[Arkistoitu] Uusi Myydään/Ostetaan eli Markkinapaikka avattu

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Mika, 15.06.2006.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Tehty - softan kääntäminen suomeksi on melkoisen kiperä tehtävä - jos huomaatte jotain huonoja ilmauksia tuolla niin kertokaapa heti niin korjaan ne sujuvampaan suomeen.
   
 2. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Siksi, että Suomessa on autojen, asuntojen yms kauppaamiseen erikoistuneet saitit, mutta ei AV-alan tuotteisiin. Tuollainen foorumin kupeeseen kyhätty juttu on kuin nakkikioski jossa pieni piiri kaupittelee keskenään tavaraa - se on ok, mutta jokainen varmaan ymmärtää että siellä on suppea valikoima ja suppea käyttäjäjoukko - vaan ketäpä tuo suppeus hyödyttää?

  Jos on edes teoriassa mahdollisuus laajentaa palvelua niin se on myös käyttäjien kannalta etu koska toivottavasti aikaa myöten myytävien tuotteiden määrä lisääntyy ja samalla potentiaalisten ostajien määrä jolloin tuotteita on myös helpompi saada myydyksi.

  Miettikääpä kuinka suosittu mikään kauppapaikka olisi jos ne toimisivat aina jonkun foorumin alifoorumina - esimerkiksi nettiauto jonkun autosaitin alafoorumina - siellä tuskin kävisi 250 000 ihmistä / viikko ja jos tuollaista saittia ei olisi niin missä se auto sitten kaupattaisiin - perinteisesti vietäisiin kivijalkakauppaan / keltaiseen pörssiin - tämäkö olisi sekä sen autoa myyvän etu että autoa ostavan?

  Sama juttu AV-alan kanssa - miksi Plaza ei voisi olla keskustelufoorumin ohella myös av-alan tuotteiden osalta nykyistä isompi tekijä kuluttajien välisen kaupankäynnin puolella? Pitkällä tähtäimellä se aivan varmasti hyödyttää kaikkia meitä joten toivon, että nyt keskityttäisiin tuohon nykyiseen palveluun ja sen hyviin ja huonoihin ominaisuuksiin ja koitetaan parantaa niitä huonoja jotta se olisi mahdollisimman mukava ja helppo käyttää!

  Itseasiassa vaikea se ei ole nytkään - kun sitä pikkaisen pyörittelee ja on tehnyt kaupan tai pari niin painikkeiden sijainti ja toimintatavat auvautuvat ja sen jälkeen koko asiaa ei tarvitse sen kummemmin miettiä - mutta tämähän ei eroa mitenkään minkään ohjelman tai palvelun käytöstä.

  Yksi ongelma tietysti on se mihin on totuttu - joskus jos oppii minkä tahansa tavan niin jopa oikeampi tapa tuntuu epäloogiselta. Ajatellaan esim huutonetin lähtöhintaa - olen huomannut muutaman kerran, että Plazalla lähtöhinta ja ensimmäinen tarjous herättää kummastusta kun on totuttu huutonetin systeemiin mikä nyt on mihin tahansa muuhun huutokauppaan verrattuna outo. Esimerkki - jos huutonetissä lähtöhinta on 100 euroa ja korotus 10 niin ensimmäinen mahdollinen hinta mitä voi tarjota on 110 - mikäs logiikka tuossa on jos kerran lähtöhinta oli 100. Normaaleissa huutokaupoissa ja myös Plazalla jos lähtöhinta on 100 ja niin sitä myös huudetaan ensimmäisen kerran eli eräällä tavalla "tämän lähtöhinta on 100 - haluaako kukaan tätä eli tarjoaako kukaan sitä? tarjottu! tarjoaako kukaan 110?..". Nyt Plazan systeemi tuntuu epäloogiselta vaikka se itseasiassa on loogisempi.

  Eli takaisin aiheeseen - jos jokin siis hiertää niin kertokaapa yksityiskohtaisesti ainakin se ongelma ja tietysti jos mielessä on jo idea miten se olisi tehtävissä paremmin niin heittäkääpä se ilmoille - koitan sitten toteuttaa parhaani mukaan.
   
