Uusi Onkyo

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana aarno2815, 24.03.2009.

 1. Xbow

  Xbow Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2009
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli sitten sumean arvioinnin perusteella ostettua SR-607 vahvari. Parilla Tannoy Mercury Custom F4:sella on tässä näin alkuun sitä kokeiltu. Ihan komiasti tuntuu pelittävän jopa näinkin :) Ja kajareissa yty tuntuu hyvinkin riittävän, kerrostalokäyttöön, en kaipaa subbaria en.

  CEC wörkkii tölsyn kanssa kohtalaisesti, kaikki toimii ( ts. manuaalissa luetetllut input vaihto, päälle/poiskytkentä, volyymin säätö), joskin telkkarin oma äänen voimakkuusnäyttö on omituinen. Ei ole digiboksia joten optisella piuhalla TV-lähetysten äänet ulos telkkarista, Pleikkarin äänet suoraan HDMI:stä ja wanha tietsikka kiinni optisella kans.

  Kohta saan lisää kajareita, jolloin pääsee testailemaan surround ominaisuuksia. 7-kanavaisuuden hyödyntänen alkuvaiheessa bi-ampittamalla noi F4:set ( onko täs järkee)? Tuntuisi siinä mielessä ok:lta, että saa isomman osan tehoista etukajareihin, jonne kuuluukin saada, etenkin kun ne ovat mulla tuplasti isompia ja järeämpiä. Eli surround kajarit ei pääse niin helposti "syömään" tehoja.

  On yli 4m korkea olohuone. Mutta tuskin jaksan laittaa mitään etuyläkajareita ainakaan näin alkuun. Ristiriitaisia kommentteja olen kuullut, jossain on kommentoitu ettei mitään havaittavaa etua, toisaalla taas on puhuttu äänitilan laajenemisesta.
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2010
 2. sirace

  sirace Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.06.2002
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen tuli tilattua TX-NS3007 vanhan melkein kymmenen vuotta hyvin palvelleen TX-DS777-tilalle TSN Versandista, saas nähdä miten on tekniikka muuttunut tässä ajassa.
   
 3. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Paljon jäi hinnaksi? Tuo sivuilla oleva 1500e?
   
 4. Skatti

  Skatti Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  121
  Saadut tykkäykset:
  0
 5. marduk

  marduk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  361
  Saadut tykkäykset:
  0
 6. XDream

  XDream Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.06.2005
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0

  MISTÄ!? noi halvalla :) ?
   
 7. PahaFarmaseutti

  PahaFarmaseutti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2010
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt pitäisi takoa amatöörin päähän hieman av-tietoutta. :hitme: Todellinen tekstiseinä tulossa, mutta olen kiitollinen jos joku jaksaa vastailla mieltäni askarruttaviin kysymyksiin.

  Olen tässä pohtinut nykyisen Harman/Kardonin HK 3480 korvaamisen uudella ja paremmalla. Onkyot näyttävät olevan hyviä hinta-laatusuhteella mitattuna, joten nyt pitäisi vaan valita 507 ja 607 väliltä.

  En ole juurikaan säädellyt ja leikkinyt av-vahvistimien kanssa tai muutenkaan ole perehtynyt kunnolla liittimiin ja piuhoihin yms., joten haluaisin esittää ensinnäkin ainakin osittain täysin amatöörimäisiä kysymyksiä:

  1a. Onkyon läpi pystyy näemmä vetämään HDMI:n kautta kautta kuvaa televisioon (Sony 40W5500 FullHD). Eihän tämä av-vahvistimen kautta vedetty HDMI mitenkään huononna kuvan laatua? Eli videosignaali pysyy koskemattomana? Verrattuna siis, että laittaisi suoraan töllön perään HDMI:n esimerkiksi PS3:sta.

  1b. Samaan aihealueeseen liittyvä kuin edellinen. Ilmeisesti Onkyon oma videoskaalain pistää näppinsä peliin, jos televisioon johtaa alle 1080p tasoista videolähdettä? Vai missä vaiheessa tämä videoskaalain toimii? Sehän ei riitä kuin 1080i asti. Olisiko television oma videoskaalain parempi? Olen saattanut ymmärtää koko videoskaalaimen tarkoituksen väärin.

  2. Luettuani suurin piirtein tämän ketjun, niin huomasin ettei 507 osaa muuntaa analogista kuvaa digitaaliseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että vanha PS2 pitäisi liittää suoraan töllöön kiinni (komposiitti?) ja PS2:sta pitäisi vetää äänipiuha vahvistimeen (jos haluaa vahvistimen kautta toistaa äänet)? 607 tämän tempun ilmeisesti osaa, joten piuhaviidakko ja säätäminen vähenisi?

