Uusi pelikone

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana nepa, 26.03.2008.

 1. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 370
  Saadut tykkäykset:
  39
  On tullut aika laittaa kone uusiksi. Alkaa tökkiä peruskäyttö tällä nykyisellä pöytäkoneella, joka siis melkein 8 vuotta vanha. Apuja otan mielellään vastaan ja ehdotuksia muutenkin.

  Vanhasta kokoonpanosta ajattelin säilyttää:
  - varastokiintolevyt (1 ja 2 TB)
  - jäähyn Scythe Ninja rev. B
  - kotelo Antec Solo (ei 3.0 USB:ia etupaneelissa)
  - Kotelotuulettimet (hiljaiset edessä ja takana)
  - DVD-soitin
  - SSD-levy 128 gigaa
  - Windows 8.1

  Luulisin että virtalähde pitää uusia ainakin jo? Entä miten SATA-liitäntöjen suhteen, ovatko kehittyneet? Entä johdot?

  Uusia osia sitten tähän malliin tarvittaisiin:
  - emolevy
  - prosessori (Intel mieluiten ja 4000-sarjaa)
  - muisti 4-8 gigaa
  - virtalähde

  Eli yrittäisin pärjätä ilman näytönohjainta ja siksi kannattanee valita tuo Intel. USB-paikkoja on nykyisin koneen perässä 4 ja vähemmällä ei pärjäisikään. Käyttö olisi nettisurfailua ja optio pitäisi olla myöskin Blu-ray-leffoihin. Koneen ajattelin kasata itse.

  Tuollaisen sivuston löysin, josta voisi myös ottaa vinkkejä.

  http://omatietokone.omasivu.fi/suositeltuja-konepaketteja/
   
 2. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 853
  Saadut tykkäykset:
  307
  Ketjun nimi on "uusi pelikone", mutta aiot pärjätä ilman näytönohjainta? Ilmeisesti ketju on valittu vähän "sinne päin", ja pelikäytölle ei oikeasti ole tarvetta? Ainoat sisäänrakennetun näytönohjaimen osalta jossain määrin pelikäyttöön soveltuvat prosessorit Intelillä ovat 5000-sarjalaisia, ja ne on hinnoiteltu aika korkealle. AMD:llä on halvemmissa hintaluokissa paremmat sisäänrakennetut näytönohjaimet, mutta sitten taas prosessoriteho on hieman vaatimattomampaa.

  Varmaan kannattaa uusia virtalähde, jos kone on noinkin vanha. Virtalähde kun voi hajotessaan hajottaa koneen muita osia. Sinänsä kapasiteetin puolesta melko kohtuullinen virtalähde riittää, koska Intelin prosessorien virrankulutus on mennyt viime aikoina alaspäin ja sitä erillistä näytönohjainta ei ole.

  Onko prosutuuletin varmasti yhteensopiva myös uudempien Intelin prosessorien kanssa?

  Varmaan kannattaa laittaa muistia ainakin 2x4 gigaa. Muistikampoja pitää olla pareittain täyden suorituskyvyn saamiseksi (muuten puolittuu muistiväylän nopeus), ja kyllä uuteen koneeseen joka tapauksessa kannattaa laittaa 8 gigaa muistia.

  SATA-liitännät ovat kehittyneet joo. Vanhassa koneessasi on todennäköisesti 1.5 gigabitin SATA-liitännät, kun taas nykyään on käytössä 6 gigabitin liitännät. Uudet SSD-levyt kyllä parhaimmillaan hyödyntävät melkein tuon 6 gigabitin kapasiteetin (noin 600 megatavua sekunnissa).

  Tarkkoja osasuosituksia voi antaa joku muu.
   
