[Arkistoitu] Uusi Myydään/Ostetaan eli Markkinapaikka avattu

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Mika, 15.06.2006.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. McClane

  McClane New Member

  Liittynyt:
  16.11.2005
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  On kyllä sekavan oloinen, vanhasta löytyi kaikki selvemmin.
   
 2. sulervo

  sulervo New Member

  Liittynyt:
  06.01.2006
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ei ei ei ei ja ei :grr:

  Mielestäni aivan liian sekava. Huuto.netti hoitakoot huudattamisen, ovat "hieman" paremmin sielä perillä käytettävyydestä.

  Vanha oli erittäin hyvä ja hyödyllinen. Itse seurailin myynti palstaa joka päivä monta kertaa, mutta nyt taitaa jäädä, mikäli vanhaa ei palauteta.
   
 3. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Voisitteko kertoa mikä tuosta tekee 'sekavan' eli voisin hieman hahmotella voiko sitä sekavuuden tunnetta aiheuttavaa ongelmaa korjata, koska tämä nyt näyttäisi olevan palautteesta päätellen enemmänkin ulkoasu-kysymys.

  ps. mitä tulee huutonettiin niin tämä palvelu ja sen tarjoamat ominaisuudet "pieksee" :) tuon huutonetin vastaavan niin selkeästi (peruserona jo se, että huutonet on pelkästään huutokauppa, Plaza on huutokaupan lisäksi myös myydään suoraan sekä ostetaan-palsta ) että nyt täytyy pikkaisen kysellä tarkemmin tuosta käytettävyyden huonoudesta varsinkin kun rakenne on sama ja osa toiminnoista on mielestäni paremmin toteutettu.

  Ajatellaan tuota käytettävyyttä vaikka yhdellä esimerkillä - huutonetissä kysellään julkisilla / priv. viestellä myytko suoraan... vaihdatko ja sitten odotellaan, että vastaako myyjä. Plazalla myyjä voi jo ilmoitusta tehdessään asettaa optiot myydäänkö suoraan ja jos niin millä hinnalla ja lisäksi on suoraan napin takana sallitaanko vaihdot.
  Kumpi on parempi - yksi huuto jossa on hinta ja sitten huhuillaan myyjältä vai niin, että ostaja voi suoraan nähdä huutokaupan hinnan ja mahdollisen suoramyyntihinnan jolla myyjä on valmis sen myymään ohi huudon... Esimerkki: https://www.dvdplaza.fi/markkinat/S...-soitin-+-levyjä,itemname,9,id,auctiondetails

  Sitten tuolta näkee suoraan mitä muita kohteita myyjällä on eli myyjän ei tarvitse itse tehdä mitään "lue muut kohteeni tästä" linkkejä - ne näkyy jokaisen ilmoituksen alaosasta jos on muita ilmoituksia tai oikeasta laidasta "Näytä muita tämä myyjän jättämiä ilmoituksia" alta.

  Rakenteesta: hehe.. huutonetissä kuten Plazalla vasemmassa laidassa on kategoriat ja kun yhdestä klikkaa niin keskelle avautuu alikategoriat joista mennään sitten sisälle - tämähän ei eroa huutonetistä mitenkään joten miten huutonet on parempi jos rakenne on täsmälleen sama?
   
 4. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Tjoo, tosin esimerkiksi myyjän kannalta muistathan että ilmoitustyppiksi voidaan valita "suppea rakenne" eikä laaja joten osaa lomakkeen kohdista ei edes näytetä.
   
 5. jardahl

  jardahl Member

  Liittynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  688
  Saadut tykkäykset:
  1
  Huutokauppa on turhaa ja hidasta, sitä varten on huuto.net että ei täällä tarvitsisi sellaista katella. Mielestäni nyt otettiin takapakkia kaupanteon hidastumisen vuoksi, tuo euron maksu ei tässä ole se ahdistava juttu.