 3. _niko_

  _niko_ New Member

  Liittynyt:
  21.04.2004
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoititko nyt vanhan kauppapaukan suppeutta(valikoima jne.)? Kun katselee tuon uuden "hienon" kauppapaikan valikoimaa, niin ei tiedä pitäiskö itkeä vaiko nauraa. Esim. "Videotykeistä"(ehkäpä vanhan kauppapaikan vilkkain osio(?) ja samalla osio jota itse pääasiallisesti seurasin) löytyy muutama kämänen CRT. Vanhemmassa tuo osio oli muistaakseni Sanyota ja Panaa pullollaan. Mistäpä siis nyt hankin itselleni käytetyn videotykin? Kaikki tuohon tarkotukseen suunnatut paikat on tuhottu tavalla tai toisella.
   
 4. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Tuossa on hyvä muistaa se, että nyt on kesälomaaika ja kävijämäärät ovat pienentyneet ja lisäksi tietysti monella on mielessä nyt muut asiat kuin laitteiden päivitykset yms. Tuotteiden määrähän on kiinni käyttäjien jättämistä ilmoituksista eli nythän aloitetettiin nollasta, koska valitettavasti mitään mahdollisuutta ei ollut siirtää vanhoja ilmoituksia uuteen.

  Laita ilmoitus "ostaan" - kohtaan ja pitkällä (1 tai 2kk) ilmoitusajalla + laita yhteystiedot ilmoitukseen, koska tällä hetkellä tuo ostetaanpuoli on hieman kökkö, mutta siihen on tulossa lähiaikoina korjausparannus.
   
 5. Patu

  Patu Active Member

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tai sitten monella on mielessä että "enpäs taida jaksaa rekisteröityä tähän uuteen systeemiin, voin myydä tykkini huutonetissä" tai "onpa surkea kauppapaikka vailla käyttäjiä, enpä taida jättää tänne ilmoitusta".

  Heti alkuun pari parannusehdotusta:

  - ulkoasu yksinkertaisemmaksi (mielestäni tuo pitäisi uusia kokonaan)
  - jätä tuo turha rekisteröinti pois
  - huuto-ominaisuus pois, se on täysin turha ja viivyttää vain kauppojentekoa

  Itsellä ei ole vielä aikomustakaan rekisteröityä tähän palveluun. Ehkä eniten tässä koko rumbassa ottaa päähän tämän uuden systeemin käyttöönotto. Se vain tipahti taivaalta ilman minkäänlaista varoitusta. Käyttäjiltä ei kysytty mitään. Tässähän olisi ensiksi pitänyt kokeiluttaa systeemi käyttäjillä ja järjestää jonkinlainen äänestys.
   
 6. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Sellainen on mahdollista yhden pluginin ansiosta, että käyttäjä voi valita mahdollisista ulkoasuista sen jota haluaa käyttää - tosin vaihtoehtoja ei ole valitettavasti montaakaan joten on sitten hieman makuasia miten hyödyllistä tuo on.

  Uuden ulkoasun teko ei meikältä onnistu, mutta Plazalle voitaisiin teoriassa hankkia dedikoitu ulkoasu joka voisi olla todella hienokin (olen nänyt niiden tekemiä ja ne on on ihan näyttäviä), mutta hintalapussa on 400 puntaa...

  Hmm.. turha? Millä tavalla sitten käyttäjät identifioidaan jos ei ole käyttäjätunnusta? - foorumin käyttäjähallinnan integroiminen tähän on lähes mahdotonta (tai voihan sen varmaan joku sovelluintegraattori tehdä, mutta maksaa ehkä 100 000 euroa) - sellainen on mahdollista, että kun rekisteröityy toiseen niin myös toiseen syntyy samalla tunnus, mutta tuo on vielä kaukana siitä, että nämä kaksi käyttäsi samaa loginia.

  Huutoa ei ole pakko käyttää jos ei halua - ja lisäksi millaisen kuvan se antaa palvelusta jos sitten pitäisi ehdoin tahdoin supistaa ominaisuuksia eli pakottaa käyttäjät pelkästään suoramyymään jos mahdollisuus on antaa käyttäjälle itselleen valintamahdollisuus miten haluaa myydä? Ja lisäksi vielä aiemmassa softassa oli paljon "paras tarjous"-ilmoituksia joka heijastelee sitä, että huutokauppamainen ominaisuus on tarpeellinen - pelkästään myyjälle tuleva paras tarjous kun ei voi olla tehokas niin myyjän kuin ostajankaan kannalta sillä kun tarjous ei ole julkinen hinnan asettuminen on ihan arpapeliä.
   
