Uusi Mikrobitti

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana dfdf, 03.12.2006.

 1. Jyrki

  Jyrki Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Eiköhän se ole niin, että paperimedia on kuihtumassa pois. Siirtymäkausi on tietysti pitkä, mutta pikkuhiljaa sisältö siirtyy nettiin. Kysymysmerkiksi tulee se, että miten media saa tuloja. Jos nettikäyttäjiä ei saada maksaviksi asiakkaiksi, niin ammattimaisten artikkeleiden määrä tulee tippumaan. Pelkkä mainosrahotteisuus ei mielestäni riitä. (Esim. puolueeton laitevertailu puhtaasti mainosrahotteisessa mediassa kuulostaa utopialta.)

  Jo nyt huomaan, että suuri osa aamuisen sanomalehden uutisista on tullut luettua netistä jo edellisenä päivänä ja tärkeintä sisältöä ovat syväluotaavat ja kantaaottavat artikkelit ja pääkirjoitus.

  Henkilökohtaisesti voisin kuvitella maksavani lehden sähköisestä versiosta, mutta mitenköhän on suuren yleisön laita?
   
 2. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Luulisi että etenkin atk-aiheiset lehdet ovat ensimmäisiä kärsijöitä kun lehti on lopulta aika hidas media.

  Esim. Mikrobitin olisi nyt helppo lähteä kokeiluun missä nykyiset maksavat asiakkaat pääsevät kirjautumaan lehden verkkosivuille missä esim. vertailut ovat saatavilla heti kun ne on tehty. (Huom. en tiedä miten homma toimii nykyään).

  Tietotekniikan copy&paste-uutisia nyt voi lukea vähän joka puolelta. Lehden saaja puolestaan saa filtteröitynä tuon uutistulvan. Kun verkkolehti olisi pystyssä, sitä olisi helppo jatkokehittää niin että lukija saa itse hieman ohjata millaisia uutisia haluaa lukea. Tokihan sekin onnistuu nykyään rss-feedeillä yms.

  Ja lehdetkin joutuvat myös myötäilemään valmistajia vertailuissaan. Jos jokin laite murskataan täysin arvostelussa niin seuraavaan arvosteluun saattaa olla nihkeää saada samalta maahantuojalta arvosteltavia. Siksi olisi hyvä että arvosteluissa merkittäisiin myös mitä muita laitteita olisi haluttu arvostella muttei saatu ja maahantuojan vastaukset jotta voisi miettiä lukija miksei laitetta haluttu arvosteluun.
   
 3. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  Levikin lasku jatkui vuoden 2011 aikana tasaisena...

  vuosi 2011: 71 429 kpl (-8197)

  Johtopäätöksiäkin on tehty: Otto Aalto sai lähteä marraskuussa 2011.
   
 4. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Eräs lopettaja ilmoittautuu. Päätin alunperin 10-v syntymäpäivälahjaksi vuonna 1999 saamani kestotilauksen helmikuussa. Tasan 13 vuotta on siis lehtiä hyllyssä.

  Valitettavasti viimeiset pari vuotta noita läpysköitä on tullut lähinnä vain silmäiltyä sieltä täältä kiinnostavien ja/tai hyödyllisten juttujen puutteessa. Parhaina vuosina artikkelit syynättiin saapumispäivänä perusteellisesti moneen kertaan ja yleensä vielä kuukausien tai jopa vuosien päästä vielä uudestaan. Lehden sisältö tuntuu nykään olevan enimmäksene monitoimitulostimien ja digipokkarien vertailuja ja muuta marketeissa myytävän kulutustavaran mainostusta.
  Tietotekniikkaharrastajille suunnattu sisältö on karsittu lehden sivuilta pois, joten tietotekniikkaharrastajat ovat hävinneet tilaajalistoilta. Ratkaisuna alkaneeseen tilaajakatoon suuntaa on käännetty aina vain enemmän tavisjamppa -suuntautuneeksi ja niitä turhaakin turhempia digipokkareiden vertailuja lisätty entuudestaan.
   
