Uuden television osto.

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana KILLPATRICK, 04.03.2020.

 1. terppa666

  terppa666 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  50
  En tiedä uskallanko asiaa mainita kun modeilta tuli viimeksi nuhtelua kun poikkesin aiheesta... mutta minulla paloi kyllä amoled näyttö kännykästä alle kahden vuoden ja se näkyi kyllä ihan selvästi.
   
  nepa tykkää tästä.
 2. Electron

  Electron Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 318
  Saadut tykkäykset:
  76
  BF ja välipäivien tarjouksista en edes ollut suunnitellut päivittää 77CX parempaan mutta vähän olin pettynyt että isoja koneita ei ollut tarjouksessa. Tarkoitan siis 8:lla alkavia tuumakokoja. 82" plasmojakin on ja listahinnat taisi olla jossai 4-5ke välissä. Olis niitä voinut tarjota parempaan hintaan. Mutta ei oikein ollut LCD-koneitakaan paitti niitä ilman local dimmingiä olevia Q60 ja Q70 malleja ja vastaavia sonyn perustason koneita.
  Olisko ensi vuoden lopulla isojen koneiden aika vai koittavatko saada 8K koneet liikkeelle. Ite en näe paljon järkeä 8K:ssa kun 4K olisi jo normaalin 3.5 - 4m katseluetäisyyden päästä ihan ok yli 80" koollakin. Mutta kaippa isojen myynti on harvinaista ympäri maailmaa ja näennäinen resoluutio on ainoa millä kilpailla ja erotta ns. parempia malleja halvoista. Vähän sama kuin kännyköiden kameroiden pikselimäärät mitkä vaan lisää kohinaa eikä yhtään paranna kuvaa mutta kansa ostaa kun on enemmän...
  Differentioituminen massatuotteissa se avain sana.
   
 3. Boxer

  Boxer Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  727
  Saadut tykkäykset:
  100
  Kännyköissä voi vaurioitua näyttö myös siksi että paneli saa kolhuja, jotka lopulta pilaavat kuvan. Televisioiden, kännyköiden ja muun kulutustavaran hankkijoisssa on kaikenlaisia kuluttajia; jotkut katsovat speksejä ja valitsevat aina "kaheksankoota" yms. vaikka eivät tarvitsisi sellaista koskaan. Toiset taas vertaavat ominaisuuksia ja hintaa käyttötottumuksiiinsa ja valitsevat sen mukaan. Kolmas ryhmä on se joka marssii kauppaan ja kertoo haluavansa uuden laitteen, ja ottaa "näteimmän" myyjän suosittelemista. Tuo kolmas ryhmä on yllättävän suuri omien havaintojeni mukaan.
   
 4. Gordon

  Gordon Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2004
  Viestejä:
  2 230
  Saadut tykkäykset:
  6
  Kommenttia, ikuisuuskysymykseen, television koko. Itselläni on 65 tuuman oled, vuosimallia 2017. Isompaa tietty jossain vaiheessa. Vähän ajattelin, että josko ostaisi sitten 77 tuumasen, joka on yhdellä kaverillani ja sitten toinen kaverini osti 85 tuuman sampan. Eihän siinä ole kahta sanaa, 77 tuumanen on pieni, siis pieni. Eikä 85 tuumanenkaan mikään mahdottoman iso ole, isompikin vois olla. Ei mulla muuta.
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 669
  Saadut tykkäykset:
  179
  Tässä on ollut viime aikoinan keskustelua OLED:n kestävyydestä, niin olis kiva kuulla lyhyesti, onko teikäläisen nelivuotisessa OLED:ssa ilmennyt ajan hampaan jälkiä, mitä tulee esim burn-iniin (joskin toki tunnetusti uudemmissa malleissa on jo tovin ollut selkeästi pienempi todennäköisyys sille) ja kuvan himmenemiseen? Oletan toki, ettet ole tainnut seurata paneelin elinkaarta jatkuvilla testikuvien katselulla, ja onkin toki mielekkäämpää kuulla, onko tullut eroa ihan normikatselussa siihen, mitä OLED oli ekana käyttövuonna.
   
