Uusi Mikrobitti

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana dfdf, 03.12.2006.

 1. jjjarvi

  jjjarvi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.09.2012
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lukaisin pikaisesti läpi tänään kolahtaneen syyskuun numeron ja täytyy todeta että ehkä sittenkin on vähän toivoa jäljellä. Meidän palautteet ovat saaneet kai aikaan sen että lupailivat tulevissa numeroissa lisättävän tietokoneista kertovia juttuja vanhan MB lehden tapaan. Ja tässä uudessa numerossa oli selkeästi palattu vanhempaan tyyliin kun tabletteja oli vertailtu keskenään ei mitään pelkistettyä yhden sivun juttua vaan laajempi vertailu. Eli vanhoja kunnon laajoja testejä takaisin.

  Kun on aihetta kehua niin sitten pitää kehua. Mutta sitten taas risuja. Herra päätoimittaja kertoo seuraavaa:

  "Uuden MB:n koetaan olevan sisällöltään entistä aikuisempi. Lehdestä löytyy tuhdisti tetoa. Lukijat näkevät lehden uudistuksen juuri samoinkuin tekijät siinä tavoittelivat"
  Samaan aikaan uudelleen avatun palautesivun perusteella kysymykseen: "Onko MB uudistuksen ansiosta mielestäsi: Parantunut 29% Huonontunut 34%"

  Turskatin turskatti sanoisi vanha kunnon kapteeni Haddoc. Miten ihmeessä päätoimittaja vetäisee myönteisen arvion siitä että lukijat ovat hyväksyneet lehden uudistuksen kun samaan aikaan 34% vastaajista on sitä mieltä että lehti on huonontunut??? Ja 29% pitää lehteä parantuneena. Kysyn vaan.

  Jukka
   
 2. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tuollainen lehti minuakin kiinnostaisi, mutta nykyistä lehteä en enää tilaa. Ajatukset hyvin samanlaisia kuin muutama kommentti tuossa aiemmin, eli väärään suuntaan on lehti valitettavasti mennyt. R.I.P. :hitme:
   
 3. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 578
  Saadut tykkäykset:
  55
  Kun itselleen valehtelee tarpeeksi paljon, niin kyllähän niihin valheisiin alkaa uskomaankin. Tässä päätoimittaja toivoo, että lukijatkin alkaisivat uskomaan, kun on kerran mustaa valkoisella. Salaa toivonee myös, että saa esimiehensä sumutetuksi ja uskomaan myös, että palkkasivat oikean kaverin päätoimittajaksi.
   
 4. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 609
  Saadut tykkäykset:
  212
  Hmm, ehkä tuossa on ovelasti ilmaistu se, että kielteisyys uudistusta kohtaan on odotetun suuruista, eli ei suurempaa. :D Muistelen ainakin lukeneeni, että tuon suuruusluokan kielteisyyttä odotettiin. Tuossahan ei sanota että lukijat ovat hyväksyneet uudistuksen.
   
 5. Snpp

  Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.03.2001
  Viestejä:
  965
  Saadut tykkäykset:
  3
  Aika hämmentynyt olo. Eka uudistunut lehti oli vielä minusta jotenkin ihan jees, mutta nyt tämä toinen loksautti leuat. Tuli olo kuin selaisi jotain leffateatterin ständistä napattua ilmaislehteä, sen verran tuotekuvaston selailu tuli mieleen. Siis kokonaisia sivuja käytetty yhden telakkasoittimen esittelyyn per sivu! Tähän ei pysty edes mainostajat. Tekstiä vain nimeksi.

  Jotta ei jäisi sen toteamiseen mikä on huonosti, niin kerrotaan miten pitäisi olla. Ainoa syy miksi minä enää ostan painettuja lehtiä on se, että ilmaislehtien ja nettitekstipalojen sijaan haluan niistä lukea ammattilaisten kirjoittamia pitkiä ja pintaa syvemmälle meneviä juttuja. Jos tilauslehden jutut alkavat olla samaa tasoa kuin mainoskuvastot, niin pieleen menee. Ja jos henkilöstöä on jouduttu vähentämään (siltä haiskahtaa), niin sitten vain avustajia peliin auttamaan.

  Totuuden nimissä todettakoon, että lehden loppupuolella näyttää olevan pidempiä ja mielenkiintoisenkin oloisia juttuja, mutta tuo lehden alkupään "kivaa miehille" -tykitys oli aika järkytys. Siihen suuntaan ei kannata enää kallistua.

  Tilaaja olen ollut ihan ekasta numerosta alkaen, joskaan en yhtäjaksoisesti.
   
 6. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 578
  Saadut tykkäykset:
  55
  Netistä löytyy useita sivustoja, joilla tarjotaan ilmaiseksi (no, mainoksia täytyy nähdä) syväluotaavia arvioita erilaisista teknisistä laitteista. Ja nämä artikkelit ovat usein paljon syvällisempiä kuin MB ja muut maksulliset suomalaiset lehdet ovat tarjonneet vuosiin. Tom's Hardware lienee yksi isoimpia, mutta muitakin on.
   
