Uudet kodinkoneet

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana petekki, 29.08.2011.

 1. petekki

  petekki New Member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli pitäisi uusia jääkaappi, pakastin, liesi ja astianpesukone. Kyselisin hyvistä merkeistä ja samalla voisi kertoa merkkejä mitä tulisi välttää.

  • Jääkaappi pitää olla pitkänmallinen
  • Samoin pakastin pitää olla pitkänmallinen
  • Liesi keraaminen 60cm
  • Astianpesukonen oltava hiljainen ja hyvä pesutulos

  Nykyiset laitteet on malli UPO ja niitä en osta :mad:
   
 2. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jos ei ole rahasta kiinni niin osta Mielen kalleimmat mallit tai Gaggenauta.
  AEG:ta tai Electroluxia välttelisin kuin ruttoa. Halpamerkkeihin en ota edes kantaa.

  Bosch/Siemens parhaat (Made In Germany) -mallit ovat myös laatupelejä.

  Sen verran pitää kyllä AEG:ta kehuakin että toi niiden oviautomaatti josta saa soodavettä + vettä on aivan TÄYDELLISEN hyvä, nyt kun se taas toimii.

  [​IMG]

  Muilla kun ei moista ole 60cm leveänä jääkaappina niin oli pakko ottaa AEG.
   
  Viimeksi muokattu: 29.08.2011
 3. peacemaker

  peacemaker Active Member

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Itsellä on siemensin kodinkoneet, joihin olen erittäin tyytyväinen.

  Tiskarin malli oli 46T590SK joka on hiljainen ja kaikin puolin hyvä. Näköjään tullut uusi malli: SN46T592SK

  Pakastin, ei moitittavaa: GS32NA96

  ja induktiotaso + uuni boshilta en muista malleja, ei löytynyt samoja boshin sivuilta. Nämäkin ostaisin Siemenssiä, mutta rakentajalta sai vain boshia rakenteisiin sijoitettuna (käytännössähän nuo taitavat olla samoja pitkälti, mutta Siemensillä on yläpäässä paremmat valikoimat).

  Ostopaikaksi suosittelen veikon konetta. Sieltä sain itse parhaan tarjouksen sekä hyvää palvelua.
   
 4. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 353
  Saadut tykkäykset:
  15
  Itsellä on Liebherrin kylmäkalusteet, joissa on biofresh säilytysalueet. Ne tuntuvat toimivan ihan oikeasti. Liebherr valmistaa mm. Mielen laitteista monet.
   
 5. petekki

  petekki New Member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos kaikille tähän asti vastanneille :thumbsup:

  Huppe:pitikö tuohon AEG:hen vetää erikseen vedet, vai oliko siinä vesisäiliö joka täytetään?

  peacemaker: olin aikaisemmin pähkäilyt kyseistä konetta.....ja olen Veikan kanta-asiakas ;)

  tpi: toi Liebherr on mulle uusi tuttavuus, joksikin ihan mielenkiintoinen vaihtoehto.....mistä ostit laitteet?
   
 6. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Liebherr on ainakin laatuvaikutelmaltaan laadukas peli. Saksassa nuo olivat kalliita pelejä.
  AEG on kytketty vesijohtoverkostoon ja vesi tulee (vaihdettavan) suodattimen läpi jääkylmänä lasiin. Kivaa tuossa on se ettei vettä säilötä missään vaan käsittääkseni tekniikka toimii lämmönvaihtimen avulla, eli saat aina oikeasti raikasta vettä ja vielä suodatettuna, toisin kuin vaikkapa halvoista side-by-side -kaapeista joissa on monesti ovessa iso muovinen säiliö vedelle jolloin vesi myös maistuu muoville. Hiilihappovesi valitaan napista ja se on "riittävän hapokasta" paatuneimmallekin kola-ollille. Hiilihappopitoisuutta ei voi säätää itse.

  Lähtöhinta oli 1890euroa tuolle. Taisin maksaa 1200-1300e Expertissä.

  Täältä ääni myös Siemensin paremman luokan tiskarille, jossa mm. Vario Speed sekä aterintelinehylly ylhäällä.
   
 7. petekki

  petekki New Member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oliko tarjouksessa vai tingitkö?
   
 8. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pyysin tarjouksia parista paikasta. Oli kai ensimmäinen kappale Suomessa noita, sitten se hajosi 3 päivän käytön jälkeen ja odottelimme reilu 3kk uutta tilalle, koska entistä ei voi/kannata korjata. Juuri saimme uuden. Pistää miettimään että miksi 1800 euron jääkaappia ei voi/kannata korjata. Entäs kun takuu loppuu? Ostamme uuden itse?
  Siinä tulikin sitten tarkennus, miksi en Electrolux-konsernin tuotteita suosittele.