 3. latexii

  latexii Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  3 039
  Saadut tykkäykset:
  512
  Tuon SSD levyn (128gb) täyttymisen nopeasti huomasin omalla kohdallani ongelmaksi. Ainahan se on ajatuksena ettei sinne asenna mitään turhaa, mutta eipä nämä käyttikset, officet ja mahd. kuvankäsittelysoftat + muut kilkkeet ole loppupeleissä kovin pieniä. Itse ehkä ottaisin tuohon sen 256gb koska hinnassa se ei ole suuri hyppy.
   
 4. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 370
  Saadut tykkäykset:
  39
  Laitoin tänne kun ei viitsinyt nostella ikivanhoja ketjuja eikä uuttakaan ketjua tullut aloitettua.

  Eli siis ei todellakaan mitään manageripelejä kummempia tule pelattua. Siksi ilman oikeata näyttistä luulisin pärjääväni. 8 gigaa keskusmuistia varmasti hyvä olla. Mutta Inteliin haluan siirtyä kun aiemmin tullut AMD:hen luotettua. Ja tuosta jäähy-Ninjastakin voi hyvin luopua, on se sen verran iso möhkäle muutenkin, ehkä nykyään vähemmälläkin pärjää. Siltikään mihinkään perus-sirkkeliin en tule sortumaan prossun osalta. Lisäksi olisi tarkoitus pitää meteli pienenä ja siksikään en yhtään turhaa propellia halua koppaan meteliä pitämään.

  Varmasti SATA-liitäntöjen nopeudet on nousseet nykyään, mutta tarviiko niiden kaapeleita uusia vai käykö vanhat? SSD:tä en tarvitsee isompaa. Vanhassa emolevyssä olikin 6 USB-paikkaa ja vähempää ei saisi uudessakaan olla. Ääniliitännöillä ei väliä, koska minulta löytyy jo USB-'äänikortti'.
   
 5. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Jos tarkoitit "SATA-liitännöillä" SATA II vs. SATA III:n tiedonsiiron nopeuseroa niin lähinnä SSD:tä käytettäessä näkyy nopeusetua SATA3:n hyväksi, oikeassa elämässä tämä näkyy ehkä pieninä käynnistymisnopeuksien parantumisena. Tavalliset mekaaniset kovalevyt eivät ainakaan tällä hetkellä kykene nopeuksiin joista SATA III:sta olisi yhtään iloa. Kaapeleista en olisi huolistani: jos vanhat käytössäsi olevat kaapelit ovat ehjiä niin varmasti toimivat OK uudessa koneessa. Muistien osalta huomioithan, että Winukan pitää sitten olla sitä 64 bitillä maustettua versiota...
   
 6. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 370
  Saadut tykkäykset:
  39
  Kasausinto alkaa lisääntyä. Osat vain vielä puuttuu.

  Antecin kopan aion siis pitää, muuta hyötyä uudesta ei taitaisi olla kuin USB-3-liitos. Jota en etupaneelissa tarvitse. Muutenkin koppa on äänieristetty varmaan riittävästi eikä mitään aivan heppoista peltiä ole. Koppatuulettimet myös edessä 92 mm ja takana 120 mm voinee jättää hyrräämään paikoilleen. Niille löytyy vielä erikseen portaaton säätöpotikka, joka ei nyt kyllä ole asennettuna. Muut osat menevätkin sitten vaihtoon.

  Tarkoitus olisi siis ensiksi pärjätä ilman näytönohjainta ja mennä prossun integroidulla. Myöhemmin jos tarvetta tulee niin ostohommiin. Eli kokoonpanoon (lähinnä kai virtalähteeseen) tulisi jäädä päivityksen vara. Blu-ray-soitin jatkossa myös ostoslistalla.

  Emolevy: Tässä tärkeätä liitäntöjen määrän lisäksi. Nopeat muistiväylät. Ja ei mitään halvinta tähänkään. Ja siis ehdottomasti pitäisi olla DVI-liitin. HDMI:llä ei väliä. Ehdotus: http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_14_618&products_id=94396

  Prosessori: Intel i3 vai i5? Hinta näiden mallien välillä 130 - 200 € eli n. 70-80 euroa hintaeroa. Mitä nyt speksejä katsoin niin paremmat resot saisi tuolla kalliimmalla.

