Uudet kodinkoneet

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana petekki, 29.08.2011.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Toki näin, joskin omasta sitaatistasikin huomaat, ettei Kuluttaja-lehti ole suinkaan ainoa taho, jonka mielestä Mielen hinta-/laatusuhde mättää. Tarkoitus ei ole mustamaalta Mieleä, vaan poistaa sitä mielikuvaa, mikä monella vastaavasti näyttää olevan, että "Miele on automaattisesti paras (koska se on kallis ja koska ko. merkin imurit ovat tunnetusti hyviä)". Tietenkin usemman testinkin olen eri laitteista lukenut, missä Miele on ollut omassa hintaluokassaan (kallein) ja silti ollut keskiverto. Voi toki olla, että olen puolueellinen, sillä kieltämättä tulee ajateltua sellaisesta keittiöstä, jossa kaikki on Mieleä (omasta piiristäkin tällainen löytyy), ettei ole oikein jaksettua tehdä taustatyötä vaan valittu suoraan sillä "kallein on paras" periaatteella.

  Anyway, Mielen koneet ovat varmasti hyviä, ja kuten kaikilla merkeiltä, niin siltäkin löytyy ns. susimalleja. Kylmää faktaa on vaan sitten se, että Mielen laitteet yleensä aina maksavat yli tonnin ja muilta valmistajilta voi saada huomattavasti tyylikkäämpiä ja monipuolisempia malleja, jotka ovat useamman satasen halvempia. En ole koskaan nähnyt Mielen porskuttavan laitteissa esimerkiksi veden- ja sähkönsäästökyvyillään, missä taas esim. Siemens on ollut omiaan.
   
 2. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Jos Siemens kelpaa niin tuo mainitsemani malli tässä ketjussa on erittäi nyvä. ovh taisi olla n 1300 € tms? ja itselleni se päätyi noin 900€ hintaan veikonkoneelta.

  http://www.gigantti.fi/product/kodinkoneet/astianpesukoneet/SN46T592SK/siemens-astianpesukone

  Kaverit totesivat vieraillessaan, että "ONKS TOI PÄÄLLÄ!?"
   
  Viimeksi muokattu: 01.09.2011
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Veikon Koneelta irtosi myös halvempi Siemensin ns. maailmanennätys-malli (alhaisin vedenkulutus) alle 700 eurolla. Ihan tuonne tonnin paremmalle puolelle ei tarvitse mennä halutessaan hiljaisen laitteen, sillä eipä tuonkaan mallin käyntiääntä helposti kuule.
   
 4. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tämä säästöhysteria, etenkin veden kohdalla, tekee todella hallaa pesutuloksella. Joiden säästeliäimpien pyykinpesukoneiden säästöohjelmat käyttävät niin vähän vettä että pyykit eivät välttämättä edes kastu kokonaan pesun aikana. Astianpesukoneissa samaa pikkutilkkaa likaista vettä kierrätetään koneessa pahimmillaan jopa viiden tunnin ajan, eikä liian vähällä vedellä tehty loppu huuhtelu aina onnistu kunnolla. Onneksi varustellummista koneista löytyy nopeutustoimintoja ja pikaohjelmia, jotka käyttävät riittävän määrä vettä ja saavat aikaan säästöohjelmaa paljon parempia pesutuloksia.

  Mielen tiskari on vanhemmilla käytössä, ollut jo kuuden vuoden ajan ja täysin ongelmitta. Kone voi olla täysin huomaamatta käynnissä kun vieressä syödään iltaruokaa pöydän ääressä. Ainut pesuohjelma jota on koskaan tarvinnut kokeilla, on koneen automaatti ohjelma, joka tunnistaa astioiden määrän ja likaisuuden ja säätää pesun niiden mukaan. Puhdasta on tullut aina.
   
 5. JiiPee77

  JiiPee77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  250
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laita nyt joitakin esimerkkejä noista useammista testeistä. Meikäläiselle ei tosiaan tule mieleen kuin tuo yksi nimenomainen ja tiskaritesteissäkin tulos on ollut pääsääntöisesti ihan päinvastainen.

  Varmasti löytyy noita susiakin, mutta aika lailla malliston päästä toiseen on Miele noita testejä hallinnut. Toki hintaakin on kilpailijoita enemmän. Ei se hinta silti ihan pelkästä logosta tule...

  Niin no tyylikkyys (ja monipuolisuuskin) on tietyissä määrin makuasia. Itse pidän tuota omaa pesutorniani hyvinkin monipuolisena ja tyylikkäänä. Toki halvemmallakin olisi varmaan saanut suunnilleen samat ominaisuudet, mutta suurin osa kilpailijoista ei oikein onnistunut vakuuttamaan heppoisella olemuksellaan. Noista sähkön- ja vedensäästöistä olen samaa mieltä. Noista kumpikaan ei tosin kiinnosta minua juuri ollenkaan aheikkisen mainitsemista syistä johtuen. Jokaisella pyykinpesulla tulee käytettyä "Vesiplus"-ominaisuutta.
   
 6. petekki

  petekki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tätä ketjua kun olen nyt lukenut, niin astianpesukone tulee olemaan Siemens malli xxxx :thumbsup:

  Jääkaappi ja pakastin on vielä hakusessa:eek:, samoin liesi...

  ps. KIITOS KAIKILLE tähän asti vastanneille :thumbsup:
   
 7. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Käsittääkseni Siemens ja Bosch ovat samoja vehkeitä pienin kosmeettisin eroin.
   