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 936
  Saadut tykkäykset:
  777
  Jep. Ja vaikka MB on maksullinen lehti, niin mielestäni sen mainokset häiritsevät enemmän kuin netin mainokset, jotka nekin saa lisäosilla pois.
   
 8. VeZius

  VeZius Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  631
  Saadut tykkäykset:
  26
  Täällä myös päätty 18 vuoden kestotilaus. On tässä viime vuosina tullut selväksi, että huonompaan suuntaan mennään koko ajan, mutta nämä kaksi viimeisintä on jo ulkomuodoltaankin niin luotaantyöntäviä, että niitä ei ole edes halunnut kunnolla selatakkaan.

  Vertaus johonkin höpöhöpö naistenlehteen on erittäin osuva!
   
 9. Jva79

  Jva79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2009
  Viestejä:
  184
  Saadut tykkäykset:
  0
  Palautetta lähetetty koskien irtisanomista. Tarkoitus olisi siis saada kestotilaus päättymään heti, vaikka tilaus on maksettu lähes vuodeksi eteenpäin. Tuossa aiemmin kerroin antavani aikaa pari seuraavaa numeroa, mutta tämä viimeisin oli mielestäni sen verran iso piste i:n päälle, etten halua odottaa enään hetkeäkään. Saa nähdä onnistuuko helposti tai edes vaikeasti...

  edit. Sehän onnistui varsin helposti. Tuli juuri viesti, missä pyydettiin tilinumeroa palautusta varten.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2012
 10. trent67

  trent67 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.12.2003
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli kyllä niin typerä uudistus, että pitihän se tilaus lopettaa samantien. Miesten Bittipolitan. En ymmärrä miksi pitäisi maksaa lehden puolityhjistä sivuista roskapaperilla jotka ovat kuin varjoja entisistä. Lisäksi kyseisen lehden kustantaja käyttää ansiokkaasti näitä suomenkielisiä roskapostittajia. En suosittele.
   
 11. rauttiz

  rauttiz Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.12.2004
  Viestejä:
  297
  Saadut tykkäykset:
  13
  Lopetin Mikrobitin tilauksen jo muutama vuosi sitten, kun lehti alkoi mennä huonompaan suuntaan. Esimerkiksi Hintaseuranta-palstan kirjoittaja vaihtui ja palsta muuttui erittäin hauskasta erittäin tylsäksi. Tilauksen perumisen jälkeen lehtimyyjät soittelivat jatkuvasti ja yrittivät myydä lehteä minulle uudelleen. Lehtimyyjistä ei päässyt millään eroon, joten lopulta oli pakko käyttää puhelintarjonnan rajoituspalvelua. Sen jälkeen eivät ole onneksi soitelleet enää.
   
 12. jjjarvi

  jjjarvi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.09.2012
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viikonloppuna tuli muutaman kerran töllöttimestä Mikro Bitti lehden mainos jossa mm mainittiin että nimi on nyt MB. En muista 17 vuoden kestotilausjakson aikana montakaan kertaa nähneeni töllöstä lehden mainosta. Eli todennäköisesti tilauksensa peruneita ja lopettaneita on paljon ja irtonumeroiden myynti laskussa kun pitää turvautua mainontaan. Pää taitaa tulla vetävän käteen siellä lehdenq toimituksessa, ehkä nopeammin kuin arvaakaan.
   
 13. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikea tosiaan löytää mitään hyvää tästä uudistuneesta mB:stä.
  Ulkoasultaan tylsä ja jutut heikkoja. Vaikka vanha MikroBITTI varmaan olikin nykytrendin vastaisesti liian "lapsellinen" ja värikäs, oli sen selaaminen kuitenkin hauskempaa ja mielenkiintoisempaa vaikka loppujen lopuksi lukemista ei joka numerossa paljoa olisi ollutkaan.
  Epäilemättä lehden painamiskustannukset on nyt saatu painettua paljon alemmas kun värejä käytetään niin paljon vähemmän, lehden hinnassa nämä säästöt eivät kuietnkaan taida näkyä.

  Jos halutaan lehdestä pinnallinen kuvastotyylinen laite- ja lifestyle-esittelylehtinen, miksi ulkoasun pitää olla ristiriidassa muka jotenkin "aikuismainen" ja "ammattimainen". Uudistuneesta lehdestä puuttuuu kokonaan huumori ja leikkisyys. Tietynlainen nuorekas innostavuus ja tuoreus on korvautunut tylsällä harmaudella.
  Onhan tuo uusi ulkoasu varmaan parempi siinämielessä että enää se ei pilaa modernisti sisustetun olohuoneen fengshuita sohvapöydällä lojuessaan :p

  Tilaus peruuntuu tämän tilausjakson loppuun.

