[Arkistoitu] Uusi Myydään/Ostetaan eli Markkinapaikka avattu

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Mika, 15.06.2006.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. _niko_

  _niko_ New Member

  Liittynyt:
  21.04.2004
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käyttäjiä vartenhan tuo myyntiosio on mitä ilmeisimmin perustettu. Nyt näiltä käyttäjilta on kolme sivua "haukkuja" ilman ainutakaan kehua, joten ei tässä nyt pitäisi olla mitään epäselvää...
   
 2. Harry

  Harry Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 904
  Saadut tykkäykset:
  7
  Voi olla että tämä uusi myyntipalsta kärsii pian asiakaskadosta, ainakin jos tämän ketjun mielipiteitä katsoo. Vanha palsta oli yksinkertaisesti paras mitä netistä löytyi. Jos raha on tässä se uudistukseen ajava tekijä, niin eikö tuota maksusysteemiä voisi ottaa käyttöön sen vanhan kanssa?

  Toivotaan että olet oikeassa, vastustuksesta huolimatta. Itselläni se toipuminen tulee viemään pitkään.
   
 3. Enoelmeri

  Enoelmeri Member

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy yhtyä kyllä siihen, että uusi markkinapalsta on liian sekava
  kuten myös siihen, että vanha oli yksinkertaisuudessaan ja käytettävyydeltään loistava. Tähänkin pätee siis viisaus: ehjää ja hyvin toimivaa ei kannata yrittää korjata.
   
 4. kinks-58

  kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.10.2001
  Viestejä:
  1 794
  Saadut tykkäykset:
  13
  Jep, täysin samaa moitetta pakko antaa itsenikin puolesta, mitä tämän threadin muutkin ovat antaneet uudesta Myydään/Ostetaan palstasta vrt. entiseen selkeään ja hyvään.
  Susi mikä susi..:mad:

  ENTINEN TAKAISIN..!
   
 5. jardahl

  jardahl Member

  Liittynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  688
  Saadut tykkäykset:
  1
  "Amen, brotha..."

  Huutokauppa on vain kaikessa yksinkertaisuudessaan sopimaton av-laitteille. Moni haluaa nähdä tuotteen ja kuunnella/katsella ennen ostopäätöstä. Vai ostaisitko esim. 2000euron kaiutinparia huutokaupalla kuuntelematta? Harva haluaa siis ostaa sikaa säkissä. Nämä edellisen market-osion "paras tarjous"-ilmoituksetkin olivat melko naurettavia. Kyllä myyjän pitää osata määrittää tuotteen myyntihinta, edes sinnepäin. Näissä huutokaupoissa yritetään hyvin yleisesti vain lypsää ylihintaa tuotteesta.

  Armoa... pois huutokauppa.. :rolleyes:
   
 6. Fatbastard

  Fatbastard New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2004
  Viestejä:
  1 010
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pakko yhtyä monen muun kommenttiin.
  Hidas, hankala käyttää, liian paljon kaikkea, ruma, erillinen rekisteröityminen
  Edellinen oli huomattavasti parempi.

  Itse käytän markkinapaikkaa aika paljon joten tämä on aika pitkä miiiiinus Plazalle omalta osaltani.
   
 7. Mtk

  Mtk New Member

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa mieltä kuin moni muukin eli sekavalta näyttää eikä herätä lainkaan kiinnostusta ilmoitusten selaamiseen:OI

  Vanha systeemi takaisin, joka oli huomattavasti parempi.
   
 8. Sapa

  Sapa Member

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sanotaan tähän nyt sitten oma mielipide. Kauppapaikkana tuo uusi härpäke on varmasti aivan toimiva. Uudet ominaisuudet vaikuttavat näin järkiperäistettynä ihan hyödyllisiltä ja esim huutomahdollisuuden tuominen voi olla joillekin toivottavampi myyntitapa.

  Mutta suurin ongelma uutuudessa on, että se vaatii käyttämistä. Vanhan paras ominaisuus oli, että uudet tuotteet näki selkeästi listattuna kuvineen kaikkineen yhdellä klikkauksella. Uudesta palvelusta tulee välttämättä sellainen kuva kuin sitä pitäisi selata, valita kategorioita, kirjautua sisään, mennä takaisin, vaihtaa näyttötapaa ja etsiä tietoja muun sälän seasta. Tuo ei ole ongelma, silloin kun tarkoituksena on oikeasti etsiä tuolta jotain tuotetta, mutta satunnainen pikasilmäys, josko siellä olisi jotain kiinnostavaa, jää nyt tekemättä. Voi tietenkin olla, että ajan kanssa tuohonkin palveluun tottuu ja oikeat asiat löytyvät yhtä nopeasti ja vaivattomasti kuin ennenkin, mutta tällä hetkellä se ei siltä vaikuta.
   
