[Arkistoitu] Uusi Myydään/Ostetaan eli Markkinapaikka avattu

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Mika, 15.06.2006.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 760
  Saadut tykkäykset:
  13
  Joo, ei muuta ku kotia kasvamaan, tänne ei ole alaikäisenä mitään asiaa! :D :D
  Tuu sitten parin vuoden päästä uudestaan yrittämään. Voi tämä uusi osto ja myynti palstakin olla hyvä siihen mennessä. :hitme: ;)
   
 2. code.666.

  code.666. New Member

  Liittynyt:
  29.04.2003
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  1
  The username can only contain letters and numbers

  Voiko tuota korjata...?
   
 3. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Vasemman laidan kategorianavigointi on laitettu uusiksi.

  Kommentit (hmm.. aakkosellinen sorttaus ehkä ) ja kertokaa heti jos on ongelmia eri selainten kanssa.
   
 4. Samppa

  Samppa Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 062
  Saadut tykkäykset:
  16
  Tämä on jo selvä parannus.
   
 5. MovieFreak

  MovieFreak Active Member

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Nyt olisi selkeästi äänestyksen paikka uuden ja vanhan markkinapaikan välillä. Saataisiin jonkinlaista käsitystä siitä kuinka moni pitää uutta parempana. :rolleyes:
   
 6. Patu

  Patu Active Member

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö se ole jo aika selvä homma että tämä uusi tuli jäädäkseen. Käyttäjiltähän asiaa ei kysytä. Kaikki negatiivinen palaute on jo kuitattu sillä että "kyllä se siitä kunhan totutte".

  Koskahan viimeksi tänne olisi jotain hyödyllistä uutta tullutkaan. Nuo foorumisoftan päivitykset lähinnä parantaneet käytettävyyttä.
   
 7. paranoid

  paranoid New Member

  Liittynyt:
  02.02.2004
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ulkoasumuutoksia millä itse lähtisin tuota muuttamaan käyttäjäystävällisemmäksi;

  • Oikeasta laidasta statukset, uutiset ja muut turhuudet kokonaan pois. Ajankohtaiset asiat, uutiset - jos niitä on pakko olla - esim. omalle sivulleen. Ehkä tuoreimman "uutisen" otsikko linkkinä etusivulle?
  • Aloitussivulle pelkkä "näyteikkuna". Itse en ainakaan olisi valmis maksamaan lisänäkyvyydestä, joka käytännössä ei tuo mitään lisänäkyvyyttä (listaus jossain linkin takana, jota suurin osa ei välttämättä edes huomaa!). Tietysti tuo määrä etusivulla pitäisi rajoittaa esim. 9 tai 12 uusimpaan ja "näytä kaikki" linkki pitäisi sijoittaa paremmin (ja olla isompana). Tällaisesta näkyvyydestä saattaisi jo maksaakin.
  • Edellisen takia uudet, sulkeutuvat jne. kohteet omalle sivulleen. Nykyinen listaustapa on "ok", mutta lista voisi löytyä esim. aloitussivulla olevan linkin takaa?
  • Yläpalkki kellonaikoineen on IMHO myös hieman "turha". Yläpalkki pois, search ja kielivalinnat vaikkapa vasemman reunan navigoinnin alapuolelle?

  Mittään muuta en tähän hätään keksinyt :D
   
 8. MovieFreak

  MovieFreak Active Member

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  On tämä kummaa kun ei simppeliä ja toimivaa myyntipalstaa audio-video-alan värkeille löydy enää Suomesta. HIFIn myydään-palsta on ollut :sick: sivujen uudistuksen jälkeen, ja nyt pilattiin myös DVDPlaza. Ennen uudistusta voitaisiin ensin kysyä käyttäjiltä mitä parannettavaa vanhassa systeemissä on, mitä pitäisi ehdottomasti säilyttää ja ennenkaikkea onko uudistukselle edes tarvetta.

  Rehellisyyden nimissä ei ilmoittelu/ ilmoitusten seuraaminen tällä uudella systeemillä paljoa innosta. Toki edelleen pitää muistaa että kyseessä ilmaisfoorumi, joten ylläpitäjä saa tietysti tehdä mitä lystää.
   
 9. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 760
  Saadut tykkäykset:
  13
  Huuto, myydään, huuto, huuto, huuto, huuto, huuto, huuto, huuto...

  Hmm, mitenköhän tämä nyt selventää, nopeuttaa ja helpottaa kaupankäyntia? Itse en ainakaan jaksa/viitti selailla noita huutoilmoituksia, huutonetti on sitä varten.

  Vois skipata kokonaan tuon huuto homman täällä ja antaa huutonetin hoitaa se osuus. Sensijaan vois määrittää myyntihinnan ilmoittaminen pakolliseksi, ei mitään eniten tarjoavalle vaihtoehtoa.
   