 5. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85
  Summasit aheikkinen tilanteen oikein hyvin. Itselleni ei Mikrobiltti ole enää tullut vuosiin, mutta markettien yksittäiskappaleita selatessa on monet kerrat tullut pyöriteltyä päätä. Lehdestä ei sitten kirveelläkään tahdo löytyä kunnollista artikkelia tietokoneista kiinnostuneelle.
   
 6. att

  att Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  En minäkään ole enää viitsinyt tätä nyky-MB:tä tilata. Minulle MB ehti tulla aina sieltä 80-luvun puolivälistä lähtien lähes keskeytyksettä kunnes lopetin tilauksen pari vuotta sitten, kun totesin, että lehdessä ei enää ole kunnon luettavaa. Nyt sain yhden toisen lehtitilauksen myötä valita ilmaisen lahjalehden ja valitsin testimielessä MB:n, mutta ei tämä tuoreinkaan numero vakuuttanut. Kannessa oli heti kuvaava otsikko: "Upeita kuvia! 21 ohjelmaa kuvankäsittelyyn älypuhelimella". Kiinnostus lopahti saman tien.
   
 7. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  661
  Saadut tykkäykset:
  4
  Eihän niissä digipokkareiden vertailuissa mitään. Mutta kun pääpäino tuntuu olevan siinä, että millä pokkarilla saa kuvattaessa veikeän efektin kuvaan, lisättyä pellenenän kuvattavalle ja lähetettyä tuloksen mahdollisimman helposti ja nopeasti omalle facebook sivulle. Samaten usein pikatesteissä oleelliset asiat ilmaistaan tyyliin "akkukesto on melko hyvä".
   
 8. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Lehti taas uudistettu ja nimeksi muutettu MB.

  M&M
   
 9. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 816
  Saadut tykkäykset:
  301
  Ihan tyylikkään näköinen linkin kuvan perusteella. Sisältö lienee edelleen sellaista, ettei sen lukemisesta mitään maksaa viitsi.
   
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  Jep. Pahoin pelkään, että jossain vaiheessa lehti muuttuu enemmän ja enemmän tekniikan maailman kopioksi, mutta koska se ei kuitenkaan sille pärjää, on kurat housussa. En tiedä olisiko mikrobitti pärjännyt paremmin, jos olisi pitäytynyt täysin tietokonelehtenä, joka paneutuu hieman syvämmälle tietokoneiden maailmaan. Nyt lehti on vain yksi yleislehti, josta ei saa mitään syvällisempää revittyä irti. Lehdellä oli aikanaan todella hyvä levikki ja ei se liene nykyäänkään kauhean huono ole. En ole tarkistanut, mikä se on, mutta voisin veikata, että laskusuunnassa on oltu joka vuosi jo pidemmän aikaa.

  Hyvää esimerkkiä voisi ottaa vaikkapa pelit- ja t&a-lehdistä, jotka ovat keskittyneet täysin yhteen osa-alueeseen ja molemmat ovat saavuttaneet omaan aihealueeseen nähden todella hyvän levikin ja ovat pohjoismaiden suurimmat lehdet alallaan. Olen molempia tilannut jo reilut 15 vuotta, Pelittiä jopa ensimmäisestä numerosta. Niitä jaksaa lukea, koska jutut ovat päteviä ja jokaisesta lehdestä tietää, mitä saa. Tämä uusi MB ja tekniikan maailma ovat lehtiä, joissa sisältö voi vaihdella huomattavan paljon numerosta toiseen, koskien aina kuitenkin jonkinlaista tekniikkaa. Niissä ei kuitenkaan ole mitään, mikä pitäisi lehdessä kiinni numerosta toiseen, vaan niitä saattaa lukea numeron silloin ja numeron tällöin. Kyllästyminen iskee aika nopeasti.

  Jos MB olisi vain pysynyt hyvänä tietokonelehtenä, olisi sillä selkeä profiili ja lukijat tietäisivät tasan tarkkaan, mitä lehdessä on ja jututkin varmasti olisivat ammattimaisempia. Sillä tavalla omasta mielestäni lehdellä olisi ollut paremmat mahdollisuudet. Levikki ei ehkä koskaan olisi enää ollut sitä, mitä se aikanaan oli, mutta koska netti on täynnä samaa tietoa kuin mb ja tm, en ymmärrä miksi noita lehtiä muutamaa numeroa enempää jaksaisi lukea, vieläpä niin korkealla hinnalla.

