössä mahdollista enkä sitä muutenkaan enää haluaisi tehdä. Muuten tuo ratkaisu olisi ollut oikein hyvä.
  Paitsi toki siltä osin, että kone on makuuhuoneessa, joten iltapelaaminen ei olohuoneessa onnistuisi. Hallitus tuskin tykkäisi, jos pelikoneen tuulettimet huutavat sängyn vieressä. :D
   
 6. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 051
  Saadut tykkäykset:
  44
  Joo nykyisessä opiskeluasunnossani juuri on näin, että pelaamista tapahtuu hallituksen asettamissa rajoissa, ja toimisto on sama tila kuin makuuhuone. Seuraavassa asunnosta pyrin löytämään tilan, jossa yhdistyy katseluhuone ja toimisto (ovat lähekkäin mutta sopivasti erillään). Makuuhuone on sitten aito makuuhuone sen jälkeen.
   
 7. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  130
  Itse siirryin konsolipuolelta PC pelaajaksi hankkimalla käytetyn Steam Link -laitteen. Peli-PC sijaitsee fyysisesti toimistohuoneessa josta pelikuva ja ääni striimataan olohuoneen televisioon.

  Tässä kompromississa ehdotomana hyvänä puolena on se, että mitään ylimääräisiä tuulettimen ääniä yms ei olohuoneeseen asti kantaudu. Vanha pleikkari oli luokkaa pölynimuri, joten parannus oli massiivinen. (Pleikkariin verrattuna Steamin pelikirjasto indiepeleineen on tietty myöskin ihan eri tasolla, plussaa sekin.)

  Pelkäsin alun perin latenssiongelmia mutta en näe valittamisen aihetta siinä. Huonona puolena resoluutio on rajoittunut FullHD -tasolle, ja parhaimmillakin asetuksilla pakkausartefakteja näkyy jonkin verran (joskin paljon enemmän ne häiritsevät Steamin käyttöliittymässä itsessään eikä niinkään pelatessa).

  Steam Link on lakkautettu tuote, uusia ei enää valmisteta. Käytettynä niitä vielä näkee. Älytelevisioon ym saa ladattua appsin joka tarjoaa saman toiminnallisuuden mutta ainakin omassa Android-telkkarissa appsi oli umpisurkea kokemus. Sinänsä tuo ei toisaalta yllätä koska kaikki muutkin appsit ko. televisiossa toimivat huonosti jos ollenkaan.
   
  nepa tykkää tästä.
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 856
  Saadut tykkäykset:
  736
 9. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 917
  Saadut tykkäykset:
  218
  Itse päivitin näytönohjaimen 2080 Superiin jussin alla, emo/prossu pitäisi vielä päivittää. I7 5820k kyllä pelittää vielä niin hyvin ja kestää kellottamista että kyllähän sillä pärjää vielä vuoden pari...
   
 10. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 562
  Saadut tykkäykset:
  194
  Tuossa on tuo prosessori jo vähän vanhanaikainen, koska 6-ytiminen prosessori ajaa vain 6 säiettä samaan aikaan. Inteliltä kun on tullut jo i5-10400F, joka tukee 12 säiettä ja on samaa hintaluokkaa, ja kellotaajuuttakin on piirun verran enemmän. Jimm'sillä ei ole vielä valikoimissa tuollaista kokoonpanoa valmiina, mutta osista kokoamalla saisi. Tuo i5-9400F saattaa vanhentua aika nopeasti, kun prosessori ei tue säikeistystä. Loppuvuodesta julkaistavissa Xbox- ja Playstation-konsoleissakin kun on 8 ytimen ja 16 säikeen prosessorit. Jos tuollainen kiinnostaa eikä kasaaminen itse kiinnosta, niin melkeinpä suosittelisin kysymään että voisivatko laittaa myös i5-10400F-pohjaisen kokoonpanon.
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 647
  Saadut tykkäykset:
  172
  Minulla taisi varsinainen kuume PC-pelikoneisiin loppua jo ennen lukiota ja varsinkin nykyisin tuntuisi omaan käyttöön täysin järjetttömältä ostaa isoa ja meluisaa tornia pöydälle tai lattialle ja päivitellä siihen aika ajoin satojen eurojen komponentteja. Tuli kuitenkin vaihdettua tuossa vuosi pari sitten pöytäkone Mäkistä PC:hen ja halusin myös huomioida pelaamismahdollisuuden. Päädyin sitten Intel Nuc Hades Canyoniin, joka vie suurin piirtein yhtä paljon tilaa kuin Pleikkari. Peruskäytössä täysin äänetön (moni aina puhuu äänettömästä koneesta vaikka tosiasiassa humina erottuu), vie minimaalisesti tilaa työpöydällä, komponenttipäivitykset tapahtuvat saumattomasti samasta lähteesta ja kyllä tällä pelaa 1440p-tarkkuudella esim. Witcher 3:sta ja Arkham Cityä, jos vähän karsii grafiikkaa ja sietää 40-60fps:n kuvataajuutta. Seuraava mallikin on jo tuloillaan.