  Prossujäähy: Pärjäisikö passiivisella pelkästään? Nykyinen Scythe Ninja -möhkäle on pyörittänyt AMD, ATHLON 64 X2 5000+ ilman tuuletintakin. Mutta siis uuden jäähyn hommaan, mutta hiljainen pitää olla. Käykö tämä vai pitääkö olla parempi: http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=49537

  Keskusmuisti: 8 gigaa saa olla. Hintaa varmaan se 60 euroa. Miten olisi tämä: http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=51461

  Virtalähde: Tästä ei osaa sanoa muuta kuin että ei saa olla halvinta vaan oikeasti laadukkaita osia sisällä. Mutta järkevässä kokoluokassa ja hiljaisuudesta plussaa. Ehdotus: http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_432_445&products_id=65154

  Ja sitten vielä. Onko nykyään parantuneet äänieristykset kopassa/tuulettimien äänekkyys. Nyt kun kuuntelen tätä niin hurinaa kyllä kuuluu ihan selvästi. Tuulettimetkin ovat kyllä täysillä puhaltamassa. Eli uudet 'kuoretkaan' ei olisi haitaksi jos vain hyviä suositeltavia löytyy.
   
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 346
  Saadut tykkäykset:
  922
  Kotelosta en osaa sanoa, kun itse menen vanhoilla.

  Tuo virtalähde on kyllä varmasti hyvä tarkoitukseesi ja tehonkestoa siinä näyttää olevan aika hyvin myös tulevaisuutta silmällä pitäen. Jos vain et mitään virtasyöppöä pelinäytönohjainta koneeseen suunnittele.
  Itse menisin kyllä i5-prosessorilla. Tulevaisuutta ajatellen sekin. I3:lla saat tämän päivän koneen, mutta päivitystarve voi tulla vastaan yllättävänkin pian.
  Jäähyistä en myöskään kauheasti tiedä, ainakaan passiivisista. Oman i7:n tuuletin ei kyllä mitenkään isoa ääntä pidä. Virtalähde pöhisee enemmän.

  Pitänee tähän hieman laittaa päivitystä omasta tilanteesta:

  Tuli siis hankittua tuo Acer Aspire. Eli nyt pyörii koneessa Intel i7 3770, 16 gigaa muistia sekä Radeon R9 290. Kovalevyn koko olikin "vain" 1 TB eikä 2 TB. Ei tosin haittaa, koska tilaa on vapaana noin 70%.

  Yhteensä piti käyttää kolmea konetta, joista sain kasattua yhden toimivan.
  Vanha kone, joka oli Dellin kotelossa, ei ollutkaan Flex ATX-yhteensopiva, joten piti kaivaa varastosta vielä vanhempi ATX-kotelo. Se tyhjäksi ja siihen Acerista emo, prossu, kovalevy sekä vanhasta koneesta näytönohjain sekä virtalähde. Tuo Acerin kotelo on siis kokoa erittäin miniminimini ja siihen ei sisälle uutta näytönohjainta saa.

