Uusi HIFI maailma lehti saapui...

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana MikkiHiiri, 18.12.2006.

 1. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 368
  Saadut tykkäykset:
  68
  Tuosta olen samaa mieltä. Samoin palautteen antamisesta lehden tekijöille. Lehden hinta on myös aika tolkuton. Oikea hinta olisi ehkä n.5€/numero ja vuosikerta 50€/12 numeroa. Kotiteatteriasiaa todellakin kaipaan ja tuollaisia juttuja ihmisten teattereista, ne ovat mielenkiintoisia. Ensimmäinen lehden numero on aika lupaava.
   
 2. miksu

  miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.04.2001
  Viestejä:
  1 682
  Saadut tykkäykset:
  5
  Semminkin, kun numeroita ilmestyy vuodessa vain kahdeksan.... No, eka vuosikerta saa tulla, seuraavaa mietitään syksymmällä.
   
 3. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 368
  Saadut tykkäykset:
  68
  Aivan lähdin siitä, että 2. vuonna ilmestyy 12 numeroa.
   
 4. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  No en oikein tiedä... kannettavat musikkilaitteet ovat nykyisin varmaan 99% mp3 soittimia, joihin voi ladata myös häviöttömästi pakattua musiikkia. Mä en näkisi, että näiden testaaminen on millään tavalla harmaata aluetta vaan ihan perinteistä hifiä jos testi kunnolla tehdään.

  Sitten on eriasia jos testissä aletaan kokeilemaan jotain 128 pakattua tavaraa vakiokuulokkeilla, mutta näin tuskin tulee käymään.
   
 5. Testissä lähinnä kai se putkivahvistin ja miltä tuo sen kanssa kuulostaa(??). Enkä tiedä millainen testi on jos se on tulossa Kokeiluun.

  Tämä nyt on minun mielipiteeni mutta en haluaisi nähdä noita soittimia lehdessä lainkaan.
  Lievennyksenä edelliseen; satunnaiset jutut eivät nyt mitenkään maailmaani kaada ja todennäköisesti selviän lehden lukemisesta vaikka siellä jossain mainitaan MP3 soitin. Todennäköisesti lehteen vielä tulee muitakin juttuja jotka ei kiinnosta.
  Lisää mutu spekulaatiota. Joten musta tuntuu, että kun kerran on testailtu MP3 soittimia, testaillaan uudelleenkin. Itseäni kun ei vain kiinnosta MP3 soittimien vertailu vaikka kuinka olisi mittaustulosta ja putkivahvistinta. Pelkona on, että hetkenpäästä on 20sivua testiä ja tulosta miltä erilaiset MP3 soittimet kuulostaa kannettavilla 1" bass boost HiFi-Ready lisäkaiuttimilla.

  Lehteä edelleen näkemättä kuulostaa se kuitenkin ihan hyvältä avaukselta. Jännityksestä täristen täällä odottelen, että pääsisin kotio tarkistamaan postilaatikkoa.
   
 6. OlliM1985

  OlliM1985 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin olen muuten näiden IT-juttujen pois jättämisen kannalta, mutta olisi kiva lukea joku moniosainen HTPC-artikkeli täysin HiFin kannalta. Ja sitten vertailua todella kalliisiin cd soittimiin, dvd-soittimiin ja skaalaimiin.
   
 7. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85
  Olen sitä mieltä, että kannettavat laitteet kuuluvat aika pitkälti kiireeseen ja hälyyn. Oma harrastus ei tapahdu tuollaisessa tilanteessa, eikä kannettavat laitteet kuulu mielestäni Hifimaailmaan.

  Itse en äänenlaadun yms. puolesta valitsisi kotiteatteriini mp3-soitinta ennen muita soittimia enkä mp3:sia levykaupasta osta. Miksi mp3:set kuuluisivat Hifimaailmaan? En tiedä sille yhtään hyvää syytä.
   
 8. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  MP3 soitin on yleisnimitys kannettavalle soittimella. Monissa "MP3" soittimissa voi soittaa täysin pakkaamatonta musiikkia (wav) tai siten häviöttämästi pakattua musiikkia kuten FLAC.

  Ymmärrän perustelun jos totetaa, että kannettavat laitteet eivät kuulu hifimaailmaan, kuten sinä teet. Sen sijaan jos toteaa, että MP3 soitin ei sovellu hifiin, mutta on kiinnostunut vaikka kannettavan CD soittimen testeistä, niin ollaan mielestäni aika pahasti pielessä.