  3. Toinen merkittävä kriteeri on monihuonetoisto (eli tämä Zone 2). Itseasiassa minulle on samassa huoneessa televisio ja tietokone ja television ympärillä on tällä hetkellä äänentoistovehkeeni (2 x Wharfedale Diamond 9.2 + Wharfedale PowerCube 8 (ehkä) == 2.1). Tällä hetkellä tietokoneeni on vailla äänentoistoa ja ajattelin ostaa jotkut pikkukajarit tähän kaveriksi. Soittaisin näitä siis Zone 2:n kautta. Tässä kohtaa selailin 507:n manuaalia ja yritin selvittää onko Zone 2:n kautta mahdollista käyttää kuulokkeita, koska välillä käytän kuulokkeita (3,5 mm) ja haluaisin niille vahvistimen. Ymmärtääkseni kuulokkeet toimivat vain "päähuoneen" lähteestä eikä niitä saa Zone 2:een kytkettyä. Olenko nyt väärässä vai pystyisinkö 607:n kautta käyttämään kuulokkeita Zone 2:ssa? Parasta olisi, jos kuulokkeet saisi olla koko ajan kiinni vahvistimessa ja saisi valita mikä äänilähde menee kuulokkeille vai meneekö ollenkaan. En voi myöskään vaihtaa television vieressä olevaa 2.1:stä Zone 2:ksi, koska ymmärtääkseni Zone 2 tukee vain 2.0:aa. Kuulokkeet olisivat kätevät Zone 2:ssa, jos esimerkiksi nainen katsoo leffaa PS3:lla ja itse pelailen tietokoneella kuulokkeet päässä. Varmaan sekavasti selitetty, mutta toivottavasti ymmärrystä riittää.

  4. Menetän ilmeisesti Bravia Sync toiminnon, jos en kytke PS3:sta suoraan televisioon HDMI:llä? Bravia Syncissä siis voi television kaukosäätimellä ohjata PS3:sta esimerkiksi leffoja katsellessa.

  5. Kumman vahvistimen, 507 vai 607, minun kannattaisi ottaa? HDMI:llä tulisi vahvistimeen kiinni ainakin tietokone ja PS3. Vahvistimesta tietenkin kuva televisioon HDMI:llä. Lisäksi taloudesta löytyy PS2 ja NES. Zone 2:sta tulisi käytettyä säännöllisesti.

  507 puoltaa edullinen hinta, tällä hetkellä riittävä määrä kanavia (minulla siis on vain pääsetissä 2.1 eikä enempää kaiuttimia kyllä mahdu tällä hetkellä sohvan ympärille, mutta ehkä tulevaisuudessa?) ja pienempi fyysinen koko.

  607 puoltaa kanavien suurempi määrä tulevaisuutta ajatellen (7.2 tai 5.1 & 2.0), analogisen kuvalähteen muuntaminen digitaaliseksi, paremmat valikot ilmeisesti (kuvalliset) ja enemmän liittimiä (ainakin HDMI).

  Onkos näiden välillä jotain muuta oleellisia eroja, mitä en ole osannut huomioida? Henkilökohtainen vaakakuppini on kallistumassa 607:aan, mutta haluaisin vielä muidenkin mielipiteitä.

  Kiitos vastauksista. :thumbsup:
   
 8. ELPaso

  ELPaso Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2010
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin arponu vahvistimia ja päällimäisenä on Denon 1610/1910 sekä Onkyot tx-sr507/607.
  Nyt näyttää siltä että vaaka kallistuu ehkä noihin onkyoihin, mutta en vaan tiedä onko tuo 607 välttämättä niin tarpeellinen että maksaisin n150€ lisää. Erojahan noissa on mm liitännöissä, mutta onko mallien äänenlaadussa huomattavaa eroa.

  Pitänee heittää noppalla:rolleyes:
   
 9. Simplicitas

  Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  1 160
  Saadut tykkäykset:
  1
  En osaa tähän heittää mitään yksittäistä suurta syytä ottaa parempi malli. Itse olen vain huomannut, että jos vain suinkin perse kestää, niin kannattaa ottaa se parempi malli. Ennemmin tai myöhemmin sen halvemman kanssa tulee se tilanne "siinä toisessa olis ollut tämäkin". Jos tuolla 150€:n sijoituksella vahvistin menee vuodenkin kauemmin ominaisuuksiensa vuoksi, on se jo mielestäni kannattava sijoitus. Nämä on kuitenkin arvokkaita laitteita, eikä niitä huvittaisi joka vuosi päivitellä. Itsellä Onkyon 705, eikä ominaisuudet ole vielä ainakaan kesken loppuneet. HDMI-liitännät on tosin jo täynnä.. (mutta yhdessä niistä on kiinni turhake, josta voisin luopua koska vain)
   
 10. ELPaso

  ELPaso Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2010
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, kävin sitten hakemassa ton onkyon tx-sr507:n. Eli tyydyin nyt tohon, mutta eiköhän tuo tähän hätään riitä ja saahan sen ainakin viedä vaihossa jos sittenkin rupeaa joskus tekemään parempaa mieli.
  Huomenna jos kerkiäis asentamaan niin näkee tuliko astuttua pashaan:rolleyes:
  Villi veikkaus on että ei:D
   
 11. Simplicitas

  Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  1 160
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mutta pääsiäinen on kyllä aika lähellä :p
   
 12. sirace

  sirace Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.06.2002
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nyt on pari iltaaa leikitty TX-NS3007 kanssa ja on aika laittaa ensikokemukset ns. nippuun ja muille jakoon.