  Electroluxin uuni tuli rikkinäisenä, kyseessä paremman luokan höyryuuni, sen pystyi sentäs korjaamaan.
  Electroluxin induktioliedenkin kanssa on vähän niin ja näin jotta mitä tolle tekisi. Ei lämmitä tasaisesti ja "määrittelemätön" keittoalue on tosi pieni, vain 21cm. Mietityttää että miksi määrittelemätön keittoalue on vain 21cm halkaisijaltaan. Ainoa mitä tuossa ei ole määritelty, on piirretty ympyrä keittotasossa jotta kattilan asettaminen on mahdollisimman vaikeaa oikeaan kohtaan. Tämäkin oli malliston "lippulaiva". Ikealta oli uuni ja hella.
   
  Viimeksi muokattu: 29.08.2011
 9. petekki

  petekki New Member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siinähän revit sit peli housut ja ynm. kun kaappi hajoo :weep: , vaikka ei saisi markkoihin enään verrata niin 10800mk. on helkutin paljon....jos se hajoo takuun jälkeen...
   
 10. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Otin tohon jonkun paskavakuutuksen mutta ei se lämmitä koska vakuutus lakkaa jos tuote vaihdetaan uuteen. Vakuutus korvaa siis vain korjaukset
  (ääretön määrä) olikohan 20e omavastuulla. Vakuutus korvaa niin oven kolhimiset, hyllyjen särkymiset kuin tekniset viat. Mutta tosiaan vakuutusehdoissa sanotaan että jos tuote vaihdetaan niin vakuutus päättyy siihen, vakuutus toki korvaa tuotteen tuolloinkin. Eipä se paljon lämmitä jos odotettu elinaika on jotain 3 päivää ja tuote on korjauskelvoton pienenkin vian sattuessa, miten lie valettu umpeen koko roska yhdeksi mikropiirimöhkäleeksi. Eli jos se särkyy kerran, särkyy se varmasti toisenkin kerran... ja kolmannen.

  Toisaalta kuluttajasuoja tulee varmasti jossain vaiheessa vastaan ja kertoo herra Electrolux-konsernin isopomolle että 10800mk:n jääkaapin odotettu elinikä on yli 12kk.
   
 11. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 353
  Saadut tykkäykset:
  15
  Ostin Gigantista, satuin saamaan poistomallin melkein 50% alennuksella. Olin jo ostamassa verkkokaupasta, mutta sieltä eivät tarjonneet minkäänsorttista asennusta tai vanhojen kamojen poisvientiä, ja kun vielä sattui tuo tarjous silmään, niin päätös oli helppo.
   
 12. ddude

  ddude Member

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän OT mutta mites kotivakuutus?
  Mulla leipo 6 v vanha side-by-side hajalle, laitoin kotivakuutukseen ja ne korvas siitä vielä ~700€ joka oli mielestäni ok kun uusia saa jo ~1300€
   
 13. petekki

  petekki New Member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  Riippuu vakuutusyhtiöstä, ikävähennykset ja ynm.
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 360
  Saadut tykkäykset:
  126
  Itsekin antaisin ääneni Siemensille/Boschille, joskin Electroluxin jääkaappeja on kotoa löytynyt. Boschille vaikuttaisi olevan enemmän valinnanvaraa ja ulkonäköä esim. jääkaappipuolella. Toisaalta sitten taas esimerkiksi astianpesukoneissa Siemensiltä saa pienemmällä rahalla tyylikkäämmän ja tehokkaamman/säästeliäämmän mallin.

  Mieleä en itse lähes periaatteesta ottaisi (vähän sama homma kuin Philipsin telkkujen kanssa: osa niitä pitää parhaimpana kun taas osa muistuttaa niiden ongelmaisuuksista). Kuluttaja-lehdinkin testissä Mielen tonnin astianpesukone jäi testin häntäpäähän siinä missä satoja euroja (muistaakseni) halvempi Siemens voitti ja oli porukan säästeliäin.
   
 15. säätäjä

  säätäjä Member

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ei ole ostajalla nykyisin helppoa.

  AEG on sama kun electolux, jota pidetään jo aika edullisena. Upo nyt on ollut aina paskaa ja sama pätee korealaisiin (samsung, lg) sekä tietysti whirlpooliin.

  Boschia on joskus arvostettu, mutta silläkin halpaa tavaraa ja valmistetaan ties missä.

  Siemens ja Miele tuntuvat olevan ainoat, joilla ehkä voisi vielä jotenkin sanoa olevan parempi status (kalliista merkeistä). Näistä ainakin miele ihan oikeasti taidetaan tehdä kestämään pikkusen pidempään.

