Uuden television osto.

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana KILLPATRICK, 04.03.2020.

 1. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 333
  Saadut tykkäykset:
  355
  ?!?

  T: Vesku
   
  nepa tykkää tästä.
 2. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  634
  Saadut tykkäykset:
  71
  Se,että LG:n ips-panelilla varustettuja televisioita (mm. Sony ja Panasonic) on voittanut eri lehtien vertailuja, joissa LG:n mallit eivät ole oikein menestyneet, herättää kysymyksen : onko vika sittenkään panelin tyypissä ?
   
  jmo tykkää tästä.
 3. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  19
  En tiedä, taitaa jo nykyisin jokaisessa uutena että niissä liikkeessä myynnissä olevissa televisioissa olla vähintään aika laadukas HD -toisto Full HD taitaa olla standardina jo kaikissa uusissa telkuissa, kun luin uutisen, että kaapelitelevisiokatsojilla kanavapaikat vaihtuu siten, että nyt esim Yle 1 HD on kanavapaikalla 21, niin ne teräväpiirtokanavat vaihtuvat "oikeisiin" paikkoihin, ja vanhalla tekniikalla lähetettävät kanavastriimit kanavajakelijat broadcastaavat sitten tuosta 21 tai paristakympistä eteenpäin niissä kanavanapaikoissa, joissa nyt vielä on vajaan viikon ajan HD-lähetykset.

  Tuskin tällä foorumilla enää ketään digiboksi-ajassa on, tietty tallentavaa joku voi vielä käyttää, mutta uutisessa luki, että digiboksin käyttäjät joutunevat tekemään uudestaan kanavahaun, ja kanavapaikkauudistus ei koske antenttiverkko-katselijoita tai netin kautta televisiota katsovia, esim DNA Tv:n asiakkaita. Pääasiassa valta-osalla ei tule tarvetta olla tehdä mitään kanavahakua siis, tai mitään muutoksia itse, en tiedä sitten, onko tuossa kanavapaikkahaun osalta eri kaapelitelevisio-operaattoreilla jotain lyhyitä käyttökatkoksia sitten?

  Uutisessa kerrottiin, että uudistus saataisiin yhden päivän kuluessa loppuun huoltotyöt ja uudistus tulee voimaan 31.08.2021.
   
 4. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 388
  Saadut tykkäykset:
  212
  Kokeilin tuossa mökille yhtä alle neljän sadan LG:tä IPS-paneelilla, koska itsellä ihan hyviä kokemuksia katselukulmista yms.
  Tämä oli jostain syystä aivan pskaa. Katselukulmat huonommat kuin VA-paneelilla ja kirkkautta ei saanut millään säädettyä tarpeeksi, vaan kuva näytti olevan koko ajan kuin verhon takana.
  Piti oikein monta kertaa tutkailla onko siihen jäänyt joku kalvo päälle, mutta ei.
  Palautukseen meni.

  Ja edit. vielä: HDR ei vaikuttanut näkyvästi kuvaan mitenkään, muuta kuin että ilmoitus HDR:stä ilmestyi yläkulmaan. Saattoi tietysti olla oikeasti viallinenkin laite.
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2021
 5. JanneB

  JanneB Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2016
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  25
  TV testeissä menestykseen vaikuttaa toki monet muutkin asiat kuin kuvanlaatu. Mm. äänenlaatu, käyttöönoton helppous, päivittäisen käytön helppous/käyttöliittymän toimivuus, liitännät, sovellukset. Dvdplazan kaltaisilla foorumeilla tämä, että kuvanlaatu on testin arvostelussa vain yksi osa kokonaisuutta, unohtuu usein (, ainakin minulta.)

  Esim Samsungia rokotetaan (<- lieneekö näinä aikoina enää sopiva termi tässä yhteydessä :)) usein siitä, että analogiset liitännät puuttuu. Jos sellaisia tarvitsee, niin se on tietenkin kynnyskysymys. Toisaalta jos analogisille ei tarvetta niin evvk. Silti tämä joko/tai kysymys näkyy kokonaispisteissä.
   
 6. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 333
  Saadut tykkäykset:
  355
  Yhtä usein ne puuttuu LG:stä.
  Kaveri olisi moisia tarvinnut, mutta LG CX tai C1 ei sellaisia enää sisältänyt, vaikka nimetty reikä löytyi takaa.