  Pari tuntia meni helposti tuossa kokoamisrumbassa. Tuo Flex atx -emo on kyllä todella pieni, mutta hyvin meni tuohon koteloon ja sain näytönohjaimenkin kiinni ainoaan pci-e -paikkaan. Tosin ongelmaksi tuli se, että koska tuo Radeon on aika jumbo, niin se aluksi otti kotelon sisällä kovalevyjen kiinnityspaikkaan kiinni. Ei auttanut muu kuin vääntää kiinnityspaikan raudat sivuun (mikä tarkoitti, että kovalevyjä ei siihen enää laitettu). Seuraava ongelma tuli, kun yritin etsiä emolevyltä paikkaa kotelon virtanapin johdolle. Eiköhän ollut fiksusti sijoitettu samalle linjalle näytönohjaimen kanssa. Eli näyttis pois, johto paikoilleen ja runnomalla näytönohjain siihen päälle siten, että liitin on nyt sen näköisesti, että saa nähdä kestääkö. :) Se on siis suoraan näytönohjaimen alla painuksissa. Samaan riviin oli laitettu myös etupaneelin usbin yms. liittimien liitännät. Niitä en kyllä tarvitse, koska takaa löytyvät ne pari usbia (3.0), mitä tarvitsee. Mutta ei ole kyllä maailman paras toteutus tuo liittimien paikka. En tosin usko, että tuo virtaliitin tuosta mihinkään rikki menee. Kunhan vain johdot vähän litussa ovat. Kovalevylle löytyi mielenkiintoinen paikka kotelon sivuseinältä. Huomasin, että tuossahan näyttäisi just oikeissa paikoissa olevan reiät, ja niinhän siinä olikin. Joten plussaa kotelon suunnittelijalle.

  Kone ei suostunut käynnistymään vanhoilla kovalevyillä, vaan valitti, että niillä ei voi buutata. Piti biosista muuttaa satan tila ideksi, mutta en ymmärrä kyllä miksi, kun kerran sata-levyjä nuo vanhatkin ovat.
  Mutta se ei toisaalta haitannut, koska tein vanhasta duplikaatin uudelle levylle. Puhdas asennus olisi ollut toki fiksumpi, vaan ei vanha enää jaksa asentaa kaikkia uusiksi.

  Samalla huomasin, että sinänsä loistava virtalähe (merkkiä en nyt muista, mutta laadukas 700w), jonka huuto.netistä ostin, pitää tuulettimen osalta pientä napsutusta, aivan kuin siihen osuisi johto tai jotain. Pitänee aukaista se ja katsoa, jos siellä on jotain edessa. Vai liekkö laakerit menossa tjsp...

  Mutta kyllähän tuolla kelpaa pelata gta vitosta. Full hd -resolla voi melkein pitää asetukset tapissa. En vielä ole kauheasti jaksanut kokeilla eri asetuksia, kunhan vain totesin, että nyt näyttää hyvältä ja pyörii nopeasti.

  Nyt on vain komeron nurkassa kauhea kasa tavaraa, kun nuo kolmesta koneesta yli jääneet osat tungin sinne. Ei kukaan haluaisi Intel Core Extreme -prosessoria ja emoa? :)
   
 8. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 853
  Saadut tykkäykset:
  307
  Kaikki tuulettimet pitävät ääntä täysillä pyöriessään. Kannattaa hommata riittävän isot tuulettimet ja hidastaa niiden pyörimisnopeus lämpökuorman mukaan. Uusissa koteloissa tähän on satsattu siten, että kotelotuulettimet ovat jumalattoman kokoisia (esim. 12-14-senttisiä), jotta ilmavirta on riittävä hitaasta pyörimisnopeudesta huolimatta. Tosin nyt kun googlasin, niin Antec Solossa pitäisi olla tuollaiset, joten voi olla ihan vain softa-asetuksista kiinni. Emolevyvalmistajalla pitäisi olla ohjelma, josta saa konfiguroitua tuulettimien nopeudet lämpötilan mukaan.

  Linkittämistäsi muisteista kiinnitti huomiota se, että niissä on aika kookkaat jäähdytysrivat. Kannattaa emolevyä ja prosutuuletinta valitessa varmistaa, että muistien jäähdytysrivat eivät osu prosutuulettimeen. Jotkut kookkaatkin prosutuulettimet ovat tosin nykyään sellaisia, että ne levenevät vasta vähän ylempänä.
   
