Uuden television osto.

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana KILLPATRICK, 04.03.2020.

 1. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 244
  Saadut tykkäykset:
  59
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 822
  Saadut tykkäykset:
  258
  Taas tuota turhahkoa pohjaanpalamispelonlevitystä!
  Kerran vielä, itsellä on C8 alusta lähtien ollut jokapäiväisessä tietokonekäytössä, nytkin kirjoittelen tätä C8:n ruudulla, about 10/24h ja töllöhän on päällä päivittäin joka tapauksessa 'bout 15-16 tuntia.
  Viimeksi kun satuin tarkistamaan asian 100% punaisella testikuvalla, ei ollut jäljen jälkeä pohjaanpalamisesta ja punaisellahan nuo kuulemma juuri näkyvät.
  Jos OLED palaa pohjaan, on kyseessä selkeästi maanataikappale ja 8-sarjasta lähtien tuon mahdollisuus on ollut huomattavasti vähäisempi.
  Edelleen tämä siis koskee vain minun töllöäni, jollakin toisella voi käydä huonompi tuuri.

  T: Vesku
   
  nepa ja TheRealThing tykkäävät tästä.
 3. pekotu

  pekotu Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2007
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  12
  Olen tässä samoilla linjoilla, että sitä on suurrenneltu ongelmaa ja varsinkin uudet mallit alkaa olemaan todella turvallisia. Kuitenkin vaan jollain tavalla takaraivoissa edelleen on pieni valppaus ( vaikka on huonoa turia, että tulisi omaan telkkuun niin ei voi kuitenkaan 100% poistaa sitä tosiasiaa, että tämä on tv:lle yksi huono móminaisuus mikä voi ilmetä, varsinkin jos haluaa tv pitää sen 4-6 vuotta) Enemmänkin johtuu tuosta hinnasta, koska on itselle kuitenki ollut tähän asti korkean hintaluokan ostos ja yleensä tv ollut pitkäaikanen ja usein ei vaihdella jos ei ole pakko niin ei ole halunnut ottaa riskiä pienellekään kiinni palamiselle. ( tunnen itseni jos tälläinen tulisi niin en pystyisi olemaan tuojattamasta sitä ja harmitavan vaikka olisi kuinka ppieni)Tietenkin muissakin telkuissa on omat ongelmansa joten se on vaan palapelin kokoamista mistä osasista tuon tv:een ostamisen sitten tekee.

  Kuten sanoin, olen sen kuitenkin myös valmis ostamaan, teen päätöksen pitkien harkintojen jälkeen ja olen nyt ajoissa liikenteessä. Sen takia aloitin keskustelua , että saan hyvää informaatiota omien päätöksien ja tutkimuksien lisäksi. Nyt on vaan tullut uutta tekniika joka myös kiinnostaa. Hintana tuo tcl on halvempi kuin OLED tv ja koska rahasta on pulaa( silti haluaa kokeilla ostaa mahdollisimman hyvää juuri sillä hetkellä) niin huomasin tuon houkuttelevan. Nyt tietenkin alussa taas vähän kovempi hinta kuten muissakin tv:ssä, mutta vähän aikaa kun odottelee usko putoavan sopivampaan hintaa, Voi olla kun muutkin miniled tv:eet tulee markkinoile nii OLEDIEN hinnat tulee halvemmaksi kilpailuun mukaan ja sitten se tulee houkuttelevaksi vaihtoehdoksi. NYt kun ei ole vielä muilta tänne tullut minilediä niin on huono aika ostaa. Uskon (toivon ) hintojen tuosta kehittyvän taas vähn halvempaan.
   
