Uusi HIFI maailma lehti saapui...

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana MikkiHiiri, 18.12.2006.

 1. Padex

  Padex Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2005
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen lueskelin muuten yhtä TM:ää, jossa oli 500 euron jalustakaiuttimien testi. Kyllä se jutun kirjoittaja aika tavalla hehkutti näitä Choruksia. B&W:n johonkin malliin vertasi mm. siten, ettei noilla B&W:llä edes erota kumpiko basso kuuluu, sähkö- vai kontra-. Choruksilla ääni on niin erotteleva ja basso-osasto ylivoimainen ulkolaisiin tekeleisiin verrattuna. Äkkipoika saattaa näet aluksi luulla, että nuo B&W:t ovat paremmat ja Chorukset jotenkin latteat, mutta pitemmän kuuntelun jälkeen Choruksen hienosyinen ääni pääsee oikeuksiinsa. Olihan siinä vertailussa mukana myös Amphion Helium 2, mutta aika lailla se sai kritiikkiä myös osakseen, vaikka voitti ko. testin. Sanallisessa arviossa Choruksissa ei ollut sitten mitään vikaa, täydellinen ääni.
   
 2. Seba

  Seba Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  454
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari päivää tullut luettua uutta lehteä aina artikkeli kerrallaan. Vaikuttaa erittäin hyvältä ja lehden lukee innolla kannesta kanteen. Viimeiset Hifi-lehdet oli kyllä siitä huonoja, koska tuntui että lähes joka lehdessä oli:

  1. 32" LCD-telkkarit testissä
  2. Digiboksit testissä
  3. Näin kytket digiboksin, digiboksin osto-opas
  4. MP3-kamerapuhelimet

  Mutta onnea ja menestystä uudelle lehdelle. Voisinkin vaihtaa ton AutoSoundin tilauksen Hifimaailmaan...
   
 3. Luoti

  Luoti Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan positiivinen kokemus on ollut eka lehti...

  Ehkä eniten miellytti Jouko Alangon kolumni:thumbsup: , varmaan kuukausi sitten hifilehden hautajais-fiiliksissä hellasärölle harmittelin et varmaan jää Alanko pois alan julkaisuista mutta ei!!!

  Tuskin lehden linja mitenkään isosti on muuttumassa ainakaan ekan vuoden aikana, mikä on kyllä hyvä. Eipä ole kyllä tuota HiBi-lehteäkään vielä peruttua kun vähän kiinnostaa tuo mediaplayer testi (Hifilehden tilaaja olin) muuten kyllä taitaa loppua tilaus loppua 1/2007 numeroon.

  Luoti
   
 4. Yorcci

  Yorcci Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 952
  Saadut tykkäykset:
  3
  Missä (muualla kuin säätäjän tekstissä) on määritelty MP3 'yleisnimitykseksi' kannettavalle soittimelle? :eek: Mun mielestä mp3 on vain yksi pakkaustapa/-formaatti.

  Mulla löytyy neljä kpl (kolme erilaista tallennustapaa) kannettavaa soitinta ja yksikään ei ymmärrä mp3:ia. Mutta mulla on muutenkin pelkkää dinosaurusajan tekniikkaa käytössä :rolleyes:
   
 5. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ei varmaan missään, mutta ainakin kaikki omat tutut puhuu kannettavista soittimista nimellä mp3 soitin, oli se sitten 10e halpiskiinalaite tai 1000e multimediahypersoitin.

  Esim. tässä topicissa mp3 soittimena taidettiin tarkoittaa nimenomaan kannettavaa musiikkisoitinta, sen kummemmin rajaamatta toimintoja millään tavalla.
   
 6. petepeluri

  petepeluri Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2002
  Viestejä:
  2 560
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikki eivät ole porhoja, lue High-End arvosteluita jos mikään tavallisempi ei kelpaa.
  Minulla on nyt tonnin halpis, kunnes 1080p irtoaa 2-2½k hintaan, enkä varmasti ole ainoa.
   
 7. Jupe

  Jupe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 061
  Saadut tykkäykset:
  19
  Joo, ei siis minullakaan ole tuollaista aitoa luxus laitetta mutta kun puhutaan Hifi-julkaisusta, niin ehkä vähän sinne end puolen laitteisiin kannattaisi tälläkin saralla suunnata painetta. Jos miettii jotain autolehteä, kyllä nekin pistää juttuja ferrarista, vaikkei monikaan lukijoista sellasta voi suoraan ostaa. Tykeissä on vielä se pointti, että ne tuppaa vuoden päästä halpenemaan. En toki ollenkaan vastusta, jos tulee juttuja tuossa 2-2,5 ké luokassa mitenkään, päinvastoin jees kuin mikä sekin. Mutta ainakin alle 1500 laitokset on vähän joka kuluttajalehdessä valmiiksi, eli jos on vähän palstatilaa miel. sinne 1080 laitosten suuntaan kiitti.
   