 6. Gordon

  Gordon Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2004
  Viestejä:
  2 230
  Saadut tykkäykset:
  6
  Itselläni siis LG 65B 7. En ole ikinä katsellut testikuvia, olen kuitenkin mielestäni kriittinen kuvan katsoja. Ei ole ollut mitään ongelmia, ei burn-iniä, enkä ainakaan silmämääräisesti ole huomannut kuvan himmenemistä. Tähän vaihdettiin takuuseen virtalähde, valmistaja halusi vaihtaa vain varmuuden vuoksi. Heti virtalähteen vaihtamisen jälkeen kuva tuli mielestäni hiukan vielä kirkkaammaksi, mitä oli ollut uutena.
  Omilla säädöillä ei ole mitään kuvan kirkkauden pumppaamista. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen ollut.

  Edellinen tv oli plasma, joka oli minulla 10 vuotta, siinä kuvan himmenemisen huomasi selvästi, vanhemmiten sai säätää kontrastin täysille ja silti kuva oli selvästi himmeämpi kuin uutena, kuitenkin palveli ihan hyvin loppuun saakka. En ole ainakaan kontrastia nostanut yhtään nykyisessä tv:ssä siitä arvosta, joka tv:ssä oli uutena.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2022
  nepa ja ElvisThePelvis tykkäävät tästä.
 7. Dougjarvis74

  Dougjarvis74 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.06.2015
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kauhia televisio-kuume ollu pitkään päällä. Kuumetta ei helpota se että oma 6v vanha 8005samsung pukkaa aika paljo valoa tummaan ruutuun tekstien ympärille ja noin kolmasosa ruudusta näyttää tällöin harmaalta. Tämä ärsyttää itseä aivan suunnattomasti. Tästä syystä olen ajatellut oledia. Koko oltava 65-tuumaa ja hintakatto n. 1500e. Katson pääasiassa(96%) suoratoistopalveluja, lähinnä netflixiä, ja huoneen saa aina hämäräksi. Tällä hetkellä ajatuksissa Panasonic hz1000 tai Philips oled935. Koskaan en ole edes nähnyt ambilightia mutta se houkuttaa ajatuksena kovasti. Philipsin omilta sivuilta luin englannin kielisiä kommentteja joissa kehuttiin kyllä kuvaa ja ääntä mutta aika lailla bugisuutta esiintyi kuitenkin. En oikein ymmärtänyt pointteja niistä. Oisko näistä kokemuksia tai muuten vaan kommentteja joista saisin apua valintaan? Tai parempia vaihtoehtoja? Vai kannaako odottaa myöhempään keväälle ja odotella tarjouksia? Kiitos vastauksista!
   
 8. Boxer

  Boxer Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  727
  Saadut tykkäykset:
  100
  TM vertaili "kansanmallin" televisioita, eli lcd-televisioita kokoluokassa 50-55 tuumaa. LG 55NANO756PR, Panasonic TX-50JX800E, Samsung UE55AU7105K, TCL 50P820N. Mikäli Displayspecifications -sivustoon on luottaminen, kaikissa oli VA-paneli. En mene arvostelun yksityiskohtiin - jos joku on ao. kokoluokan malleja ostamassa, etsiköön lehden käsiinsä - mutta totean, että Panasonic oli edelleen voittaja vaikka siinäkin oli puutteensa, ja vertailuryhmä oli aika tasapäinen. Jopa TCL, joka ei ole aiemmissa testeissä ollut edukseen, pysyi mukana vain parin kymmenyksen päässä LG:stä ja Samsungista jotka saivat samat pisteet. TCL:n erikoisheikkouksina olivat valikoiden sekava suomen kieli ja erittäin kapeat katselukulmat. Panasonic tuotti joukon ainoana kohtalaista hdr-kuvaa, kuvassa oli kuitenkin nykivyyttä.
   
 9. Snaques

  Snaques Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2005
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitkästä aikaa taas plazalla ja tällä kertaa tosiaan TV-kaupoilla. Hakusessa olisi keskikastin LCD ja kohtalaisen selvitystyön pohjalta markkina näyttäisi melko sekavalta. OLED tuntuu asettavan riman korkealle, minkä seurauksena harva LCD saa edes siedettäviä arvioita, minkä lisäksi tuntuu että joka testin kärkikolmikko muodostuu eri malleista.