  Olisiko mahdollista tehdä nämä "Myydään/Ostetaan" ja "Huuda!" osiot erikseen, eli jälkimmäinen olisi uutena osiona erikseen?

  Kehutaan nyt sen verran, että tämä on tähän saakka ollut täyden kympin arvoinen sivusto.. :thumbsup:
   
 6. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Tuotas noin - miten kaupanteko hidastui uuden myötä? Tässä on edelleen samalla tavalla kuin aiemminkin mahdollisuus myydä suoraan.

  Eli korostetaan edelleen - uusi on - kuten ennenkin - myynti- sekä ostopalsta. Sen lisäksi on mahdollista käydä huutokauppaa.

  Kokonaan omana sovelluksena? Tuo ei varmaankanaan olisi hyvä koska tuolloin ilmoituksia luettaisiin kahdesta eri sovelluksesta.

  Vai tuohon etusivulle eriytettynä omaan lokeroonsa? - varmaankin on mahdollista, mutta pitää hieman hutkia ja tutkia - eli tuo oikeassa laidassa oleva myydään/huuto ei ole hyvä?

  nyt sitten 10- ? ;)
   
 7. spineone

  spineone New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2003
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omien kokemusten perusteella todella harvoin myyjän "suoramyyntihinta" - hintapyyntö - vastaa ostajan näkemystä "suoraanostohinnasta" ja liki poikkeuksetta myyntihinta on kompromissi noiden väliltä. Esim ebay:ssa "buy it now" optiota tulee erittäin harvoin käytettyä, koska odottelemalla saa yleensä aina halvemmalla. Ja odottelu ei ole kivaa.

  Tämä juuri pitkittää kaupantekoa ja "suoraanostohinnan" joutunee neuvottelemaan uusiksi puhelimitse tai sähköpostilla myyjän kanssa.

  Nämäkin näkemykseni ovat lähinnä ostajan näkökulmasta. Luultavasti huutokauppa optiota moni myyjä tulee käyttämään, koska siinä "pitkän" ajan kuluessa ihmiset voivat heitellä tarjouksia ja huutokaupan lopuksi voi sitten neuvotella parhaimpien tarjousten perusteella. Hidasta.
   
 8. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
 9. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Ah ok, hyvä tietää tuo. ps. Kun olet ebayta käyttänyt niin miten vertaisit tätä pikaisesti ebayn systeemiin?

  Mutta tosiaan kuten aiemmin sanoin niin tässä on myös ihan normaali suoramyynti (tosin sen asettaminen on hieman hämäävä, mutta selviää kyllä siltä sivulla jossa myyntitapa asetetaan) joten ei tehdä tästä suurta numeroa eli jos ei halua huutokauppaa käydä niin sitten vain suoramyyntiin ja kaikki toimii kuten ennenkin.

  Itse näen tämän että on mahdollista myydä suoraan tai huutaa palvelun erityisenä vahvuutena koska on sellaisia tuotteita jotka soveltuvat hyvin huutoon ja sellaisia jotka vähemmän hyvin. Joskushan jonkun tuotteen hintaa on vaikea määritellä joten huuto on silloin ihan perusteltu. Kuitenkin erityisesti kalliimpien tuotteiden osalta on monesti hinta jokseenkin selvä joten nopea suoramyynti on paras.

  Siksi näen, että Plazalle sopii erittäin hyvin tämä uusi palvelu koska se mahdollistaa sekä puhtaan suoramyynnin että myös huutokaupan.
   
 10. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 760
  Saadut tykkäykset:
  13
  Mielestäni vanhassa oli juuri 12 uusimman ilmoituksen näkyminen ensimmäisenä, melko reilun kokoisilla kuvilla(kuva kertoo enemmän kuin miljoona riviä myyntipuhetta), se paras juttu. Näki heti mitä uutta on tullut, eikä tarvinut joka kerta käydä selaamassa tuoteryhmiä.