  Itse näkisin mielelläni, että kannettavat laitteet ovat osa hifimaailmaa. Monesti esim. työmatkalla ollessa on mukava kuunnella laadukkaista hifikuulokkeista laadukasta ääntä vieraassa hotellissa. Tällöin musiikkia todella kuuntelee, toisin kuin monesti kotona, jossa hifi saattaa soida taustalla. Uskaltaisin myös väittää, että laadukkaalla MP3 soittimella+laadukkailla kuulokkeilla+pakkaamattomalla äänellä kokemus on laadullisesti korkeampi kuin mitä monet hifistit voivat saavuttaa akustoimattomissa kerrostalobetonibunkkereissa.

  Kukin tietysti tavallaan, itse toivon, että MP3 soittimet löytävät hifimaailman sivuille, mutta oikealla tavalla esiteltyinä :)
   
 9. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85
  Hyvin sanottu.

  Varmastikin pitää paikkansa, vaikkakaan oman näkemykseni mukaan musiikin soiminen "taustalla" ei varsinaisesti kuulu hifiharrastukseen
   
 10. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  En ole tuota TM 22/2006:n pikatestiä vielä lukenut, joten en sitä ala ruotimaan. Paitsi sen verran, että aiemminkin on Chrorus -merkin kanssa käynyt niin, että TM suorastaan hehkutti ainakin 662:aa useammassakin lehdessä, mutta HIFI-lehden testissä se ei ollutkaan testin kärjessä. Se TM:n mielestä oikeaoppinen diskantti ei saanutkaan varauksettomia kehuja, vaan kommentin lievästä viileydestä ja metallisuudesta.
  Itselleni on edelleen epäselvää, että onko TM:n toimittaja Henrik Weckström jotain sukua Choruksiakin suunnitelleelle Anders Weckströmille, vai onko kyseessä vain samasta sukunimestä johtuva salaliitoteoreetikkojen epäilys. Tämänkin kestohuhun saa vapaasti vahvistaa tai kumota.


  HIFIMAAILMA 1/2007
  ¨ Forvoice 6.1: JE 8+/MN 8+/TESTIVOITTAJA
  ¨ Usher V 601: JE 8+/MN 8+/BEST BUY, sh:ltaan halvin
  ¨ Amphion Ion: JE 8/MN 8
  ¨ System Audio SA 705: JE 8/MN 7½
  ¨ NHT Classic Two: JE 8-/MN 8-
  ¨ Triangle Comete Es: JE 8-/MN 7½

  Tuon Forvoicen ulkomitat ovat identtiset Gradient Preluden kanssa, molemmissa on Seas:n koaksiaali suljetussa kotelossa. Tosin selvästikin käyttävät eri elementtiä. Jotain huhuja muistan kuulleeni, että suunnittelija olisikin Gradientilla ennen työskennellyt, mutta en tiedä pitääkö paikkaansa. Vaikuttaa muuten oikein hyvältä, paitsi että suositushinta on kenties liiankin kovaksi laitettu. Saas nähdä, kuinka Forvoicen käy. Hyvä että näin pienestä maasta löytyy suhteellisen paljon päteviä tekijöitä (Crevasse, Gradient, Amphion, Genelec, Chorus, Weckstrom, Forvoice...).

  Enivei, pisteytys on nyt erilainen kuin HIFI-lehdessä aikoinaan. Tosin sanalliset arviot ovat edelleen peräisin Eräpuulta ja Nederströmiltä, joten siinä mielessä kait jonkunlainen spekulointi HIFI-lehden testeihin lienee paikallaan. Testin alussa on hieman selvitystä laitteista ja olosuhteista. Vertailukaiuttimena molemmilla oli B&W CM 1, jonka sopivat olevan kahdeksikon arvoinen ääneltään. Alla muutamia edesmenneen HIFI-lehden asteikolta poimittuja pisteitä. Ja edelleen, samoilla pisteillä olevat tietenkin kuulostavat usein täysin erilaisilta:
  7,6
  - Chorus Mondo 77 (HIFI 12/2000)
  - OR 160 Hi (HIFI 1/2003)
  7,9p
  - Chorus Compact 662 HQ
  - Sony SS-X30ED
  - Totem Dreamcatcher
  8,0p
  - Dynaudio Audience 42
  - Gradient Prelude
  - Tannoy Mercury F2 (ent. Fusion 2)
  - Quad 12L
  8,1p
  - Amphion Helium 2 (uusi malli, testi julk. HIFI 9/2005:ssä)
  - Epos M5
  - Magnat Quantum 503
  - Tannoy Sensys 1
  8,2p
  - Amphion Argon 2
  - Audio Physic Yara
  - Dynaudio Audience 52SE
  - Genelec 8040A
  - Pro Audio 55
  - Weckstrom Compact
  8,3p
  - Magnat Quantum 903
  - KEF XQ 1
  - Sonus Faber Concertino Domus
  9,1p
  - Gradient Revolution A
  - ProAc Future One
  - Tannoy Dimension TD10