  nepa tykkää tästä.
 4. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  491
  Saadut tykkäykset:
  43
  Todettakoon, että pitempään alalla toimineiden tv-valmistajien "kruununjalokivenä" on ollut kuvan prosessointiketjun hallinta eli skaalaukseen, kuvan nykimättömyyteen ja väriavaruuteen/kontrastiin liittyvät asiat. Niiden eteen on tehty paljon työtä vuosien varrella, ja TCL:n edelliset mallit eivät ole testien mukaan pystyneet samaan. Myös TCL:n firmwaressa on ollut ihmeellisiä bugeja, ikään kuin olisi tehty yksi firmware jota ei sitten viitsitty räätälöidä eri malleihin sopivaksi. Tämä on historiatietoa, ja olen todella kiinnostunut tietämään onko TCL jo selättänyt nämä ongelmat. Joskus se aika nimittäin kuitenkin tulee. Myös Hisense on tehnyt innovaatioita tv-alalla, tulokset ovat minulle tuntemattomia.
   
 5. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  125
  Saadut tykkäykset:
  9
  Otan nyt kantaa tähän televisiohankinta-säikeen keskusteluun, vaikka itselläni nyt ei ole ajankohtaista toistaiseksi hankkia uutta televisiota ostin juuri hiljattain vasta ensimmäisen älytelevisioni ja olen tyytyväinen siihen. (Samsung)

  Kokemukseni on, että LG:n televisiot, vaikka niitä saa vähän edullisemmin ehkä, monelta lähipiirissäni televisiota paljon katsovista ihmisistä LG:n televisiot eivät ole olleet kovin pitkäikäisiä, kaikki piiputtaneet loppuun itsensä ääni on lopulta kuulunut, mutta kuva on mykkä lopulta ja sitten on reissu edellä kierrätyskeskukseen elektroniikkajätteen viennin osalta.

  Mitä noita televisioita olen seurannut kodinkoneliikkeiden ilmoituksissa, niin nyt jos investoi noin 1000 euroa suuntaan tai toiseen vähän, mutta pyoreä arvio 1000 euroa, saa jo käsittääkseni ihan mielekkään television.

  Jos nyt ostaisin uuden television, 4K UHD-valmius olisi se ominaisuus, josta maksaisin myos, Yle Areenakin siirtymässä suorien lähetysten osalta varmaan lähitulevaisuudessa 4K-kuvaan, kun oli jo futiksen em-kisojen lähetyksissä Ylen testikäytossä tuo 4K, ja kuvanlaatu on silmiinpistävästikin todella laadukas, ja omalle näkoaistille todella mielekäs katsoa, kun ruutualalla esitettävien objektien ääriviivatkin piirtyvät todella tarkkaan ruudulle.
   
 6. HikinenM

  HikinenM Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  234
  Saadut tykkäykset:
  22
  Minun kokemukseni taas on että LG:n halvemman luokan televisiot ovat toimineet ihan yhtä hyvin siinä missä muutkin ainakin LCD-aikakaudella, enkä ole kuullut lähipiiristä yhdenkään hajonneen ennenaikaisesti. Mutta kuvanlaatu on (minusta) heikkoa noissa 300-500 € LG televisioissa, mutta samaa ongelmaa on muillakin valmistajilla.

  Mutta olisihan se kiva saada jotain dataa miten nopeasti eri valmistajien televisiot menevät rikki.
   
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Pari vuotta sitten omistin suunnilleen samaan aikaan Lg:n ja Samsungin töllöt hintaluokassa 500e ja kuvanlaadussa oli eroa kuin yöllä ja päivällä. Samppa vei jokaisella osa-alueella. Värit, katselukulmat, mustan mustuus ja liiketoisto olivat kaikki miljoona kertaa paremmat Sampassa. Onneksi poika vahingossa hajotti Lg:n, niin piti silloin Sampalla korvata.
   
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Totta. Tuosta päästäänkin sitten Samsungin akilleenkantapäähän eli puuttuvaan Dolby Visioniin. Ainakin itselle tuo on sen luokan vaje, että sen takia en voi ostaa enkä Samppaa kenellekään oikein suositellakaan 4K UHD -katseluun.
   