 7. MovieFreak

  MovieFreak Active Member

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Eipä tunnu paljon tavara kiertävän kun tuo sama Eposin keskikaiutin on lojottanut tuossa Myydään-sivuston etusivun kuvissa siitä asti kun tämä uusi systeemi lanseerattiin. Aika hiljaisen oloista sen perusteella kun noista kuvista tuli vanhassa juuri bongailtua onko mitään uutta ja mielenkiintoista.
   
 8. DTSMan

  DTSMan New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  3
  Floppi taisi tulla. En enää edes katso ilmoituksia mitkä tuli ennen katsottua aina kun kävi Plazalla. Mutta iso kiitos silti tästä mahtavasta foorumista :thumbsup:
   
 9. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Tuota noin.... jos huviksenne kaipailette esim pelkkiä uusimpi myynti-ilmoituksia "yhdellä nopealla silmäyksellä" niin tehkääpä näin -> menette markkinapaikan etusivulle, painakaa sitä Myydään-välilehteä siinä Uusimmat-ilmoitukset kohdassa.

  Sitten takaisin vaikkapa foorumiin ja sen jälkeen takaisin Markkinapaikalle - hokkuspokkus - siinäpä näkyy edelleen ne pelkät myynti-ilmoitukset.

  ps. Katson vielä miten tuon saan säilymään kun sulkee selaimen - tämä on tietysti itsestäänselvyys, mutta jostain syytä ei ole "vakiona" tuossa välilehti-kikkareessa.
   
 10. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 760
  Saadut tykkäykset:
  13
  Tuon nyt olis helposti voinut korjata, matkimalla Nettiauton ja Keltaisen pörssin ainoaa hyvää ominaisuutta, hinnan ilmoittamis pakko.
   
 11. _niko_

  _niko_ New Member

  Liittynyt:
  21.04.2004
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Huom! Jos olet rekisteröitynyt keskustelufoorumiin niin käytä tässä ehdottomasti samaa käyttäjätunnusta."

  Ja sitten: "The username can only contain letters and numbers"

  T: alaviivanikoalaviiva
   
 12. Jiief

  Jiief New Member

  Liittynyt:
  07.11.2005
  Viestejä:
  187
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Warning: You have entered a Buy Now value, but didn't select the Buy Now option to "Yes""

  Niin, sehän on "kyllä" eikä "yes", mutta valittu kuitenkin. Voi olla tietysti minunkin rajoittuneisuuttani, mutta jokin tässä nyt ei joko toimi tai on tosi vaikeaa...

  /JF

  Edit: näemmä hyväksymällä tarjoukset meni sekin sitten läpi. Jeesjees.
   
 13. Sapa

  Sapa Member

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutamia huomioita ja ehdotuksia ulkoasusta:

  Huomasin vasta äsken, että sieltä voi vaihtaa ulkoasua ja näistä vaihtoehdoista UA1 oli omaan silmään paras. Makuasia, mutta erityisesti vasemman palkin puuttuminen auttoi jo jonkun verran selkeyttä. Kumma kyllä se ilmestyi etusivun jälkeen taas kuvioihin, ilmeisesti tuota UA1:tä ei ole vielä tehty sen enempää.

  Vaikka tuoteryhmien (tai kategorioiden) olemassaolo onkin tärkeä niin ei kai niitä pidä parhaimmillaan kolmessa tai neljässäkin eri muodossa näyttää yhdellä sivulla, yksikin riittäisi. Tällä tavalla informaatiosisältöä saisi vähemmäksi ja huomio kiinnittyisi helpommin niihin kaikkein olennaisiin, eli myynti-ilmoituksiin.

  Mikäli mahdollista niin kategorioita selaamalla olisi hyvä, jos alikategorioiden tuotteet näkyisivät kaikki jo yläkategorioissa myös silloin kun selaamisen aloittaa suoraan kategorioista. Nyt ne näkyvät vasta kun selaa johonkin alikategoriaan ja palaa takaisin yläkategoriaan. Muutenkin selaamisen selkeys ei ole se kaikkein paras, ainakaan tällä hetkellä. Tällä tarkoitan sitä, että mentäessä niin sanotusti eteenpäin ja taaksepäin ei tunnu aina palaavan sinne mihin luulisi, vaan ulkoasu muuttuu.