  T: Vesku
   
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  Piti sanomani, että Full HD SDR. Menee välillä puurot ja vellit sekaisin.
   
 8. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  19
  Noilla vanhoilla analogisilla liitännoilla muuten on nykyäänkin vielä käyttoa, jos tykkää pelata ja liittää kyseiseen nykyaikaisempaan televisioon retrokonsoleita, 8 Bittisen Nintendon ja siitä ylospäin tai alaspäin konsolisukupolven edustajia.
   
 9. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 519
  Saadut tykkäykset:
  716
  Joka on käytännössä vain huono vitsi, ja jota on vaikea nähdä testien lopputulosten kannalta konkreettisena tekijänä ostopäätöstä tehtäessä, vaikka heitäkin lienee, joille äänentoiston lähes laaduttomin yksinkertaisuus antanee kotioloissa vastinetta rahoille.
   
 10. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  19
  Itse en tuohon ääneenlaatuun kiinnittäisi huomiota television sitä tarjoamana lisähintaa tuovana tekijänä seuraavaan televisiooni investoiden jossain vaiheessa.

  Olen säästämässä 2600 euroa rahaa, jotta saan käteisellä haettua kodinkodeliikkestä Sonyn 55 tuumaisen 4KUHD -television, jonka hinta on tonnin, ja sitten hankin samalla television kaveriksi 4KUHD-videolevy-soittiminen jonkun satasen maksaa, ja ostan koyhän miehen kotiteatterin 1000 euroa maksaa tuollainen Dolby Atmos soundbar + subwoofer, jolla pärjää ihan kerrostaloasunnossa katselukokemus on mielekäs, että saa noista joistain blu-ray-levyistäkin maksimiäänihyodyt kotikatselussa irti. Varmaan Gigantista sitten haen, kun olen nyt eniten seurannut Gigantin uutuusvalikoimaa enimmäkseen netistä.

  pientä alkupääomaa on jo tuohon ilman osakesijoituksia, kun pelaan paffin jättipottivetoja, ja investoin kaikki sieltä tulevat rahat, jota tulee 2-3/4 kertaa kuussa jotain voittoa, niin osakkeiden sijaan tuohon kodin televisio/video/äänentoisto -hankintaani säästotilille rahaa. En pelaa ollenkaan automaattipelejä, välillä parilla eurolla bingoa paffilla, niin pelitilin hallintapuoli on kunnossa, että ei mene pelimiehen voitot pelaamiseen, miten se klassisesti monesti menee.
   
 11. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 299
  Saadut tykkäykset:
  36
  Nyt on ollut reilun vuoden samsugin halvin 75" tykin lisäksi ja olen miettinyt OLEDin hankkimista, jos vaikka BF olisi sopivia tarjouksia.
  Onko kellään kokemusta LG A1 77" tv:stä, eikös tuossakin pitäis ihan ok kuvanlaatu olla? Pelaamista harrastan tosi harvoin joten sille ei kannata painoarvoa laskea, ihan leffat bd/uhd ja suoratoisto josta syystä dolby vision ois plussaa.
  https://www.gigantti.fi/product/tv-ja-video/televisiot/305785/lg-77-a1-4k-oled-alytelevisio-2021
   
 12. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 333
  Saadut tykkäykset:
  355
  ^
  Tuo A on 60 Hz versio noista LG:n muista OLED:sta, siksi ehkä halvempi kuin edellinen ns. sweet spot C-malli.
  Ruudunpäivityksessä saattaa tulla jotain eteen, tämä on ihan mutua.

  T: Vesku
   
 13. Snafu68

  Snafu68 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  1 123
  Saadut tykkäykset:
  113
  ^60Hz paneeli, muuten vissiin ihan ok mitä tutkailin aiemmin

  (hidas :p )
   
 14. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  19
  Onko tuo paneelin hertzi suuruus sama kuin televisionäyton virkitystaajuus.