  Vahvistintestin yhteydessä, sivulla 29 sanotaan: "Vaikka mittaustuloksia ei vielä tällä kertaa ollutkaan käytössä, ei vahvistimen reservien...".  Edesmenneestä HIFI-lehdestä tuttuja nimiä vilahtelee paljonkin, sivulla 3, otsikon "Avustavat toimittajat" alla on nämä nimet:
  - Mauri Eronen
  - Jaakko Eräpuu
  - Matti Hermunen
  - Mikko Järvikivi
  - Samu Mielonen
  - Mikael Nederström
  - Risto Niska
  - Jani Pesonen
  - Klaus Riederer
  - Samu Saurama
  Noiden lisäksi sivuilla mainitaan muutama muukin nimi. Mutta Pekka Tuomelan nimeä en lehdestä pongannut, ilmeisesti hän ei siis ole enää mukana kuvioissa?

  Vastaava päätoimittaja, Teppo Hirvikunnas kirjoittaa sivulla 3 mm. näin: "...tämä numero on vasta kevyt pintaraapaisu... ...Seuraavassa numerossa vaihdamme jo isomman pykälän silmään: luvassa on enemmän sivuja, enemmän testejä, enemmän mittauksia ja enemmän asiaa.". Eli itse en anna mitään lopullista arvosanaa vielä ekan lehden perusteella. Etenkin kun otetaan huomioon erityisen tökerö ja härski tapa, jolla HIFI-lehti lopetettiin.
   
 11. og playa

  og playa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2005
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvin sanottu ja minua ihmetyttää tuo "kauhea" kohu täällä, kun mp3-laite tulossa arvosteluun. Tuo Fatman on ihan hyvä kohde arvostella... se on mielestäni tämän sukupolven integroituvahvistin. 450 eurolla saa jo muitakin integroituja, mutta tämän avulla voi heittää ipodin suoraan tuohon asemaan kiinni ja se myös ilmeisesti tekee D->A muunnon? What hifiltä oli tuo laite saanut 5 tähteä, että tuskin ihan huonokaan on.
   
 12. vicke

  vicke Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2002
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaiuttimet oli näemmä mitattu TKK:lla, jatkossa toivottavasti muutkin romut... Ja tuota Tuomelaa kaipailin itsekin. Liekö eläkevirassa kun kuului kuitenkin Hifi-lehden vakituiseen toimituskuntaan, muiden ollessa käsittääkseni pitkälti freelanceja sun muita pätkätyöläisiä.
   
 13. tpt76

  tpt76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.11.2001
  Viestejä:
  493
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erittäin positiivinen ensivaikutelma, tuli ihan mieleen Hifi joskus 5v sitten, milloin tuli luettua kaikki jutut ihan vaan innostavan/tuneen kirjoitustyylin takia. Nyt taisi käydä samoin, pari tuntia tuon kanssa vierähti, vaikka sivuja ei kovin paljoa (vielä) ollutkaan.
   
 14. Mige

  Mige Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.12.2002
  Viestejä:
  182
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletkos tietoinen mitä mieltä täällä tuosta what hifistä noin yleisesti ottaen ollaan :D

  No mutta juu, itse en myöskään kannettavia soittimia kummemmin hifilehteen kaipaa. Tuo fatman testi nyt on kuitenkin sikäli ymmärrettävä, että kyseessä lienee ihan putkivahvistin, jossa tulee mukana tuo telakka ipodia varten, kun muistelen jostain lukeneeni että siihen voidaan liittää muitakin laitteita jne. Korjatkaa toki jos olen väärässä.
   
 15. og playa

  og playa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2005
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole What hifistä täällä lukenut, mutta oletin sen olevan "hiukan" parempi lehti kuin esim. tekniikanmaailma.
  Mutta lukemani perusteella tuohon saisi myös muita laitteita kiinni. Mutta tarttee nyt myös todeta, että fatmanilla olisi ollut mielenkiintoisempiakin vahvistimia testiin.
   