  Käyttöönotto oli kivuton kuten varmaan lähes jokaisen uuden vahvistimen kanssa tänäpäivänä, hieman piti manuaalia selata lähinnä vain termien selventämiseksi, vastaan ei tullut mitään mainittavaa mistä ei olisi selvinnyt. Nettiradio toimii kuten pitääkin mutta käyttö vaatiin TV:n päällä oloa, matriisinäytön kautta menee vaikeaksi. Striimaus ei osaa löytää DNLA-serveriä jos vahvistin on eri aliverkossa, no manuskakin asian mainitsee että DNLA-serveri laite pitää olla samassa aliverkossa joten kyseessä on 'ominaisuus. Nämä voi unohtaa kun Squeezebox receiver ja Ipod touch + Ipeng hoitaa nettiradiot ja muusiikkikirjaston. :thumbsup:

  Vahvistin lämpenee hieman muttei niin paljoa etteikö kättä kärsisi pitää pitkänkin kovan luukutuksen jälkeen vahvistimen päällä, joten mikäli jonkun tarkoitus on olla ekologinen ja säästää sähköä paistamalla kananmunia luukutuksen ohessa niin sitten kannattaa hankkia toinen laite. :D Vahvistimen päivitys onnistui netin kautta, ajallisesti kesti otti aikaa (n. 30min) ja pelko oli perseessä prosessin aikana sähkökatkon suhteen. Adyssey kalibrointikin tuli tehtyä mutta referenssin puuttuessa vaikea kommentoida ominaisuuden höydyllisyydestä. Paremman tekemisen puutteessa pitää mittailla tarkemmin kalibroinnin pätevyyttä vaaleampunaisella kohinalla ja mittamikrofonilla ett' onko ominaisuudesta mihinkään, hieman skeptinen olen koska itse mittauksessakin on aika monta muuttujaa..
   
 13. ShockedFIN

  ShockedFIN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä kiinnostaisi meikäläistäkin. (Kyse siis 507:n 230€:n hinnasta)
   
 14. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 979
  Saadut tykkäykset:
  5
  Veikkailisin että tuosta hinnasta puuttuu vielä luottokorttimaksut ja postikulut Suomeen jos siis Saksasta osti. Lopullinen hinta varmaan n.260€.
   
 15. ELPaso

  ELPaso Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2010
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan passeli laite tää 507, ei voi moittia:thumbsup: Vielä kun sais säädöt kohilleen niin avot.:rolleyes: Lämmöt on pysyny yllättävän hyvin kurissa, eli ei lämpene niinkun kuvittelin.
  Myyjän mukaan tää ei ois niin helposti kuumuvakaan kun noi isommat sisaret.

  Ulkonäkö on tosiaan makuasia, mutta enpä pelkkää koristetta hankkinukkaan ja silmäkin tottuu ajan kanssa kaikkeen.
   
 16. ShockedFIN

  ShockedFIN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sanokaahan ihmiset mistä päin Suomea tuo 507 kannattaa ostaa? Koskapa suurin piirtein joka puolella kyseisellä vahvistimella on hintaa noin 300 €, niin valintaperusteena on tällä hetkellä lähinnä takuuasioiden sujuva hoituminen tarvittaessa. Eli missä liikkeessä ne hoituvat?
   
 17. Weekke

  Weekke Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  128
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni Suomessa myytävät Onkyot ovat tulleet virallisen maahantuojan kautta, joten takuuasiat hoituvat siten samalla tavalla riippumatta siitä, että mistä kamppeen ostaa.
   
 18. Weekke

  Weekke Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  128
  Saadut tykkäykset:
  0
 19. ShockedFIN

  ShockedFIN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertokaahan viisaat, millaisen piuhan tarvitsen, jotta saan vietyä monikanavaäänen tietokoneesta, jossa Asus P5Q-Pro emon äänikortti, tuohon 507-vahvistimeen.

  Käsittääkseni peliäänien viemiseen tarvitsee jonkin paremman luokan äänikortin, mutta vissiin videopätkistä DTS ja Dolby digital äänien vienti onnistuu jollain kaapelilla..?

  Emon takapuoli näyttää tältä: http://www.xbitlabs.com/misc/picture/?src=/images/mainboards/asus-p5q-pro/back.jpg&1=1
   
 20. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 979
  Saadut tykkäykset:
  5
  koaksiaalinen spdif-johto siihen keltaiseen rca-näköiseen liittimeen (kuvassasi kolmas liitin vasemmalta) http://www.verkkokauppa.com/?page=h...arvikkeet&cat2=Kaapelit&cat3=Audio+koaksiaali