 8. petepeluri

  petepeluri Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2002
  Viestejä:
  2 560
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ne kuluttajatestit vaan ovat mitä ovat :D
  Mielenkiintoista olisi verrata esim. 1- 2 ja 5 ke tykkejä, lcd ja dlp jokaisesta hintaluokasta.

  Samoin Skaalain VS. Htpc niin dvd kuin teräväpiirto materiaalilla, siis kuvanlaadullisesti.
   
 9. 020469

  020469 Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  No johan pomppas, kuvapuolta ne ovat halvemmatkin tykit. Minäkin haaveilen Sonyn huippumallista mutta vajaan kahden tonnin tykillä katselen ja haluan edelleen lukea ko projektoreista muun hifin seassa.
  Toki lehdestä on kiva lukea myös kalliimmista laitteista.
  ps Mikä sulla on arjen harmaana heittimenä kun kerran tuollaisista haaveilet?:D
   
 10. JaniH

  JaniH Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 722
  Saadut tykkäykset:
  10
  Jos lehti mainostaa olevansa laadukkaan äänen ja kuvan erikoislehti, niin olisi ihan suotavaa, että niitä laadukkaampiakin näyttölaitteita myös testataan. Kymppitonnien vahvistimia ja kaiuttimia kyllä testaillaan, mutta harvassa ovat tuon hintaisten tykkien ja skaalaimien perusteelliset testit.

  Fakta kuitenkin on, ettei yksikään kotimainen julkaisu tarjoa käytännössä mitään hieman pidemmälle videoharrastuksen parissa ehtineelle. Enkä usko, että tähän lähivuosina suurta muutosta tuleekaan, sen verran tuntuu ko. harrastus olevan lapsenkengissä vielä tässä maassa. Ellei lehtien palkkalistoille saada esim. Klemmarin tasoisia asiantuntija-auktoriteettejä, ei minulla ole pienintäkään tarvetta kyseisiä julkaisuja lukea tai tilata. Jos asiansa osaava kaveri pystyy tekemään kotioloissa parilla testilevyllä kolmessa minuutissa kymmenen kertaa kattavamman analyysin dvd-soittimen kuvanlaadusta kuin lehtien "asiantuntijat", niin melkoisen hassulta tilanne minusta vaikuttaa. Mutta eihän siinä, kuunnellaan vaan sokkona niitä dvd-soittimia cd-käytössä; lomituksenpoisto-, CUE- ja ICP-ongelmat ketään kiinnosta... :rolleyes:

  Ulkomaisista julkaisuista löytyy esimerkkejä, joissa on panostettu kuvapuoleenkin hieman paremmissa määrin ja paremmalla otteella. Esimerkkinä Widescreenreview, jossa on välillä mm. Joe Kanen kynästä lähtöisin olevaa hyvinkin tiukkaa tavaraa, sekä lisäksi tarpeeksi rautalankaa aloittelevalle kansalle. Kyseisen lehden referenssilaitteisto on muuten sen tasoista, että porukka tietää kyllä miltä hyvän kuvan kuuluu näyttää. Eikä WSR mikään raamattu suinkaan ole, ainoastaan askel oikeaan suuntaan.

  Tämä vain tällaista yleista mussutusta, ei suoranaisesti vastaus mihinkään edelliseen viestiin.
   
 11. Jupe

  Jupe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 061
  Saadut tykkäykset:
  19
  On tää ny merkillistä. Jo toinen kommentoija tarttuu ylläolevaan nöyrään toiveeseeni saada edes jostain lehdestä tarkemmista 1080 laitteista tietoja ja mielellään laadukkaasti kirjoitettuna samoilla tulilla. Mitään muitakaan testejä en sinänsä vastusta - jos palstatilaa riittää - kuten yllä kerroin.

  Ihme kun ei voi edes toivoa laadukasta kuvaa tuottavista laitteista mitään ilman hirveää vastarintaa mutta samat ihmiset toivoo kaiuttimista tahi vahvistimisesta etc. laadukkaita testejä. Okei, luovutan. Eihän tää nyt itselleni niin haittaa, tulkoot jälleen 700-1100 euron tykkitestit kun enemmistö haluaa.

  JaniH vei kylläkin yllä sanat suustani. Nimenomaan kuvapuoleen jos siihen nyt sitten on se 1-2 sivua varaa laittaa, kannattaisi panostaa jutun laatuun. Toimittajan kans pitäisi olla miel. asiasta henkilökohtaisesti kiinnostunut. Ei välttämättä mikään insinööritason kaveri tarvitse olla. Esimerkiksi Teittisellä on tuollaiseen hommaan pätevyyttä (IMO) kuten ehdotin, muitakin tietysti varmaankin on. En vaan tiedä kiinnostaako häntä tai jotain muutakaan alaa tosimielellä harrastavaa ne ale-vehkeiden testit erityisemmin.
   