 9. KMOK

  KMOK Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.06.2002
  Viestejä:
  1 930
  Saadut tykkäykset:
  32
  Uusi versio vaatii kaksi klikkausta, jolloin aukeaa suurin piirtein samanlainen sivu, kuin vanha versio oli.

  Taisi muistaakseni olla samantyylistä yleistä napinaa, kun siirryttiin vanhavanha-foorumimuotoisesta torista vanhaan "hyvään" versioon. Eiköhän tämä uusi tule melko nopeasti tutuksi.
   
 10. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Tarkennetaan heti ettei toivottavasti kenellekään jää epäselväksi - esimerkiksi uutuudet löytyy yhden klikkauksen takaa eli menet etusivulle ja klikkaat kohdasta Uudet ilmoitukset [ NÄYTÄ KAIKKI OMALLA SIVULLA ] <- tuosta. Avautuu sivu: https://www.dvdplaza.fi/markkinat/auctions.show.php?option=recent

  Tai esimerkiksi jos etsit hifikaiuttimia .> etusivulta klikkaa Hifi/ highend audio sitten kaiuttimet ja saat eteesi sivun:
  https://www.dvdplaza.fi/markkinat/Kaiuttimet,category,1850,parent,categories

  Eikös tuo nyt ole ihan siisti ja havainnollinen ja tuohon vaadittiin jopa kaksi klikkausta ;)

  Simppeliä!

  On totta, että kun palvelu monipuolistuu niin siihen joutuu hieman enemmän tutustumaan ja se saattaa vaikuttaa hankalalta, mutta kuten tuossa aiemmin sanoin niin pienen tutustumisen jälkeen uskon, että tuon hyvät ominaisuudet (ostetaanpuolella on kehitettävää, mutta siihen saanen pienen parannuksen lähiaikoina) tekevät käytöstä miellyttävää - ja kun oppii näkemään asit ruudulla eikä eri asioita tarvitse etsiä.

  Samalla tavalla aiemin kun tuo vanha otettiin käyttöön niin sitä pidettiin huonona ja sekavana - nyt se on sitten loistava johon "kaikki" haluaa palata... eiköhän kyse ole siitä, mitä tässä yritän jatkuvasti kertoa, on että kaikkeen tottuu ja kun oppii käyttämään niin oppii arvostemaan sen hyviä puolia eikä se tunnu muutenkaan niin vieralta kun asiat on "tutuilla" paikoillaan.

  Eikä lisääntyineistä ominaisuuksista voi olla haitaksi jos ne tarjoaa oikeasti uusia hyödyllisiä ominaisuuksia. Nyt mm. myyntiin on erilaisia vaihtoehtoja - nyt voit ottaa mm. vastaan tarjouksia ja kun ne on sinun asettamissa rajoissa niin ne ovat kaikki asiallisia, josta hyötyy niin myyjä kuin ostajakin.

  Nyt voit esimerkiksi siis myydä, huutaa, jättää tarjouksia tai näiden yhdistelmiä - täsäs pieni esimerkki:
  https://www.dvdplaza.fi/markkinat/Spirited-Away-Hayao-Miyazaki,itemname,54,id,auctiondetails

  Eli tiivistettynä:

  1) Jos olet myyjä niin sinulla on monia eri vaihtoehtoja ilmoittaa tuote ja jopa yhdistellä eri vaihtoehtoja eli voit laittaa tuotteen suoramyyntiin, mutta ilmoitat samalla, että otat tarjouksia vastaan x-y hintavälillä, tai laita huutokauppa, mutta ilmoita samalla suoramyyntihinta ja jopa harkintaan menevät tarjoukset eli

  lähtöhinta 1 euro, muta myyn tämän kympillä heti tai jos tarjoat 5-10 euroa niin sitten harkitsen.
  Jos tämä tuntuu liian sekavalta niin laita hinnaksi 1 euro - ja se on siinä - eli tässä on kyse siis vaihtoehdoista.