  Samsung Q60A tuntuu joltain osin jopa downgradelta viime vuotiseen, LG näyttäisi hyvältä vain OLED:eissa, Sonyn hinnat taivaissa, jne. Ennen aikaan saatto vain ostaa Sonyn uusimman W-sarjalaisen ja olla tyytyväinen.

  Eli oisko foorumisteilla mitään yleistä osviittaa että mitkä sarjat ois tossa Q60A luokassa tarkistamisen arvoisia?
   
 10. Boxer

  Boxer Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  727
  Saadut tykkäykset:
  100
  Ensimmäiseksi kannattaa katsoa asunnossa ympärilleen: millaiseen tilaan televisio on tulossa; vaikuttaa valittavaan panelin kokoon ja tilan valoisuus vaikuttaa myös tv:n panelin toivottuihin arvoihin. Tämän foorumin - arvattavasti nuorehkot - jäsenet tulevat ehdottamaan sinulle että sellainen paneli jossa HD-kuvan pikseli on paarman kokoinen (eli joku 85-tuumainen paneli tai suurempi) on ehdottomasti paras valinta. Voitkin alkaa alkaa pohtia käyttötottumuksiasi: miten paljon katsot tv-lähetyksiä antennin tai kaapelin kautta, miten paljon korkealaatuista suoratoistoa, entä 4K bluraysoitin... , Ja sitten tietenkin, käytätkö televisiotasi pelaamiseen ? Mitä korkeampaa laatua haluaa kuvalta ja ääneltä, sitä syvällisemmin sinun on perehdyttävä Dolby Atmokseen, Dolby Visioniin, HDR:ään, eARCiin, 4K/8K, viiveisiin jne... Lopulta sinun kannattaa valita sellainen liike jossa on palautusmahdollisuus. Jos jostain syystä toteat "paskan möivät", eli on pikseliongelmia, valovuotoja tms., on kiva saada laite käsistä pois ilman kuluja. 85-tuumaisen television palauttaminen liikkeeseen kasvattaa lisäksi lihaksia ja parantaa hermojen hallintaa... Ja niin, tällä foorumilla kuten useimmilla muillakin foorumilaisilla on yleensä yksi uudenpuoleinen televisio. Jos hän laajemmin muita suosittelee, on hän lukenut tv-testejä. Niitä sinä varmaan itsekin osaat lukea; vaatii myös googletustaitoja.
   
  KILLPATRICK ja Snäckby tykkäävät tästä.
 11. Electron

  Electron Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 318
  Saadut tykkäykset:
  76
  Viime vuotiset Sampat ne vasta downgradeja olikin. Viime vuotinen Q70 vastasi aiempaa Q60 jne.. (muistaakseni).
  Onko nyt Samppa taas siftannut numeroita?
  Isossa maailmassa sellainen merkki kuin TCL on ilmeisesti aika peto hintaansa nähden. Suomessa ei vaan taida TCL:n parempia malleja olla saatavilla.
   
  Snäckby tykkää tästä.
 12. Snaques

  Snaques Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2005
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Broidille jotain 48-50" töllä haetaan. LG:n OLED:ia suosittelin, mutta meni yli budjetin. Seuraavaks pitäis löytää siis joku yleisesti hyväksytty keskikastin LED/LCD.

  TCL tosiaa vilisee kansainvälisillä saiteilla, mutta arvostelymenestyjä malleja ei Suomesta meinaa löytyä. Sen verta voi tosin olla arka ostajakin, että mieluiten näitä Samppa, Sony, Panasonic, Phillips, LG, etc tuttuja merkkejä suosisi.

  Sampan Q60A ja Panan JX800 ollu nyt harkinnassa, mutta tosiaa tuntuu ettei tossa kategoriassa ole mitään yhtä suurta suosikkia.
   
 13. Boxer

  Boxer Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  727
  Saadut tykkäykset:
  100
  Olen tyytyväinen kohta kolmivuotiaan 49-tuumaisen television omistaja, mutta täytyy todeta että jos tiloihin sopii 55-tuumainen, sitä kannattaa harkita. 55 tuumaiset ovat nimittäin "volyymimalleja" joita menee kaupaksi eniten - niiden tekniikkaan panostetaan ja hinnatkaan eivät paljon poikkea 49-50-tuumaisista. Tarjouksia kannattaa joka tapauksessa seurata, ja myös miettiä sitä millaiseen käyttöön televisio tulee. Käyttötapa saattaa nimittäin rajata sopivien mallien määrää.
   