  Mieluummin siis itse luen lehtiä, joissa on muutamia ammattimaisia, hyvin tehtyjä juttuja kuin lehtiä, jotka ovat täynnä pieniä yleismaailmallisia juttuja, joista ammattitaito on kaukana. Ei siis kaikkea kaikille.
   
 11. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 816
  Saadut tykkäykset:
  301
  Mä itse kyllä tykkään Tekniikan maailmasta. TM:n kivijalka on autojutut. Jos ne kiinnostavat, niin muut jutut tulevat kivana bonuksena siihen päälle. Autojutuissa varsinkin kotimaan näkökulma on tärkeä (saatavilla olevat automallit ja niiden hinta omassa maassa, tieverkko, liikennekulttuuri, liikennesäännöt), joten netistä ei samalla tavalla saa keskitetysti tietoa kuin tietokonejutuissa. Mikrobitillä ei ole samanlaista etua.
   
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  Tuo on totta ja mietinkin sitä äsken kun kirjoitin. TM on tekniikan lisäksi autolehti ja hyvä siinä. Ongelmana itse näen kuitenkin sen, että autot ja tietotekniikka eivät kauhean useasti kulje käsikädessä. Vaikka tm onkin saanut ne naitettua ihan hyvin yhteen ja vaikka itse molemmista pidänkin, niin mielestäni lehti on välillä aikamoinen sillisalaatti.

  On tm:ssä paljon hyvää ja mielestäni se on mb:tä huomattavasti parempi lehti. Liikennesäännöt ja niiden selventäminen ja epäkohtiin puuttuminen on hyvä juttu. Muutenkin viranomaisia osataan tarvittaessa jopa haukkua. Ja on lehdessä välillä muutenkin mukavia juttuja. Olen aina silloin tällöin lehteä tilannut, kun sen on halvalla saanut, mutta joka kerta lopputulos on ollut se, että en halvan tilausjakson jälkeen ole lehteä enää tilannut. Yleensä muutaman kuukauden tilausjaksoon on kuulunut niin paljon lehtiä (kun 2 viikon välein tulee), että niistäkin suurin osa jää lukematta.

  edit: Kritiikki oli enemmän tarkoitettu mb:lle kuin tm:lle. Näin jälkikäteen luettuna viestini kieltämättä on aika tm-kriittinen myös, siis tuo edellinen viesti, mutta yksi tarkoitus oli siis todeta, että mb:n on vaikea päästä samanlaiseksi yleislehdeksi kuin tm, koska tm tekee sen jo aika hyvin. Jos vain sellaisesta sekalehdestä tykkää.
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2012
 13. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Jokohan se alkaisi olla aika lopettaa tuon MB:n tilaus, johan sitä on tullutkin tilattua aivan ensimmäisestä numerosta lähtien ennakkotilauksena... alkaa olla vain niin kaukana siitä mitä se oli ja HIFI-lehden "yhdistäminen" oli jo yksi lehtimaailman onnettomimpia huijauksia (etenkin kun Sanoma teki erillisiä HIFI-lehden numeroita ajoittain joita tilaajat eivät saaneetkaan vaan olisi pitänyt ostaa erikseen) ja nyt tämä uudistus alkaa vaikuttaa siltä, että lehti ei ole enää niin kiinnostava. On siinä jotain kiinnostavia juttuja ajoittain ollut, mutta koko ajan vähemmän, nettisivuiltakaan ei enää saa helposti perusohjelmia tietokoneeseen, muuta kuin hyvin suppeasti ja nekin vain tilaajatunnuksilla.

  Ainakin tuo kannen uudistettu ilme vaikuttaa aika epämiellyttävältä omaan silmääni, siitä tulee mieleen joku vissiin jo lopetettu "Miesten Gloria" tms. lehti.
   