  Toki esim. tuo Jimm'sin mylly pesee varmasti oman koneeni helposti, mutta hinta onkin kovempi, tilaa menee enemmän ja uskallan väittää, että peruskäytössä käyntiääni on selkeästi kovempi. Joitain tuo käyntiääni ei tunnu haittaavan, mutta esim. itse en pystynyt ottamaan aikanaan PS3 Slimiä, kun hurina kuului suljetun oven taakse toiseen huoneeseen saakka.

  OT: Nuo NUC:t on muutenkin päteviä laitteita ja onkin ihme, että taidan olla piirini ainoa, jolla sellainen on. Olen esim. vanhemmilleni moiset, ei-pelikäyttöön tarkoitetut kämmeneen mahtuvat NUC:t ostanut ja ne ovat olleet heidän käytössään paljon parempia ja ongelmattomampia kuin yksikään läppäri, mitä heillä on ollut. Nuo eivät ole hinnallakaan pilattuja.
   
 12. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 599
  Saadut tykkäykset:
  147
  NUC täältäkin löytyy mediapurkkina Libreelecillä höystettynä. Pääsääntöisesti toiminut erinomaisesti, mitä nyt HDR-tukea ei vieläkään löydy. Voisin hyvin kuvitella käyttäväni sitä tilanteen niin sanellessa myös "perussurffailuun", mutta varsinainen deskarikone on suunnitelmissa päivittää tässä kesän kuluessa. Nyt palataan sitten AMD:n leiriin taas piiiiitkästä aikaa...
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 647
  Saadut tykkäykset:
  172
  OT: Sama viritys täälläkin (taisi olla viidennen sukupolven i3-malli). Hyvin on pelittänyt telkkarin kanssa media-pc:nä. Käynnistyy tarvittaessa myös Windowsiin kun LibreElec on USB-tikulla. LibreEleciä on tullut koitettua myös näillä halvemmilla pikkulaatikko-PC:llä, mutta sen verran on tullut vastaan kaikenlaisia pikkuongelmia (epävakautta, langattomien yhteyksien kehnoutta, ongelmia näppäimistön kanssa), etten vastaisuudessa yritä selvitä turhan halvalla, vaan ostan suorilta i3-NUC:in moiseen käyttöön.
   
 14. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 856
  Saadut tykkäykset:
  736
  Kiitoksia vinkistä. Itse asiassa olen tuota ajatellut jo vähän eteenpäinkin.
  Kun tuli tuo Rx 5700 XT -näyttis tilattua, niin voi olla, että sen ympärille rakennan MINI ITX -pelikoneen.
  Tällaisen ohjesivun löysin https://techbuyersguru.com/1500-ultra-compact-mini-itx-gaming-pc-build

  Tuossa on ihan hyvää kokoonpano-ohjetta.
  Voi olla, että lopulta teen siten, että tilailen osat itse ja kokoan käsin. Tai sitten toki vaihtoehtona voisi olla tuo Jimmsin paketti ilman näytönohjainta, jos tuo ostamani sopisi siihen. Ja tuolla ehdottamallasi prosessorilla.

  Kiitos tosiaan, kun vinkkasit tuosta prosessorista. Näköjään 10400:n hinta on 9 euroa halvempi, joten ehdottomasti parempi vaihtoehto.
  9400 toisaalta olisi Cashback-kampanjassa ja jos tämän emon ostaisi (https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...msi-mpg-z390i-gaming-edge-ac-mini-itx-emolevy) niin saisi 50€ takaisin.
  Mutta ehkä on parempi katsoa tulevaisuuteen kuin rahaan tässä.

  Tosin voipi olla nyt pelikoneen kanssa, että odottelen hetken, kun piti kersoille tilata trampoliini ja itselle uudet kilpamonot (hyvästä kesäalennuksesta toki) ja robottileikkuri pihalle. Varmasti tuolla nykyisellä koneella ja uudella 5700 XT -näyttiksellä pelailee ihan hyvin, vaikka sitten vain työhuoneen nurkassa.

  Kyllä kuitenkin tässä sen verran taas pelikonekipinää iski, että jos ei nyt niin syksymmällä voisi tuollaisen MINI ITX -pelikoneen rakentaa. Jonka saisi sitten näppärästi olohuoneeseen piiloon ja tarvittaessa sieltä nostettua työhuoneeseen.

  Elvis, kiitoksia NUC-vinkistä. Pitää katsoa mihin hintaan tuollainen Phantom (tai vastaava) olisi tulossa myyntiin. Mutta veikkaan, että jos spekseiltä haluaa vastaavanlaisen kuin tuo Jimmsin kone, niin silloin pitää euroja latoa tiskiin aika paljon enemmän.
   