 10. phixel+

  phixel+ New Member

  Liittynyt:
  05.01.2005
  Viestejä:
  414
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, raha ratkaisee. Uusi systeemi mahdollistaa ilmoituksilla rahastamisen. Eihän nykyään mikään ilmaista ole.. :mad:
   
 11. kinks-58

  kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.10.2001
  Viestejä:
  1 794
  Saadut tykkäykset:
  13
  HURRRJA määrä tullut ilmoituksia tähän uuteen..:D
   
 12. Jorse

  Jorse trust no one Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.04.2001
  Viestejä:
  5 076
  Saadut tykkäykset:
  8
  Tulipa itsekin tätä kovasti mollattua paikka katsottua vähän pidemmän kaavan kautta. Eihän tässä voi oikein kuin olla samaa mieltä muiden kanssa, uusi markkinapaikka on järkyttävän sekava, sielä on paljon kaikkea mutta kaikki on jotenkin sekaisin ja ei oikein tiedä "mihin menis". Jos ei edellinen loistanut ulkoasullaan niin tämä ei kyllä loista käytettävyydellään eikä ulkoasullaan.

  Bonusta irtoaa vielä huutokauppasysteemin siirtymisestä, jota en oikein jaksa ymmärtää. "Kuin Huuto.net, mutta huonompi".
   
 13. Walzu

  Walzu Member

  Liittynyt:
  19.08.2001
  Viestejä:
  128
  Saadut tykkäykset:
  0
  Enkä ihmettele yhtään.. Ennen aloitin aina Plazan selaamisen vilkaisemalla mitä uutta on myynnissä, mutta nykyään jätän sen ihan suosiolla väliin. Ei todellakaan jaksa etsiä sitä olennaista kaiken roskan seasta. Muutoinkaan huutokauppa yleensä naurettavilla lähtöhinnoilla ei tosiaan houkuttele ostamaan.
   
 14. kinks-58

  kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.10.2001
  Viestejä:
  1 794
  Saadut tykkäykset:
  13
  Jep, tuonne itsekin siirryin ensimmäisenä..:thumbsup:
  Toivottavasti ei ala olla kuten huutonetissä on ollut jo pitemmän aikaa, että tavaraa mistä ei luovuta kuin jollain 200€, lähtöhintana pidetään jotain 10€ ja minimikorotus 0.10€.

  Koska nyt on Mika tehnyt TÄYSIN SELVÄKSI että entiseen ei ole paluuta, niin pakkohan tähän on tyytyä.

  Olisi nyt ainakin ilmoittajat sen verran fiksuja ettei alkaisi mennä överiksi tuo typerä huutohomma..:weep:
   
 15. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Tuossa aiemmin kyseltiin syitä muutokseen - tässä tulee nyt ainakin yksi.

  Vanhan softan kehitysfirma on jostain sieltä minne ei aurinko paista - kuka muistaa kun joku aika sitten (olisikohan reilu vuosi tms) mm. forum hävisi useamman kerran kokonaan alta pois - kesti hetken ennen kuin paikansin syyn -> vanha markkinapaikkasofta. Ilmoitin kehittäjille tapahtuneesta - ne nosti hanskat pystyyn, jonka takia lähdin itse etsimään vikaa. Tuolloin syyksi paljastui eräs muuttuja joka käsittämättömän syyn takia oli siellä ja aiheutti sellaisen ilmiön, että tuo POS deletoi koko forum-hakemiston (onneksi oli backupit). No, korjasin sitten itse tilanteen ja ilmoitin kehittäjille -> "ei meillä ole mitään bugeja softassa blabablaa".

  Olin muutaman kerran aihemminkin kertonut heille bugeista ja välillä jopa kertonut heille syyn ja muutaman kerran taisin samalla tarjota jopa suoran korjauksen ja aina sama juttu - "ei meillä ole bugeja", mutta kuinka ollakaan - ne oli korjattu aina seuraavassa versiossa. Tuon takia tuohon softaan tai oikeastaan tuohon firmaan paloi ns. hihat ja aloin etsimään muuta vaihtoehtoa, koska tuollaisen asenteen omaavan firman varaan ei yksinkertaisesti voi rakentaa tulevaisuuteen kantavaa palvelua -> lähdin etsimään muuta vaihtoehtoa , löysin tämän, odottelin n. vuoden, koska halusin nähdä tämän nykyisen hieman kypsempänä versiona ja nyt ollaan tässä.

  Nykyisessäkin on pieniä juttuja kuten softissa nyt yleensä onkin, mutta suurin ero tässä on siinä, että kun kertoo näille ongelmasta niin fixi tulee valillä jopa samana päivänä tai seuraavana.