 14. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Lukijakunta taitaa vaihtua.

  Minä kuulun kokeneisiin lukijoihin, joita kiinnostaa virittäminen ja tietoturvan maksimointi; bittiäkään omaa dataa en pilveen ole lähettänyt enkä lähetä tässä universumissa. Missä ovat kaskadikompuroiden kestit, kylmäainevertailut, lämmönjohdetestit, monikerrospiirilevyn sisäisten kerrosten modifiointi mikrokirurgisin robottivälinein jne. Ei mitään tämän suuntaistakaan oikeasti monimutkaista tietoa ole lehdessä ollut ikinä.

  Uudet lukijat ovat tyyppejä, joita kiinnostaa yhteydenpito "tuhansiin kavereihin" sadoilla eri kännykän ominaisuuksilla. Näitä kommunikaation metodeja (eli siis tietomurtoreikien leviämistä ja kiusaamista+identiteettivarkauksia pahentavia keinoja) uusi lehti esittelee joka numerossa. Että pässinpäät saataisiin levittämään kaikki datansa yhteiseen pilveen muiden naurettavaksi ja tuhottavaksi.

  Uusia lukijoita myös neuvotaan miten kännykkään pannaan virta päälle. Ja mitä tarkoittavat risteyksessä olevat omituiset harmaat pylväät, joissa vilkkuu jotain valoja. Ja mitä tehdään alushousuille tai sukille kun ne ovat uutena muovin alla hankalasti piilossa; muovista puuttuu reikä minne koiven työntäisi. Siis sellaista "tietoa" joka opitaan jo vauvana, ja jota pelkästään idiootit aikuisena enää haluavat uudelleen lukea.

  Voi helvetti, en muista miten vessan ovi avataan? On pakko kutsua huoltomies avaamaan vessan ovi äkkiä. Apua, miten hellan saa lämpiämään? Pitäisi keittää pastaa, mutta en muista miten se kuumuus lähtee toimimaan. Toivottavasti lehdessä opastetaan ratkaisemaan nämä huippuvaikeat ongelmat. Siispä pidättelen jöötiä ja olen syömättä kunnes seuraava numero ilmestyy... Dementian pahetessa minäkin näemmä liityn miljoonien idioottien klaaniin. Tosin idioottinakin mieluummin vedän pilveä kupoliin kuin lähetän sinne bitin bittiäkään omaa dataa. Pilvi=Bittitaivas. Pilvi=TäsmäAse annettuna suoraan vihollisen käteen. Pilvi=Itsemurha.

  Selväähän se on kumpaako kohderyhmää varten lehti kannattaa suunnata. Idioottitason lukijoita eli tykin/pomminruokaa on tässä maassa 6 miljoonaa ja turvamontuissa piileskeleviä gurutason virittäjä-tee-itse-ruuvaajia on kolme kappaletta. Levikki tulee aluksi laskemaan kolmella kappaleella. Sen jälkeen nousemaan x kappaleella, jahka tieto eli virus leviää sosiaalisessa mediassa, että ostakaa lehti kun siinä on testissä metodit miten maitopurkin saa vihdoinkin auki ilman rautasahaa.  Tekniikan Maailmassa 99,999999% sisällöstä liittyy autoihin (arviolta, en ole lehteä lukenut tällä vuosituhannella). Autot eivät kiinnosta minua ollenkaan, joten lopetin tilauksen parinkymmenen vuoden jälkeen. Alkoi autojen osuus sisällöstä olla enenevästi liian suuri. Etenkin kun remonttiasiat eriytettiin erilliseen maksulliseen lehteen, jota ei ollut varaa tilata Tekun rinnalle.