 9. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Jos miettii prossun osalta passiivijäähdytteistä ratkaisua niin silloin prossuvalinta olisi i3. Tosin tämä rajaa sitten pelikäytön aika pitkälti pois. Kyllähän noita vihaisempia i5 ja i7-prossujakin saa passiiviseksi, mutta coolerit alkavat sitten olemaan melko isoja ja voi joutua alikellottamaan. Passiivijäähdytetty ratkaisu edellyttää, että kopassa kiertää ilma eli kotelotuulettimien pitää pyöriä jonkun verran. Oikeastaan jos hiljaisuutta lähtee hakemaan niin silloin kaikkien komponenttien (poweri, prossu coolereineen, kotelotuulettimet, jne.) pitää tukea tuota hiljaisuuden toteutumista.
   
 10. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 370
  Saadut tykkäykset:
  39
  Mitäs sanoisitte tällaisesta kokoonpanosta:
   

  Liitetyt tiedostot:

 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 346
  Saadut tykkäykset:
  922
  Ei hassumpi. Hiljaisuudesta ei oikein voi sanoa tuon perusteella, kun en tiedä ovatko nuo tuuletinkomponentit miten äänekkäitä. Varmasti tuolla pärjää.

  Itsekin aiemmin kasasin uuden koneen aina uusista komponenteista, mutta nyt olen vuoden päivät ostanut osat joko huuto.netistä tai tori.fistä. Toki tuollaisen uuden ja herkän elektroniikan ostaminen käytettynä on aina vähän riskialtista, kun uusissa on takuut jne. (tosin jos Verkkokauppa.comista ostaa, niin voi tulla tappelua takuutilanteessa. ;) ), mutta ajattelin toisaalta siten, että käytettynä saa tehokkaampaa osaa halvemmalla ja usein myös niin halvalla, että vaikka jokin osa hajoaisikin, niin sen korvaamisen jälkeenkin on vielä säästänyt uuteen verrattuna.

  Esimerkkinä käyköön juuri tuo nykyinen konepaketti:
  Intel i7 3770, 16 gigaa muistia, 1 TB kovalevy + pientä sälää (350e) ja siihen vielä Radeon R9 290 (n.200e) ja 700w laadukas virtalähde n. 40e. Kotelo löytyi valmiiksi kotoa.
  Yhteishinta siis n. 600e
  Nykyään ei toki enää myydä tuota prosessoria tai näyttistä, mutta kumpikaan ei ole huonompi kuin nykyään myytävät. Esim. 280X on hinnaltaan tuota kalliimpi (n. 300e), mutta suorituskyvyltään heikompi ja 290X on vähän nopeampi, mutta huomattavan paljon kalliimpi (melkein 400e taitaapi olla ellei ylikin). Nuo siis edelleen markkinoilla olevia näyttiksiä.

  Koneessa näytti olevan valmistuspäivämäärätarra (merkkikone, kun on) päivätty vuoden 2012 joulukuulle. Ja näytönohjain oli alunperin ostettu vuonna 2014.
   
 12. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 853
  Saadut tykkäykset:
  307
  Emolevy on hyvin pienikokoinen ITX-malli. Aiotko laittaa koneen pieneen koteloon? Antec Solon kanssa tuo emolevy ei ole ehkä järkevin ratkaisu, koska laajennusvaraa on niukasti (esim. muistipaikkoja on vain kaksi normaalin neljän sijasta). Samaan hintaan saa paremminkin varusteltuja microATX-emolevyjä, jos noin pieni koko ei ole tarpeen.
   
 13. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 370
  Saadut tykkäykset:
  39
  Hyviä huomioita. Ei todellakaan ole tarkoitus ostaa mitään micro-osia. Tämä se just on, kun ei ole niin paljon tietoa noista osista, että helposti menee hukkateille. Ja tuo kokoonpano jonka listasin meni jo aika kalliiksi ja kopankin ehkä sitten kuitenkin uusin. Hardwariumista saa jotain silent-PC-systeemejä ainakin eikä kalliitakaan ole.
   