  Ilmoitusta katsottaessa se kohta missä kerrotaan missä kategoriassa tuote sijaitsee ei anna palata takaisin juuri siihen kategoriaan, ainoastaan sen yläkategorioihin.

  Selattaessa ilmoituksia kirjautumatta on yhdellä sivulla neljä eri kohtaa kirjautumiselle. Ok, tuohan se ilmi sen, että käyttäjän tulisi kirjautua sisään, mutta eikö vähempikin alleviivaus riittäisi? Samoin kirjautumisen jälkeen omien tietojen palkin nimi on edelleen Kirjaudu sisään, mikä on hiukan epälooginen.

  Ilmoituspäivämäärä olisi hyvä näkyä kaikissa ilmoituslistauksissa, ei vain etusivulla. Samoin tuotteiden järjestely niiden ilmoituspäivämäärän mukaan on ainakin minulle intuitiivisempi järjestelytapa kuin vaikkapa myynti-ilmoituksen loppumispäivämäärä.

  Yksi asia mitä jäin kaipaamaan vanhasta versiosta on vanhojen ilmoitusten selaaminen. En tiedä mitä uudessa palvelussa vanhentuneille ilmoituksille tapahtuu, mutta niistä on hyvä tarkastaa vanhoja hintatietoja.
   
 14. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Ulkoasu-teemakehitys on vielä hitusen kesken - nykyiset ovat vielä konffaamattomia, mutta tarkoitus on saada ne käyttökuntoon tässä ihan lähiaikoina.
   
 15. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 240
  Saadut tykkäykset:
  22
  Onkohan multa jäänyt jotain huomaamatta?

  Jos ostetaan osastolla haluaisin ottaa ostajaan yhteyttä ja ilmoituksessa ei ole yhteystietoja (otetaan nyt esimerkiksi tämä ilmoitus) niin kuinka yhteydenotto tapahtuu?

  Alhaalla on kyllä:

  TEE TARJOUS
  Seas Koaksiaaliel... T18REXACG/TV


  Mutta...

  Valitse tuote : You have no active auctions to offer

  Täh :confused:
   
 16. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 760
  Saadut tykkäykset:
  13
  Hmm, ei nyt liity aiheeseen, mutta mikähän noita houkuttaa tänne nykyään?
   
 17. Jeje2

  Jeje2 Fubar Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  1 404
  Saadut tykkäykset:
  1
  :OI
  Äh, toivottavasti Mika jaksaa bannata & poistaa moiset asap.
   
 18. Dr. G.

  Dr. G. Active Member

  Liittynyt:
  04.08.2003
  Viestejä:
  1 025
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erittain samaa mielta. Hinnan ilmoittaminen nyt vain jotenkin sopii kaupantekoon, vai? Mika naissa huutokaupoissa niin kiehtoo nykyaan? Toive saada enemman rahaa myymistaan romppeista? Etenkaan huuto.netissa hommassa ei ole mitaan jarkea, jos laittaa lahtohinnan sataseen ja hintavarauksen tonniin. Tai eihan koko hintavarauksessa ole mitaan jarkea. Jos haluaa ennalta paattaa milla myy, niin sitten laittaa kiintean hinnan.

  Tulee naista fiksuista huutokaupoista mieleen se nelosen unelmakamppa, eikos ne jaaneet kaikki hintavarauksen alle ne tarjoukset. Ei olisi pitanyt olla hintavarausta tai sitten ei kannata huutokaupata, jos pelkaa, etta menee liian halvalla omiin toiveisiin nahden.
   
 19. Hippo

  Hippo Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 873
  Saadut tykkäykset:
  86
  Samoilla linjoilla. Vaikka uusimmat ilmoitukset saa näkyviin, niin se vaan ei ole yhtä houkutteleva ja selkeä kuin vanha. Paljon harvemmin tulee selailtua tuota uutta.

  Joku siinä nyt ei vaan iske...
   
 20. Harry

  Harry Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 904
  Saadut tykkäykset:
  7
  Uuden ostopaikan ollessa niin hanurista kuin se on, olen jättänyt sen seuraamisen pois kokonaan. Monessa muussakin asiassa kuluttajat ajattelevat jaloillaan, eli sinne ei mennä mistä ei tykätä.

  Kysymys Mikalle kuuluukin, että jos johonkin alifoorumiin esim. kaiuttimet, laittaa Ostetaan/Myydään aiheisen ketjun, niin poistatko sen välittömästi?
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.