  Eri myyntitavat ovat hyödyllisiä kun myydään erilaisia tuotteita - huutokauppa sopii hyvin johokin, mutta huonosti johonkin toiseen. Suoramyynnissä pitää tietää hintataso ja se sopii taas hyvin johonkin, mutta huonosti johonkin toiseen - siksi on hyödyllistä, että on eri tapoja myydä, koska myytävät tuotteet ovat erilaisia.

  2) ostajan näkökulma - kun myynti-ilmoituksassa on paljon informaatiota niin ostajakin voi heti päätellä millä ehdoilla tuon voi ostaa ja mitä se todennäköisesti maksaa

  Ostajalle tarjotaan uudessa paljon enemmän informaatiota (josta osa tulee automaattisesti joten sitä ei tarvitse myyjän edes syöttää)

  Verratkaa:
  Vanha:
  https://www.dvdplaza.fi/market/showproduct.php?product=8961&sort=1&cat=8&page=1

  Uusi:
  https://www.dvdplaza.fi/markkinat/Spirited-Away-Hayao-Miyazaki,itemname,54,id,auctiondetails

  Katsokaa kumpaakin sivua (ihan alas asti) ja tuumikaa kumpi sivu tarjoaa yhdellä silmäyksellä ostajan kannalta hyödyllisintä tietoa.

  Jos käyttäjäkohtainen palaute kiinnostaa niin esimerkkinä:
  Vanha:
  https://www.dvdplaza.fi/market/member.php?uid=21546

  Uusi:
  https://www.dvdplaza.fi/markkinat/viewfeedback.php?owner=5&auction=54

  Sitten tietysti kaikki seurantamahdollisuudet eli muistilistat, mahdollisuus laittaa leffat kahteen eri kategoriaan eli aluekoodeittain sekä genreittäin , bulkkiuppaus eli tuuppase vaikka 10 leffaa yhdellä kertaa (oman sovelluksen avulla)...
   
 11. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 760
  Saadut tykkäykset:
  13
  En tiedä olenko vanhanaikainen vai mikä minussa on vialla, mutta mielestäni nuo vanhan systeemin esimerkit ovat huomattavasti selkeämpiä. :hitme:

  Siis julkaisun tiedot ovat molemmissa täysin riippuvaisia siitä mitä myyjä jaksaa/viittii/haluaa laittaa, uudessa on vain nuo kohdat valmiina eri tiedoille.

  Kyllähän tuosta uudesta sorvaamalla hyvän voi saada. Esim. tuosta myynti-ilmoituksesta/sivusta voisi poistaa kaiken ylimääräisen. Esim. vasemman laidan tuoteryhmät ja kirjautumis jutskat. Ylälaidan "myymässä vai ostamassa", "tulostusnäkymä", "lisää muistilistalle" ja "kerro kaverille". Myyjän tiedot jutusta voisi piilottaa/linkittää kaiken muun paitsi myyjän tunnuksen joka voisi olla paljon isommalla fontilla. Myyjän muut tuotteet pelkäksi linkiksi. Valuutan muunnosta tuskin tarvii??? Tuotteen otsikko huomattavasti suuremmaksi.

  Eli kaikki ylimääräinen krääsä pois tuolta myyntikohteen ympäriltä niin hyvä tulee.

  Ja etusivulle edelleen kaivataan sitä kuvallista "uusimmat iloitukset" näyttämistä heti suoraan ilman mitään klikkailuja. Statukset ja uutiset pois sivun oikeasta laidasta häiritsemästä. Laittaa vaikka linkin taakse tai sivun alimmaksi. "Tervetuloa uudet käyttäjät" laatikko "tuoteryhmät" laatikon alapuolelle. Tarvitaanko tosiaan "Viimeisimmät huutokauppakohteisiin jätetyt tarjoukset" ja "Pian umpeutuvat" lokerikkoja?
   
 12. Valhalla

  Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 543
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tervetuloa joukkoon vaan :D

  Klikkailin myös nuo esimerkit läpi ja en kyllä kokenut tuohon uuteen pohjaan tehdyissä mainoksissa/ilmoituksissa mitään ylivertaisen hyvää verrattuna vanhaan.

  Vaikka tässä aika moni purnannut uudesta, niin turhaan näköjään - sillisalaattia on tulossa vanhan, selkeän myyntifoorumin tilalle.
   