 8. v11e

  v11e Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2010
  Viestejä:
  152
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse hankin Siemensin SN44T282SK (tms.) mallin paikallisesta Expertistä juurikin alle 700€:lla, kun oli poistuvan vuoden malli josta pyysin tarjouksen. On hiljainen, pesee hyvin ja kuivaustuloksesta en ainakaan itse osaa valittaa. Plussaa yläaterintasosta, helposta käytettävyydestä ja Variospeedistä. Myös ulkoinen habitus on kohdallaan.
   
 9. Issuj

  Issuj Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttääpä keittiöstä löytyvän juurikin tuo kuluttajalehden testissä ollut malli MIELE G 1222
  http://www.kuluttaja.fi/tuote/tiedot.aspx?id=e20fcda8-0b9e-4b52-9579-c0a2117a47e6&code=0716K006VUM1

  Pesutulos on mielestäni huono, jopa ns. kattila/tehopesulla, tiedä sitten johtuuko juuri tuosta vedensäästövimmasta. Kuivaustulokseen en osaa ottaa kantaa, kun yleensä kone tulee sammutettua heti pesun jälkeen (säästää mukamas sähköä...).
   
 10. peruk

  peruk Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.06.2009
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
 11. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 607
  Saadut tykkäykset:
  211
  Mulla vuoden vanhassa keittiössä Siemensin jääkaappi päästelee jatkuvasti omituisia ääniä. Pitää valittaa maahantuojalle kunhan saan aikaiseksi...
   
 12. peruk

  peruk Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.06.2009
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä Siemensin 2,5v vanha tiskari, jonka kanssa pitäisi käyttää kuulosuojaimia. Eli tarkkana saa olla, pelkkä merkki ei takaa mitään.
   
 13. mailman

  mailman Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.05.2000
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kompura paskana, veikkaan ma. Ei voi korjata yleensä.
  Samantien jos olisit valittanut, niin uusi mylly olisi tilalle tullut.
   
 14. cryscythe

  cryscythe Guest

  Liittynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näkyykös se mistään tuolta Siemensin mallien spec:seistä että mitkä mallit on oikeesti "made on Germany" ja mitkä ei?
   
 15. JiiPee77

  JiiPee77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  250
  Saadut tykkäykset:
  0
  Helsingin energian kodinkoneopas kertoo ainakin jonkin verran. Oppaasta ei tosin näe onko kaapissa kompuran paikalla minkälaatuinen möykky. Ainakin noissa Siemensin edullisemman pään malleissa käytetään kiinalaisia.
   
 16. Zoop

  Zoop Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.08.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olin vielä vähänaikaa sitten töissä kodinkoneiden huolto/kuljetus firmassa. Nykyisin melkein jos haluaa varmatoimisimman koneen, pitää ostaa se halvin, jossa on vähiten "ominaisuuksia", sillä noissa kalliimmanpään laitteissa tulee aina jotain vikaa.

  Nykyisin ei mikään laite kestä yhtä pitkään, kuin nuo vanhemmat mallit. Jotenkin huvittavaa, että itsekkin kävin monesta paikasta vaihtamassa ihan toimivan laitteen, jolla oli ikää enemmän kuin allekirjoittaneella. Pahimmillaan tuli vaihdettua yhdelle asiakkaalle neljä kertaa pesukone kuukauden sisään(ns. highend laite). Nykyään siis se hinta ei todellakaan kerro koneenlaadusta mitään. Parhaiten nykyään pääsee, kun asennoituu, ettei se uusi kone kestä kuin sen pari kolme vuotta.
   
 17. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Samaa sanoi tuttu huoltomies.
   
 18. kainen_0014

  kainen_0014 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.08.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tsekkaappa Gorenje - se on magee. Mikäs liesi se olikaan jossa pitää kaikki pannut ja kattilatkin uusia, kun ei käy ne "vanhan malliset" pannut ja padat.
  Tsemiä shoppailuun!
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Näin ei tietenkään aina sentään ole. Täällä on kokemusta 5-10 vuotta vanhasta Electroluxin tuhannen pesukone-mallista, jossa erikoista on se, että kaikki toiminnot kytketään päälle LCD-näytöstä (mitään kirjoituksia, pyöriä tai ylimääräisiä painikkeita ei etupaneelissa pahemmin ole). Sitä luulisi, että kyseessä on ainekset katastrofiin, muttta ko. laite on toiminut täydellisesti koko sen käyttöiän (kop kop kop).

  Toisaalta olen kyllä sitä mieltä, että astianpesukoneissa laatu näyttää heittelevän enemmän. Senpä takia henkilökohtaisesti jättäisin ottamatta ainakin nyt sellaiset mallit, jossa hintahyppäys perustuu esimerkiksi etupaneeliin tyylikkyyteen (käsittääkseni esimerkiksi tonnin malleissa ohjainpainikkeet ja näyttö sijoittuvat laitteen etupuolen sijaan kannan päätyosaan). Siinä missä tuossa Electroluxin pesukoneessa tuo LCD-näytöllä ohjaus tekee käytöstä selkeämpää (näytöllä tiedot tulevat suuremmalla fontilla kuin mitä ne yleensä painettuna etupaneelissa muissa malleissa ovat), niin tuo astianpesukoneiden ovenpäätyohjaus taitaa perustua enimmäkseen esteettisiin syihin.
   
 20. code.666.

  code.666. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.04.2003
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tarkoitat varmaan induktiota, ja tokihan siihen vanhatkin käyvät, kunhan vain reagoivat sähkömagneetin kanssa.
  Itse keittiörempasta selvinneenä voin suositella Gramin laitteita, tyylikkäitä ja ainakin vielä ongelmitta toimivia.
   
  Viimeksi muokattu: 06.09.2011