[Arkistoitu] Uusi Myydään/Ostetaan eli Markkinapaikka avattu

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Mika, 15.06.2006.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 981
  Saadut tykkäykset:
  34
  Koska Mika ei jaksa kuunnella valitusta enää?
   
 2. sakali

  sakali Active Member

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 218
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täysin samaa mieltä.
   
 3. TimoJ

  TimoJ Active Member

  Liittynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  1 221
  Saadut tykkäykset:
  10
  Miksi tuo uusi Markkinapaikka on kieleltään tuollainen sekasikiö? Siis vaikka on valittu Suomi, niin siellä on päiväykset ja aikaa jäljellä englanniksi.

  Oma mielipide: sekava, tuntuu kuin olisi jossain webbikaupassa eikä yksityisten ihmisten käytettyjen tavaroiden myyntipalstalla, menujen kautta tuoteryhmien valinta tosi hankalaa (tiedän että ne saa auki pääotsikkoa klikkaamalla).

  Entinen oli parempi ja keskustelualueiden seassa olevat myyntialueet olisi paras ratkaisu.
   
 4. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Käännöstyö on hieman kesken joten siksi siellä on vielä englanninkielisiä termejä välissä - asia korjaantuu tässä pikkuhiljaa.

  Foorumipohjainen kauppapaikka... moniko seuraavista toimii foorumipohjaisella ratkaisulla: huutonet, ebay, keltainen pörssi, huoneistokeskus, igloo, oikotie, nettiauto....
   
 5. mabe

  mabe Member

  Liittynyt:
  03.12.2003
  Viestejä:
  789
  Saadut tykkäykset:
  0
  Fiksattu tuoteryhmät palkki vasemmalla huomattavasti mukavampi.

  Kun vielä saisi tuon muistamaan tuon hide- option "kirjaudu sisään" framessa.
  Selaimena Firefox 1.5.

  Tuo ihan pohjalla oleva members area riittää hyvin omien tietojen löytämiseen.
  Samaan paikkaa näyttää vievän ylhäällä oleva "käyttäjät" nappi.
  Sen nimen voisi vaihtaa vaikka "omat tiedot" tai "oma tili" nimiseksi niin tajuaisi helpommin.

  Kyllä tästä kalu saadaan.. Tuo uusi rekisteröinti on hieman luotaan työntävä vaikka automaattisena ei pahasti haittaa elämää.

  Saisikos vielä johonkin tuon tavallisten foorumeiden "forum jump" palikan että paluu tavallisen foorumin puolelle olisi näppärämpää?
   
 6. JaySee

  JaySee swiftly and with style Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.03.2002
  Viestejä:
  1 149
  Saadut tykkäykset:
  39
  En noita kaikkia tunne, mutta taitaa useampien noiden kauppapaikkojen voluumit olla hieman eri luokkaa dvd plazaan verrattuna. En niin aktiivisesti vanhaakaan kauppapaikkaa seurannut, mutta käsittääkseni uusia ilmoituksia ei tullut kovinkaan monta per päivä. Ehkäpä monilla käyttäjillä on sellainen tunne, että ollaan ampumassa tykillä hyttysiä. No, ehkäpä uusi kauppapaikka lisää voluumia myös täällä. Aika näyttää.
   
 7. Patu

  Patu Active Member

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moniko noista on pääsiallisesti keskustelufoorumi? En ymmärrä miksi plazasta pitäisi rakentaa samanlainen kauppakeskus kuin noista edellä mainitsemistasi paikoista. Tämä on keskustelufoorumi jonka ohessa harrastajat voivat kaupata tavaroita toisilleen. Ei siihen kovin kummoisia systeemejä tarvitse, joten siksi foorumipohjainen osto/myynti -palsta on paras.

  Mainitsenpa jälleen kerran että Head-Fi joka perustuu samaan foorumisoftaan ja jolla on lähes kaksinkertainen määrä jäseniä ympäri maailmaa käyttää foorumipohjaista systeemiä. Mitään valitusta ei ole kuulunut eikä päivitykseen ole tarvetta.

  Jos Mikaa kiinnostaa niin käy vilkaisemassa osoitteessa: http://www6.head-fi.org/forums/
   
 8. DTSMan

  DTSMan New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  3
  Olen 110% samaa mieltä mutta tuntuu ettei käyttäjiä kuunnella joita juuri pitäisi kuunnella! :mad:

  Toivottavasti en saa mitään banneja tämän takia mutta pakkohan sitä on sanoa jos on asiaa...
   
 9. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 760
  Saadut tykkäykset:
  13
  Ainakaan ebay:tä, keltaista pörssiä ja nettiautoa ei kannata pitää mitenkään hyvänä esimerkkinä, senverran sekavia paikkoja ovat. Esim. nettiautoon ilmoituksen jättö on todella ärsyttävä operaatio. Ja muutenkin sivusto tökkii tämän tästä, vaikkakin sielä saa suht hyvin tavaraa myytyä.