 13. mabe

  mabe Member

  Liittynyt:
  03.12.2003
  Viestejä:
  789
  Saadut tykkäykset:
  0
  Krääsä-asiassa olen täysin samaa mieltä.

  Sitten kun on kirjautunut sisään niin vasemmassa laidassa olevat omat tiedot on aivan liian isolla + väärässä paikassa.
  Mielummin yleistä selailua varten tuo tuoteryhmät palkki ensin ja sitten vaikka "thread tools" tyyppinen nappi josta näkee nuo omat tiedot.

  Tuoteryhmät palkki kun vielä saataisiin verkkokaupoista tutulla tavalla ponnaamaan alakategoriat esiin helpottamaan eri alakategoriasta toiseen vaihtamista niin olisi mukavampi.

  Tuo tervetuloa käyttäjä plaa, tulostusnäkymä yms voisi olla pelkkinä teksteinä normaalifontilla jolloin se ei häiritsisi silmää ja vaikkapa tuon hakutoiminnon yläpuolella.

  Myyjän tietoina riittää isolla nimi, pienellä palaute ja rek kuukausi+vuosi.

  Vaikka olen näin alustavasti hieman uutta vastaan niin ulkonäköä ja selkeyttä hiomalla saadaan jopa parempi kuin vanha oli..
   
 14. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Hienoa! Vihdoin konkreettisia parannusehdotuksia.

  Laitetaan heti mietintämyssyyn - ihan hyviä ideoita, vaikka osa noista on mielipiteet jakavia varmaankin eli osa porukasta haluaa nähä ilman klikkauksia paljon tietoa ja osa sitten taas pelkistetymmän esitystavan - pitää katsoa miten tuo yhtälö olisi tuossa toteutettavissa.
   
 15. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 760
  Saadut tykkäykset:
  13
  Juu, itse tykkään kun itse oleellisuus eli tuote on nähtävissä mahdollisimman helposti, selkeästi ja nopeasti. Lisäjutut esim. palautteet, muut myyjän kohteet ym. voi olla sitten linkin takana.
   
 16. _niko_

  _niko_ New Member

  Liittynyt:
  21.04.2004
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saisinko vastauksen kysymykseen että mikä ajoi tähän muutokseen? Eli mikä vanhassa oli vialla?
   
 17. Patu

  Patu Active Member

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvät nuo esimerkit Mika. Ainoa vaan että vanha voitti kummassakin esimerkissä selkeämmällä ulkoasullaan. Tärkeät tiedot (eli lähinnä tuon feedbackin) näkee ensi silmäyksellä eikä niitä tarvitse etsiä kaiken turhan roskan seasta. Tuo palautesysteemi on ihan ok tuossa uudessa (eli että voi antaa 1-5 tähteä jne.), mutta sekin on niin helvetin sekava että saa ruveta tihrustamaan jos haluaa saada selvää siitä.

  Tuo myynti-ilmo esimerkki... tuo vanha on vain niin paljon parempi. Kaikki tarpeellinen tieto on esillä ja nopeasti luettavissa. Erittäin selkeä ja helppo ratkaisu.

  Lienee turhaa antaa negatiivista palautetta kun se kuitataan aina sillä että "totutellaan nyt tähän uuteen niin kyllä se siitä". Koen tuon erittäin turhauttavana. Tässä on nyt suurin osa vanhan systeemin kannalla, mutta ei sitten millään vaan ole mahdollista palata siihen. Uutta systeemiä on vaan kehitettävä väkipakolla vaikka sille ei mitään tarvetta tai haluja ole.

  Ja vielä tuosta uudesta rekisteröinnistä. Tuolla palvelulla tulee olemaan saman verran käyttäjiä kuin vanhalla ehkä aikaisintaan joskus puolen vuoden päästä kun ihmiset vastahakoisesti rekisteröivät itsensä tuonne. Itsellä ei ainakaan ole mitään haluja. Joutunee tyytymään tuohon huuto.net/hifi webtori/murobbs (joista jälkimmäisessä edelleen vanha toimiva foorumipohjainen myydään/ostetaan kauppapaikka) tarjontaan.
   