  Allekirjoittanut on ratkaissut asian ostamalla suht edullisia merkkejä, mutta niiltä pikkusen parempia tuotteita (whirpool, lg, electolux, upo). Käyttöikä edellisessä kämpässä koneilla oli about 4v, nyt kohta takana 2v ja pesukoneella 6. Tiedä sitten onko ollut tuuria vai ei, mutta yksikään kone ei ole hajonnut.

  Suoraan sanottuna mun on vaikea kuvitella, että tulisin koskaan ostamaan esim mielen koneita. Niiden hinnat on poskettomia, takuut surkeita eikä toiminnallisuudet tai ulkonäöt ole kummoisia. Vaikka laitteet olisi suunniteltu kestämään asteen pidempään, niiden hinta/laatu ei siltikään kohtaa.

  Vielä ongelmallisemmaksi asian tekee takuut: jostain ikeasta saa halpismerkille 5v, miele 2v. Jos kerran miele on tehty kestämään 20v ja maksaa 3x enemmän, miksi sen takuuaika on niin surkea?

  Oon tehnyt tietoisen valinnan, että jossain välissä joku kone hajoaa selkeästi alle 10v käyttöaikana. Kun hajoaminen tapahtuu, voi olla, että joudun odottamaan vaihtokonetta pitkään. Toisaalta kyse on nimenomaan tietoisesta valinnasta - ostamalla jo pariin asuntoon edullisemman pään koneita, joissa paljon toimintoja, olen säästänyt todella monta tonnia ilman, että toiminnallisuus on kärsinyt millään tavalla. Kun se kone nyykähtää, voin ostaa uuden, rahaa on silti säästynyt ja saan vielä uudemman koneen jossa taatusti paremmat toiminnot.

  Eniten tässä kaikessa häviää luonto ja se kyllä vähän sylettää. Toisaalta kuluttajana mulle ei hirveästi anneta vaihtoehtoja: paremman pään mallit markkinoi kestävyyttä, mutta eivät lupaa yhtään mitään. Ja kun samaan aikaan ne kalliimmat koneet eivät välttis voita edes testejä... tyhmäähän se olisi niitä ostaa.


  Ihan kiinnostavaa luettavaa jos joku jaksaa katsoa:

  http://www.jly.fi/ekoteho/materiaalit/kodink_teksti_kulutuskult.pdf
   
 16. pekka:)

  pekka:) Member

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  473
  Saadut tykkäykset:
  0
 17. Issuj

  Issuj Member

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä löytyy kaikki kaikki kodinkoneet Mieleä. Tosiaan tuo tiskari on, jos nyt ei täysin kuraa niin ei ainakaan hintansa väärti. Entinen Cylinda teki huomattavasti parempaa jälkeä. Näillä tiedoilla jos lähtisin hankkimaan, niin muut koneet Mieleä, paitsi tiskikone jotain muuta saksalaista merkkiä...
   
 18. Käikäle

  Käikäle Member

  Liittynyt:
  14.03.2001
  Viestejä:
  992
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielen imurit ovat pärjänneet testeissä hyvin ja ovat hinnoiltaan ihan järkeviä. Muita Mielen kodinkoneita en tule hankkimaan koska ovat niin törkeän kalliita. Siemensistä on hyvät kokemukset ja Siemensiä tulee jatkossakin.
   
 19. peacemaker

  peacemaker Active Member

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Itsellä varmastikin keittiön kalusteet säilyvät siemensin leirissä. LG:n 11kg höyrypesukone on rock 3 lapsen perheessa. Imurina on dyson joka on hyvä, muttei flawless (mitä voi muista vehkeistä sanoa).

  Induktiotason haluan tulevaisuudessa 90 - 120 cm leveän, koska 60cm on liian ujo kun tekee ruokaa raivolla. :thumbsup:

  Siemenssiä vaan keittiöön et pety.
   
 20. JiiPee77

  JiiPee77 Member

  Liittynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  250
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerrohan tuon tiskarin malli? Mielen tiskarin olen ajatellut piakkoin hankkia ja kiinnostaisi kuulla vähän lisää. Onko ongelmia siis pesu- vai kuivaustuloksessa. Jälkimmäinen on meikäläiselle se tärkeämpi juttu, sillä juuri mikään ei voisi enempää ketuttaa kuin märät astiat pesun jälkeen...

  ElvisThePelvis: Yksittäisen Kuluttaja-lehden testin perusteella en kyllä lähtisi juuri Mielen koneita tuomitsemaan. Äkkiseltään mietittynä tuo on ainoa testi, jossa kyseisen merkin laite on ollut kärkisijojen ulkopuolella. Vertaus Philipsiin nyt ainakin on pelkästään naurettava...

  Muidenkin kokemukset G 5505 SCu XXL tai G 5500 SCu mallien tiskareista kiinnostaisivat. Noin kymmenen vuotta vanha Bosch alkaa vedellä viimeisiään muutenkin ja koneen kuivausteho on lähinnä säälittävä.