  Lisäksi vanhassa oli tuoteryhmät jotenki helpommin selattavissa kun ne oli kaikki samalla sivulla ja lisäksi alakategoriat aina joka tuoteryhmän alle listattu.

  Ja yksi pieni juttu joka ärsyttää mun silmiä on tuo oranssi ja keltainen väri noissa näyteikkuna ilmoituksissa. Tuo mieleen liikaa ebay:n ja huuto.netin. Ja muutenkin , niinkuin todettu, noita toimivia huutokauppoja on jo olemassa, miksi tehdä Plazasta sellaista? Käyttäköön huuto.nettiä. Mielestäni huutokaupalla on vaikeampaa tehdä kauppaa kalliista tavarasta. Elokuville, musiikille ja peleille se sopii kyllä. Vähäkö ärsyttää kun joka toinen tuote alkaa olla huutokaupalla. Yleensä oma mielenkiinto lopahtaa odotteluun.

  Ps. mulle vois aktivoida VIP-oikeudet, niin näkee mitä ne pitää sisällään.
   
 11. tpt76

  tpt76 Member

  Liittynyt:
  22.11.2001
  Viestejä:
  493
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan hyvä. Vastaava ruikutushan oli silloinkuin kuin kauppapaikka edellisen kerran uudistui.

  yksi juttu;
  Olisi kiva saada jonnekin etusivulle linkki, mistä voisi valita suoraan erikseeen myytävät ja huudettavat kohteet, eikä niinkuin nyt että sen näkee vasta itse kohteesta.

  Eli jotenkin näin: Shopit --> sitten valikko "Myydään/huudetaan/kaikki" ja sitten vasta tuoteryhmät. Näin voisi halutessaan helposti sivuuttaa huudettavat kohteet.
   
 12. j0sku

  j0sku New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.11.2003
  Viestejä:
  1 280
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös sinulla ole semmoiset kun kerran avatar näkyy?
   
 13. eCu-

  eCu- Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.05.2005
  Viestejä:
  587
  Saadut tykkäykset:
  0
  VIP-tunnukset voisi aktivoida myös tänne, nimimerkiksi ei kelvannu eCu- viivalla, joten käytössä on sama ilman viivaa, operalla ei ilmoitusten lisääminen toimi alkuunkaan. Siinä muutama miinus.

  Mielestäni vanha selkeä, yksinkertainen myydään/ostetaan palsta oli parempi juuri sen selkeyden ja yksinkertaisuuden takia. Tässä uudessa taas on liikaa ominaisuuksia (joista osa varmasti kuitenkin käyttökelpoisia). Mutta suurin miinus yhä edelleen tuo Operalla toimimattomuus, kahta en vaihda ;)
   
 14. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 760
  Saadut tykkäykset:
  13
  Juu, mut tuonne myyntiosastolle.
   
 15. Harry

  Harry Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 904
  Saadut tykkäykset:
  7
  Mikä järki siinä on, että tuonne uudelle myyntiosastolle ei pääse kirjautumaan näillä nykyisillä tunnuksilla? Kun kuitenkin VIP-käyttäjille käyttö on ilmaista? Myös vanhojen palautteiden häipyminen harmittaa.
   
 16. sulervo

  sulervo New Member

  Liittynyt:
  06.01.2006
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aikaisemminkin sanottua, mutta uusimmat tuotteet selkeästi näkyviin kuvien kanssa. Selaimeen mukava tallentaa suora linkki ja tsädääm selviää mitä myydään ja mitä ostetaan!! Alkaa nakertaa turha neppailu noiden kategorioiden välillä!

  Rekisteröityminen on aika hanurista, varmasti ajaa satunnaiset surffailijat pois. Sitä voisi lievittää laittamalla myyjän/ostajan yhteystiodot näkyviin. Itse en ainakaan aijo rekisteröityä ennen kuin on aivan pakko jotain saada ostettua.
   