 9. HikinenM

  HikinenM Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  234
  Saadut tykkäykset:
  22
  Erikoista että jopa katselukulmissa Samsung voittaa koska hehän käyttävät VA paneeleita kun LG taas IPS-paneeleita ja VA paneeleissa tunnetusti paljon huonommat katselukulmat. Ja juurikin VA paneelin takia Samsung näyttääkin paremmalta minustakin, mutta vain suht keskeltä katsottuna. En koskaan ostaisi IPS paneelilla olevaa televisiota koska laajemille katselukulmille ei ole tarvetta. En myöskään ostaisi ikinä noita 300-500 € televisioita muutenkaan.
   
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Lg oli tämä https://www.verkkokauppa.com/fi/product/31469/kggsb/LG-55UK6470-55-Smart-4K-Ultra-HD-LED-televisio

  Ja Samsung oli tämä Samsung 55" 4K UHD Smart TV UE55NU7105

  Katselukulmissa oli ihan jäätävä ero. Meillä oli (edellisessä) kämpässä telkkari olohuoneessa siten, että eteisestä näki telkun sivusta päin. Sampan kuvaa pystyi seuraamaan ihan ongelmitta, mutta Lg:n kuvasta ei saanut mitään selvää. Samoin myös ihan olohuoneessa parin metrin siirtyminen katselupaikalla tai lattialle istumaan meneminen aiheutti merkittäviä muutoksia Lg:n kuvassa.

  Tuolloin leffat katsottin tykillä, joten telkuksi riitti ihan perus töllö. Sittemmin tykistä on pitänyt luopua tilanpuutteen vuoksi ja tilalle on tullut OLED.
   
 11. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 802
  Saadut tykkäykset:
  376
  Meikän Philips (pus8505) kesti huikeat 5kk.. Ei kyl pitäis sekaantua töllöihin ollenkaan..
   

  Liitetyt tiedostot:

  nepa tykkää tästä.
 12. JanneB

  JanneB Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2016
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  23
  Nykyiset VA paneelit on niin ylivoimaisia vs IPS paneelit suoraan edestä katsottuna, että vaikka niiden kuvanlaatu heikkenee nopeammin sivulle siirryttäessä, ne ovat siltikin sivultakin katsottuna parempia. Eli IPS lähtötaso (suoraan edestä katsottuna) on usein niin huono, että VA paneelille epäedullisesta kulmastakin katsottuna se vielä voittaa IPS:n.

  Koska LG käyttää LCD tv:ssä IPS paneelia, mielestäni kannattaa ostaa joko OLED tai sitten joku muu merkki kuin LG. Ellei sitten hae jotain todella halpaa. Todella halvoissa kaikki merkit on sitten mitä on.
   
  HikinenM ja nepa tykkäävät tästä.
 13. pekotu

  pekotu Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2007
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  12
  Hyvä tietää juuri tuollaista jos TCL on ollut ongelmia firmware suhteen. Pitää alkaa tuota seurailemaan. Joo olisihan se kiva 75 tuumaakin hannkkia, mutta rahaa ei ole niin paljon, että olisi varaa sitten OLED tai miniled hankkia. Myöskin paikka missä tv oleskelee on juuri sopiva 55 mutta hiukan vaivaa ja saisi sen 65 sopimaan siihe. Katselu etäisyys on n.1,90 joten kumpikin on kelvollinen vaihtoehto. Kokeilen 65 jos hyvä tarjous löytytisi mutta muuten menen tekniikka edellä.