 14. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 346
  Saadut tykkäykset:
  922
  Tuo ITX meni kyllä itseltänikin tuosta täysin ohi. Mutta tosiaan microATX on varmaan parempi. Jos oikeasti todella pientä haluaisi (mikä ei siis nyt näytä olevan tilanne kuitenkaan) niin tuollainen FlexATX-emo, mikä itsellänikin on, on aika hyvä ja todella pieni. Muistipaikkojakin on se 4 kpl ja pci-e -paikkojakin yksi.
   
 15. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 370
  Saadut tykkäykset:
  39
  Tässä nyt kuitenkin pähkäillyt, että josko ottaisikin niin että kasaisi paketin Fractal design define r5 ympärille. Tulisi hiljaisuuspuoli kerralla kuntoon eikä tarvitsi hommata tuulettimia, kun siinä tulee samalla 2 mukana. Blu-ray-asemakin nyt houkuttelee ja se myös pakettiin mukaan. Prossuksi intelin i5 4xxx ja erillinen jäähdytintorni siihen Mutta edelleen yritän tulla toimeen ilman näytönohjainta.

  Tuota Fractalia saa melkein mistä vain hintaan 120 euroa. Blu-ray-asema varmaan 70 pintaan. Mutta se emolevy tässä mietityttää ja se miten muistit ja jäähy siihen sopii. Eli pitäisi olla yhteensopivat. Ja virtalähde riittävän tehokas ja hilljainen.
   
 16. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Mulla on tuolla myyntiosiossa HP h9 1060 myynnissä. Jos siinä on jotain varaosia mitä haluaisit edullisesti niin ilmoita.
   
 17. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 853
  Saadut tykkäykset:
  307
  Niinjoo, mä pelottelin noiden yhteensopivuudella. Yleensä prosujäähyjen testeissä kerrotaan, jos arvostelijan mielestä muistien kanssa voi tulla ongelmia.

  Tuosta Scythe Ninja 4:stä löytyy testi, jossa tällainen tilanne huomattiin:
  http://www.silentpcreview.com/files/images/scythe-ninja4/13.jpg
  Tuon jäähyn kanssa tilanteen voisi hanskata myös siten, että laittaa tuulettimen imemään puhaltamisen sijasta. Tällöin se asennetaan jäähdytysritilöiden toiselle puolelle. Jäähdytysteho ei ole ihan yhtä hyvä kuin puhalluksella, mutta taatusti riittävä noin järeällä jäähyllä. Vaan onkos nuo valitsemasi Kingstonit jopa suht normaalin kokoisia? Tällöin ei ole ongelmia.
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2015
 18. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 370
  Saadut tykkäykset:
  39
  Nyt alkaa hinta jo nousemaan ehkä liiankin korkealle tasolle. Mutta kai tuo Blu-ray pitää saada mukaan. Tässä liitteenä Hardwariusta kyhätty paketti:

  Lähinnä edelleen mietityttää tuo emolevy. Onko tuo edes oikeanlainen? Sitten virtalähteitäkin huonosto löytyi juuri tuolta kaupasta. Jostain luin, että laadukas pitäisi olla ainakin.

  Tietenkin tuo koppakin on kallis ja jos olisi vastaavaa tarjolla puolta edullisemmassa luokassa niin ehdotuksia otetaan vastaan tästäkin.
   

  Liitetyt tiedostot:

 19. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 370
  Saadut tykkäykset:
  39
  Kone kasattu alusta loppuun ja hyvin toimii. Tuo Fractalin design R5 siis, jonka valitsin. Niin se etutuulettimen pölysuoja on niin löysä, että kun paneelin avaa niin samalla se tipahtaa pois. Piti laittaa jeesusteippiä sitä kiinnipitämään. Lukitus on surkea, enkä nyt ainakaan muilta ole moista kuullut!
   
  nepa tykkää tästä.
 20. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 370
  Saadut tykkäykset:
  39
  Nyt löin kokeeksi nuo Fractalin kaksi tuuletinta SystemFan-liittimeen. Kumpaankos noita muuten suositellaan emolevyn itsensä säätelemäksi vaiko kolmiporraskytkentään kuten tässä kopassa on mahdollisuus.