  Jos on, niin riippuu tietenkin, jos katsoo vähän televisiota, sitten ei niin suurta merkitystä, vaikka lukema olisi 60 luokkaa, mutta 75-100 hz, mitä 100 hertziziä televisiotakin joskus kun niitä alkoi tulemaan noilta telkkuvalmistajilta kuluttajamarkkinoille, niin sitäkin käytettiin yhtenä päämarkkinointikeinona esittää juuri tuo speksi, kun selvitin joskus sen, että ennen kuin oli 100 hertzin televisioita, niin joku asiantuntija piti 75 hz:tä sellaisena sopivana, että ruutu ei värise, vaikka silmä ei erota noita alhaisien taajuksienkaan värinää, mutta silmät väsyy matalammilla taajuuksilla, jos katsoo nyt vähääkään enemmän tykkää katsoa televisiota.

  Tuosta syystä kun joskus vanhoissa arkistovideopätkissä on epätasainen tai värisevä tietokonemonitorinäytto tai televisio tai jos ottaa valokuvan television ollessa päällä siitä televisioruudusta, tai kuvaa itse kotivideon, niin sitä itse ottamaansa kuvaa toistaessa huomaa sen kuvan olevan epätarkka tai se värisee matalien taajuuksien lähteessä, ihmissilmä tosiaan ei erota sitä, mutta kameran linssi erottaa sen.

  En tiedä, miten kotieläimillä on tuo television katselu, tai tietokonemonitorin katselu, kun kotieläimetkin koirat ja kissatkin katsovat televisiota, niin erottavatko kotieläinten näkoaisti tuon ruudun värinän alhaisilla taajuuksilla, vai onko se vain kuuloaisti tarkempi, mitä ainakin joillain koiraroduilla on, tai sitten näkoaistimuksissakin eroja joillain koiraroduilla, että voi olla, että osa kissa- ja koiraroduista havaitsee eron ja osa ei.
   
 15. Snäckby

  Snäckby Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 491
  Saadut tykkäykset:
  101
 16. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 856
  Saadut tykkäykset:
  307
  Kuvaputkiaikana korkea virkistystaajuus oli tärkeä varsinkin tietokonekäytössä, mutta litteissä taulutelkkareissa näyttö ei välky alhaistakaan virkistystaajuutta käytettäessä. Näytön hertsimäärä kertoo lähinnä siitä, että onko televisiossa edistynyt kuvaprosessointipiiri vai ei. Jos on 60 Hz, niin kyse on perustöllöstä, mutta 100/120 Hz töllö osaa tehdä edistyneempää kuvankäsittelyä. Perussääntö on kyllä, että uudesta telkkarista pitää pikemminkin kytkeä kuvanpahennustoimintoja pois päältä, mutta varsinkin liikkuvan käsittelyssä joistakin säädöistä on hyötyä.
   
 17. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  19
  Katsoin eilen Powerin printtiesitettä, niin sielläkin tarjotaan jo älytelkkarin ostajalle lisämaksusta televisiolle yksilöityä kalibrointipalvelua, jossa säädetään kontrastia, ja luvataan luonnolliset värit.

  Liittyykö tämä "vemkki" sinun esittämäsi säädöistä hyötyä -teema tähän television kalibrointiin, mistä näyttikin olevan täällä DVDPlazassa oma keskustelusäie.
   
 18. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 333
  Saadut tykkäykset:
  355
  Nämä eri kauppojen kalibrointikaupustelut on juuri sitä, eli kaupustelua.
  Varsinkin Gigantin palvelu oli tuomittu vain säätöjen kopioimiseksi.
  Harvemmoin ne on tehty oikealla kalibrointilaitteella oikein, koska siinä kalibroinnissa kunnolla tehtynä menee aikaa enemmän kuin viisi minuuttia.

  T: Vesku
   
 19. Snafu68

  Snafu68 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  1 123
  Saadut tykkäykset:
  113
  voisi olettaa, että 60Hz ei toimi liikkeen puolesta esim 77'' yhtä hyvin kuin 100Hz.
   
 20. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  634
  Saadut tykkäykset:
  71
  Jos televisiolla katsotaan pääasiallisesti tv-ohjelmia antenni- tai kaapeliverkosta tai vastaavia digiboksin tallenteita ei ole juuri väliä onko paneli 50/60Hz vai 100/120 Hz. Tällöin 50 Hz paneli ei tarvitse mitään interpolointia, itse asiassa interpolointia ei voi siinä silloin käyttääkään. Tämä vain selvennyksenä minun kaltaisilleni tv:n käyttäjille jotka katsovat pääosin "kuten ennen vanhaan", eli tv:stä tv-ohjelmia joko suoraan tai tallennettuina.