 17. Jeje2

  Jeje2 Fubar Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  1 404
  Saadut tykkäykset:
  1
  Se että heidän sääntöjen mkaan ei myytäviä kohteita saa markkinoida muualla julkisilla foorumeilla. Täälläkin on ollut linkkejä huuto.net saitille, jotka on sitten poistettu.

  -o-o-o-

  Ensikommenttina totean myös pitäneeni entisestä järjestelmästä kaikista puutteista huolimatta.
  Saas nähdä tuleeko uudesta miten käyttökelpoinen :(
   
 18. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Sama löyty listattuna myös uudesta - katso se Näytä Kaikki-linkki siinä ekassa "blokissa" -> Uudet ilmoitukset (sekä myynti- että huutokauppakohteet) [ NÄYTÄ KAIKKI ] <- eli klikkaa tuosta


  Johtuu siitä, että keskustelufoorumissa ainoat käyttäjää tunnistavat asiat on käyttäjätunnus (joka voi olla vaikka "huihaisukkelaa") ja sähköpostiosoite (joka voi olla "hulivilihei@hotmail.com") joiden varaan ei oikein voi rakentaa luotettavaa kahden ihmisen välistä kaupankäyntiä. Jotta tuo olisi saatu toimimaan edes teoriassa olisi pitänut ensinnä saada rakennettua toisen softan käyttäjätunnistus / hallinta siirrettyä toiseen (jatkossa samat muutokset jokaisen päivityksen yhteyssä toiseen softaan) ja tuon jälkeen vielä pytää jokaista käyttäjää täydentämään tiedot yms -> käytettävillä resursseilla mahdoton tehtävä.

  Ok, tämän ajattelin toteuttaa heti kun pääsen tutustumaan hieman tuon softan sielunelämään joten tulossa on.
  Shopit ei itseasiassa käy sillä se on tarkoitettu yrityksille jos ne haluaa vaikka myydä demo-laitteita, käytettyjä / vaihdokkeja yms materiaalia eli jatkossa näemme ehkä muutaman av-yrityksen joiden käytettyjä laitteita voimme ostaa tuolta.  Antaaka tulla kehitysideoita rohkeasti - meitsi koittaa toteuttaa niitä parhaani mukaan jotta saadaan uudesta vieläkin parempi.

  ps. Tuo on palvelu ON ihan oikeasti paljon parempi kuin vanha, mutta toki aina pientä viilattavaa löytyy joten antakaa pikkaisen aikaa sille kehittyä (niin, ja heittäkää ideoita!) niin saadaan sen kaikki potentiaali esiin.

  ps. voitte samalla tutustua softaan (luokaa tunnukset esim) ja seuratkaa ominaisuuksiaksia - tuolla on kaikkea mukavaa käyttöä helpottavaa kuten esim muistilistat ymm ja muutenkin tieto on selkeästi esillä kunhan pikkaisen "tottuu" tuohon ulkoasuun eli silmä oppii löytämään sielä uudet asiat.

  On ihan ymmärrettävää että tämä on mystinen kokemus koska palvelu tosiaan on todella monipuolinen verrattuna esimerkiksi Plazan vanhaan tai esim huutonettiin, mutta pienellä totuttelun jälkeen uskallan väittää, että paluuta vanhaan ei enää kukaan halua :)

  ps. Jos haluat selaimeen suoraan linkin uusimpiiin jätettyihin ilmoituksiin niin se löytyy tästä:

  https://www.dvdplaza.fi/markkinat/auctions.show.php?option=recent
   
 19. JaniH

  JaniH Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 720
  Saadut tykkäykset:
  10
  Saako tuon jotenkin loggaamaan sisään automaattisesti, ettei joka kerta tarvitse syötellä tunnuksia ja salasanoja?
   
 20. phixel+

  phixel+ New Member

  Liittynyt:
  05.01.2005
  Viestejä:
  414
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusi versio on hyvin sekava:mad: . Mielestäni vanha versio oli kaikessä yksinkertaisuudessaan netin parhaimpia myyntipalstoja. Oiskos mahdollista saada sitä takaisin?
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.