  Keltainen pörssi = :sick:

  Ebay on muuten vain sekava, vähän samaan tyyliin kuin tämä nykyinen plazan osasto.

  Huutonetti on sitten melko selkeä ja suoraviivainen palsta, ja ilmoituksien jättö on helppoa ja nopeaa.


  Lisäys:

  Ei huh, huh. Olipa hankala operaatio poistaa oma ostoilmoitus... Kertonee jotain palvelun käytettävyydestä jos tuotakin toimintoa saa etsiä 15min. Toki sen nyt tästä eteenpäin löytää nopeammin, mutta jos tätä harvoin käyttää niin ehtii jo välissä unohtamaan.

  Niin ja vielä yks asia. Jos katsoo esim. tuota ilmoitusta, niin missä ovat julkaisun hienot tiedot jota täällä esiteltiin jossain vaiheessa? Jotta niistä uusista toiminnoista olisi mitään hyötyä niin niiden täyttö pitäisi olla pakollista, mutta pelkäämpä että ilmoituksen jättö olisi silloin liian työlästä.
   
 10. muumu

  muumu New Member

  Liittynyt:
  14.10.2005
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos tuo kauppapaikka ei miellytä niin kertokaa nyt että mikä siinä mättää? Ei ongelmat korjaannu sillä että antaa hetuloiden heilua tyyliin "ihan p***a" tai "entinen oli parempi". :grr:

  Kun noita kommentteja luki tuli semmonen fiilis että porukka soittelis mieluumin lankapuhelimella ja kattos leffoja VHS kaseteilta kaasuvalon leimutessa taustalla. Kumman konservatiivista meininkiä kun ottaa huomioon että palstoilla hingutaan uusimpien vimpainten perään (jotka btw on myös bugisia).

  Ja jotta ei jäisi epäselväksi niin en liity ko kauppapaikan ylläpitoon mitenkään. Ja vielä täydennyksen mainittakoon että olen juurikin samaa mieltä paikan toimivuudesta kuin suurin osa porukasta tässä tredissä sillä erotuksella, verrattuna suurimpaan osaan nillittäjistä joihin itsekkin tekstiäni lukiessa näytän kuuluvan :eek: , että jätän sitä palautetta asioista jotka ei toimi / joita voisi parantaa toivoen että ylläpito ehjää (osaan kyllä myös äänestää jaloilla jos näyttää siltä että homma ei toimi).
   
 11. TimoJ

  TimoJ Active Member

  Liittynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  1 221
  Saadut tykkäykset:
  10
  MTV3-sivuston tyylinen sitten lienee tosi nykyaikainen ja siihen sekamelskaan pitäisi pyrkiä täälläkin?
   
 12. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 760
  Saadut tykkäykset:
  13
  Onhan täällä jo monet parannusehdotuksia antaneet. Ja esim. navigointipalkki on jo kokenut parannuksia Mikan toimesta. Vaikka onhan sivustolla muutakin parannettavaa. Mikalla varmaan sattuu muutakin hommaa olemaan kuin pelkästään tämän kanssa säätäminen. Toivotaan että hiljaa hyvää tulee, joskus.
   
 13. hex

  hex Member

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  773
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minäkin kuulun siihen porukkaan, jonka mielestä paras vaihtoehto olisi se forumpohjainen osto- ja myyntipalsta... Sitä tuli seurattua aktiivisesti jokaisella palstavierailulla, ja muutamia kauppoja tuli sen avulla tehtyä. Edellinen versio ärsytti heti ensisilmäilyllä, mm. se aukesi aina uuteen ikkunaan. Sen käyttö loppui alkutekijöihinsä ja kun nyt pari kertaa olen tutkinut tuota uusinta viritystä saa sekin jäädä yhtä vähälle käytölle, yksinkertaisesti liikaa informaatiota yritetään näyttää yhdellä kerralla (yllä oleva viittaus maikkarin sivuihin oli aika osuva).

  Toki ymmärrän että Plazan kaupallistaminen vaatii tämän tyyppistä kehitystä, koska maksavat asiakkaat (esim. yrityisten markkinamiehet) tuollaisia näyttäviä ratkaisuja varmasti arvostavat...
   