 18. Jeje2

  Jeje2 Fubar Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  1 404
  Saadut tykkäykset:
  1
  Uusi tuntuu vaan kauhian sekavalta – liikaa infoa tarjolla.
  => Olennainen hukkuu yksityiskohtien alle  Kommentteja vanhasta järjestelmästä

  Pääikkuna
  + näit 12 uusinta ilmoitusta lyhyesti: nimi & kuva. Ei turhaa. (sitten tarkemmat infot ilmosivulla)
  + pääsit suoraan yhdellä klikillä kaikkiin alakategorioihin
  - kaikki ilmot kävivät pääsivulla – esim auto/prätkä myynti.ilmot eivät sinne imho kuuluneet (ei DVDPlazan aluetta – jäi vaikutelma että myyjät laittaneet ilmoin vain kaikille mahdollisille foorumeille – olkoot foorumi olennainen tai ei myytävään artikkeliin nähden) => olennaiset ilmot katosivat pääsivulta turhien tieltä…
  - ei tietoa oliko joku hp vai "paras tarjous" myyntitapana.

  Yksittäinen ilmoitus-ikkuna
  + heti infot myyjästä & HP:stä selkeästi
  + sitten tilaa tarkemmalle kuvaukselle
  - paikkaunta vasta ihan lopussa (olisi saanut olla myyjän luona sivun ylälaidassa)
  - Mitä statistiikka (Sivun oikea kulma) teki tälläkin sivulla???
  - http-linkit ei toimineet IIRC

  Palaute myyjälle
  Mitä parannusta saadaan viisiportaisella palautteella verrattuna kolmiportaiseen? (muutenkin palautetta/myyjä tullut niukasti.). Entäs onko sillä väliä millä aikavälillä se vähäinenkin palaute tulee?

  Vanhassa se heikkoa että kirjalliset palautteet joutui lukemaan vielä yhden alaikkunan alta. – olisi voinut olla palautesivun jatkona.


  Yleisvaikutelma uudesta kauppapaikasta
  * Uusi markkinapaikka markkinoi itseään – ei myytäviä tuotteita.

  Muutettavaa
  * Kaikki sivut: tarvitaanko tässä muodossa kahta ylintä riviä? (kellokin???)
  - etusivulla ylärivin infoa voisi siirtää oikeaan laitaan ”tervetuloa uudet käyttäjät tilalle”


  Ilmoitus sivu
  * Eikö tuota Ilmoitus on kategoriassa saisi vaan niin että vasemmalla oleva tuoteryhmärakenne on vastaavalla tavalla auki? Saisi pois koko tämän rivin.
  * Alla oleva rivi ”kirjaudu sisään – tulustusnäkymä – lisää muistilistalle – kerro kaverille” pitäisi siirtää sivun loppuun.

  => Sivun on päästävä nopeasti markkinoimaan myytävää tuotetta ei tätä markkinapaikkaa.


  Mika: Mieti siis miten saat tehtyä paikasta sellaisen että se markkinoi myytäviä tuotteita eikä tätä markkinapaikkaa (jota olet varmaan rakentanut huolella ja piiitkään)
   
 19. JaniH

  JaniH Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 720
  Saadut tykkäykset:
  10
  Minä tykkäsin eniten ihan siitä ensimmäisestä foorumivetoisesta myyntipalstasta, voi tosin olla osittain trabahuumaakin. New posts nappulalla näki samalla kertaa myynti-ilmoitukset kuin tavallisetkin ketjut, myynti-ilmoituksiin kommentointi oli helppoa, näki heti myyjän nimen (ominaisuus, jota kaipaan ehdottomasti myös tälle uudelle myyntipalstalle; tutun ja lähistöllä asuvan toverin ilmoitus tulee huomioitua muita ilmoituksia tarkemmin) jne.
   
 20. Mazojedi

  Mazojedi New Member

  Liittynyt:
  28.11.2004
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo-o... Sekavalta vaikuttaa ja sitten löysin tuon Henkine Kätkemän dvd:een (joka sekin oli liian vaikeaa) ja koitin rekisteröityä, mutta tulipa valitus tarvitsee olla yli 18 vuotta joten odota 2 vuotta. En sitten tiedä olen 16 ja noin 80 kauppaa huuto.netissä takana ja myös konsolifinissä, sekä animeunionissa on todella paljon kauppoja tullut tehtyä... Ehkä taitoni ei sitten riitä tämän uuden ja mahtavan palvelun käyttöön.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.