  Toivottavasti tulee pian uusi lehti joka jatkaisi MB:n 80-90 luvun kultakauden tyyliin, kuten Hifimaailma melko ansiokkaasti on jatkanut tuhotun HIFI lehden jälkeen :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2012
 14. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 609
  Saadut tykkäykset:
  212
  Mä muistan joskus nähneeni, tosin olisikohan ollut 90-luvulla. Onhan se ihan järkevää mainostaa reippaasti, jos muutetaan konseptia, koska kohderyhmä osittain muuttuu.
   
 15. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 578
  Saadut tykkäykset:
  55
  Muistaakseni tosiaan 90-luvulla oli myös mainoksia tv:ssä vastaavan huononnusmuutoksen yhteydessä. Mutta montaa kertaa ei tosiaan ole ollut.
   
 16. TimoJ

  TimoJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  1 232
  Saadut tykkäykset:
  10
  Joopa, tänään tuli postissa mainoskirje, jossa tarjotaan jatkoa perumaani kestotilaukseen. Vuoden lehdet puoleen hintaan. Mutta siinäkin on vielä puolet liikaa tuosta Mikrobitin nykyversiosta...
   
 17. Jva79

  Jva79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2009
  Viestejä:
  184
  Saadut tykkäykset:
  0
  2€ hintaan näkyvät kauppaavan uusinta irtonumeroa, eli uutta kohderyhmää selvästi ollaan kosiskelemassa. En tiedä olenko täysin väärässä, mutta minusta tuntuu, että se kohderyhmä mitä uudistettu mB mahdollisesti tavoittelee, on sitä porukkaa, joka ei juuri jaksa lehtiä tai foorumeita lukea, vaan tekee viihde-elektroniikkaostoksensa gigantin mainoksen perusteella ja ihmettelee jälkeenpäin täällä tai suomi24:lla, miksi lopputulos ei ollut toivotunlainen.
  Pitäisi toimituksen ymmärtää, että nykypäivänä ne ihmiset jotka tekniikan lehtiä lukevat, ovat hieman peruskuluttajaa perehtyneempiä asiaan ja täten vaativat sisällöltäkin enemmän.

  edit. En siis tarkoittanut verrata dvdplazaa ja suomi24:sta keskenään millään lailla, vaan tarkoitin lähinnä sitä, että osa saattaa löytää kysymyksineen tännekin, mikäli osaa jossain määrin googlea käyttää...
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2012
 18. Snpp

  Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.03.2001
  Viestejä:
  965
  Saadut tykkäykset:
  3
  Totta, mutta tykkään lukea paperilehtiä ja toisaalta mielelläni tuen suomenkielistä sisällöntuotantoa. Eli mielelläni maksan hyvistä suomenkielisistä lehdistä. Esim. Tieteen kuvalehden Historia-lehteen olen jäänyt kokeilutilauksen jälkeen koukkuun, vaikka onkin aika hintava lehti sen alkutarjouksen jälkeen. Nyt tosiaan mb:n kohdalla miettii onko tarjoushintakin liikaa.
   
 19. Pertsa66

  Pertsa66 Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.04.2009
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipas käytyä lukaisemassa kyseinen lehti pitkästä aikaa kirjastossa.
  Olin hämmentynyt, en aluksi löytänyt lehteä joka oli samassa paikkaa kuin ennenkin.
  Lehden materiaali tuntui mukavalta käsissä.
  Sisältö oli semmoista kuraa että rupesin voimaan pahoin.

  Lehdestä oli todella tehokkaasti poistettu kaikki itseäni kiinnostava.
  Tehty tilalle iloinen seksikäs trendilehti.. huh huh kun kiinnosti.
  Lehti oli ohitse alle 5min ja kävelin kirjastosta ulos hyvin hämmentyneenä...Tähänkö on tultu.

  Lueskelen nykyään paljon vanhempia bittejä, jotka edelleen jaksaa kiinnostaa.
   
 20. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Millaisissa määrissä nykyisin lehden kestotilaajia on? Herää vaan kysymys kun lukee näitä juttuja, että kannattaako MBtä kohta edes tehdä, kun noin kolmannes kaikista ollut tyytymättömiä lehden sisältöön. Luku ei tietenni kerro irtisanottujen tilausten määrää, mutta suuntaa antaa kuitenkin. Oishan se kyllä kiva kun välillä löytys muutakin luettavaa kun älypuhelimet tai tabletit. Uusimman lehden monien odottama tietokone-vertailu on "all in one -koneista". Nice:D Kuka niitä ostaa? Puusta tippuneiden hedelmien suurkuluttajat ei kommentoi...:D No katsellaan vielä muutama nro, ennen kuin tehdään lopullisia päätöksiä.