 14. huu

  huu New Member

  Liittynyt:
  20.01.2006
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan älytön sekamelska tuo uusi ostetaan/myydään osio! Ehdottomasti takaisin se vanha foorumi pohjainen ilmoitusten jättö/luku sivusto, tämähän on käsittääkseni keskustelu foorumi eikä verkkokauppa!
  :OI
   
 15. blobo

  blobo Member

  Liittynyt:
  20.03.2005
  Viestejä:
  338
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vanhaa systeemiä en koskaan käyttänyt käytännössä, mutta joka kerta plazalla käydessä se tuli tsekattua, kun ne uudet tuotteet näkyivät siinä niin kivasti.. Se oli semmonen mukava "näyteikkuna", missä voi kuolailla tavaroiden perään :p

  Nyt kuitenkin uuden systeemin aikana tein ensimmäisen ostokseni, ja onnistuihan se, vaikka vähän pulassa olinkin. Pahin ongelma oli siinä, miten löydän myyjän yhteystiedot. Nyt se ongelma on jo korjattu osittain, aiemmin linkissä luki vain "message board" (Nyt korjattu "ota yhteyttä myyjään"). Eiköhän tuostakin ihan hyvä vielä tule, vaikka oppimiskynnys tuon systeemin käyttöön on aika korkea. Vanhassa systeemissä minua oikeastaan häiritsi eniten juurikin nuo "paras tarjous" tuotteet, kun siinä ei yhtään tiedä mitä myyjä odottaa tavarasta saavansa, tai mitä on jo tarjottu. Sinällään tämä uusi systeemi tuo edes vähän parannusta siihen, kun usein on olemassa joku "buy it now" -hinta, ja tarjoukset ovat näkyvillä. Ehkä kuitenkin se kaikkein paras systeemi olisi, että ihan täyttä huutokauppaa ei voi järjestää, vaan aina on oltava joku (järkevä) suora ostohinta näkyvillä. Pelkkään huutokauppaan on kuitenkin olemassa muitakin palveluita. Eli summa summarun, mahdollisuus tarjouksen tekemiseen on OK, mutta mielestäni puhdas huutokauppa voitaisiin kieltää.


  Olen kuitenkin optimistinen siksi, että olen erittäin tyytyväinen ensimmäiseen ostokseeni ;-)
   
 16. prisoner

  prisoner Member

  Liittynyt:
  21.03.2003
  Viestejä:
  381
  Saadut tykkäykset:
  4
  En saanut jätettyä ilmoitusta Macin Safari -selaimella.. Muutenkin tuntui ensikertalaisesta tosi hankalalta ja sekavalta.
   
 17. Mtk

  Mtk New Member

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taitaa käydä niin, että tuon uuden kauppapaikan voluumi jää parhaimmillaankin kauas vanhan taakse. Netti on jo täynnä Ebay, Huuto.net, Keltainen pörssi jne. jne. kauppapaikkoja. Ei niitä tarvita lisää.

  Vanhalla DVDPlazan kauppapaikalla oli kuitenkin oma merkityksensä harrastelijoiden myyntipaikkana, jollaisena sen olisi tullut pysyäkin. Kuunnelkaa käyttäjiä!
   
 18. pek

  pek New Member

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hyvän näköinen kauppapaikka värien ja toiminnallisuuden suhteen. Kehitettävää toki on vielä paljon, mutta hyvä jo tässä vaiheessa lyhyen tutustumisen jälkeen.

  Kun klikkaa DVD-leffat, olisi hienoa jos näkisi samantien listauksen kaikista leffoista. Tähän tapaan http://www.tradera.com/category/auctionlist_catid_1301
   
 19. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ehkä paras internetissä toimiva kulutuselektroniikan toripaikka on nyt pilattu. Onnea suorituksesta!

  Kannattaisi myydä koko roska vaikka jippiille vielä niin se olisi piste iin päällä.

  Eipä kyllä sekavampaa paikkaa kauppojen tekoon enää ole olemassa.
  Ikävää että on tultu tähän, harkitsen vakavasti tunnusteni lakkauttamista koko dvdplazalla :mad:

  Työllä ja tuskalla sain tehtyä tuonne ilmoituksen, sekin oli pakko pistää huutokaupaksi kun muut eivät toimineet.

  MIKSI! OI MIKSI!? :grr:

  SIIS ei helkkari! Onko joku OIKEASTI MIETTINYT tuota ja kokeillut, onko pakko olla tietokonenörtti ja web-guru että saa jätettyä yhden perhanan ilmoituksen kaiken kansan luettavaksi? Entinen oli parempi, piste.
   
 20. janolle

  janolle New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  1 046
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieman sekavahan tuo on. Luulin että alle hintavarauksen olevat tarjoukset pitää hyväksyä jotta astuvat voimaan, mutta linkistä painamallahan sitten loppui huutokauppa kseken ja painettu tarjous jäi voittavaksi. :grr:

  Noh, tietääpähän nyt sitten... alotin kaupan uudestaan ja toivotaan ettei huutaja hyppää housuistaan pois kun "voitti" kaupan. :rolleyes:

  EDIT:
  Jäi epäselväksi voiko tuossa ollenkaan olla suorassa yhteydessä ostajaan joka ei ole yhteystietoja tarjonnut.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.