  MikroBitin sisältö on jatkuvasti muuttunut huonommaksi. Se on esittelylehti, ei testauslehti. Samat tiedot löytää mainoksistakin, ilmaiseksi. Sitten kun 99,999999% lehden sisällöstä on muuttunut hyödyttömäksi tavaraesittelyksi ja nettilinkkien kirjailuksi, lopetan tilauksen. Toistaiseksi 0,000001% sisällöstä on minulle hyödyllistä (sähköpostiosoite, jonka vaihtaminen useisiin kymmeniin kohteisiin on saatanan työlästä) ja joudun jatkamaan tilaamista toistaiseksi. VÄLITTÖMÄSTI, jos hinta nykyisestä nousee eli en enää saakaan lehteä 50% hinnalla, tilaus loppuu siihen pisteeseen ja sitten alkaa armoton sähköpostiosoitepäivitysrumba.

  Useita vuosia on tällä veitsenterällä tasapainoiltu, eli hintalaatusuhde on kiikun kaakun sillä rajalla, että vain krooninen muutosvastarintaisuus on estänyt tilauksen lopettamisen. Tarvitaan pieni kannustava tönäisy eli jokin heikennys johonkin parametriin ja tilaaminen loppuu. Oikeastaan odottelen innokkaammin sitä tönäisyä kuin itse lehden ilmestymistä! Kamala riippakivi tämä lehti on ollut viime vuosina. Henkisesti masentava. Kerran kuussa 20 minuuttia lehden parissa kuluu aikaa ja sekin hetki siis maksaa monta euroa. Lukemisen jälkeen jää aina harmistunut olotila, jotenkin petetty. Huoran käyttökin lienee halvempaa puuhaa, joten taidan vaihtaa lehtiharrastuksen huoraamiseksi? Ööö... vai joko tässä ollaan oltu halpana huorana kustantajan hyväksikäyttämänä vuosikymmenet?

  .
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2012
 15. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikrobitti oli aikoinaan kuningas (koodilistaukset yms. viruksenteko-ohjeet! :thumbsup: ) mutta TM on kyllä niin VW-konsernin vietävänä ettei siitä puolueettomia testejä kannata yrittää hakea.
   
 16. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 471
  Saadut tykkäykset:
  86
  Kuulemma tuollainen idea tulee käyttöön, että viedään esim. uusi TV perheeseen viikoksi ja kerätään kokemukset. Ihan kiva idea. Kun halvalla tarjosivat, niin tilasin puoleksi vuodeksi, maksaa jotain 22€. Katsotaan sitten...
   
 17. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Niin joo, tuo on myös yksi syy miksi olen ajatellu lakkauttaa tilausta, ärsyttää maksaa moninkertaista hintaa vanhana tilaajana, tosiaan sieltä ensimmäisestä numerosta lähtien. Sanoma Magazinesin tyyliä, että uusille tilaajille tarjotaan vaikka mitä ja vanhat maksaa "täyttä hintaa" ja ne uusien tilaajien tarjouksetkin samalla... Esimerkiksi Otavamedian TM jota Sanoman MB pitää kilpailijanaan, tarjoaa kestotilaajille useita etuja, toisin kuin MB, jossa tilanne on päinvastainen.
   
 18. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olen niin säälittävä että perun tilauksen joka vuosi ellen saa puoleen hintaan. Kerran olen joutunut perumaan ja heti seuraavalla viikolla tuli 50% tarjous puhelimitse. :rolleyes:
   
 19. laksu1

  laksu1 It´s all crap. Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusi lehti selattu läpi. Nimenomaan selattu. Oikeastaan mitään lukemisen arvoista ei ollut, vanha versio vielä jotenkin menetteli, mutta tämä ei enää. Mieleen tulee joku tech-Demi. Ei kiitos. Tilaus lopetettu, vuosien vaellus Mikorbitin kanssa tuli päätökseen.
   
 20. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kannen ulkoasusta ja värimaailmasta sekä mattapinnasta tuli mieleen myös laatikossa ollut seurakunnan Kirkko ja Kaupunki-lehti...

  Lehden uudesta ulkoasusta näin lehtitaittoakin harrastavana en itse pitänyt. Sisältökin vaikutti entistäkin yleisemmältä jossa lähinnä sohittiin sinne tänne, en ole vielä kokonaan selannut, joten siksi tämä koskee lehden alkupuolta tässä vaiheessa... mutta sellainen "Tekniikan Gloria" tuosta nyt tulee kyllä mieleen.