 16. Valhalla

  Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 543
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kaiuttimen tekijä / suunnitelija Pasi Lankinen on Gradientin osa-omistaja, joten huhu gradientilla työskentelemisestä pitää paikkaansa. Kaiutin on lisäksi testattu gradientin:(kin) toimesta ja muutenkaan tuossa tuotteessa ei käsittääkseni ole kovin salaliittopohjaista syntytarinaa, mutta kaipa huhut alkavat pyöriä helposti maassa, missä kajarituotanto on kuitenkin melko pienen piirin kesken tapahtuvaa toimintaa.

  Mutta hienoa ilman muuta, että maasta löytyy osaamista tuolla saralla, lähinnä tässä vain jäi itseä kaivelemaan tosiaan tuo tm:n testi - se sävy ja koko kirjoituksen ulkoasu, miten juttu oli kirjoitettu.

  Itse pidin hifi-maailmasta, ja toivon että jatkossakin maassa on hifiin erikoistunut julkaisu.
   
 17. hammers

  hammers Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  562
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täältä myös kiitos, mutta ei kiitos kannettaville. Menkööt ne Hihin mukana Mikrobittiin. Kun ne ei kiinnosta niin ei kiinnosta. Jotenkin suorastaan vituttaa nykyään kun kaupungilla joka toisella vastaantulijalla korvissa vilkkuu iPodin napit tai sitten vedetään viileen näköisenä Porta Pro:t päässä. Kun ne on niin "huippuluurit"... :sick:

  Ja eikös noi Weckströmit ole veljeksiä?
   
 18. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Viimeisin kosketukseni what **** lehtiin oli jokusen vuotta sitten. Silloin tuli huomatta, että "laitetestit" ovat monesti kahden sivu kokeiluja, joissa ei mittailla mitään. Paljon tähtiä tuntuvat saavan ne, jotka mainostavat lehdessä ja tekstissä on heittoja tyyliin "yhtä upea kuin porsche, saa naapurin kateelliseksi, loistava laite"

  Kiva lehti selailla uusia tuotteita, mutta siihen se jääkin.
   
 19. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Sehän on suorastaan katastrofi, kun suurin osa jengistä kuuntelee MUSIIKKIA! Nehän voi jopa siinä samassa innostua harrastamaan HIFIÄ. Mutta eihän se ole hyvä idea, kun ne upot on luulleet, että Porta Prot on hyvät kuulokkeet!! Vi*** mitä pässejä!!! Onneksi mä olen parempi ja kuuntelen vaan kotona leijuvien kaapeleiden kanssa miten kymmenen kilometrin päässä olevasta voimajohdosta indusoituu häiritsevä 40Khz surina .....:hitme:
   
 20. Kerran vielä ja sitten lopetan kohuamisen. :)
  Olisi tietysti pitänyt heti alkuun laittaa omat termien määritelmätkin. Minulle kun MP3 soitin on juurikin pieni kannettava ja sisältää muistia. CD-soitin joka soittaa MP3 biisejä on CD-soitin, DVD-soitin joka soittaa MP3 biisejä on DVD-soitin, eli MP3 soittimia on iPodit ja muut muistitikut. Digiboxinikin soittaa MP3 ja muitakin formaatteja mutta on se silti digiboxi eikä MP3-soitin.
  Muistitikkusoittimissakin MP3-soitin nimi on jo väärä, muistaakseni oli jokin soitin joka ei edes soita MP3:sia ja tuki oli vain wma tiedostoille.
  Eikä kyllä kiinnosta kannettavien CD/DVD soittimienkaan testit. Mutta kuten jo totesin niin ei yksittäiset jutut ja testit maailmaa kaada. Kunhan muistutikku aparaatit jää vähemmälle, minun puolestani ne saa pysyä HiBitti/MikroBiFi/mikälie lehdessä.

  Mieluummin sitten vaikka uudemman(uudempaa siis kuin perinteinen HiFi) teknologian HiFistelyä ja jokin mediatoistin testi FLAC tms formaatin kanssa. Kunhan testataan laitetta eikä eri formaatteja.
  Kohu loppu.

  Lehtikin tuli eilen ja hyvältä se näytti. Mielestäni tuo vajaa 70 sivua on ihan hyvin. Mieluusti saa olla paljonkin paksumpi opus tulevaisuudessa mutta varsinkin tässä kohdassa tuo on tarpeeksi.
  Kokonaan en eilen ehtinyt lehdykkää lukemaan mutta pidin kaiutin testeistä. Ne Jalustalta kajahtaa Huippukaiuttimet ovat "hieman" yli oman budjettini mutta ei haittaa. Dipoli rakentelu juttukin näytti mielenkiintoiselta mutten ehtinyt sitä lukemaan. DIY juttuja mielelläni lehdessä näkisin vaikka juttu/lehti, tai edes joka toisessa lehdessä.