 14. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 804
  Saadut tykkäykset:
  503
  Kokeiles tuolta?

  T: Vesku
   
  Snaques tykkää tästä.
 15. Snaques

  Snaques Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2005
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ruudun koon rajoittaa käytössä oleva hyllykkö, johon TV on tarkoitus istuttaa eli se 48-50" raja. Itekkin huomannu ettei toi o enää se mainstream koko, mutta näillä on nyt mentävä.

  Toi LG:n A1 on tosiaan kiinnostanu, mutta Verkkokaupan myyjä meinas että poistunu valikoimasta ni en tiedä onnistuuko toi tilaus. Muualtakaan ei meinaa 48" löytyä. Toki ton vois Verkkokaupasta vaikka tilata ja kattoa kuinka käy.

  On toki mahdollisita että toiki on liikaa eli semmonen 400-600€ haarukka oli se lähtöoletus.
   
 16. Boxer

  Boxer Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  727
  Saadut tykkäykset:
  100
 17. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 804
  Saadut tykkäykset:
  503
  Mites Vladivostokki (Philips), ei oo kun kymppejä kalliimpi ja löytyy katselulle tärkeämpi Dolby Vision tuosta Antero-TVstä ei sitten mulla ole havaintoja....

  T: Vesku
   
 18. aapinen

  aapinen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.12.2004
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onko täällä kokemuksia Sonyn 9096 ja 9505 malleista? Miten paljon ne jää oledista jälkeen uhd-leffoilla? Nyt on vanha va-paneelin 75" fullhd lcd niin olettaisi uuden local dimming lcd:n kuitenkin tuohon tekevän selvän parannuksen?

  Nyt arvon ~2,5k€ budjetilla 77" lg oledin ja noiden 85" Sonyjen välillä. Isompaa tekisi mieli ja oledin kuva on kyllä hieno, mutta 77 on maksimi koko tällä budjetilla. Vanhan lcd:n pilveily ja harmaa musta ovat ärsyttäviä, mutta täytynee varmasn käydä jossakin Sonyja tutkimassa niin näkee miten lcd:t ovat kehittyneet.
   
 19. terppa666

  terppa666 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  50
  Minulla oli hetken Lg:n 77" oled mikä vaihtui 85" Sonyn 9505 malliin.
  Ei ole kaduttanut, Sonyn hankintaa puoltaa parempi käyttis, kaukosäädin, isompi ruutu, parempi kirkkaus sekä liiketoisto ja myös parempi normi kaapeli tv:n tuottama kuva.
  Miinuksena blooming mikä on havaittavissa kun katsoo hdr kuvaa ja katselukulmat.
  Oli myös hetken Sonyn töllö missä ei ollut local dimmingiä ja kyllä tuo ominaisuus parantaa kuvaa selvästi.
   
 20. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  279
  Edelleen parhaat ei-oled näytöt ovat va-paneelilla ja kärsivät edelleen katselukulmista, kuten vanhemmatkin va-paneelit. Itse meinasin tilata Sonyn XH90, mutta siinä oli ainakin tilaushetkelle toimimaton vrr ja 120hz tila ei oikeasti ole 4k - liekö rauta rajoittaa. Jos ei 4k 120hz tila ole tärkeä, niin nämä Sonyt pitäisi olla hyviä kuvan suhteen. Itse päädyin LG:n olediin, koska pilveilyä (ei pitäisi noilla Sonyillakaan esiintyä) ei esiinny, ja pelaamiseen uusilla konsoleilla löytyi kaikki herkut, kuten toimiva vrr tuki ja 120hz 4k. Itse en tykkää edelleenkään local dimmingistä näissä ei-oled näytöissä, hankaluuksia esim. tekstitysten kanssa leffoissa, toki nuo mini-led ja mikro-led näytöt suorittavat lähes oikein kuvaa silmille, eikä bloomingia taida enää erottaa normikäytössä kovin helposti.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2022