 12. Harry

  Harry Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 903
  Saadut tykkäykset:
  7
  Älä Jupe välitä, samaa toivon minäkin. 700-1100 euron tykkitestit lehden kannessa saavat ainakin minut jättämään kyseisen lehden kaupan hyllylle. Tämä ihan siitä syystä, että kun seuraava tykkipäivitys (toivottavasti ensi vuonna) tulee ajankohtaiseksi, löytyy mielestäni ainoa järkevä päivitys 1080p laitteistosta.
   
 13. kloever

  kloever Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2003
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma painos saapui viime viikolla, ja tyytyväinen olen. Aion vielä irtonumerona ostaa ensi painoksen, mutta jos sama hyvä linja jatkuu, niin aion ryhtyä kestotilaajaksi. Hommassa oli selvästi reipas ja innokas ote.
   
 14. 020469

  020469 Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt olet jo valmis antamaan palstatilaa alemman hintaluokan vermeille, niin se mieli muuttuu:rolleyes:
  En minä vastusta kalliimpien laitteiden testausta, niitä on kiva lukea mutta jokaiselle jotakin. Tyrmäsit tonnin projut niinkuin niillä ei tekisi mitään.
  Mutta vastaa nyt mikä sulla on nykyisenä heittimenä?
   
 15. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Jupen nykyisen projektorin merkki ja malli pitäisi olla plazan tekniikkapuolta hivenenkin lukevalle varsin tuttu... Vinkki: https://www.dvdplaza.fi/forums/forumdisplay.php?f=80

  Uusi lehti oli positiivinen yllätys. Hifi-lehti oli mennyt alamäkeä jo jonkin aikaa ja viimeisimmät tilaamani numerot tuli lähinnä selattua läpi ja todettua ajan ja rahan haaskaukseksi. Hifimaailmaan toivon todellakin _myös_ kalliimman pään laitteiden testejä, niin kuva- kuin ääniosastolta. Videoprojektoreissa kuuminta hottia edustaa nyt 1080p-laitteet, ja ne ehdottomasti kuuluisivat lehden kotiteatteriosaston "kruununkiveksi". Mikään ei mielestäni estä testaamasta myös edullisempia malleja, kunhan testit ovat sisällöltään asiallisia. Ei mitään "näyttää ihan hyvältä"-testejä, vaan raakaa dataa kehiin.
   
 16. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85
  Tänään tuli käytyä vertailemassa videotykkejä ja kokemuksesta jäi sellainen fiilis, ettei 1080p tuo välttämättä mitään ekstraa DVD-kuvaan. Vertailin kaverin kanssa neljää 720p lcd:tä ja yhtä 1080p lcd:tä. Jos minun pitäisi noista tykeistä valita yksi vain DVD-kuvanlaadun perusteella niin valinta ei osuisi näkemääni 1080p tykkiin.

  Toisin sanoen, olisin erittäin kiinnostunut lukemaan lehdestä juttuja, jotka koskisivat myös yli 1000-2000 euron hintaluokan tykkejä. Minua kiinnostaisi lukea yhtä lailla laadukkaista 720p että 1080p tykeistä. Oletan kyllä, että näitä tuleekin. Nythän on vasta ensimmäinen lehti tullut. Olisihan se hullua, että jämähdettäisiin tekemään testejä aina vaan saman hintaluokan tykeille.
   
 17. 020469

  020469 Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otetaan pikku piikkinä:thumbsup: Ei kiinnosta kahlata satoja threadeja pelkästään projun selville saamiseksi ja vaikka hivenen lukisinkin pitäisikö juuri ko henkilön härpäke osua silmiin. Mutta eiköhän tämä ala olla tässä, turhaakin turhempaa jankkausta ainakin minun puolelta.
   
 18. Brunberg

  Brunberg Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2005
  Viestejä:
  361
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvän oloinen lehti oli. Noita rakennusjuttuja vois olla enemmänkin ainakin omasta mielestäni, vahvistimen rakennusta odotellessa.
   
 19. savoc

  savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  973
  Saadut tykkäykset:
  9
  Etenkin tuo kiinnostaisi myös =). Onkohan plazalla (tai muualla) vertailtu noita vielä miten?
   
 20. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 441
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tänään tuli ensimmäinen numero (tilaus jäi vähän viime tinkaan) ja nopeasti selattua jätti positiivisen kokemuksen. Lehden ulkoasu muistuttaa Hifilehteä paljon mutta tämähän ei ole negatiivinen asia. Kunhan läpyskään saadaan lisää sivuja on hyvä paketti valmis. Mielenkiinnolla jään odottamaan tulevia numeroita