  Sitten siitä miten löytää helposti heti uusimmat ilmoitukset. Edelleenkin tämä tieto löytyy jopa yhden klikkauksen takaa etusivulta ;) - saman verran joutui klikkaamaan myös vanhassa jos halusi nähdä enemmän kuin ne 9 kuvaa.

  https://www.dvdplaza.fi/markkinat/auctions.show.php?option=recent

  Ja eri kategoriatkin loytyy nyt suoraan kelluvasta valikosta etusivulta eli käytännössä etusivulta yhdellä klikkauksella pääsee suoraan johonkin tuoteryhmään - yhtä monta klikkausta kuin vanhassakin - tuo vasemmalla oleva tuoteryhmä-boksi on kuin pienoiskoossa vanhan markkinapaikan koko etusivun kategoriarakenne.

  Hmm... auttaisiko jos tekisin forumin toolbaariin jokun tiputusvalikon josta löytysi joku hotlinkki suoraan markkinapaikan tiettyihin osioihin - uusiin tms?
   
 16. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Uskoisin, että Plazalaiset ovat sen verran fiksuja, että osaavat hinnoitella tuotteen järkevästi. Sitten on hyvä muistaa se, että jos puhutaan Plazan huuto-ominaisuudesta niin käytössä on tosiaan aina tuo korotusautomaatti eli ostajalle on helppoa vaikka joku laittaisikin 200e tuotteelle 10e lähtöhinnan 0.1euron korotuksella niin jos on tuota ostamassa ja tuumii, että haluan maksaa tuosta enintään 185e niin laitaa tuon 185 sinne - palvelu korottelee asteittain muiden huutojen perusteella hintaa ostajan puolesta taustalla sen mukaan miten myyjä on asettanut korotus-pykälät eikä itse tarvitse tehdä mitään.

  Plazan vahvuus on mielestäni siinä, että tarjolla on suoramyynti, huuto ja ostomahdollisuus - Plazan vanhassa paikassa oli paljon "paras tarjous"-hinnoiteltuja tuotteita joten siksi mielestän suoran myynnin lisäksi huutokaupalle oli "kysyntää" ps. nythan on edelleen mahdolisuus tehdä myös paras tarjous-hinoitteluja joten mitään ei puutu edelliseen verrattuna vaan nyt on kaikki vanhat ja pari uutta tapaa myydä ja hinnoitella - ja tämä luo paremmin mahdollisuuden myydä sillä kuten aiemmin sanoin niin erilaiset tuotteet sopivat eri tavalla huutoihin ja suoramyyntiin joten kun tarjotaan eri vaihtoehtoja niin ne täydentävät sopivasti toisiaan.
   
 17. Patu

  Patu Active Member

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ymmärrän syyn tähän uuteen siirtymisestä. Harmi vain että sen on oltava näinkin epäselvä ulkoasultaan ja huono käytettävyydeltään. Ja koska tosiaan vanhaan ei paluuta ole niin muutama parannusehdotus tähän:

  -rekisteröinti yhteiseksi plazan kanssa, tuo uusi rekisteröinti on erittäin luotaan pois työntävä
  -ulkoasusta kaikki roska pois ja tarpeellinen tieto esille, myös yhteinen ulkoasu plazan kanssa ei olisi pahitteeksi
  -huudot pois, ei plazan myyntipalstalla mitään huutoja kaivata, sitä varten on huuto.net

  Eli eniten ottaa päähän huono käytettävyys, epäselvä ulkoasu ja uusi rekisteröinti.

  Ja edelleen paras vaihtoehto olisi se foorumin yhteydessä oleva ostetaan ja myydään keskustelupalsta. Ehdottomasti paras ratkaisu. Palautesysteemi voi myös olla foorumpohjainen eli oma "Palaute" -osio vaan palstalle ja sinne sitten sitä mukaan käyttäjien nimiä topiceiksi kun kauppoja syntyy.
   
 18. petepeluri

  petepeluri Active Member

  Liittynyt:
  20.08.2002
  Viestejä:
  2 560
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei paljoa naurata kun joutuu käyttämään Ie 6.0:llaa kun Opera 8.5 ei ainakaan toimi myyntifoorumissa.
  Hieman sekavahan tuo on, mutta ehkä se siitä vielä paranee.
  Tosin eipä tuon opetteluun mennyt kuin ehkä 5min, joten aika sama:D
   
 19. kaarlos

  kaarlos New Member

  Liittynyt:
  17.06.2005
  Viestejä:
  816
  Saadut tykkäykset:
  0
  Petepeluri, hae ihmeessä Opera 9.0, itsellä ainakin tällä toimii.
   
 20. DTSMan

  DTSMan New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  3
  Miksei sitä foorumipohjaista myyntifoorumia ei voi laittaa esim. viikoksi testiin niin kaikki näkisivät miten hyvin se toimii :confused:
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.