  Tällä hetkellä kyllä vaihtoehdot tulee kallistumaan tuonne OLED tai kiinnostaa myös tämä uus miniled joten jätän nämä normaalit LCD nyt ulkopuolelle. OLED tosiaan löytyy LG, SONY ja Panasonic. Ja vielä tällä hetkellä vain TCL mini led. Tuossa hiukan siitä jo arvostelua.
  TESTISSÄ: TCL C825 (65C825) – Kirkas kuva, loistava ääni (lbaanijakuva.fi)
  TCL 55C825 review | What Hi-Fi? (whathifi.com)
  Tuo tv paksuu mitä tuossa mainitaan ei ole mikää ongelma, ei ole sisustus kappale täällä ja paino ei ongelma, kunhan jonkun saa hiukan avittamaan ensimmäistä paikalleen laittoa.

  Hinta vielä vähän yli, mutta odotan kilpailun alentavan sitä ja tietenkin aika tuo sitä alemmas. Ei ole tosiaan ihan kiire, myös ehtii saada tietoa sitten varmaan uusilta käyttäjiltä netistä juuri tuosta firmware ongelmista jos on saatu näihin uusiin paranneltua. Oma butjetti olisi 1000 mihin tähtään , sillä tosiaan saa jo hyvän 55, varsinkin kun hiukan odottaa tarjouksia. Mutta 1500 voisin venyä hyvällä 65 jos tarvettta ja alkaa nyt jo hiukan sivuu raha laittamaan odottaen alennus myyntejä.. Ainakin black fridayhin asti odotan jollei tietenkin tälle oamlle tv jotain tapahdu, mutta vasta 1v3kk vanha niin (peukut ylhäällä) niin en usko.
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2021
 14. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 822
  Saadut tykkäykset:
  258
  Elikkä loppujen lopuksi vain vähän useampaan zoneen jaettu FALD.

  T: Vesku
   
 15. pekotu

  pekotu Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2007
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  12
  Kyllä ,laitoin tuohon vielä paremman arvostelun tuollta what Hi-FI missä vähän parempaa arvostelua ja testituloksia ( 55 osalta ) ja olen noita arvosteluja vähän youtubesta katsonut. Ei pelkästään enemmän zoneja mutta saataisiin noilla pienillä ledeillä vielä paremmin hallittua sitä valon aluetta. Hinta alkaa olemaan varmaan kilpailukykyinen kohta. Myöskin tuo ääni maailma parempi jolellei halua erillistä soundbaria ostaa ja asentaa. Säästää pari sataa tuossakin ( tietenki taas oikea soundbar parempi ja itse vahvistin ja kunnon kaiuttimet olisi parempi. Mutta muutos laitoin vahvistimen ja kaiuttimet pois ja halusin pelkistetympää, ääni ei ole ykkös asia minulle, muille tämä voi olla tärkeämpi). Mutta uskon tuossa riittävän ihan kerrostaloon ääntä ettei naapureita liikaa häiritse, muutenkin kuuntelen ilataisin paljon hyvillä kuulokkeilla tv:tä

  Kuten sanottu, uusi tuttavuus ja nyt on aikaa odotella enemmän tieoa, mutta parempi olla ajoissa liikenteessä niin voi vertailla enemmän ja jos näkee hyvän tarjouksen niin tietää onko se hyvä vai myyjä liikkeen keinotekoista tarjousta.
   
 16. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 822
  Saadut tykkäykset:
  258
  ^
  Tuosta parempikuvainen halavemmalla testaajien pohjaanpalopeloista huolimatta.

  T: Vesku
   
 17. pekotu

  pekotu Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2007
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  12
  Ok, kiitos vinkistä laitan seurantaa, hyvin noita LG OLED:ja on alkanut saamaan eri hintaluokissa. Ei ole deal breaker mutta inhoa noita malleja missä tv jalat ovat laidalla. Tuon jos ostan tulee lisä hintaa kun pitää tv:een alle hankkia uusi tv taso jopa 55 koossa + se soundbar joten ollaa melko samassa hintaluokassa taas. Mutta nyt kun laittaa tuon hinnan muistiin ja alkaa katsomaan muidenkin tämän hetkistä hintaa niin pystyy nuo tarjoukset bongaamaan hyvin.
   