 15. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 562
  Saadut tykkäykset:
  194
  Riippuu ihan että mitä teholuokkaa hakee. Noissa Intelin NUC-härveleissä on 15 watin prosessorit, kun taas tällaisissa ITX-härveleissä on järeämpiä prosessoreita (esim. 65W). Jos hakee hiljaista laitetta, niin silloin nuo 15 watin vehkeet ovat hyviä, mutta jos pelikäyttö on tärkein kriteeri, niin kyllä mä hommaisin järeämmän prosessorin. Eihän se prosessori pidä mekkalaa silloin kun tehoa tarvitaan vähemmän.
   
 16. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 856
  Saadut tykkäykset:
  736
  Tuolla hiljaisuudella ei niin väliä ole olohuoneessa. Ääni ei sieltä muualle juuri kuulu ja pidän kuulokkeita. PS4:kin huutaa kuin pölyimuri välillä.
  Ei hiljaisuudesta toki haittaa ole, mutta rahaa en sen vuoksi ala pelikoneeseen laittamaan.
  Tarkoitus olisi löytää hinta-/tehosuhteelta hyvä kone, jolla pärjää seuraavat noin viisi vuotta, kuten nykyiselläkin koneella.
  Ja joka olisi kuitenkin helpommin liikuteltavissa kuin nykyinen kone. Sen vuoksi tuollainen MINI ITX voisi olla hyvä kompromissi.
  Mitään ihan high-end -konetta en tarvitse, koska silloin alkaa hinnan osuus kasvamaan liiaksi. Ja nyt kun tuo rx 5700 xt -näytönohjain jo on, niin se rajoittaa myös prosessorin suunnilleen samaan teholuokkaan.
  Tässä on kyllä tullut jo paljon hyviä vaihtoehtoja esille, joten pitää tässä kesän aikana seurata vähän hintoja ja katsella tarjouksia. Käytännössä prosessori on se, mikä nyt pitää päättää. Muut tulee sitten enemmän ja vähemmän automaattisesti sen enempää miettimättä. Toki nopeat muistit ja SSD pitää olla, mutta ne on ehkä helpompi hankkia eivätkä vaadi niin paljoa pohtimista.
   
 17. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 564
  Saadut tykkäykset:
  96
  Itse päivitin Ryzen 3900x:ään ja eipä ole vielä tullut mitään valittamista. Pelit pyörii jouhevasti ja työpöytäkäytössä enemmän kuin tarpeeksi potkua :).
   
  nepa tykkää tästä.
 18. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 075
  Saadut tykkäykset:
  55
  Jos vaan näytönohjaimessa riittää potkua, prosalla ei ole niin suurta merkitystä pelien kannalta (kunhan nyt on kuitenkin siellä ylemmässä teholuokassa ja paria viimeistä sukupolvea).

  Mun koneessa on Rusina 2700x / GTX 1070 ja poitsulla i7 3770K / GTX 1060, eikä niissä benchmarkeissa(kaan) nyt niin isoja eroja ole.
   
 19. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 051
  Saadut tykkäykset:
  44
  Itselläni on i7-4770 @ 3.40GHz ja RX 390X, ja esimerkiksi kaksi viimeisintä Assassin's Creed -peliä ei pyöri enää kovin sujuvasti. Myöskin esimerkiksi Dirt Rally 2.0 on sellainen, joka ei pyöri 1080P-tilassa. Vaikka iso osa pyöriikin kivasti, niin tietyt nimikkeet joko vaativat CPU:lta ja muistin nopeudelta enemmän tai siten 390X ei vaan jaksa eikä kykene.
   
 20. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Asia ehkä tapetilla omallakin kohdalla seuraavan vuoden sisällä.

  Jos haluaa sellaisen koneen jolla pyörii ajopelit lähes täydellä grafiikka-asetuksilla, niin paljonko maksaa kelvollinen kone käyttiksen kera ilman näyttöä?
  2000euroa?
  Kuinka kauan sillä pärjää, 2-3 vuotta?

  Nuorempana tuli tätä PC pelailua ja päivitystä harrastettua, konsoleihin verrattuna vaatii selkeästi enemmän lompakon paksuutta.

  Pistin juuri miltei 3000eur rattivermeisiin ja rigiin, olisi ihan kiva sada ajopeleistä kaikki irti.
  PC:lle on ainakin paljon enemmän lisäsisältöä ja kaikenlaisia modauksia.
  Näyttönä on 77" OLED, VR:ään en kykene pahoinvoinnin takia, on kokeiltu siedätystä ilman merkittävää tulosta.

  PS5 oli tarkoitus hommata, Denonin X3700 tulee ensi kuussa. Näin kaikki tukisi HDMI 2.1:stä saatavaa hyötyä.
  PS5 toimisi myös UHD blu-ray soittimena, jonka hankintaa olen pantannut.