 18. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 822
  Saadut tykkäykset:
  258
 19. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  491
  Saadut tykkäykset:
  43
  Sanottakoon tuosta IPS - VA vertailusta että on useita mm. TM:n testejä joissa ips-panelilla varustettu malli on voittanut vertailun. Syynä se että kuvanlaatuun vaikuttaa moni muukin asia kuin kontrasti. Syy miksi LG harrastaa ips-paneleita on ilmeinen: se valmistaa niitä itse. Subjektiivisuus tahtoo olla keskustelupalstojen tietynlainen ongelma; onhan jotain LG-televisiota haukuttu malliin "en olisi koskaan ostanut jos olisin tiennyt että niissä on ips-paneli" vaikka juuri hänen mallissaan oli VA-paneli, koska ips-panelien kokovalikoima on rajattu. Samoin joidenkin Samsungien "VA-paneleita" on kehuttu vaikka kyseessä oli ips-paneli, Samsung on ostanut LG:ltä ips-paneleita. Klassista on myös AHVA-panelin sijoittaminen "hyväkontrastisten" VA-panelien joukkoon. No, pääasia on että käyttäjä on tyytyväinen. Samsung on lisännyt VA-paneleihinsa pintakerroksen jonka tarkoituksena on laajentaa katselukulmaa, mutta niillä on vakavat sivuvaikutukset kuvan laatuun. Ilmaisia lounaita ei ole; toisaalta joitakin katsojia häriritsee yksi asia, toisia toinen.
   
 20. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Varmasti ihan totta, mutta voin sanoa kyllä ihan puolueettomasti noista kahdesta omistamastani telkusta, että Lg:llä ei ollut mitään jakoa missään kuvanlaadullisissa asioissa. Noita aiempi töllöni oli vuosituhannen alun Panasonicin plasma, joten mitään ennakkokäsityksiä tai mielipiteitä ei uusista töllöistä ollut, kun koskaan en sellaista ollut omistanut. Enkä rehellisesti edelleenkään tiedä, että kuka tekee mitä paneeleja ja mitkä on missäkin asiassa parempia kuin toiset.

  Lg:n ostin, koska se oli verkkiksessä tarjouksessa ja näytti hyviä arvosteluja saaneen ja ajattelin, että johan olisi aika tuo plasma vaihtaa pois. Olin kyllä hieman pettynyt siihen, että kuvanlaatu oli jo vanhaan plasmaan verrattuna muilta osin huonompi paitsi tarkkuus toki 4k, kun plasma oli jotain HD Ready -kamaa.

  Oletin vain, että tuommoisia ne halvat ja muoviset nykytöllöt ovat. Onneksi pojan puumiekka viuhui ja piti ostaa uusi töllö. Vaikka tuosta ei vakuutus mitään korvannutkaan (olisi pitänyt valehdella, että aikuinen rikkoi. Lapsen rikkomia ei kuulemma korvata), niin koskaan en niin tyytyväinen ole ollut hajonneen laitteen vuoksi. Samsungia oli ilo katsella ja nykyään se on kaverin seinällä ja kyllä siinä vain SD-kuva on edelleen oikein mainio. Täytyy jopa sanoa, että Full HD SD -kuvan katseluun oikein mainio peli. Tuumakoko sen verran pienempi, että Full HD näyttää hyvältä ja tykittäjänä aina niin arvostamani kontrasti ja mustan taso hintaisekseen todella hyvät.

  Se vain tuli opittua, että ei paljoa pidä arvoa antaa noille verkkiksen arvosteluille. Lg:tä kehuttiin kyllä paljon, mutta todellisuus oli aika karu.

  Enemmän pitäisi jaksaa oikeita testejä lukea, mutta ellen väärin muistele, niin tuolle töllölle ei niitä tuolloin kovin paljoa löytynyt. Ehkäpä sekin olisi pitänyt ajatella merkiksi jostain.
   
  jmo tykkää tästä.